Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz Vikthor #59745 üzenetére
Az első vásznam 83”-os volt a kellőképp kicsike szobában a megfelelő nézési távolsággal. Hatalmas élmény volt, tekintve, hogy akkortájt (2014) az 55”-ös tv is ritkaság volt. Ma már 135”-on mozizok, a nappaliban pedig 65”-ös OLED van. Változik a világ.
- mozi bolondéria -
-
python1
veterán
válasz ctrlaltdel13 #59752 üzenetére
Fekete nappali kell.
-
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #59749 üzenetére
"Azért van sok olyan jelenet hál istenneka filmekben,ahol nem a középpont csak a fókuszált, és van értelme mindent is látni egy jelenetből."
Egyetértek. Azzal az erővel lehetne 4:3 arányú a kép.#59750proci985
Ha jó minőségű a redőny, akkor a telibe rásütő nap fénye sem megy át rajta.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Exian
addikt
Van itt esetleg olyan pécsi tag, aki kölcsön tudna adni 1-2 napra egy FHD-s Epson LCD-s projektort? Persze nem ingyen. Egy tesztre kellene csak az itthoni projektorom mellé. Ha lenne valaki, vagy tudtok javasolni céget, ahol lehet bérelni, jelezzétek privátban légyszi'!
-
ctrlaltdel13
őstag
Most néztem újra az Avatar első részét,hogy képbe legyek a második előtt.
Mind a film képi világa, mind ahogy az ls5 megjeleníti, fantasztikus.
Most olyan boldog vagyok.
Bocs az off-ért. -
m3ss
veterán
válasz devil-k #59751 üzenetére
en 2004 korul kezdtem 480p-ben vetiteni 90" koruli butorlapra. akkor meg crt tv volt elotte.
poen volt 4-en egymast pufolni xbox1-en parti jatekokkal.amugy sztem a keparany elegge befolyasolja a nezesi tavot. en 21:9-et siman elnezek 0.9 nezesi tavrol. 3d-t meg kozelebbrol is. csak itt mar jo lenne hangatereszto vaszon, tul tavol vannak a frontok...
viszont 16:9-ben nekem kell a legalabb 1.2-1.3x tav. horizontalisan siman belatok ekkora kepet, viszont fel-le pasztazni faraszto, fura. foleg ha nem filmet nezek, es van a kep szelen is relevans dolog.en ghostbusters 3d-t neztem most. tuti nagyon. zero crosstalk, jol megvilagitott jelenetek, szep szinek, szuper 3d-je van. igazi projektor friendly film. hangja is jofele.
ja es sztem a film is vicces.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
devil-k
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #59758 üzenetére
Én is most akarom újra nézni az új rész előtt és belenéztem, de szerintem a nem CGI részek borzasztó szarra sikerültek. Pedig 2009 nem volt olyan régen...
m3ss
Nekem hatalmasat dobott az élményen, hogy már nem látom a dobozokat a vászonnál. A hangáteresztő vászon minden pénzt megér.- mozi bolondéria -
-
eboostr
aktív tag
-
Márton
nagyúr
Ez a ghostbusters kétkamerás 3D vagy konvertált?
szerk: ah, most látom, hogy fake
Attól persze még lehet jó, mert vannak üdítő kivételek, ha nem sajnálják rá a pénzt (Pl. Titanic, Jurassic Park), de sajna elég ritka.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Atomgeszi
veterán
válasz viperabácsi #59756 üzenetére
Valóban. De ehhez világítós távirányító van, elvileg ahhoz nem. Szóval szerintem ez a 2000 lesz
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz viperabácsi #59765 üzenetére
Hmm. Akkor az az összehasonlítás, amit néztem, jó nagy hülyeség.
Viszont ezen volt már a wifi modul, az meg inkább a W2000 szintén.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Bikkrom
senior tag
válasz Atomgeszi #59766 üzenetére
Jól mondja viperabácsi. A w2000 arany (vagy bronzos vagy sárgás, nehéz meghatározni), ezt ezüstnek nézem az meg a w1110. Szerintem.
Saját fotó? Élőben lőtted valakinél? Arany volt vagy ezüst az előlap?[ Szerkesztve ]
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
byboy
csendes tag
Sziasztok.Valaki tudja hogyan kell nullázni a Toshiba tdp-s8-as gépet?
-
makkai
aktív tag
válasz Atomgeszi #59768 üzenetére
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
makkai
aktív tag
válasz viperabácsi #59773 üzenetére
Fel van csavarozva a falapra a projektor rögzítési pontjain, a falap pedig menetes dűbelen 2 db anya közé van beszorítva, azokkal lehet kiszintezni és elforgatni.
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
Márton
nagyúr
rém egyszerű: felmész a tizedikre, becsengetsz, odamész a nappali ablakhoz, kinyitod, kilógatod a géped és könnyes szemmel elköszönsz tőle
(bocs, hulla fáradt vagyok, lenyomtam 7 vetítést egy nap +500km vezetés...)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
viperabácsi
addikt
-
makkai
aktív tag
válasz viperabácsi #59776 üzenetére
A korong az a lencsevédő. Oda szoktam feltenni, hogy ne lógjon bele a képbe a zsinorja.
A forrás Zidoo Z9X médialejátszó, egy Denon AVR X2500h erősítőn keresztül van összekötve a projektorral.mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
Tyrone89
aktív tag
Sziasztok!
Projektor vásárlásán gondolkodom, egy viszonylag megfizethető árú 3D képes projektort keresnék 300-350K árig. Illetve ehhez megfelelő vászon is érdekelne..80-100col képátló méretben elfogadható árban.
Tudnátok ilyeneket ajánlani?
Köszönöm a válaszokat előre is
-
Márton
nagyúr
Lézeres Dolby 3D mozi van az országban?
Készülünk az Avatar-raEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Alien! #59786 üzenetére
Akkor a kontraszt, felbontás rendben volt?
Azért javasolják a lézeres dolby-t, mert ott van mélyfekete.
(bár nekem a polárszűrős szemüveg jobban bejön mint az Infitec)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Alien!
senior tag
válasz Márton #59787 üzenetére
otthon oledet bámulok egy éve, de ettől függetlenül simán gyönyörű volt az Imax. Itt inkább a 3D élményen van a hangsúly, sokszor volt olyan érzésem, hogy nyakig ülök a vízben... viszont crosstalk is látható néha, otthoni DLP után furcsa volt.
a változakozó HFR jobban zavart. Mehetett volna az egész 48FPS-el.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Alien! #59788 üzenetére
ez a másik amire kiváncsi leszek, mert hogy nem valódi, normál 48fps, hanem csak ahol kell, de ott is a köztes képkockák nem pont félidőre generáltak, hanem ilyen 20-80%-os eltolást olvasok, azért, hogy a judder kisebb legyen, mégse legyen szappanopera hatás.
hmmEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ijk
nagyúr
válasz tobias40 #59783 üzenetére
Kecskemét Malom 1-es terem szerintem jó. Nem tudom milyen projektor van de szemüveggel is jó a fényerő és a kontraszt is rendben volt. A vaszonnak néha van egy csillogása, gondolom magas gain azért. Jó volt a 3D, kevés film van ami miatt szeretem, de itt kimaxoltak a látványt, simán HDR elé teszem élményben. Persze a kettő együtt ütne nagyot.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Alien!
senior tag
válasz Márton #59789 üzenetére
nem tudom, nekem nem jött be ez a váltogatás, mert a 2 tech közt nagy a kontraszt. ráadásul a logikát még érteném mögötte, viszont nem volt mindig egyértelmű ez vagy az a sebességválasztás. sokszor még jeleneten belül is változik, ami hogy is mondjam....érdekes és többször éreztem indokolatlannak.
-
-
Janaboy
Topikgazda
Kezdünk nagyon offba menni. Kérlek vigyétek a megfelelő topikba. Köszi
Janaboy
-
ArthurShelby
addikt
Tudom nagyon noob kérdés, de ma hallottam és nem tudom mennyire igaz.
Ha egy projektornak nagyon nagy a fényereje, akkor rossz lesz a feketéje (szürkés) és rossz lesz emiatt a kontrasztjai is? (Tipik előadáshoz használt projektorok)
Viszont egy mozis projektornak jobb a kontrasztja, feketéje, viszont nem olyan nagy a fényereje, ezért csak sötét szobában lehet látni jól a képét.Szóval a legjobb mozis méreg drága projektorokat is lepipálják fényerőben a középszerű/drága előadói gépek?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Vhiktor
veterán
válasz ArthurShelby #59798 üzenetére
Az első rész nem teljesen igaz.
De az igaz, hogy az előadáshoz szánt projektorok fényereje nagy és vacak a kontraszt arányuk, tovabba a szinhelyesseguk, szin visszaadasuk vakamint a fekete szintjuk is, a mozis gépek sokkal jobbak film nézésre.
Nem véletlenül vannak megkulonboztetve a prezentációs és mozis projektorok.
Persze ezalol kivételt képeznek az eredetileg több 10 millióba kerülő prezis gépek.
De általanosságban véve igaz amit írsz.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
m3ss
veterán
3d moziban kivancsi lennek hogy alakulnak a nezesi tav / kepszelesseg aranyok.
en nem ertem, hogy miert nincs mindenki racuppanva a 3d-re. ha jol megcsinaljak nagyon sok pluszt ad a filmhez.
egy termeszetfilmet bun nem igy forgatni.
vmelyik nap beraktam a trine 2-ot ps4-en megint 3d-ben es nem ertettem, hogy miert nincs sok ilyen 3d-s jatek. nagyon jo a 3d az epsonon...
talan keshetett volna egy evtizedet ez az elozo 3d hullam, most mar van eleg fenyero is projektoroknal, a tv-k is megnottek. konzolok is birjak szamitasi teljesitmennyel, mert ps3 idejeben hiaba probalkoztak vele..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
Új hozzászólás Aktív témák
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest