Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olipapa
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, h egy Gigabyte GA-970A-UD3 rev1.0 lapban, AMD FX-8120 procival menni fognak rendesen dualban az 1866Mhz-s Corsair Vengeance memóriák?
Ezt a mondatot utólag vettem észre sajnos: Only one DIMM per channel is supported for DDR3-1866MHz and higher speed as using an AM3+ CPU
Ez mit takar pontosan? -
senior tag
válasz Balu12 #13754 üzenetére
Igen,jogos az állítás!!
gegszee: Igazából ezt lenne érdemesebb figyelembe venned,mert ezekkel a ramokkal biztosan működik,de hogy ezek közül találsz-e olyant,ami még ma is "forgalomba van",azt neked kell kiderítened!
Vagy marad itt az apró,ott elég sokféle ram megtalálható,és ott esetleg tudsz is egyezkedni az eladókkal,hogy ha nem kompatibilis az általuk árult ram a lapoddal,akkor visszavenné az illető tőled...[ Szerkesztve ]
-
Luigee99
tag
Sziasztok!
Notebbokról váltok vissza asztali gépre, nagyjából összeállt a kép.
Memóriából viszont egyáltalán nem vagyok képben.
Tudnátok ajánlani valami 8 GB-os kitet az Ipon kínálatából, ami játékokhoz, illetve PS-hez is jó lenne, és illene az alábbi alaplap-proci kombóhoz?1. változat:
Intel i7 3770k + Asus Maximus V Gene2. változat:
Intel i7 4770k + Asus Maximus VI GeneVálaszotokat előre is köszönöm!
Szerk.:
Vízhűtéses lesz a gép, előbb-utóbb elképzelhető, hogy a memóriák is kapnak vizesblokkot. Ezek pedig inkább Corsair Dominator (beleértve a GT és Platinum-okat is) memóriáit "szereti", és a gyári bordát lecsavarozva, annak a helyére kell illeszteni így.
Ennek fényében tudtok ajánlani valami jóféle memóriát?[ Szerkesztve ]
-
WASPZotya
tag
Hali!
MSI Z-87 g43 as lapba akarok memóriát venni.
CORSAIR Vengeance 8GB/1600 KIT Blue (CMZ8GX3M2A1600C9B) ezt néztem ki.
A hét végén még a hivatalos oldalon hozta hozzá, oc memory llistben, mára meg újra át akartam futni, és már nincs olyan lista csak sima memory.
Szerintetek jó lesz hozzá vagy mit ajánlanátok?
4670 k proci lesz mellé, de egyenlőre nem tuningolnék csak esetleg későbbiek folyamán ha szükséges.
vagy nézzek 1333-as memóriát?Thx
Zotya
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Új Procit és lapot készülök vásárolni.
i5-3470 + Asrock b75 pro3
Legfőbb felhasználás játék.(illetve zenehallgatás)
Milyen és mennyi ramot ajánlanátok? 20E környéke, de tudok feljebb menni akár 10-el is ha megéri. -
Qru
MODERÁTOR
válasz Luigee99 #13757 üzenetére
A mevezérlőd 1600-as 1,57V-os ramot támogat maximum. Tehát ilyet keress. G.Skill Ripjaws pl. 1,65V-os ram akkor mehet mellé csak ha qpi/vtt feszt megemeled 1,15V-ra különben károsodik hosszútávon a memvezérlőd.
WASPZotya: Jó lesz hozzá az a kit amit néztél.
Mustármag: Ezek pont nem kérnek gyors ramot, egy 1,5V-os 1333-as vagy 1600-as ram bőven elég. Corsair Vengenace olcsó és jó.
#nincsbennetarcsi
-
Atesz1978
senior tag
válasz Mustármag #13762 üzenetére
Amire használni akarod a 8GB bőven elegendő! Én inkább ezt venném az alacsony hűtőborda miatt mert jobban elfér az esetleges komolyabb processzorhűtő alatt! Ez a típus alacsony feszültségű [1,35V] ami ha később húzni akarod akkor gond nélkül menni fog! Én is ilyet használok egy Asrock Z68 Pro3-as lapban eddig hibátlanul!
[ Szerkesztve ]
Atesz1978 felhasználónak 28 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
BlessedElroy
senior tag
Hali guruk!
Segítséget szeretnék kérni RAM vásárláshoz. 16G-t szeretnék, csak nem tudom hogy 2x8G vagy 4x4G-ha van jelentősége egyáltalán. A gépet csak játékra és filmre használom. Gondolom 1866MHz-en működő elég lenne. NEM low profile-os kell.
Van még 1 "fontos" szempont-kék legyen.
Várom a tippeket!
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Origin: BlessedElroy
-
McKalton
tag
Hali
Erről a ramról vélemény?
cmd8gx3m2a2133c9
Corsair Dominator platinum DDR3 4x2GB 1.5V 2133MhzHardwired!
-
Rypejakten
addikt
válasz BlessedElroy #13765 üzenetére
szia!
2*8GB-t javaslok, lehet, hogy ez egyfajta urband-legend, de ha lesz/van cpu-tuning, a ket modul valamivel nagyobb stabilitast ad, mind a quad-channel. de mivel ez lehet, hogy hulyeseg, doltbe rakom, es irok Qru-nak, hogy nezzen be a topikba.
pontos tipust viszont irnek addig is: [link] (iponnal 40k)
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Rypejakten #13768 üzenetére
Summon Qru.
Igen, minnél kevesebb modul annál kisebb teher a mevezérlőnek ami tuningnál számít.
Luigee99: Akkor keress Corsair Vengeance-et az is 1,5V-os.
#nincsbennetarcsi
-
BlessedElroy
senior tag
-
Luigee99
tag
A Dominator-okkal mi a baj? Régebben ajánlottátok őket. Bár, ha jól láttam, akkor a Vengeance-ek olcsóbbak.
Viszont annak fényében, hogy 140 körül lesz csak az alaplap és a proci, kb 30k-ig el tudok menni memóriában is.
Ilyeneket találtam, ami a vizesblokkhoz is tökéletes, szerinted/szerintetek melyik éri meg jobban:
Dominator 1600MHz CL9 1,65V ~23k
Dominator GT 1866MHz CL9 1,5V ~26k
Dominator GT 2133MHz CL9 1,5V ~32k -
Addeladdel
csendes tag
Sziasztok!
Az összesítőből jól veszem ki, hogy ha én csak filmezésre meg tanulásra használnám a gépet, de úgy, hogy egyszerre sok program van megnyitva (40 böngésző ablak, total commander, pár db word, pdf, és még egy film is megy egyszerre), akkor elég 4GB DDR3/1333 MHz RAM, nem kell 1600 MHz-es?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
Addeladdel
csendes tag
Rendben, köszi, akkor elég a 1333-as is.
Féltem, mert az előző gépemben 2GB DDR2-es volt, és az már nem bírt el ennyit. Most olyat akarok, ami mindenképpen könnyedén tudja kezelni. Meg ha már 4GB, akkor 64 bites windows lesz.
Amúgy még úgy is elég, ha NVIDIA® GeForce® GT 630M 1024MB kártyát is kezelnie kell? De nem játékra, azt nem fogok.
[ Szerkesztve ]
-
Rypejakten
addikt
válasz Addeladdel #13779 üzenetére
koze nincs a ramoknak a VGA-hoz.
de ha nem jatszol, es meg nincs meg az uj gep, akkor egy A8-as AMD APU-t vennek, sokkal olcsobban es koltseghatekonyabban kijossz, mintha vennel egy GT630-at netezni meg filmezni.
-
Addeladdel
csendes tag
válasz Rypejakten #13780 üzenetére
Legfőképpen olyan gépeket nézek, amikben intel core i3-as processzor van. Ezekhez van integráld HD 3000 vagy HD 4000 videokártya. De a szórásomba mégis csak beleesett olyan gép is, amely jó áron van és NVIDIÁ-s kártyával adják.
-
Rypejakten
addikt
válasz Addeladdel #13781 üzenetére
sose nezz elore osszerakott gepeket. sokkal olcsobb, es biztosabb, ha Te magad rakod ossze oket, es legalabb tudod, hogy milyen alkatreszekbol tevodik ossze.
az ilyen computerimperiumos vagy pcoutletes csodakban nem biznek. -
Qru
MODERÁTOR
válasz Addeladdel #13779 üzenetére
Ha nem játszol akkor nem számít. Amúgy ez egy nagyon korrekt középkategóriás vga.
mod:
Viszont ha asztali gépet nézel akkor tuti nem 630M lesz mert az noti vga.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
BlessedElroy
senior tag
Mennyire számít játékoknál, hogy single, dual, triple, vagy quad csatornás a RAM?
-
Rypejakten
addikt
válasz BlessedElroy #13784 üzenetére
minimalis elteres lehet a single es a dual kozott, a dual javara.
a tripla a 1156 es 1366-os foglalatoknal volt lenyeges, amik kezeltek is oket.
negycsatornas modot keves memvezerlo hasznal meg ki, de megmondom oszinten, ebben se vagyok annyira biztos - bocs, ez egy ilyen nap..en a 2 modulost kiepitest valasztanam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Rypejakten #13785 üzenetére
Triplát csak a 1366 tud, quad-ot meg csak a 2011.
Az összes többi foglalat csak duplát (vagy szimplát).#nincsbennetarcsi
-
BlessedElroy
senior tag
Szóval akkor csak dual kell nekem?
-
Rypejakten
addikt
válasz BlessedElroy #13787 üzenetére
-
BlessedElroy
senior tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
BlessedElroy
senior tag
Erről vélemény?
Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) 2133MHz Dual Channel Memory KitOrigin: BlessedElroy
-
Atesz1978
senior tag
válasz BlessedElroy #13790 üzenetére
Jó memória a Kingston, megbízható és a legtöbb alaplappal kompatibilis!
Atesz1978 felhasználónak 28 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
Addeladdel
csendes tag
Laptopot nézek 100-140 ezer közt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Addeladdel #13793 üzenetére
Azért, mert a 630M noti vga, gyanús is volt. Elég lesz az 1333-as ne félj.
#nincsbennetarcsi
-
Dency01
aktív tag
Hali. Egy ASUS P8B75-V - laphoz Intel core i5-3330 proci megy bele.
Memóriából Ezt néztem, ez állítólag 1.5V-on tudja az 1600mhz -et?! Kompatibilis az alaplappal a memória? Alaplap gyártónál ugye ottvan a support memory list, de nehéz rajta eligazodni számomra. Szóval 1 kis segítséget kérnék.Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
TaylorXIII
őstag
Sziasztok!
Milyen 4GB-os notebook memóriával lehetne bővíteni ezt a laptopot?
http://www.toshiba.hu/laptops/satellite/l850/satellite-l850-12z/
Ajánljatok párat kérlek titeket! -
Rypejakten
addikt
válasz TaylorXIII #13797 üzenetére
szinte barmilyen 4GB-os 1333mhz-es modul jo bele.
ha LeC-nel veszed, aprorol, akkor ha nem passzol bele, visszaveszi. -
TaylorXIII
őstag
válasz Rypejakten #13798 üzenetére
Nem tudnál pár példát írni ipon webáruházból?
-
Rypejakten
addikt
válasz TaylorXIII #13799 üzenetére
[link] amelyik szimpi.
Új hozzászólás Aktív témák
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest