Hirdetés
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 1 / 2
- Gray Zone Warfare
- Steam topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali játékos kérdések órája
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz mert_csokis #35748 üzenetére
Az mindegy. Ha nem multizol és nincs 4k, akkor nincs értelme a magas Mhz-nek.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
mert_csokis
senior tag
Végül győzött a kíváncsiság. Berendeltem egy 3200-as Predator kitet.
Aztán lesz rá 14 napom, hogy eldöntsem.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Darko
senior tag
Sziasztok!
MSI B450 Tomahawk Max + Ryzen 3700x combóhoz szeretnék választani egy 16GB-os kitet.
A összefoglalóban ajánlott ramok közül választanék, lehetőleg Micron E-die chipes szereltet.
3 féléről van szó, rákerestem és ezeket találtam:
1.G.SKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16 Gaming series Aegis
2.G.SKILL 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis
3.Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16Róluk van szó? A cél legalább 3600MHz a lehető legjobb időzítéssel (CL16?..CL14?). Csak a legdrágábbal van esélyem erre vagy akár az elsővel is.
Vagy mi most a bestbuy?http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
-
Pety1
csendes tag
Sziasztok!
Bővíteni szeretném a gépet, jelenleg 1db 8GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL16 (HX426C16FB2/8) van benne.
Ugyanilyet kerestem, de csak ilyet találtam :8GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL16 (HX426C16FB3/8)
Nem tudom számít-e az eltérés , egyik nevében 2/8 szerepel a jelenlegiben, amit kinéztem az meg 3/8.
Számít-e ez, vagy rendelhetem ?
Köszönöm
-
dz1989
senior tag
Közben felmerült egy másik kérdésem.
Tudtok-e olyan honlapról ahol kíváncsiságból kilehetne deriteni hogy milyen B-Die chip van az adott gyártó termékében.
Olyan hónlapról(2-ről is) tudok hogy melyik Ram Samsung B-Die os.
De itt most a forditott közelités a lényeg. :)
Előre is köszönöm.Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
TechN7ne
nagyúr
válasz mert_csokis #35753 üzenetére
Simán Zs lapba (azért van) ,ne hülyéskedj ,főleg egy 9900 mellé...
Én is sima 9700 el vagyok 3200Mhz es Predator kit el. -
mert_csokis
senior tag
válasz TechN7ne #35762 üzenetére
Igen, ez valahol nekem is evidens volt. De mivel sosem volt még "tuning" RAM-om, így az volt a tiszta, ha rákérdezek.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyit dob a teljesítményen. Csinálok majd egy előtte-utána tesztet játékok alatt.
Nekem is Predator érkezik...[ Szerkesztve ]
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
TechN7ne
nagyúr
válasz mert_csokis #35763 üzenetére
De ha már rá adod magad ,léphetsz még feljebb ,lapodnak sem a 3200Mhz a felsőhatár.
Ezek a memóriák alap tudják a rájuk írt sebbességet ,Z s lap meg támogatja ,így nem olyan “tuning” ez ,ami rájuk van írva te azt nem hajtod túl ,az igazi tuning meg a túlhajtásról szól. -
mert_csokis
senior tag
válasz TechN7ne #35764 üzenetére
Azért tettem idézőjelbe. De mi annak idején mindent tuning RAM-nak mondtunk, ami az alap, gyári frekvencia felett üzemelt. Esetünkben ugye 2666-os a natív frekvencia.
Ehhez mérten a 3200MHz bőven OC kategória.
Sőt, igazából az is. Az egy dolog, hogy mi nem annak használjuk, de a K-s procikat is ezekkel bőgetik.
Szóval tuning RAM ez.
Predator...érted. Ezek nem viccelnek.
Feljebb nem akarok menni, ott már árban is nagyobb az ugrás. Annyit nekem nem ér.
Lehet, ez sem. Lesz rá 14 napom, hogy kiderüljön.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz scott_free #35741 üzenetére
Összefoglaló eleje. Új köntösben drágábban ugyan az.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
dz1989
senior tag
válasz RECSKA #35761 üzenetére
Érdekes képp és segítség képp megosztom. .. :) Nekem az Asus X570-p nél a Bioszban volt egy beállítás ahol a Ram frekit lehet belőni. Egy nagyobb frekis ramotnál volt olyan hogy alapértelmezetten csak 2133 mal hajtotta. Beállitottam a maximálisat amit a proci még tud és úgy már jobban pörgött. A feladat kezelőben is már jobb értéket mutatott.
Háromcsillag Galaktikus Jegyze 9 = Samsung Galaxy Note 9. . . "Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk." Carl Gustav Jung
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Egy ideje nem kellett összerakjak gépet így kicsit berozsdásodott a tudásom. Adott lenne egy Gigabyte H310m s2h 2.0 egy i3-9100F-fel, mennyire jó választás lenne hozzá egy HyperX 16GB Fury DDR4 2400MHz CL15 KIT?
Sajna a Gigabyte-nál nem találtam a supported RAM listben.
Köszi ha valaki tudna segíteniNem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
koko52
nagyúr
válasz CharlieDrop #35768 üzenetére
Bármilyen mehet. Ha gyorsabbat veszel mint amit támogat, akkor a támogatott max értékével fog menni.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
sutaxx
tag
Sziasztok.
Létezik olyan, hogy alaplap-ram kompatibilitási hiba?jelen pillanatban nem kapok képet az új configomtól.
Azt az infót kaptam, hogy ha nem is kompatibilis akkor is legalább képet kapnom kéne, maximum visszabutítja a ramot, bár elvilrg a ryzen 1200AF nek tudnia kéne a 2666-os ram páromat. -
koko52
nagyúr
-
mert_csokis
senior tag
válasz CharlieDrop #35768 üzenetére
Érdemes lehet valami alap 2666-os kitet választani, meghagyva a lehetőséget egy későbbi proci cseréhez. A lap támogatja, a jelenlegi i3 mellett pedig 2400-on fognak menni.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz sutaxx #35773 üzenetére
RAM hiba esetén nincs kép. A jumper az igazi. Egy csavarhúzóval is rövidre zárhatod.
-
sutaxx
tag
válasz koko52 #35774 üzenetére
És ha az alaplap esetleg bios frissités hiányában nem kezeli a procit? Akkor sincs kép nem? Ezért vagyok bajban a probléma kiszűrésével, A ram egyébként teljesen új, a bios pedig a legfrissebb, bár ettől függetlenül lehet a ryzen 1200 a túl friss bios miatt nem akar menni...
-
CharlieDrop
veterán
válasz mert_csokis #35772 üzenetére
Köszi, elvileg ez a HyperX fel tudja skálázni magát 3000 fölé is CL19-el.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
koko52
nagyúr
válasz sutaxx #35775 üzenetére
Akkor sincs kép, ha a proci kiesett a frissítés miatt. Ebben az esetben downgrade.
-
koko52
nagyúr
válasz sutaxx #35778 üzenetére
Igen, vagy led is szokott világítani, alaplap függő.
[ Szerkesztve ]
-
ProNoob
tag
Sziasztok,
Mi a különbség a két memória között?
Corsair Dominator Platinum 3600 C18 [link]
Corsair Vengeance Pro 3600 C18 [link]
(mindekttőnek teljesen megegyezik az időzítése, mindkettő RGB világítással rendelkezik.
A dominator miben jobb és miért drágább?
Köszönöm!i9 14900K, ASUS ROG Maximus Z790 Apex, XPG LANCER ROG 32GB 7000MHz c32, ASUS ROG STRIX RTX 3090 OC, Lian Li O11 XL ROG, ROG Ryujin II 360 ARGB, Samsung 990 Pro, ROG THOR 1200W Platinum, LG 34GN850-B
-
scott_free
senior tag
-
mcmike
őstag
válasz koko52 #35728 üzenetére
Szia,
Lehet hogy nem tudom beszerezni a 3200 MHz-es Ballistix-et, viszont látok jó áron 3000MHz-es változatot. Jó lenne az is a tervezett konfighoz?
Alaplap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
CPU: AMD Ryzen 5 3600 Hexa-Core 3.6GHz AM4 ProcesszorEz lenne az új variáció:
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz BL2K8G30C15U4REzzel is jók a tapasztalatok? Gondolom az a 200MHz nem sokat számít érdemben...max a szintetikus tesztekben lenne különbség...előre is köszi a választ!
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
koko52
nagyúr
válasz mcmike #35786 üzenetére
A 3000 cl15 is ugyan olyan jól húzható. Különbség minimális 3000-vs 3200 között.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz mcmike #35790 üzenetére
Ha nem húzod tökéletes az Aegis 3200 cl16 is. Sőt ma a 3000-es 20k [link] ha szerencséd van ez is megy 3200-on.
-
koko52
nagyúr
válasz TechN7ne #35792 üzenetére
Inkább 3200cl16=3333 cl17 de a mondatod első része helytálló. Azonban valamiért a játékok jobban profitálnak a magasabb MHz-ből mint a feszes cl-ből. Persze nem ilyen 3200 cl20-ra gondolok itt.
-
koko52
nagyúr
válasz RECSKA #35794 üzenetére
Igen, de szintetikus teszteknél ez arányos, játéknál nem. Erre gondoltam.
-
-
koko52
nagyúr
válasz mcmike #35796 üzenetére
Sikerült behúzni azt az Aegist amit linkeltem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Crypto Trade
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs