Új hozzászólás Aktív témák

  • Zirowe

    nagyúr

    Sziasztok, ma megvettem magamnak életem első wifi routerét, ami egy asus wl-520gc (nem tudom, hogy gC vagy GC, de gondolom, hogy a régebbi, mert kb 3éves) potom 4500 ft-ért.

    Egy 15mbites upc modemre lenne kötve, egy gépre utp kábellel, egy laptopra hibrid üzemmódban (olykor utp, olykor wifi :D ), illetve vegyesen 3 wifi eszköz, de alkalmanként csak egy csatlakozna (ipod touch, htc desire, psp).
    A hálózatot rejtve és wpa2-vel titkosítva, illetve mac szűréssel szeretném működtetni, és nagyon sokszor menne max sebességen.
    A wifi pont egy fal mellett lenne (de picivel mellette egy ablak is van), ami mögött van az én szobám, régi ház, tégla fal, max távolság router és eszköz között kb 7méter.

    Az lenne a kérdésem, hogy ezen felhasználási feltételek mellett elég a gyári fw vagy érdemesebb felrakni rá a dd-wrt-t?
    Egyszer be akarom faszán állítani, és nem szeretnék vele többet foglalkozni, csak menjen jól.
    Wifi eszközök között menni fog a max 15mbites sebesség?
    Egyszerre hány wifi eszköz tud rá csatlakozni? (tudom, hogy hülye kérdés, csak még nem volt wifi routerem, max 2-3 wifi eszköz használná egyszerre)
    Milyen fontosabb beállításról kéne még tudnom wifi router esetében, ami nem volt vezetékes routernél?

    Ez előtt egy asus rx3041 vezetékes routerem volt két évig, azzal az volt a baj, hogy 1-2 naponta elszállt a kapcsolat és csak az áramtalanítás segített, illetve ha sokat ment max sebességen, akkor gyakrabban szállt el, fw-t pedig nem engedett frissíteni.
    Ezt megelégelve váltottam, remélem nem bánom meg:)

    Előre is köszi!:R:R:R

    We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

Új hozzászólás Aktív témák