Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
válasz zebra_hun #42450 üzenetére
Azért tök jó, hogy próbál az ember segíteni és szabad idejéből még elvesznek azzal, hogy segítségkérés mellett kételkednek az állításában.
De szerencsére a családomtól tudtam elvenni az amúgy is kevésből...Ui: amdn szívtunk anno a topikban több emberrel, kézzel sem egyértelműen helyrerázható sajnos a helyzet. Nálam volt olyan, hogy a két msi 450 és 550-esben simán, próbaként lapot cseréltem, crosshair nagy drágaság, és xmp hibázott...
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
viperabácsi
addikt
válasz fudi2002 #42449 üzenetére
Respekt az idődért !
Akkor el kell engedni a Kingston vonalat és maradok az előbb ÁLTALAD linkelt Corsairnál .
Köszi még egyszer és bocs , ha akadékoskodtam
Akkor ez a pontos cikkszámos típus az ugye ?
Corsair VENGEANCE LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CMK32GX4M2D3600C16[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
fudi2002
Topikgazda
válasz viperabácsi #42452 üzenetére
Semmi gond
Igen, alzából megéri a gar miatt. Amúgy micron e vagy bdie, ezeket a ryzen szereti. Nyilván ez sem 100%, hogy megy alapból, de erre még nem volt panasz. A kingston is jó memó, csak nem amdhez.Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Piistii
tag
Megrendeltem igaz nem alzatól mert onnan 2 hét mire megjön .Majd beszámolok róla hogy megy. Köszönöm a segítséget
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Asus TUF B550M-Plus lap és Ryzen 5 5600 proci kombóhoz keresem a legjobb ram párost. A processzor csoportban kérdeztem de nem igazán jött konkrét válasz. [Konkrétan az én kiszemeltem ő lenne.] Igazából a lényeg tehát hogy a lehető legjobb 2x16GB kit a szetthez és örülnék az RGB-nek de akár le is tudok mondani róla a jó érdekében. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Köszi.Meg is vettem a Patriot Viper Steel 32GB KIT DDR4 3600Mhz CL18-at Asus Tuf gaming B550 hez és Ryzen 5700G hez. Rögtön XPM el tudja a 3600-at.És CL 16 on is. Sőt most atom stabilan fut 3800Mhz is CL 18 on fesz emelés nélkül. Jó vétel volt szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz fudi2002 #42453 üzenetére
Ha nem tévedek anno a Kingston Predatror Samsung B-die chipesek és 3200/3600Mhz kivitelben is voltak csak hátrányként 2x8Gb verzióban lehetett megvenni.
Az AMD rendszer ezeket nagyon szerette.
G.Skill Z típusban ha jól tudom vehető volt 2x16Gb /3600Mhz kiszerelésben is drágán.
Corsair 2x16Gb 3600Mhz Samsung B-die verzióval még nem futottam össze. -
arabus
addikt
Nem samsungról volt szó hanem micron chipekről amiket nagyon szeret az amd Imc.
[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
hondahun
csendes tag
Sziasztok!
Kingston Fury memóriákat szeretnék bővíteni 2x8gb memóriával, amíg még viszonylag olcsóbbak a ramok. Ha lehet RGB-sel, mivel most is az van benne. Ugyanilyet nem találok, mivel ez egy HP Omenből lett átrakva a fiam mostani gépébe. Milyet ajánlanátok, ami gond nélkül kompatibilis a mostani memória/proci-val. A jelenlegi memória:HP37D4U1S8ME-8XR és HP37D4U1S8ME-8XR. Az alaplap: B550 AORUS ELITE AX V2 (AM4) és egy Ryzen 7 5700G-s cpu van rajta.
Köszönöm a segítséget! -
jeni
félisten
válasz hondahun #42464 üzenetére
QVL listában melyik van?
A Corsair-ral sose volt gondom.
Ez a verzió volt nekem és hibátlanul XMP-re ment 3600-t.
CMN....Z3600C16 ennek picivel jobb is az időzítése.
Igaz drágább is és RGB kivitelű ez is.
Közel egy tízessel lenne olcsóbb a Patriot,és kevesebb garival,de az nem RGB-s.
Ha az RGB fontos mint dizájn akkor vedd a Corsairt.
Ez még olcsóbb is
Patriot RGB verziós.
A CMN... és a CMG... közt nem tudom,hogy chipben van-e eltérés?[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz fudi2002 #42449 üzenetére
Nem húzom át a mondandódat, csak kiegészítő infóként írom:
sok gépet raktam ilyen KIT-tel össze, xmp betölt, és mindig adtam neki egy kis plusz feszt, így egyikkel sem volt soha semmilyen probléma. (xmp-hez társított fesszel nem is próbálkoztam, olyan ez, mint a Patriot-ok, azokhoz is szinte mindig kell fesz-emelés)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
fudi2002
Topikgazda
válasz palfitom #42466 üzenetére
Köszi.
Amúgy ezen emberek közül többnek próbáltam segíteni, kb semmi sem javított a helyzeten. Cadok, procodt, imc ás vdimm feszek, volt minden. Nem is emlékszem, hogy bárkinek helyre tudtuk volna pofozni. Én azóta nem merem ezt a típust javasolni amdhez.[ Szerkesztve ]
-
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ez mit jelent Ramoknál?
Non-ECC Unbuffered?
DIMM?Csé
-
mmdms
addikt
Halihó!
Kinéztem egy modellt a lapom qvl listájából, az egyetlen 32 gb-os 3600 Mhz-es cl18-as kitet, rákerestem amazonon és találtam egy cl16-os kitet is ugyanebből a típsból. Ezek nagy valószínűséggel tökugyanazok csak más xmp-vel? Van értelme kiadni érte ennyivel többet, vagy észre se venném a különbséget?[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
pergabb
senior tag
Sziasztok!
10. genes rendszert bővítem amíg a ram árak nem másznak vissza, perpill Crucial Ballistix 3200mz cl16 van benne, 2*16g. XMP pipa és helló, nem mókolom.
Ami belemenne az Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast.
Renegade esetén én csak kinézetbeli különbséget láttam.Ugye jól sejtem, hogy minőségbeli eltérés, para, vagy bármi az nem várható, jó lesz ez így nekem, felesleges drágább, vagy más márkát választanom?
Deszka egy asus rog strix z490 a-gaming
Köszi aki válaszol!
ahogy látom jelenlegi ram DDR4-3200 CL16-18-18-36, a kinézett pedig CL16-20-20-?
Van jelentősége a többi számnak bármiben is? s*gg hülye vagyok hozzáG
[ Szerkesztve ]
-
-
ankez92
friss újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy számítógépem amiben jelenleg egy Crucial 16 GB RAM DDR4 3600 MHz memória van. Szeretném megduplázni ezt egy Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3600MHz CL18 Beast Black-re. A kérdésem az lenne, hogy ez a típus megfelelő bele? Ha jól láttam a a jelenlegi CL16-os ez pedig CL18-as ez okozhat problémát? (tudom hogy az az időzítésért felel, csak nem tudom hogy baj-e ha eltérő).Köszönöm a válaszotokat
-
fudi2002
Topikgazda
válasz pergabb #42479 üzenetére
Ezért írtam, hogy xmpnél nem. Ugyanis az annyira laza értékekkel játszik, hogy semmi difi nincs kb azonos késleltetésű (CL) memória között. Ezek az értékek akkor dobnak nagyot, mikor memória tuningnál jó szorosra vannak véve. Ha csak xmp-zel, akkor még méréseknél is max annyi difi lesz, ami kb hibahatáron belüli.
-
ankez92
friss újonc
• Processor: AMD Ryzen 5 5600X 4,6 GHz
• Motherboard: MSI MPG B550I Gaming Edge Max WiFi
• Videocard: NVIDIA GeForce RTX 3060 12 GB
• Winchester: Samsung 980 1 TB SSD
• Cooling: Arctic Freezer A13 X CO
• Power Supply: EVGA SuperNova 550 GM
• Memory: Crucial 16 GB RAM DDR4 3600 MHz
• Case: Cooler Master Mini MasterBox NR200P -
pergabb
senior tag
válasz fudi2002 #42481 üzenetére
feljebb írtam, amíg nem másznak vissza és amúgy már emelkednek a ram árak, addig tolok bele többet, mert 32 nekem kevés, a gép nem mostani, 10700k proci és rog strix z490 a-gaming deszka.
Régi ram is 3200mhz és cl16, ez is az lesz, pusztán a többiről nem tudtam hátrány e, de mivel leírtad kb hibahatáron mozognak egy teszt alatt és kemény tunning során számítanak, így nekem akkor tök 8. A proci az egyetlen ami all core 5.1ghz-re van állítva, több nem kell. Lightroom, photoshop, topaz program stb futnak, játék max 2 hetente vmi ezer éves, ott meg baromira nem izgat, hogy +-2 fps, vagy 0.0001mp-el hamarabb tölt be nyilván jó lenne tisztában lenni a többi érték miben számít, de hát ennyire nem fontos akkor 16-18-18-38 helyett lesz egy 16-20-20-40? utsó számot nem írta ki a kingston.
Érdekes, amúgy a 16 gb kitek más időzítésen mennek, 32gb felett az van amit írtam, ill Renegade 16-19-19.[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz raziel01 #42180 üzenetére
Sziasztok,
Egyszer már írtam, akkor arról volt szó, hogy vegyek 2x16 GB-ot. Lassan aktuálissá válna.
GIGABYTE B450M DS3H
Ryzen 7 2700 amit nagy eséllyel jövőre cserélek 5700X-re.
Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT Grey (2x8 GB) (ezt kiveszem a gépből)Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Vengeance LPX Black
Ez jó lehet? -
-
Piistii
tag
Köszönöm szépen a segítséget a Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz tökéletesen működik xmp-el semmi fagyás kékhalál ilyesmi.
-
Pehi
senior tag
Szevasztok!
5600G mellé milyen ramot, illetve hány mhz-t javasoltok? Köszönöm. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz fudi2002 #42497 üzenetére
GOODRAM IRP-W4000D4V64L18S/8G 8GB DDR4 4000MHz CL18 fehér gamer memória
MSi X570 Unify lapban használtam rövid ideig.
amit az Aquacomp boltban vettem anno.
Emag árulja
2db 8Gb Ram -t vettem egyszerre,hogy közel egymás mellett legyenek a serial számaik.
Akinek elég a 2x8Gb vagyis 2db 8Gb Ram de fontosabb a 4000mhz akkor ilyen irányban kell keresnie.
olcsó volt a egyben cucc 2db megvételénél. -
jeni
félisten
válasz fudi2002 #42499 üzenetére
azzal nem mentettem a gépemben anno.
2x16GB verzióban tutira megtartottam volna.
Az Emag 99 hónap garival adja én meg 2év garival kaptam meg.
A fehér ,de fekete kivitelnél is nagyon vékony fémes lemezes hütőbordával adják.
XMP-vel ment elsőre.Innen véve 29-ben megállna.
Electro Hungary
Itt feketében 22ezer Ft kijön a két darab megvétele.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs