Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz cigam #14125 üzenetére

    40%-on tárolva. -> ekkora töltöttségi szinten felrakod a polcra. (értsd labor körülmények között, több hónapos tétlenségben ekkor veszít legkevesebbet)

    Igen, és? Ha sokáig hálózatról működik egy notebook, nem is töltve, és nem is merítve az akkumulátort, az miért nem minősül tárolásnak? Miben különböznek (az akku', mint kémiai elegy szempontjából)? Mert szerintem tárolás, és erre vonatkozik a 40% körüli töltöttségi állapot, mint ideális helyzet. Hány állapota van egy akkumulátornak? Alapvetően 3, nem? Merítés, töltés, és a harmadik, amikor nem is töltjük, és nem is merítjük (persze az önkisülés miatt ilyenkor is némileg veszít a töltöttségéből). A tárolás szerinted melyik állapotot jelenti?

    [...]azért van hogy használjuk[...]

    Remek, csak azt kellene megérteni, hogy ha éppen nem használod, mert nem akarod, mert van más áramforrás, akkor mi az ideális helyzet, milyen töltöttségi szinten legyen az akku', és éppen erről beszélnénk. :U

    (remélem most jól idézztem)

    Nem olyan nehéz, idézendő szöveg kijelöl, copy (másolás), aztán paste (beillesztés) ott, ahová szeretnéd a hozzászólásba tenni, majd az elejére és a végére egy idézőjel. Kényelmesebb is, mint begépelni újra az "idézendő" szöveget.

    Pedig jó lenne, mert te állítasz vmit.

    Nem, nem én. Az összes, Li-Ion témába mélyebben belemászó cikk.

    Még egy utolsó link, ha a szöveget nem akarod érteni, akkor csak az első képen a táblázatot nézd meg kérlek. Jobb a 40%-os töltöttség, mint a 100%-os, ha hosszabb ideig nem használod (nem meríted, és nem is töltöd, mert nem akarod meríteni)? Minden szempontból jobb. Akkor? Egyáltalán van valami ellenérved? Vannak olyan tapasztalatok, hogy 100% helyett 40%-on tárolva (vagy olyan töltöttségi szinten tartva), gyorsabban romlik? Mutass.

    Dluinet: Igen, a normál használat, amennyiben azt érted alatta, hogy időnként számottevően lemeríted, aztán feltöltöd, akkor igen, még az is sokkal jobb, mintha van egy áramszünet fél percre, majd 5 percig töltögeti a töltő az akku'-t, mindig 100%-ra töltve, ez ugyanis nem normál használat.

    leyo76: Abban a pillanatban hogy nem használod az akksit elkezdi veszíteni szép lassan a kondiját, és ezzel együtt rövidül az élettartama, akár tetszik akár nem.

    Igen, csak maguk a merítési/töltési ciklusok is öregítik, valamit valakik lemérték, hogy Li-ion esetén, a nem használat közben, ez az öregedés mégis milyen állapotban a leglassabb. No', pont erre vonatkozik a 40%-os töltöttségi szint.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák