Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
CORSAIR Vengeance 16GB [2x8GB] 1600MHz DDR3 KIT BLUE
KINGSTON 16GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX16C9K2/16X
ezek a memóriák elférnek, mindenféle hűtő alá?
Még nem döntöttem el végül melyik legyen, csak jó lenne tudni.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Dictator^ #14801 üzenetére
A Kingston biztos, mert az LP-s a másiknak jó lenne tudni a szériaszámát abból derül ki, hogy LP-s vagy magasított bordás-e.
mod:
TechN7ne: Várhatóan szerverekbe 2014-ben asztali lapokba 2015-ben. A referncia darabok már kint vannak jó egy éve, tehát innentől a proci gyártókón múlik mikor kerül támogatásra/bevezetésre pontosan.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
SZN
tag
Üdv! Van egy Asrock 970 extreme 3 lapom és szeretnék 8gb-ot úgy 20 körül. Mit ajánlotok, mivel a kompatibilitási lista igen rövid és régi! (semmi tunning,1600 mhz max) Előre is köszönöm!
-
M@rdel
őstag
Most nem leszek következetes, de pár ezer pluszért már megpróbálnék 1600-s ramokat nézni.
Qru feljebb ajánlotta a 'Patriot Viper 3, G. Skill Ripjaws/Ares/Sniper ha minőséget akarsz.'
Kingston HyperX PnP KHX1600C9D3P1K2/8G sem rossz szerintem.
hogy már a sajátomat is ajánljam
De nem lesz hátrányod a 1333-l sem.
Mivel inteled van a 1,5V működési feszültségre figyelj. -
Qru
MODERÁTOR
Mekkora a cpu hűtőd? Ha nem túl batár és befér alá egy magasabb ram kit akkor:
Crucial Ballistix Sport, A-data XPG Gaming V2
Ha batár a cpu hűtésed és alacsonybordás ram fér be alá akkor:
Kingston HyperX navi, Corsair Vengeance LP
mod:
Dictator: Ez magasított bordás, nagy hűtés alá nem fér be. Kérdés mennyire lóg rá a hűtés a ram slotokra... De a Kingston teljesen jó és az tuti befér, és 1,5V-os szóval nem lesz gondod vele.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
djxp01
senior tag
Üdv! Az alábbi konfighoz szeretnék megfelelő sebességű, minőségű memóriát vásárolni 16GB-os méretben. A legfelső határ 60.000 Ft. A processzort lehetőleg 4.7Ghz-en szeretném használni (persze ha kifogok egy normálisabb darabot)
ASUS Sabertooth Z87, i7 4770k, Corsair Hydro H110, GTX 670
4x4 vagy 2x8 GB lenne a jobb megoldás az említett konfighoz? Illetve 1866, 2400 Mhz mennyire lehet érdekes sebesség szempontjából, CL értéket mennyire nézzem?
Pár memóriamodult tudnátok tanácsolni?
regisztrált: 2005-07-05
-
Dictator^
veterán
16GB 1600MHz DDR3 RAM Crucial Ballistix kit CL9 (2x8GB) (BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU)
16GB 1866MHz DDR3 RAM Crucial Ballistix Sport Kit (2x8GB) CL10
16GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Kit (CMV16GX3M2A1600C11) (2X8GB)
16GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair XMS3 Kit (CMX16GX3M2A1600C11) (2X8GB)
Ezek közül mindengyik szereti az ASRock Z87 Extreme 6 lapot?
Mint írtam 4770k mellé keresek még mindig RAMot, még ezek jöhetnek a képbe (ennyire kitudom bővíteni a keretet 36e-38e környéke).
HD videóanyag vágásra lenne (bár ezt is írtam).Melyiket lenne érdemes elhozni?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
kenny596
tag
Szevasztok! Egy gyórs segítséget szeretnék kérni tőletek! Van a gépembe most 2x2 gb 1600 mhz cl8 as geil black dragon kitem de nagyon szeretem és nem szeretném eladni őket , na most ezek mellé csak ugyan ilyet tehetek be vagy másfajta ramot is mert bőviteni szeretném legalább 8 gb ig..
-
zsolabacsi
tag
válasz djxp01 #14808 üzenetére
Nem különösebben van érzékelhető sebességkülönbség főleg hogy a RAM árak lassan az egekbe kúsznak
abszolut nem éri meg a felárat a több Mhz,CL.
Válasszd a lehető legolcsóbb 1600-as CL9 modult; a 2*8 szerintem jobb mert kevésbbé van leterhelve 4 modullal a vezérlő, kevesebbet fogyaszt. Én is ilyet választottam itteni ajánlásra...Crucialok 2*8 méretben 1.5V egyik alacsony másik magas 36e amelyik szimpatikusabb.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Dictator^ #14809 üzenetére
A legelsőt vedd mindenképpen. A többinek nagyon gyenge az időzítése. CL10/11... Átlagosan +1 CL időzítésben -266MHz-nek felel meg (ez fordítva is igaz).
Tehát az 1600 CL10-es az egy 1333 CL9-esnek, az 1600 CL11-es az meg 1333 CL10-esnek. Ha most ha megnézed a gyárilag 1333-as ramokat, CL8-asnál lassabbat nem igen találsz köztük...
#nincsbennetarcsi
-
Dictator^
veterán
Értem, köszi!
És az utolsó kérdés:
KINGSTON 16GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX16C9K2/16X
vagy
16GB 1600MHz DDR3 RAM Crucial Ballistix kit CL9 (2x8GB) (BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU)
Ha átkerül a BOXos hűtő a 4770k-n mindkét RAM bőven el fog férni az ASRock Z87 Extreme6-ba is (elvileg).
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
johnny63
tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-990XA-UD3 -as alaplapom, amibe olyan memóriát tervezek, ami 1.5V-on adja a 1866Mhz alap órajelet. Ki is néztem kettőt.
Az egyik amivel tesztelte a gyártó az alaplapot és rajta van a listán az ajánlottak között:
[link]
A másik, amit igazából vennék, de nem szerepel a gyártó által tesztelt memória listán:
[link]
Ha esetleg valaki vásárolt már ilyeneket AMD proci mellé, légyszi írjon róla nekem véleményt. Hogy minden okés semmi gond vele? Vagy nem kompatibilis és inkább mást ajánl?
Előre is köszi! -
Walter_White
senior tag
Asrock 990FX Extreme 9-hez 3 közül melyiket ajánlanátok?
KINGSTON 16GB HyperX - lappal tesztelt memória 100% QVL lista
[link]
---------- vagy ----------
[link]
-----------vagy------------
[link]Visszaolvasva, nagyon dicséritek a Patriot Viper memóriát, és öszintén nekem is afelé húz a szivem , de az inkompatibilitást el szeretném kerülni, szerintetek?
Tuning is lenne persze..
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
Teamgroup Vulcan RAM-okról mi a véleményetek? Megbízhatóak?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Qru
MODERÁTOR
-
fasd
csendes tag
Hahó mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék
Mi a különbség a 6400 és a 8400 között, ami a memórián fel van tüntetve?
Ki akartam cserélni a két DDR2 1GB 6400-ast két DDR2 2GB 8400-re és nem indul el a gép.
Az alaplap támogatja a 4GB-ot. -
Sunny8003
csendes tag
Sziasztok, eléggé összetett problémám lenne ami nem bonyolult... valamiért nem jó a ramom..." -valószínűleg kompatibilitás gond-szerintem"..:
Adot: Asrock A85x extrem6 lap
Amd A-10 5800k Apu
Vettem hozzá G.Skill DDR-3 8GB /1866 KIT (F3-14900CL9D-8GBXL) rammokat
2DB XMP profil van benne 1866MHz-re... bármelyikkel inditom kifagy ...elcsikozza a képet... probáltam A1-B1; A2-B2 ...slot ba....
de csak 1333Mhz en megy UEFI-Bios indításnál hibát ír és vissza állítja a frekit és az időzítéseket..
... probáltam kézzel is belőni.... windows indításnál kiáll... láthatoan grafikus hibával...:S only 1.5Vos minden profilba ...probáltam azzal is játszani 1.65v-ig kisérleteztem az se segített... így most 1333 megy...
mit tegyek!?... ötlet?
.---- max visszaviszem a boltba ahonnan vettem...-- de már tippem sincs mire cseréltessem..:S
szeríntetek ez esetleg?...CORSAIR DDR-3 8Gb/1866 KIT Vengeance Blue ??
Üdv: Sunny -
-
johnny63
tag
Érdemes megpróbálni, hogy felcseréled a 2 memóriát. Régi gépemnél hasonló kép jártam.
Egyiknek nagyobb volt picivel az órajele, mert ugye nem párban vettem őket és így a gép arra összpontosított, mert az volt az elsődleges. Így ha bekapcsoltam nekem is csak fekete képernyő és semmire nem reagált.
Majd miután felcseréltem, tökéletesen működött. -
Sunny8003
csendes tag
válasz johnny63 #14825 üzenetére
Szia...probáltam cserélgetni öket egymással és slot ba is ... ma vettem ...:S amint felteszem 1866Mhz re ... fagy a rendszer van hogy a bios kép mebvillan és megfagy... elpixelezve a képet..van h. eljut a win7 betöltésig és a windows felíratot keni szét a képernyőn..:S 1333MHz en működik...S
nem értem...:S -
tevike
senior tag
Sziasztok!
Szeretném az eddig meglévő ramjaimat bővíteni egy 2GB-s modullal.
Kérdésem a következő lenne, hogy a meglévő Kingstone 2x2GB DDR3 1333mhz-s ram mellé milyen ramot vegyek? Mindenféle képen csak 1333mhz-t vagy van itt még valami más fontos is amire figyeljek, mert zavarba hozhatja az új ram az eddigi kettőt
Nem értek ezekhez annyira, ezért tanácsotokat kérem
- NO PAIN ~ NO GAIN -
-
tevike
senior tag
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
CORSAIR 4GB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT ennél az alternatívánál van olcsóbb megoldás?
Ez ~14.000 HUF.Szerk.: Ezt találtam:
KINGSTON 4GB HyperX XMP Red DDR3 1600MHz CL9 KIT ~13k, jó lenne?[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kristof123 #14832 üzenetére
Intelhez nincs, ez jó ár nagyon. AMD mellé mehet a Kingston is.
Más az üzemfeszültségük, AMD toleránsabb ebbeől a szempontból így a Kingston 1,65V-os feszültsége sem gond neki de Intel háklis rá, oda 1,5V-os ram kell (a Vengeance 1,5V-os).
#nincsbennetarcsi
-
Bjørgersson
félisten
Szia Qru!
Gigabyte GA-MA770-UD3 lapban jelenleg 2x1GB Kingston HyperX DDR2 800MHz memóriák vannak, a kérdés pedig, hogy keressünk melléjük egy ugyanilyen kitet vagy inkább cseréljük le valami 2x2-re és ezt meg adjuk el?
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Girosz
csendes tag
Sziasztok!
AsRock Z75 Pro alaplaphoz néztem Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K2/8GX memóriát. A processzorhűtőm pedig egy Arctic Freezer 7 Pro Rev 2.
A kérdésem az lenne, hogy el fognak férni a memóriák a processzorhűtő mellett?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
erik22
tag
Üdv érdekelne hogy a ramom jó választás volt-e (fx 8320 hoz jól lehet húzni?)jól tuningolható-e és hogy milyen jó ram 1-10 es skálán? erről lenne szó Corsaire Vengeance 2*4 gb 1866 mhz CMZ8GX3M2A1866C9 9-10-9-27 1.50v versio 5.12 ilyen cuccba alaplap:asus m5a97 evo r2.0 proci:fx 8320 videókari gigabyte hd 7870 2gb oc táp:thermaltake berlin 630 watt!
Mindenhol jó,de legjobb a hardveraprón!
-
cantus
tag
Asus M6N ősrégi laptopomba vettem 2×1GB RAM-ot. A specikfikáció szerint ez a max, amit elbír. Bekapcsoltam a BIOS ki is írta szépen. Ma reggel pedig már hiába kapcsolom be, rögtön kikapcsol és újraindul, utána se kép se hang. Lehet mégsem kompatibilis a ramokkal? Van ahol azt olvastam max 1 GB bír, de akkor nem értem éjjel a bios miért írta mégis ki a 2GB-ot. Tudom abszurd a dolog, de hátha valaki találkozott már ilyen jelenséggel. Korábban 2×256MB ram volt benne.
-
-
elerion
csendes tag
Hello!
Asus H87M-Plus alaplaphoz és egy Core i3 4130 procihoz keresek RAMot. Segítenétek melyiket válasszam ezek közül:
Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11/8
Patriot 8GB DDR3 1600MHz PSD38G16002A Kingston lenne az olcsóbb, de gyanítom a Patriot a jobb modul, megéri inkább az utóbbit venni vagy nincs akkora különbség köztük?
Köszi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kristof123 #14834 üzenetére
kovy29: Szia!
Ha lesz tuning csere ha nem akkor mehet mellé vmi kit de szigorúan próbagarral!!!!
elerion: Patriotot vedd mindneképpen.
#nincsbennetarcsi
-
Bjørgersson
félisten
Nem lesz tuning, ilyenekhez nem ért ismerősöm, csak menjen gond nélkül.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Bjørgersson #14843 üzenetére
Akkor a tuningpotenciál romlás nem mérvadó.
Ez esetben egyre kell figyelni, hogy a felépítésük azonos legyen (mind egyoldalas vagy kettő). Sebesség/időzítés nem számít, automatice a leggyengébb SPD értékhez lövi be a vezérlő őket.
Próba gar legyen, ha mégsem mennek együtt akkor vissza tudjátok vinni. Vagy elviszed a géped kipróbálásra (ez a macerásabb). Kingston, Kingmax amik kb mindennel elmennek, ha találsz ugyanolyat ,mint ami benne van jelenleg az szuper lenne.
#nincsbennetarcsi
-
Bjørgersson
félisten
Rendben, köszi! A későbbiekben még lehet foglak zaklatni egy-két hirdetéssel.
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
A jelenlegi RAM árakat elnézve miylen ötlet lenne egy játékos gépben, (i3 3240 + GTX 660) 1x4GB ramot venni és majd később bővíteni 8-ra? Vagy legyen most 2x2 és majd ezt cserélni 2x4-re? Csak ez problémásabb
-
easy...rider
őstag
válasz easy...rider #14848 üzenetére
Esetleg később 4x2?
-
johnny63
tag
válasz easy...rider #14848 üzenetére
Érdemes memóriát mindig Dual Kit-ben venni, hogy szinkronban legyenek egymással.
2 évvel ezelőtt úgy vásároltam memóriát, hogy 2x2 GB. Majd kiderült, hogy nem igazán elég és később bővítettem szintén 2x2 GB-tal. Lehet nem árt neked is inkább ezen gondolkodni, mert a mai játékoknál már lassan 8GB az ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest