Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz Vikthor #27994 üzenetére
Azért mert végignéztem azóta a hsz-eidet és nem is tudom végül is milyen vetítőt vettél ( csak az említett sztoriig mentem vissza )
szerk: pedig csak figyelmesebbnek kellet volna lennem: P3000
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
szepi0808
senior tag
válasz Vikthor #27975 üzenetére
A saját véleményem az, hogy csodát nem fogsz látni minőségi és felső kategóriás vászon között, legalább is nekem nem volt olyan hatalmas különbség, mint, ahogyan az ára is tükrözi. De, ha nem túl nagy a difi, akkor tényleg érdemes megvenni a jobbat. Engem a St. ezüst, erősített vásznakkal a világból ki lehetne kergetni érdemes megnézni neked is, ha ilyet választasz.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
cintula187
addikt
válasz Vikthor #28271 üzenetére
A mostani 2000 lument ad le és a kontraszt is 2000:1 -hez.
Pl. kinéztem ezt: Epson EB-W04
Technológia: LCD, Felbontás: 1280×800, Fényerő: 3000 ANSI Lumen, Tömeg: 2,4 kg Garancia: 2 év, Kontraszt: 15000 : 1Mindkettő tulajdonsága jobb, mint a jelenleginek. (mennyiben megvan a sötétítés) a kontraszt a lényegesebb?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
gyeniko
őstag
válasz Vikthor #28321 üzenetére
"Mondanom sem kell, hogy semmilyen csúcs kategóriás TV nem tud szebb képet adni ennél."
Ez nagyon jó hír! Már kezdtem attól tartani, hogy 30 m Ft-nál is nagyobb összeget kell szánnom arra, hogy vetítéskor nagy nehezen megközelítsem az egykor Pana 65VT60-am képét , de ezek szerint nem!
Vagy esetleg nem is gondoltad ennyire komolyan, ugye?Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
yodamastah
őstag
válasz Vikthor #28341 üzenetére
Egy jól beállított öreg KURO elveri képminőségben a 10+ milliós projektorokat is. Nem tudsz versenybe szállni 5000:1 ANSI kontraszttal és 30000:1 natív kontraszttal szemben semmilyen vetítővel.
És akkor nézzünk egy mai csúcs TV-k mondjuk egy 4K-s LG OLED-et, ami gyakorlatilag végtelen natív kontrasztot tud tökéletes látószöggel.
A gond ott van hogy a TV-k képe kicsi Szóval maradjunk a projektoroknál
-
yodamastah
őstag
válasz Vikthor #28345 üzenetére
Képminőségről volt szó. A wattok meg a képméret az nem képminőség jellemző
A KURO el volt állítva ha nem voltak olyan feketéi. Más magyarázat nincs rá. natív kontrasztban csak a JVC projektorokk tudnak olyan feketét mint egy utolsó szériás KURO. ANSI kontrasztban pedig egy projektor sincs a közelében. Természetesen nem csak a kontraszt számít, de ez az amiben leginkább látványos a különbség.
Bocsánat egyébként, nem szeretném az örömödet elrontani. Azonban egy szakmai topicba ha beírsz olyan dolgokat amik nem állják meg a helyüket, ne csodálkozz ha valaki felszólal ellene.
[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
-
Blasku
tag
válasz Vikthor #28930 üzenetére
Ide feltöltöttem egy hangfelvételt róla. 4. másodpercnél pörög fel a színkerék. Biztos, hogy ez hibás? Amúgy belevegyül a ventik hangjába. Lehet hogy csak én vagyok vájtfülű, nem?
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
bajnokpityu
félisten
válasz Vikthor #29016 üzenetére
nyilvánvalóan túloztam, csak felb*sszák az agyam az ilyen videok. DLPből is van jó, meg nem jó, 3 LCDből is.
azonos áron a 3 chipes teknikának elég nagy baja, hogy sokkal több alkotó kell bele, amik 1chip DLPbe nem kellenek. Nézz meg egy epzont, brutálisan szétcsúszó szinek, stb.
szóval elméletileg persze ragyogó megoldás, csak éppen sokkal drágábban lehetne beléjük tenni rendes optikát, mint amennyiért adják. sony persze más tészta, ott már összejöhet. de ők is nem is a marketingre herdálják a pénzt, hanem egy fokkal jobb optikákat használnak.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz Vikthor #29020 üzenetére
Neeem, soha nem fakó. Mármint forrás, beállítási gond simán lehetett, de nem ilyennek kéne lennie. Nagyon jó képű projik, szerintem, pláne a mostani használt árukon.
nem fehér- fekete a téma, ahogy én látom, az összes technológiának vannak bajai, engem pont az rémit meg az ilyen videokon, amikor egyik gyártó teknikáját a többiek felé teszi. és pénzt költ arra, hogy ezt hirdesse.
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz Vikthor #29286 üzenetére
Nem találsz rajta végállás potikat ?
"How do I change the stopping (deployed) position of my Stewart electric screen?
Use the limit “white” limit switch on the electric screen’s motor to adjust the deployed stopping position of your screen. Locate the specific instructions for the use of the motor’s limit switches in your product owner’s manual."
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Q
senior tag
válasz Vikthor #29972 üzenetére
Azért választottam a panát, mert amikor vettem, nem tudtam sehol együtt megnézni az ebbe a kategóriába tartozó vetítőket. A kategóriát úgy értem, hogy amit a tesztekben egymáshoz hasonlítanak. Külön-külön láttam a HW40; 50; 55-öt és a pana5-6000-et. Más körülmények és 1-2 hét különbséggel. A HW40 szerintem gyengébb volt, a két nagyobb Sony talán kicsivel jobb, viszont sokkal-sokkal drágább. Csak újat akartam + árérzékeny vagyok=pana.
Ja, és "olcsó" DLP kilőve a szivárvány és a hűtés hangja miatt, meg az elhelyezés miatt kellett a lens shift.[ Szerkesztve ]
Eladó: Runco LS5
-
szepi0808
senior tag
válasz Vikthor #30111 üzenetére
Épp akkor lettem készen, csak lőttem pár fotót, mondtam azt ne nézzétek.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
dota1
aktív tag
válasz Vikthor #30123 üzenetére
Az a baj , hogy az a tupplur max. csak 2 méteresben van. Mekkora a vàsznad? Gondolom szélesebb mint 2m.
Diegoba bemész, ott 280 hosszú a sötétítő anyagok többsége, abból válogatnék, cssk kérdéses hogyan feszíted föl, hogy mobil is legyen. Vagy vennék vékony farostlemezt, tudod mint az ikea bútorok hátlapja és azt festve biggyeszteném föl.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Vikthor #30155 üzenetére
Ha jól értem, Te 4 m2-es felületet említesz, a legnagyobb szürke Tupplur meg 1,95×2 m-es, de ahogy gadjoe66 is pedzegeti, ha ennél szélesebb a vásznad, esetleg kettővel már beljebb vagy. Viszont a gond ezzel továbbra is az, hogy (1) mennyezettel párhuzamosan kihúzva ~2 méter hosszan szerintem már belóg, és (2) a fényképek alapján van egy olyan sejtésem, hogy fényesebb a felülete, mint a festett fal, így ugyan sötétebb lesz, de a belógása miatt zavaróan be fog csillanni a néző irányában a világosabb jeleneteknél. Még rosszabb esetben (3) belóghat a projektor elé is.
Esetleg két vékony kifeszített drótkötélen futó, a két végén karikákon felfűzött sötétítő függöny? Mondjuk, az is belóghat, ráadásul összehúzott állapotban állandóan ott lenne a mennyezet valamelyik részén, a két drótkötél meg... hát hogy is mondjam. Nem túl dekoratív. Csak agyalok, mert én is már gondolkoztam ilyen megoldáson.
-
UnSkilleD
senior tag
-
.DLL
veterán
válasz Vikthor #30490 üzenetére
Lencseshift szerintem nem ide tartozik (mert bármelyik elé lehet tenni), valamint ha eltekintünk a 3 LCD hibáitól és a DLP szivárvány-effekttől (amik tényleg sokszor ki lettek vesézve), akkor a színvilág ami marad, egy jó kérdés. Ebben hogyan változtak a vetítők, melyik a jobb, vagy ez is ízlés kérdése?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bajnokpityu
félisten
válasz Vikthor #30754 üzenetére
4es v 6osra volt állítva a szinkerék, ill milyen frekin ment?6osat csak 24Hzig engedi bekapcsolni, és 4es a gyári alapbeállítás.
a Te esetben meg tudom érteni, h azonos áron LCD alapú teknikát vettél. Szerencsére én látom, de nem zavar 1 perccel bekapcsolás után. egyébként óriási különbséget én nem látok a 4 ill. 6os között.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó