Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djzotya1983
tag
Sziasztok! Kis upgrade előtt állok, G Sklil Aegis 2X16 GB 3GHZ ram,+I5 11400F a kiszemelt cpu mellé. Alaplap Tuf Gaming B560M Plus. Kérdés: A Cpu kihajtja a 3ghz órajelet a memóriáknól? Vagy a másik lehetőség maradok a jelenlegi 2400 mhz es (20GB) ramjaimnál, crucial ballistix sport, és akkor mellé vásárolnék cpu t I7 11700F lenne a kiszemelt. Melyik kombóval járnék jobban? Inkább streamelésre, programokra, és zeneszekresztésre használom a gépet,néha egy kis játék, videóvágás...
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Sziasztok.tanácsot szeretnék kérni. Asus tuf gaming B650 plus és Ryzen 7 7700X párosomhoz,két fajta 2x16 GB kt van a birtokomban. 1: G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz F5-6600J3440G16GX2-TZ5RK [link] CL34-40-40-105. 2: Apacer PANTHER 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32 RGB CL32-39-39-84 [link] . Ugye papiron az Apacer az ajánlottab,mert ugye az XPM és EXPO profilt is tartalmaz. A G,Skill megy csak XPM-et. De 6200Mhz-n stabil. Csak sima időzítés beállításokkal eddig tudtam vele eljutni amin ki jelenhető hogy stabil.- (harmadik kép)
Apacer induláskor simán az expo profilal stabil 6400 -on ezek az eredmények ,a latency nem túl jó. (első kép) És végül a második képen ameddig eltudtam vele menni az időzítések állításával .72,6ns a latency. G Skill nél meg ugye meg van a 64.8 ns. Jól gondolom e hogy annak ellenére hogy a G Skill ben nincs EXPO profil, mégis gyorsabb ebben a környezetben mint az Apacer. Most akkor melyik ramot hagyjam meg ehhez a konfighoz?Köszi a választ előre is. -
Pease
csendes tag
Sziasztok!
Ramot szeretnék bővíteni jelenlegi configomban.
Alaplap: MSI B450 Tomahawk Max
Ram: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GIS
Cpu: Ryzen 5 360032 GB lenne a cél. Ugyan ilyen kitet ha veszek mellé jó, vagy mindenképp a 2x16 felállás az ajánlott? (A 2x8 bővítés olcsóbb)
Később lehet majd 5700x vagy 5800x3d, de ez nem biztos. -
djzotya1983
tag
Köszönöm a választ magamnak!!!!
-
fudi2002
Topikgazda
válasz djzotya1983 #42658 üzenetére
A topik arra van, hogy kérdezz. Ha nem kapsz választ azonnal, attól még nem kéne reklamálni, legalábbis ne ebben a formában.
Amúgy pedig azért illik használni a keresőt:
Ott ehun e írja, hogy 3200mhz. B-s lap lévén nincs mem oc, tehát 3200mhzig választhatsz ramot. Illetve felette is, de 3200mhzen fog menni.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
djzotya1983
tag
válasz fudi2002 #42660 üzenetére
Néztem a keresőben hogy támogatja e a cpu, és erre irányult a kérdésem is!
Megerősítést vártam, de megkaptam! Kösz!Kérdés: A Cpu kihajtja a 3ghz órajelet a memóriáknól?
Vagy a másik lehetőség maradok a jelenlegi 2400 mhz es (20GB) ramjaimnál, crucial ballistix sport, és akkor mellé vásárolnék cpu t I7 11700F lenne a kiszemelt. Melyik kombóval járnék jobban?
Ezek nem kérdések? Milyen forma az ami neked megfelelő? Tehát ha megtartom a ramjaim és az i7 mellett döntök vagy 1 generációval nagyobb i5 + crucial 2x16GB 3 ghz ram kit?
Mégegyszer leíjam????? engem nem érdekelt sosem a tuning, egyébként engedné az alaplap...[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
Topikgazda
válasz djzotya1983 #42661 üzenetére
Olvasd el a válaszom és értelmezd. Nem ezzel volt a gond.
Amúgy érdemes eldöntened 32-64gb memó kell. Aztán keress egy 3200mhzes ilyen kitet. Profitál, pláne a 2400mhzhez képest. Az, hogy érdemes-e költeni a jelenlegi rendszerre, az más kérdéskör.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
djzotya1983
tag
válasz fudi2002 #42662 üzenetére
[link] Ez lenne a memó Kit, 2X16 GB (ennyi nekem már elegendő lenne a felhasználói körömhöz(20Gb kevés kezd lenni), és a processzor [link] . Tehát ha jól értem akkor ezzel a processzorral 3000 Mhz en fog menni? (kérdés). Azért nem akarom a gyorsabb memót mert úgy gondolom az a 200 mhz többlet nem ér nekem +6-8K t.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz djzotya1983 #42663 üzenetére
Jaja, ez eléggé bevállt ram.
-
Gebriel
veterán
Sziasztok,
AMD Ryzen 5 7600X processzor
MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI alaplap
Az fenti proci és laphoz mennyire jó választás az alábbi RAM?
ADATA XPG LANCER RGB Black Edition 2x16GB 6000Mhz DDR5 CL40Vagy esetleg tudtok ajánlani mást?
Kb 50k lenne rá a keret.
Köszönöm előre is. -
Falconer
aktív tag
Sziasztok
Vivobook TP3402ZA laptop ram bivites kellene.
8GB van benne jelenleg forrasztva, plusz egy expansion slot, i5 12500 alapokon.
Luminar neo RAW foto szerkesztesre kell.
Mivel jarok jobban, plusz 8GB es akkor dual channel? Ha igen akk honnan tudom milyen tipus van benne, mit kell venni? CPUz csak annyit ir h micron.
Vagy 16gb? -
válasz Falconer #42668 üzenetére
Ehhez a típushoz (TP3402ZA), ezek a memóriakonfigurációk vannak:
1.
8GB DDR4 on board
8GB DDR4 SO-DIMM
Max Total system memory up to:16GB2.
8GB DDR4 on board
Max Total system memory up to:16GB3.
4GB DDR4 on board
4GB DDR4 SO-DIMM
Max Total system memory up to:12GBTehát vagy 4GB vagy 8GB az alaplapra van forrasztva. Neked a 2-es verzió van. Be tudsz tenni egy 8GB- modult a gépbe, de 16GB-s modul nem fog működni a termék oldala alapján.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
randomnoob
újonc
Sziasztok!
Ryzen 5 5600X procimhoz szeretnék RAM-ot vásárolni, viszont egy dolgon megakadt a szemem. A technikai specifikációban a következő limitáció szerepel sebbeséget tekintve:
System Memory SpecificationUp to 3200MT/s
Máshol azt olvastam, hogy ettől függetlenül nyugodtan mehet mellé 3600MT/s sebességű RAM.
Nem tudjátok, hogy akkor most mi a szitu?
Egyébként ezek közül venném valamelyiket:
CMK32GX4M2D3600C16
F4-3600C16D-32GVKC
Pár éve már nem követem a technológiai fejlesztéseket.
Jól gondolom, hogy még mindig ez a két márka a legjobb ár/érték arányban?
Érdemes kicsivel többet adni a Corsairért vagy nincs számottevő különbség? -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
egy budget, de mégis megbízható home servert tervezgetek. még nem dőlt el a rendszer, de valószínűleg TrueNAS lesz. mindenképp ECC memóriát raknék bele, ami ebben az árban bőven kilövi az Intel-t. redddit alapján szinte bármelyik AM4 lapba bepattintva mennek az ECC (unbuffered) modulok. az alábbi lapot néztem ki, de a QVL itt sem segít sokat, nem listáz modult, hiába írja a manual, hogy tudhat ECC-t. Ryzen Pro APU lesz benne.
van esetleg valakinek tapasztalata hasonnló próbálkozásból? köszi előre is, ha akad.
ASUS Pro A520M-C II/CSM
KSM26ED8/16MR
Ryzen Pro 4350G"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz fudi2002 #42673 üzenetére
mert - bár írtam, hogy nem lefutott még - TrueNAS lesz valószínűleg és ahogy eddig beleástam magam ZFS alatt azért csak kéne az ECC. egyébként jogos.
sajnos itt nincs nagyon "prosumer" határ, vagy bemákolja valaki egy random olcsó lappal, vagy vehet Supermicro-t 300k-ért, ha alacsony fogyasztású hw-t keres.ha elengedném az ECC-t, akkor LGA1700 lesz, ott nem ügy a RAM kérdés.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
fudi2002
Topikgazda
válasz hoffman_ #42674 üzenetére
Több éve winserver futtatok, raid 10, hardveres kártya, nonecc memós egyszerű konfon. Otthonra több mint elég. 1 fagyás sem volt az évek alatt. Memóriahiba, programösszeomlás sem, pedig párhuzamosan fut néhány erőforrásigényes progi, köztük egy kamerarögzítő rendszer is. Szóval sztem fölös.
-
PAtr0n
addikt
válasz randomnoob #42670 üzenetére
Szia!
Pont ebben vagyok benne, ugyanaz a proci mint a tiéd.
Meglettek a 2x 16Gb-os 3600-as CL16-os Fury-k , de az Istennek se tudom stabilizálni a rendszert, hiába használom az XMP-t.
Minden memtest kiáll hibára kb az első 5 másodpercben (Tm5 1 usmus, Aida, Prime95). A2-B2-be raktam, az alaplap egy Asrock B450 Fatality Gaming K4, az elődök szépen futottak 3600Mhz-en, (Predator kit, 2x8Gb).
Valakinek ötlet?
Amúgy a ramok 2400Mhz-en stabilak, a 3200-on még nem próbáltam."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
jimpo
senior tag
válasz PAtr0n #42676 üzenetére
Régebben volt egy R3 2200G mellett Gskil Aegis memória, amit most is használok. Ment szépen 3000 Mhz-en a profilt aktiválva.
Cseréltem processzort R5 2600 -ra, minden maradt azon kívül. Na itt az istennek nem ment, a profilt ha bekapcsoltam, instabil volt az egész. Így alap órajelen futott.
Utána szintén processzor csere R5 5600 -ra és azóta is 3000 MHz-en megy ugyan az a memória.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Met
nagyúr
Tudnátok ajánlani a mostani 2 db CORSAIR 16GB Vengeance DDR4 helyett 2x16 GB-os KIT-et ami ledes?
A mostani modulokra rálóg a procihűtő ventije, hétvégén kipróbálom hogy ha átrakom hátra a ventit (hogy átszívja a bordán a levegőt) mennyire romlik a teljesítménye.
Így már elférne a magasabb ram.ASUS Prime H610M-A D4>i5-12400F>Be quiet! Pure Rock>CORSAIR 16GB Vengeance DDR4>ASUS TUF-RTX3060TI-O8GD6X GAMING>Be Quiet! Silent Base 802>Be Quiet! 500W Pure Power
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Nem tudod egyszerűen egy kicsit feljebb tenni a ventit? Elég sok hűtőnél meg lehet oldani. Kicsit túllógna a hűtőn, de elférne a ram alatta. Persze még az is kérdés, hogy befér e így a házba.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Biztosan melegebb lesz valamivel így a proci, de miért nem tolod fentebb az első ventit? Nincs már hely a házban?
Ha az RGB a probléma, akkor meg egy single-tower hűtőt lenne érdemesebb venni.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
palfitom
félisten
válasz PAtr0n #42676 üzenetére
Ram feszültséget emeltél?
Ha nem, akkor adj neki 1,38 V-ot, vagy akár 1,4-et.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Ez a ram Corsair 32GB KIT DDR5 7200MHz CL34 Vengeance Black mennyire jó szerintetek egy Asus rog strix z790-e gaming wifi II + 14700k párosításhoz?
-
PAtr0n
addikt
válasz palfitom #42684 üzenetére
1.4-ig elmentem igen, de még hamarabb dobálja a memtest a hibákat, egyszóval a fesz emelés nem segít rajta. 3200-on stabil még, azt még kipróbáltam.
Elvittem a Zen3 topicba is a dolgot, javasolták, hátha meglesz a megoldás.
jimpo:
G-Skillekkel hagyjál, nálam eddig mind szar volt, el is engedtem. Az Aegis is, meg a Ripjaws is. Egyszerűen ez a lap szerintem utálja őket."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Vettem egy G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6800MHz F5-6800J3445G16GX2-TZ5RS kietet. Tudnátok segíteni a Thaiphoon Burner ezt mutatja. Ez most a Hinyx M vagy A die? És a kettő közül melyik a jobb? Melyik értékből és hogyan deríthető ez ki?
[ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
Sziasztok! Ez az XMP1 mit jelent, és az XMP2? Mindegyiknél azt írja hogy az egyiknél az alaplap a memória és egyéb clockot a ramhoz igazítja a második lehetőség xmp2 meg szinte ugyanez csak ott kézzel lehet bűvészkedni a feszültségszintekkel stb.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Már összeállt a gép 99%-ban, és meg is rendeltem a legtöbb alkatrészét, de a memóriát még utoljára megvariálom, hogy biztosra tudjak menni. Amibe kerül:
ASRock B650M Pro RS
AMD Ryzen 7700X
A memóriát DDR5 2x16GB-al tervezem, 6000MHz-et néztem ki, mivel itt vannak EXPO támogatásos modulok. Van CL36 és CL30, itt megéri az utóbbi azt a felárat? Alábbi kettőn vaciálok most, de nyitott vagyok bármilyen javaslatra, tanácsra:
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5N
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CMK32GX5M2B6000Z30
Az alaplap az utóbbit felsorolja a támogatott modulok között, míg a G.SKILL-t nem találtam listán. (tudom, nem tesztelik minden modullal, ennek az RGB verziója működik a lappal külföldi fórum szerint 6000 MHz-en) Nem akarom túlbonyolítani, összerakom, frissítem BIOS-t, majd expo bekapcsol, és pörögjön 6000 MHz-en szépen.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz djzotya1983 #42696 üzenetére
Rég használtam xmpt, de ha jó a rémképem
Xmp1, fő időzítések a memónak megfelelően, a többit a lap állítja a saját számolt algoritmusai alapján
Xmp2, mindent a ram adatai alapjánSzakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest