Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
Jah, és még a sync errorokat is dobálja. Ez egy fos.
Zaja2: Ez a szélesvásznú képek jellemzője egy nem megfelelő képarányú monitoron. Sok értelme nem lenne összenyomni a filmet csak azért, hogy kihasználd a maradék sávokat. Különben online lejátszásról van szó, deal with it! Állítgatni asztali lejátszóban lehetne bármit is.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Cs1csó
félisten
válasz bluemirage #44604 üzenetére
Igaz, bár ez szerintem enyhébbnek minősíthető nem ajánlottam konkrét oldalt nem linkeltem semmit. Sajnos ezek az online filmnézős oldalak sokszor hordoznak kártékony kódokat és sajnos sokszor szintén nem legális módon érhetőek el róla a tartalmak.
-
törölt tag
Tudnátok olyan programot ajánlani, ami bizonyos időközönként, mondjuk 60percenként figyelmeztet valami vizuális, de diszkrét módon? Mondjuk felugró üzenet, topbar/tálca/stb icon. Legjobb lenne valami multiplatform megoldás (macOS, Linux, Windows), de ha csak egyik rendszert támogatja, az sem baj. Csak mindhárom OS-re kellene.
Sajnos munka közben hajlamos vagyok elfeledkezni mindenről és mozgás nélkül, étlen-szomjan töltök hosszú órákat
-
kispx
addikt
válasz #68216320 #44610 üzenetére
Ha tehetem akkor nem használok mac-et
Így csak egy alternativeto linket tudok adni. -
Torry
addikt
Sziasztok!
Olyan progi kellene nekem, ami a képernyő egy adott pontjára kattint, ha lenyomok egy billentyűkombinációt.
Köszi!
-
dqdb
nagyúr
-
GreenIT
tag
SOS - ujevre.:-(
Par nap mulva egy (win7 Prof. op.r. core2-es CPU, 2 GB RAM) laptop Wlan-on - valoszinuleg max. 1,2 mbps - zajlo internet kommunikaciot kell naplozni, tesztelni, mindenfele otletet, javaslatot varok.
Amit eddig tudok:
87 eves bacsika hasznalta a gepet ket eve, szerinte gond nelkul.
December elejen eszrevette, hogy bizonyos napokon elkuldott levelei eltuntek. (Nala szerepelt, hogy elkuldte, de a cimzettekhez nem erkezett meg.)
Majd google keresoben idonkent felirat jott, hogz szokatlan tevekenyseget eszleltek es kepekre kellett kattintania, hogy folytatodjon a kereses.
Szinte ezzel egy idoben egy kedvenc weboldalanal uzenet jelent meg, hogy az IP cime letiltasra kerult.
Majd eszrevette, hogy a gepe idonkent lelassul, eros zugas jon belole, webes bongeszes idonkent lelassult, eger es billentyuzet egy ideig nem mukodott.
Neha bongeszoben figyelmeztetes jelent meg, hogy a weboldalon valami dolgozik, vagy allitsa le, vagy varja meg, amig befejezi, amit csinal.Megvolt a karacsonyi elfoglaltsagom, legyilkoltam mindent a geperol, kapott egy teljesen uj win7 Prof. SP1 telepitest Avast virusirtoval, win7 tuzfal bekapcsolva, IE nincs hasznalatba veve, FF63-as portable-t kapott, de az sincs beallitva alapertelmezettnek, igy semmi se tud elinditani semmilyen bongeszot, ha o nem inditja el.
(Karacsony miatt frissiteseket es update-ket nem engedelyeztem, mert az 3-4 napig folyamatosan kell, nem akartam, hogy emiatt ne tudjon az unnepek alatt webezni.)Visszajelzest kaptam, hogy valami gond van, gepet magara hagyta fel orara ugy, hogy minden programot leallitott, csak a win7 alatt a Freecommander volt a kepernyon, minden szemelyes adata egy pendrajvra volt lementve, de azt csatlakoztatva hagyta.
Fel ora mulva (uzsonna elfogyasztasa) utan visszamenve dobbenten latta, hogy a laptopon a wifi csatlakozas es a pendrajvjan levo piros LED vadul villog jelezve, hogy a pendrajvja keres valamit es halozati forgalom megy.
Mire elinditotta a feladatkezelot a vilogasok megszuntek es a netes forgalomra nullat irt a kepernyo.Masik visszajelzese, hogy szinten itt a feladatkezeloben a netes fulre kattintva nezi, amikor letolt valamit a webrol, a bongeszoje allandoan 1,1-1,2 mbps-t ir ki, ez az ablak viszont allandoan ugral, hogy a letoltes 1-10% koruli es a wifi savszelessege tobbnyire 30-60 mbps kozott ugral par masodpercenkent, van, amikor 100-ra is felmegy rovid idore.
(Egy 6 lakasos lepcsohazban lakik, hat lakas hasznal egy wifi-t, a tetoterben van egy keszulek, azon levo koddal azonnal csatlakozik a laptopja a Wlan-hoz, tehat acsatlakozas gyorsan letrejon, de a savszelesseg valtozik, o viszont csak a toredeket hasznalja - gondolom, a laptop kartyaja nem tud tobbet 1 mbps-nel)
Nagyjabol ennyire emlekszem, par nap mulva utazok hozza, iyg az ujevi buli jelentos reszet a wlan tesztelese es a pendrajvon esetleg fellelheto kemprogram keresese fogja kitolteni, egyik teren sincs gyakorlatom, igy - akar privatban is - orulnek mindenfele tanacsnak, win7 alatt hasznalhato programnak.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44617 üzenetére
Egy éven belül lejár a Win 7-ről a támogatás, ezért ha hosszútávú megoldást szeretnél, újra kell telepíteni Win 10-re egy teljes format után, nem pedig szórakozni egy esetlegesen fertőzött rendszerrel. Előtte meg szépen ki kell takarítani a laptop belsejét, a hőátadó részeket újrakenve. A 2 GB-ot pedig ki kell egészíteni / le kell cserélni 4 GB-ra. Anélkül még SSD-vel is használhatatlan a masina.
Egy belakott rendszer – ahova némi malware is beférkőzött – nem csoda, ha belassul és fűt 2 GB memória mellett. Nem a WLAN-t kell naplózgatni (ezt a hülyeséget különben is felejtsd már el!), hanem normálisan meg kell csinálni azt a rohadt gépet. Az update-ek letiltásához külön gratulálok.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Milyen program ami......IE használat mellett youtube-ról le tudja szedni a klipekről a zenét és el tudja menteni szabványos mp3 formátumba. Jó lenne valami ingyenes megoldás (én nem használok ilyeneket, így nincs benne tapasztalatom, de egy laptopon meg kellene valósítani )
read-only mode on the forum
-
Cs1csó
félisten
3D Youtube Downloader sallangmentes portable is van belőle, bemásolod az URL-t és megcsinálja.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44624 üzenetére
Nem sértésnek szántam, csak egy száraz ténymegállapítás volt. Ha nincs telepítőd, akkor beszerzel. Ha nem hűt jól a gép és zajos, akkor neki kell állni YT videókat nézegetni a szétszedéséről, és szépen újra kell kenni. De ha az egész nincs meg, akkor kérhető külső segítség.
-
GreenIT
tag
Ha nem hűt jól a gép és zajos, ...
Valakivel vagy valamivel nagyon keversz, semmi kozom ilyesmihez, soha nem irtam ilyesmirol.
Segitseget kertem, hogy Wlan-os internetes kapcsolat hogyan naplozhato, es hogyan allapithato meg, hogy melyik hivas melyik programhoz tartozik, mert azt kell a honom ala vennem es par oram lesz egy ismeretlen helyen a vizsgalathoz, erre jossz egy "win10 telepito az isten" szoveggel.
Az en temam: wlan forgalom naplozasa es beazonositasa, kitol es hova ment es miert.
A te temad: win telepites.
(plusz valami pasztazas es hutes, amirol fogalmam sincs, honnan jott ide.)
Amugy BUEK, egy ideig ne leszek webkozelben.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44628 üzenetére
eros zugas jon belole
Erre gondoltam. Értem, hogy valami tekeri a procit, de attól még felhívnám a figyelmed a mondatom feltételes módjára. Egy olyan notebook esetén, amit legalább 2-3 éve nem bontottak meg, erősen esélyes, hogy kiszáradt a paszta, és a hűtőborda belső felén felgyűlt és beállt a por. Hiába porszívózod kívül, ez sokszor nem látszik. Illetve hiába gyári a paszta, azok előszeretettel igénytelen, kiszáradó vackok, ahogy amúgy az asztali videokártyákon is. Ha ezzel mindenki tisztában lenne, akkor fele annyi laptop halna meg pár éven belül.
A te témád egy esetleges malware működésének kielemzése. Én meg azt írtam le, amivel megoldható és kikerülhető az egész mizéria.
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
HDD felporgott, es amikor led-es pendrajvot tedtt be, az villogassal jelezte, amikor valamilyen program vagy mas dolog dolgoztatta.
Azt kell kideriteni, mi es miert hajtja meg a meghajtokat - arra tippelek, lekerdezik a fajlistat, vagy keresnek valamit a gepen, es csak Wlan-on at tudjak megtenni, erre keresek megoldast.
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44632 üzenetére
Miért hiszed állandóan, hogy akárki akármit akarna arról a gépről? Bármelyik program, vagy malware okozhatja a HDD-k felpörgését. Cseréld le a Win 7-et, rakj bele még 2 GB memóriát, és ennyi. Nem akarom magam ismételgetni. Ha meg totál fogalmatlan vagy, akkor bízd valakire a dolgot! BUÉK
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Fel ora mulva (uzsonna elfogyasztasa) utan visszamenve dobbenten latta, hogy a laptopon a wifi csatlakozas es a pendrajvjan levo piros LED vadul villog jelezve, hogy a pendrajvja keres valamit es halozati forgalom megy.
Mire elinditotta a feladatkezelot a vilogasok megszuntek es a netes forgalomra nullat irt a kepernyo.Ez volt a lenyeg, emiatt kell utaznom.
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44635 üzenetére
Mindez pedig semmit se jelent, azt pedig a legkisebb eséllyel, hogy valaki konkrétan kutakodott nála. A rendszer is csekkolhatja néha a meghajtót (NTFS indexelés például, ha arra lett formatáva a cucc), és malware is lehet. De ha szeretsz utazni egy paranoiás öreg kedvéért, akkor hajrá! De épp azt magyarázom, hogy hiába vakirgálsz akármit is a 7 alatt, 1 év múlva, mikor lejár a támogatás, ismét utazhatsz. Használható pedig nem lesz a gép még Win 7-tel sem, ha nem kerül bele legalább 4 GB memória, ahogyan ezt már az első hsz-ban megírtam...
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Találkoztatok már ezen oldal programgyűjteményével? [link]
Véletlenül futottam bele a tűfal szabályok szerkesztését megkönnyítő programjukba és láttam. hogy van még ott jó pár progi, ami talán használható is lehet adott esetben
read-only mode on the forum
-
fRooStzzZ
senior tag
Üdv, mielőtt írtam elolvastam az összefoglalót, de nem találtam hasonlót így tehát kérdésem lenne.
Réges régen volt egy olyan progi (camuflage) ami egy kép vagy egy file mögé tudott bújtatni egyes dolgokat.
Most így vissza emlékezve arra, utána néztem a neten, meg is találtam az exe-t, de ahogy a leírásban olvasom XP után nem nagyon akart működni. ((Windows 95, 98, NT, 2000, ME) . XP-s korszakban még használtam, de most W10-re feltéve nem hajlandó beépülni a file explorer-be.
Szóval van valami hasonló program, ami manapság még működik is W7-10 rendszereken is, vagy ami hasonló célokra szolgál?
Köszi a választ. -
milu
aktív tag
Képernyő mentő programot keresek, amelyben előre be lehet állítani a mentendő kép méretét.
Jelenleg ezzel a kis programmal készítem a képernyő képeket, de ebben csak az egér húzásával tudok területet kijelölni, de méretet beállítani nem tudok.
Persze, ha egy külső szerkesztővel (pl.: Gimp) megnyitom a képet, akkor már konkrét méretre tudom vágni, de ezt a lépést kihagynám.
Tudtok ajánlani az igényeimnek megfelelő képlopó programot?
-
pc360
addikt
Ez az ultimate screenshot-készítő progi, ez mindent tud: ShareX
Task settings > Image > Effects > config > Add > Manipulation > ResizeUtólag pedig ezzel tudod 2 klikkel átméretezni a képeket a megszabott szabályok szerint: FastStone Photo Resizer
Mindkettő ingyenes, és benne van az összefoglalóban.
[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Egyszerűen kezelhető mixelő programot keresek. Pl. egy 10-15 mp3 számot keverje-fűzze össze. Köszi -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok Macro programot tudtok ajánlani valami jól működőt ? annyi lenne hogy 6 gombot tudjon egymás után gyorsan le nyomni. olyan mint a programozható egereknél. Előre is köszi.
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest