Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz HelloTwinky #13150 üzenetére
ennyiért én inkább ezt a Sony-t venném.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
c4
őstag
Ha vezeték nélküli adatkapcsolatot kívánsz létrehozni a lejátszó (ha képes rá) és a vetítő közt, akkor kell az Epson EH-TW6100W-t választanod.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz HelloTwinky #13153 üzenetére
Ezért írta azt amit, a 6100 és a 6100W között mindössze ennyi gondolom a különbség
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
c4
őstag
válasz HelloTwinky #13153 üzenetére
Csupán a technikai adatlap alapján a Epson EH-TW6100 jobb paraméterekkel rendelkezik;
pláne, ha 3D is cél. Nagyobb a fényereje. Sőt, ha jól láttam, kapsz 1 szemüveget is hozzá.
A képminőségről majd biztos beszámol neked valaki, de jobb lenne, ha megnéznéd személyesen. -
BBéci
legenda
Két hónapig volt nálam TW6100 és cseppet sem voltam elégedett a képminőségével. Nem ajánlom.
Szerintem 135 colos vászonhoz, legalább eggyel magasabb kategóriájú vetítők között nézelődj. Hiába a névleg (talán valóságban is) magas fényerő, nem lesz fekete szín a vásznon.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tothn
tag
Sony HW40 662 áfával
Sony HW55 830 áfával
Sony HW50 2499 Euro
Epson TW9200 690 áfával
Epson TW5200 269 ÁFÁval -30ezer Forint visszatérítés
BenQ1070 200 áfávaltehát 800 körül alatt már lehet válogatni jobb projikból is
-
AVhelper
senior tag
válasz bajnokpityu #13123 üzenetére
Természetesen megint butaságokat írsz.
A végén kezdve: se a Sony, se az LG, se a JVC nem gyárt 3LCD házimozi vetítőt (mindegyik a LCOS technológiát használja), a Panasonic pedig évek óta az Epson paneljeiből építi 3LCD vetítőit, így a PT-AH1000E és a PT-AT6000E is, mely utóbbiban ugyanazokat a D9-es paneleket használják mint az Epson EH-TW9000-ben és annak későbbi és olcsóbb változataiban.
Az LCD vetítők "jelentősen rosszabb képminőségével" kapcsolatos megállapításaid csak véleményként kezelhetőek, mert persze ezek sem igazak. Az Epson EH-TW7200 már 600 eFt-ért (tehát jóval 800 eFt alatt) megvásárolható, és kevés hasonló árú DLP vetítő versenyezhet vele.
Sőt, hogy ne mondhasd, hogy csak az Epson LCD-ket "tolom": a Sony VPL-HW40ES ára is 800 eFt alatt van, és nagyon jó vetítő ezen az áron.
-
tothn
tag
válasz HelloTwinky #13161 üzenetére
Ha nem akarsz játszani, sztemis a benq a jobb választás.
-
AVhelper
senior tag
válasz HelloTwinky #13161 üzenetére
Bocs, de Én ezt nem dönthetem el helyetted. Nézd meg mindkettőt működés közben egy olyan filmmel, amit jól ismersz. Ha a színfelbomlás (szivárványozás) zavar, akkor egyértelmű a választás, ha nem zavar, akkor a neked fontos fekete szint miatt megint csak nem kérdés mit fogsz választani.
-
Neoteric
addikt
Miért ne lehetne játszani vele? Pont hogy tök alacsony az inputlagja, és az egyik legjobb projektor többek között erre a célra is belépők között, feltéve persze ha tudsz bánni a kontrollerrel. (billentyűzettel+egérrel vszeg annyira nem lenne kényelmes)
Anno csináltam egy gagyi bemutató videót róla h kb mekkora a "késés".PSN: ne0teric_sAN
-
epzon
őstag
-
c4
őstag
Hát na, mit írjak. Xar DLP. De kár, hogy nincs rá pízem.
-
tothn
tag
Megunta. Biztos benq 1070-et vesz helyette.
-
Pro Koryak
addikt
800e alatt lehet válogatni,
csakhogy lcd vs dlp:
minimum 600e / 230-300e fta kettő között van kb 3-400e ft difi.
szóval akinek van 3-400e ft-ja új projektorra, annak hiába lökitek a fa..a lcd-ket 600-700e ft-ért.
aki most kezdené a vetítést otthon.
érdemes használtak között is nézelődni, mert meglepően jó gépek vannak 200 -- 500e ft-ig, kevés üzemórával.batyo akármelyik gépbe 30-50e ft körül megoldja a lápacserét. szal ez sem földhözvágós összeg.
-
BBéci
legenda
válasz Pro Koryak #13176 üzenetére
11 éve tesztelek vetítőket (és tévéket), szert tettem némi tapasztalatra. Annak alapján azt mondom, a 3-400000 forintos új projektorok képminősége erősen kompromisszumos. Konkrétan, én nem tudom elviselni, inkább nézek egy ugyanannyiba kerülő 50-55 colos plazmatévét.
Amit a használtakról írtál, azzal egyetértek, bár amit 200-ért adnak, az rizikós, mert lehet nagyon gyenge minőségű is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TESCO-Zsömle #13102 üzenetére
Tovább megyek. Csak klónozva vacakolnak. Kiterjesztett asztal módban szintén tökéletesen megy mindkettő 1080p@60Hz.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pro Koryak
addikt
a gond az, h idejön valaki, max. 300e ft-ja van projira. erre ajánlgatják neki a 6-700e ft-os lcd-ket, mer'hogy ez sokkal jobb a belépő dlp-nél.
hiába jobb, ha nincs rá keret.ezért írtam a használt részt.
benq w5000 vettem 200-ért, tisztítva, átnézve, új lámpa.
igaz nem mai gép, viszont uez az optika van jópár komolyabb projiban pl: sim2, runco...stb.lehet a mostani belépő dlp-k már hozzák közel ezt a képminőséget papíron, de az optikájuk ill megépítettségük ehhez képest ... óccó
[ Szerkesztve ]
-
Gyeptegla
tag
Igen, igazad van, de annak a 11 évnek a káros következménye az hogy minden apró cseprő hibát kiszúrsz a képen, amit laikus elsőre ( de még másodikra sem vesz észre ), amitől számodra nézhetetlen lesz a kép.
Én azt mondom, hogy még a 200 k is sok hogy valaki kipróbálja otthonában a projektort, hogy kell-e neki vagy nem.
Venni kell 80-100 k-ért 720p projektort megbízható forrásból, azzal vetíteni az ajánlott képméretet, ajánlott körülmények között, utána el lehet dönteni hogy kell-e nekünk filmszínház otthonra.
Az 5-6 éves HD projektorok, amik most mennek ilyen áron, anno egy autó értékével vetekedtek.
Mikor én vásároltam, Batyó ajánlott két tipust, amik éppen voltak nála 720p-ben.
H79========== =========új ár 10000 dollár
Sharp XV Z10000E=======új ár 11 600 dollár
Ezek a készülékek a maguk korában a csúcsot képviselték, ergo nem vetíthettek szart, maximum az évek során technikailag elavultak
-
Boozerka
csendes tag
Helló!
Tanácsot szeretnék kérni.
Belépő szintű sport közvetítésre alkalmas projektor vásárlása a cél, kettő egyén közül kellene a jobbat az ár arányában kiválasztani.Egyén 1 :
EPSON EH-TW 490 projektor
rövid specs:
Vetítőrendszer: 3LCD technológia,
RGB folyadékkristályos panel Felbontás: WXGA, 1280 x 800 pixel
Kontrasztarány: 12000:1 Fényesség: 3000 lumen
Ár: 135,000 Ft.Egyén 2:
SONY VPL-DW120
rövid specs:
Vetítőrendszer: 3LCD BrightEra technológia Felbontás: WXGA, 1280 x 800 pixel
Kontrasztarány: 2500:1 Fényesség: 2600 Lumen
Ár: 120,000 Ft.Melyiket javasoljátok? Illetve általánosságban mi a vélemény a sony VPL-DX/DW típusú projektorairól?
Köszi. -
bajnokpityu
félisten
válasz Pro Koryak #13179 üzenetére
Egyébként pont ebbe a résbe fér be pl USAból a mitshubishi hc7800,7900,8000.kb olyan 400-450e FTból bárki hazahozhatja, a 8000es új listaára 3500USD volt, és a tesztek szerint pont árát érte ekkor. EUban ez kb 3000-3500EUR lett volna, ha forgalmazták volna.
ha az ember kompatibilis a DLPvel, és nem görcsöl, egy USAban 3 év garival adott DLP hibastatisztikáján, akkor sztem, és mások szerint is jó vétel. (és akkor nem beszéltünk arról, hogy szakosodott cégeknél még olcsóbban megúszható) Ha mások 1M körül adtak volna érte, akkor az amúgy is stresszmentesebb DLP javítása is belefér, kijön az árából.
Nem vettem meg hozzá a 3D szemcsit,emittert, de állítólag 3Dben is nagyon jó.
Egyébként látatlanul is jó vételt csináltál, használt 200ért epzon 3200 a optikája,képe a szánalmas vicc kategória, amiket meg említettél, már bőven kéne.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
stigma
addikt
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy 150k-ból projektor + vászont vásárolnék. Az alábbi kritériumok fontosak:
Projektor:
- kiselőadásokhoz (20-30 ember, max 100nm teremben lenne)
- FullHD, 3D ilyesmi felesleges.
- Hordozható legyen
- Gyártó bármilyen lehet.
- LED-es változat elsőbbséget élvez, de nem feltétlenül csak ilyen kell.
- Garancia és váráslás csak itthoni!, Csak új és csak számla!Vászon:
- Hordozható
- szélesség magasság minimum 120 cm legyen.
- Állványos kell hogy legyen.
- Max 10 kg
- Garancia és váráslás csak itthoni!, Csak új és csak számla!Bármilyen ajánlást szívesen fogadok, illetve jelezzétek majd kérlek, honnan tudom beszerezni.
Köszönöm segítségeteket!
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Boozerka
csendes tag
vagyis tv tunerből vga megy a projektorba.
-
Pro Koryak
addikt
válasz bajnokpityu #13182 üzenetére
előtte körbenéztem alaposan ill beszéltem pár hozzáértővel...
-
kissdani
senior tag
Sziasztok!
Erről a vászonról mi a véleményetek? Motoros és jó árban van!
[ Szerkesztve ]
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
AVhelper
senior tag
válasz Boozerka #13181 üzenetére
Helló!
Ez a 120 eFt a SONY VPL-DW120-ért ÁFA nélkül értendő? Az EPSON EH-TW 490 nettó 135 eFt-ért már nem olyan jó vétel, de ha ÁFA-val megkapod ennyiért ezeket a vetítőket, akkor az bomba üzlet.
A SONY VPL-DX/DW vetítők nagyon jók, de inkább hordozható prezentációs célra készülnek.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zsoltika29 #13194 üzenetére
Már most emberi az ára, és a gyártás tavaly decemberi leállítása miatt, már a legutolsó darabokat keresgetik a raktárakban.
(#13179) Pro Koryak
Szerintem van egy összeg, (és az ahhoz tatozó minőségi szint) ami alatt nem szabad, vetítésnek még a gondolatával sem foglalkozni. Éppen ezért nincs saját vetítőm. Amit meg tudnék fizetni, annak a képére nem vagyok kíváncsi, inkább nézek egy kisebb méretű, de nagyságrendekkel jobb képminőségű plazmatévét.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
stigma
addikt
válasz stigma #13188 üzenetére
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni a tegnap feltett kérdésemre, amihez kerestem már konkrét projektorokat is, ti melyiket ajánjátok az alábbiak közül illetve lehet más általatok választott típus is :
Projektrok: Max 135k:-Acer X1373WH + vászon (Itt a vászonról nem tudok mekkora lenne)
-BenQ MX522p
-LG PB60G
-Optoma X300-Vászont sajnos nem igazán találok normális méretben, de csak álló lenne a megfelelő max 30k-ig.
Ti mit mondtok az ezen projektorokra?
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest