Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 1 / 2
- Gray Zone Warfare
- Steam topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali játékos kérdések órája
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Bestbuy játékok
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz Flash82 #35700 üzenetére
Összefoglalóból: Corsair LPX CL15 V5.30 alatti 3000Mhz-s kit kifejezetten nem ajánlott vétel!!!
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Flash82 #35702 üzenetére
Úgy, hogy nem kompatibilis vele. Be se bootol vagy random fagyások.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz Flash82 #35704 üzenetére
Akkor már nem is érdekes , bocs a fekete humorért. Nézd meg a verzió számát! Ha 5,30 alatti akkor ennyi volt.
-
koko52
nagyúr
válasz Flash82 #35706 üzenetére
1xxx széria esetén voltak ütközések, ott a qvl-t nem árt nézni, de sok teszteletlen sikeres párosítás is volt. Procid topikjában van erről lista. Valamint a legfrissebb BIOS legyen fenn!
3 hónapja próbálsz bootolni?
[ Szerkesztve ]
-
Flash82
tag
válasz koko52 #35707 üzenetére
Ezt a verzió számot hol találom?
Nem azóta bootolok csak kb 2 hónapig állt a gépem.
Pár hétig kutakodtam mi lehet a baj.Előtte Athlon 200ge volt benne .Azt kivettem sajnos nem csináltam BIOS frissítést beraktam a Ryzen t.De semmi képet nem ad most . Elvittem szervízbe ott azt mondták 1 hét után hogy valószínűleg hibás a procim . Visszaküldtem a garis procit amit kicseréltek.Nemrég beleraktam de ugyanaz úgyhogy teljes sötétsétben tapogatózás 😳 -
koko52
nagyúr
válasz Flash82 #35708 üzenetére
A RAM-ot kiveszed és rá van írva ott ahol a típusa is.
-
Flash82
tag
Ő az
-
Flash82
tag
-
wzolee
újonc
Sziasztok. Adott egy Gigabyte B450M S2H alaplap és hozzá egy Ryzen 2600+ porcesszor gyári hűtéssel.
Melyik (2x8Gb) 16Gb RAM-ot ajánlanátok hozzá, egy kis Photoshop, Lightroom és max Facebook igénybevételű PC-hez? Nem lesz tuningolva a gép! Hobbi fotózás mellé, nem a legbrutálabb teljesítményhez kell, inkább olcsón, vagy közepesen árkategóriában szeretném megúszni, mivel másra nem nagyon használnám.
Elolvastam az összefoglalót, de nem sokat segített rajtam, annyira nem értek hozzá.
Előre is köszönet. -
-
koko52
nagyúr
válasz Flash82 #35712 üzenetére
Cl 16, elvileg azzal nem gond, de ki tudja. Most hogy jön az új RAM kiderűl.
-
forguet
senior tag
Sziasztok
6000 ft tobbletet meger a ballistix 3200 az aegis 3200-essel szemben? (32e vs 26e)
2x8gb-ot neznek r5 3600 mellé (b450 tomahawk max, jatekra)
Koszi[ Szerkesztve ]
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
koko52
nagyúr
válasz forguet #35719 üzenetére
3600-ra csukló ól felhúzod a Crucialt. De ha vga limited van nem veszel észre semmit.
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mi van akkor, ha a 4 slot az alábbi módon van használva W10 alatt (DDR3)?
- 2 x egyforma (kit);
- 1 x egy teljesen másmilyen;
- 1 x üres.
(Persze MHz és méret támogatott az alaplap szerint, csak épp nem dual channel.)
Okoz stabilitási problémát, vagy egyáltalán nem is fog működni?Köszi,
[ Szerkesztve ]
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Ez a konfig így "szeretné egymást" szerintetek?
Alaplap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
CPU: AMD Ryzen 5 3600 Hexa-Core 3.6GHz AM4 Processzor
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BL2K8G32C16U4B/R/WElőre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Gibo
senior tag
válasz Yodafon #35698 üzenetére
Szia,
természetesen erősen játékfüggő, de azért gondolom nem passziánszozni szeretnél 4k-ban. Az újabb játékok a LoL /Dota kivételével szinte mind csak alacsony grafikával élvezhetőek még egy 5700 XT-vel is...Itt találsz egy magyobb tesztet sok kártyával/játékkal
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
dz1989
senior tag
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni.
Ha van egy Ryzen 5 2600x ami (most számomra) kiderül hogy 2933Mhz ig támogat ramot. De támogatási korlát a CL ra is vonatkozik? Vagy nyugatan mehet bele egy 3000Mhz/CL14 (nyilván Samsung B-Die os)
Az alaplap amúgy 4400Mhz ig is támogatja(X570 es chipszettes)[ Szerkesztve ]
Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne.
i9-9900 mellett jelenleg 2666-os RAM-okat használok. Ez ugye a processzor natív memória támogatása.
Viszont néztem néhány tesztet, ahol a 3200-as memóriák egész szépen elhúztak a 2666-os társaiktól a legtöbb játék esetében, kimondottan 1080p felbontás mellett.
A felbontás növelésével gyakorlatilag eltűnik a különbség, vagy minimális lesz.
Nekem FHD monitorom van, amit nem tervezek cserélni a közeljövőben. Így gondoltam, beruházok egy 2x8GB-os 3200-as RAM párba.
Mivel Z370-es lapom van, így ez megoldható.
Itt jönne a kérdésem lényegi része. Az, hogy a CPU nem K-s verzió, az nem kavar bele a dologba?
Simán berakom őket, a lap felismeri, és jó esetben XMP profil mellett hajtja őket? Tehát a processzorhoz gyakorlatilag nincs köze, ugye?
Marad minden így, csak az új RAM-ok 3200MHz-en fognak járni.
Bocsi a szájbarágós stílusért, de mindig alap memóriákat vettem. Soha nem akartam tuningolni, emiatt nem is érdekeltek az ún. tuning RAM-ok.
Köszi a választ.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
veterán
válasz mert_csokis #35733 üzenetére
nem eri meg...
2080ti melle talan...
olvass vissza picit, ott van teszt amit tegnap csinaltam.
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
-
mert_csokis
senior tag
válasz RECSKA #35734 üzenetére
Szerintem megérheti. Tekintve, hogy sok esetben egész markáns különbségek is lehetnek.
Persze, szigorúan 1080p mellett.
Mások súlyosabb pénzeket költenek VGA cserére, hasonló teljesítmény növekedés címén.
Azt, hogy RAM cserével is lehet ennyit nyerni adott esetben, azért az elég komoly fegyvertény.
VGA kategóriának meg abszolút nincs köze hozzá. Kártyától függetlenül hozza az eredményeket.
RTX2060
1660TiAir Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
veterán
válasz mert_csokis #35736 üzenetére
jah... Csak epp nekem ezen eredmenyek nem kicsit santitanak...
En kimertem mar par jatekban. Es eddig csak a Tarkov meg a PubG volt, ami erzekeny volt a ram orajelre...
Ezen videon csak atszaladtam, de nekem nagyon furcsa, hogy 3000c16rol 3200c16 valtas nagyobb teljesitmenyt hoz, mint 3200c16rol 4400c18ra... Hagyjuk inkabbEn teszteltem, ott a link, es vga limit mellett szart sem hoz a jatekok 99%aban... pedig ott 3200c16 es 3733c14et hasonlitottam ossze...
PubG-ben sokat szamit, Tarkovban megtobbet. De mashol vga limit mellett nem tudtam kulonbseget merni...
Az pedig, hogy azt mondod, vga nem szamit, sajnos megkerdojelezi hozzaertesed. gtx1660ti ala tehetsz te barmilyen ramot, barmilyen procit, ha egy i3al 100%on megy a gpud 100fpsel, nem fog egy i9tol meg 5GHzes ramtol 120%on futni 120fpsel...
[ Szerkesztve ]
-
mert_csokis
senior tag
válasz RECSKA #35737 üzenetére
Engem a 2666 és 3200 viszonya érdekel, semmi más. De te azért csak hajtod a saját méréseidet.
Nem véletlenül mondják, hogy a 3200MHz a sweet spot. Ezt a tesztek is szépen megmutatják. Egyszerűen nincs értelme az extrém magas frekvencián járatott RAM-oknak. Ár-érték arányban legalább is nincs, ugyanis nem hoz annyit a dolog.
Vérpistikéknek és tuning őrülteknek, százalékokat kergetni és határokat feszegetni biztosan jók.
A két linket azért mutattam, hogy nincs szükség 2080Ti VGA-ra ahhoz, hogy profitálni tudj a 3200-as RAM gyorsaságából.Az utolsó bekezdésed pedig abszolút értelmetlenség...
[ Szerkesztve ]
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
KAMELOT
titán
válasz mert_csokis #35738 üzenetére
Van értelme magas Mhz csak quadban kell járatni. Ott viszont ad előny főleg multi esetén @4k.
Az már más pénztárca!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
Ryzen 5 1600AF-hez, meg B550-es laphoz vennék memóriát (16GB, 3200 vagy 3000), de ahogy nézem a 2x8GB-os Crucial Ballistix Sport LT már nem kapható. (Vagy az egész széria kifutó már?)
Játékhoz van értelme 32GB-os kitet venni helyette? (Akár a következő pár évre előre tekintve.)Vagy keressek valami más típust?
-
KAMELOT
titán
válasz mert_csokis #35740 üzenetére
Többen is leírták amd dual 3600mhz untig elég. Felette felesleges erősködni.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
koko52
nagyúr
válasz mert_csokis #35748 üzenetére
A 35740 hsz-ed valami bug miatt törlődött (nem az első eset), mikor töröltem 3 téves hsz-t.
-
veterán
válasz mert_csokis #35738 üzenetére
nalunk 3600 es 3733 a sweet spot... ( zen2)
De teszteltem inteles konfigon is, es pubg gyorsult ott is 3200-4000 viszonylatban majd 10%ot...
Új hozzászólás Aktív témák
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest