Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    válasz z123456789 #16085 üzenetére

    Szia,

    a szub mozihoz nagyon fontos, bármit is mond pár vízfejű azzal, hogy a 2.0 vagy épp az 5.0 az ideális. Szóval ha nincsenek szomszédok, jó az elképzelés.

    1. miért ne lenn érdemes? A cikket nem olvastam, de ha ehhez a nézési távolsághoz mondja, amit idéztél, akkor bizonyos szempontból igaz. Nagy valószínűséggel film alatt nem fogod meglátni a pixeleket ilyen képméretig bezárólag, FHD esetén. (Ide: 16015. hsz.)
    Ez azonban nagyon szubjektív, mint kb. minden, szerintem simán lehet följebb menni. Mondjuk nagyon talán nem érdemes, mert nem látod be a vásznat és elfárad a nyakad. De ha 1280x720-as gépet veszel, még azzal is nagyon jó leszel.

    2. Aktív vagy infrás, mint a TV, vagy DLP-link, ami a vászonra érkező, számodra nem látható kivetített vezérlőjellel kapcsol. (Vagy passzív, ezüst vászon, sok pénz, stb.)

    3. Attól függ, mit és milyen áron, kitől szerzel be. Szét lehet barmolni a gépet 100 óra alatt is, de a harmadik lámpával is jó lehet. Vonatkozik ugyanez a lámpára, de azért értelemszerűen ha már sok van benne, számolj egy újjal. Régebben volt egy Batyo nevű ember, tőle lehet olcsón, gondolom árul még mindig.

    4. Nem. 16042. hsz.

    5. Persze, csak jól csináld.

    6. Oldalfeszítettet, a sima hullámos lesz meg minden, nagyon idegesítő. Vagy keretre feszítettet. Még jobb, ha megoldható a fal lefestése. Szürkét ajánlok, amennyit a gép elbír. (Nem tudom, már melyik hsz.-em vonatkozik ide, max egy hete vagyok csak jelen.)

    7. Nevezhetjük úgy is, szerintem fölösleges kategorizálni, mert 15 éve ami erős közép volt, körberöhögöd.

    8. 200 – 300 Watt, ha lámpás darabokról beszélünk. Meg az erősítő is fogyaszt.

    9. Inkább a lámpa élettartamán ronthat, gyakran vibrálni kezdenek. De ez nincs kőbe vésve, valakinél megy jól úgy is. Ha túl fényes a gép fehér vásznon, akár javíthat is az ECO. Meg halkabb is úgy a hűtés.

    10. Van olyan gép, amit magasságban a vászon közepére kell tenni. Van olyan, amit pedig a vászon teteje fölé, mert a plafonra szerelve lefele fog vetíteni. (Meg van optikai trapézkorrekció, de inkább az LCD-s gépekben, ha árban akarsz maradni.)

    11. Oldalfeszítés, meg hogy nem fújja egy ventilátor. Ezt nem úszod meg 30 ezerből.

    12. Magadra hallgass, n a szabályokra. Nekem monitornál is az a kényelmes, ha középre néz a szemem. Ki kell próbálni. Minden esetre ha felfele kell nézni, meg fog fájdulni a nyakad, nem a legkényelmesebb megoldás.

    13. Ez a mai 3D-nek csúfolt valami nem 3D. Attól még van, aki élvezi és ügyes technika.

    [ Szerkesztve ]

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák