Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smithy87
senior tag
Hali! Most néztem Lec kollégánál, hogy jó áron van i5 3470S ez elég lenne 2-3 évig gamelni ha upgradelem mellette a 7790-et valamikor?
-
stratova
veterán
válasz necropheelya #56598 üzenetére
necropheelya: Játék kényes terep FX-nek. Ha 1-2 szálat támogat, akkor ott bizony komolyabb lemaradás lesz Core i-hez képest több szálnál azért már jobban szerepel.
Amik szvsz meghatározók játékélménynél azok késleltetési grafikonok (Skyrim, Batman (1 szálas teljesítményre érzékenyebb), BF3, Crysis 2 (több szálra jobban skálázódó)).Kiegészítés a grafikonokhoz:
16,7 ms (1000/16,7) -> 60 fps
20 ms (1000/20) -> 50 fps
33,3 ms (1000/33,3) -> 30 fps
40 ms (1000/40) -> 25 fps
50 ms (1000/50) -> 20 fps
60 ms (1000/60) -> 16,7 fps
70 ms (1000/70) -> 14,3 fps
80 ms (1000/80) -> 12,5 fps99th percentile frame time: a teszt alatt 99%-ban X késleltetéssel futott az adott játék
Frame latencies by percentile: a teszt alatti késleltetés alakulása %-os formában grafikonon (ált. a 95% felettiamérvadó)
Time spent beyond X ms: a teszt futása alatt X ms késleltetés felett töltött idő mennyisége ms-ben
A 4 modulos FX kb. renderelésben és x264 enkódolásban egészen rendben van. Szóval mérlegelj.
Ha mindezek ellenére mégis FX-et vennél, a helyi topikban sok hasznos infót találsz (főleg 1. hsz).AMD-nél P4 vs. A64 volt az aranykor C2D mellett is még volt neki hely. Aztán Core i megjelenésével Intel CPU erőben szépen egyre jobban elhúzott (és azóta már a 4.-5. generációnál jár).
Hobbbyt: De én (és a legtöbben)
Látom önbecsülés rendben[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz necropheelya #56604 üzenetére
Akkor viszont keress az általad kedvelt MMO-król "cpu scaling" teszteket, vagy tapasztalatokat a játékok fórumában. Ha kedvelik a 3-4+ szálat lehet kisebb a hátrány.
-
jocomen
aktív tag
válasz necropheelya #56606 üzenetére
PC-n kevés játék használ 4 szálnál többet. Ezért olyat érdemes venni jelenleg, ami 4 szálon a legerősebb. Ez az i5.
i3 amennyivel gyengébb nála, annyival olcsóbb is.
Single playerekhez elég lehet egy i3, multihoz i5, ha van rá keret. Használt i5-ök is jók, Sandy-tól.Fx-hez drágább lap kell, Intel a legolcsóbbal is beéri.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz necropheelya #56606 üzenetére
Ha FX-et akarsz venni úgy is azt fogsz. Nem célom téríteni senkit, csak feljebb linkeltem pár tesztet elgondolkodtatóul. A kisebbik gyártónak szorítok, de ha valamit az adott felhasználásra nem tartok jobbnak nem szoktam ajánlani.
Teljesen tarka az FX topik. Van aki már ex/tiszteletbeli tag s rég i7-et használ (és unatkozik mert elszórakozott az OC-val FX-en). Más FX-et hajt, de ha ma 0-ról építene gépet nem azt venné (azóta azért kijött 2 széria a konkurenciától), a többiek meg köszönik el vannak FX-szel is mint a befőtt.
Egy szálon i3 is elveri, ellenben ha ki tudja használni az alkalmazás a sok szálat, FX nyújt nagyobb teljesítményt. Azért mielőtt véglegesíted a konfigot érdemes kikérni végleges proci topikjában is a társaság vélemény a komplett szettre (nekem a H100i kicsit drágának tűnik a CPU-hoz és talán más hűtőkhöz mérten is, de ebben már nem vagyok teljesen naprakész).
Megszületett a mai, legtöbb "tudjukmelyik" betűpárost tartalmazó hsz-em.Ha most új notit vennék én is FX-re szavaznék ( így hívják már a legerősebb mobil APU-kat is), de az beismerten nem csak és kizárólag nyers adatok alapján meghozott döntés lenne, hanem a szórakozásért / finomhangolásért is felelne.
[ Szerkesztve ]
-
necropheelya
csendes tag
válasz jocomen #56607 üzenetére
nem az olcsosag a celom hanem a megbizhatosag es gyorsasag
(#56608) stratova
nem is vettem rosz neven v teritesnek a dolgot
a huto meg azert az ami mert utalom a zajos es meleg gepeket
volt mar olyan notim ami egy komoly nap utan v csak az egyik kiprobalt majdnem hobbimma valt (3ds max modellezes) tortura alatt majdnem atolvadt az asztalon.... -
stratova
veterán
válasz necropheelya #56609 üzenetére
A noti nem renderfarm, szerintem még egy WS gépnek is gatyafelkötős móka (pláne mióta lassan minden noti ilyen idióta vékony). Abban mondjuk nem rossz FX (noha a többi 4 magos vagy 8 szálashoz viszonyított szereplése függ a választott rendermotortól is. Anno én a Mental Ray, V-Ray (ebből a GPU támogatású RT ütős lehet), Final render-t ismertem érintőlegesen).
[ Szerkesztve ]
-
necropheelya
csendes tag
válasz stratova #56610 üzenetére
mint mondtam nem ez az elsodleges celu felhasznalas es nem is biztos hogy ujra belevagnek 3ds maxba fokent game full hd film net amire hasznalnam a lenyeg a megbizhatosag, furgeseg es idotallosag, jo lenne ha kitartana par evig
a video kari az amd r9 270 szerintem eleg
8gb ram
van elfekvoben egy kingston v 300 am
h100 as huto
(legalabb is ezeket szeretnem/gondolom hogy kellhet)[ Szerkesztve ]
-
necropheelya
csendes tag
válasz stratova #56602 üzenetére
ertem en h benchmarkban nem gurit nagyot de itt milisec-rol irnak ami gyakorlatilag szemmel erzekelhetetlen es fps ben meg 60+ amit (ha jol tudom) lcd csodak nem tudnak
szoval benchmarkon kivul eszrevehetoen "rosszabb"(#56597) bandi0000
intelhez is ugyan ugy dukal egy csere hutes szerintem es ezt alapul veve meg mindig amd a jobb ar/teljesitmeny
[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
válasz necropheelya #56612 üzenetére
Mivel akarsz multizni? Mert ha nem bf3-4, akkor még egy i3-al is jobban jàrsz.
-
Gainka
őstag
válasz necropheelya #56614 üzenetére
Nalàtod most egy i3, ket harom ev mulva meg beledobsz egy i7-et.
Nem ra beszelni akarlak csak...nahh
Jo proci az fx is de wow meg ilyenekhez fölös. -
bandi0000
nagyúr
válasz necropheelya #56614 üzenetére
De ha most is le vam maradva az amd nincs az az oc amivel ezt be lehet hozni
Xbox One: bandymnc
-
necropheelya
csendes tag
-
bandi0000
nagyúr
válasz necropheelya #56617 üzenetére
Már írtam szál/szál ban ergo ahol nincs kihasználva a 8 szál ott 50% intel javára máshol meg kb 1 szint, amugy nem kell hozzá másik hűtés gyárin kívül kivéve ha tuningolni is akarsz
-
Hobbbyt
őstag
válasz necropheelya #56612 üzenetére
És a fogyasztással mi van?
Kb ugyan annyiba kerül ugyan az a teljesítmény mind a 2 gyártótól. Az I5 4690k az FX8350-el van egy teljesítmény szinten.. többé kevésbé. Viszont az FX biztos, hogy havi 1-2 ezressel többet fogyaszt (átlag használat mellett) mint az intel. Ami 3 éves használat alatt már ~50 ezres plusz költség, a semmiért. Szóval végeredményben az FX rosszabb ár/érték arányú.. (azt nem nézve, hogy egy tuningolt i5-öt az FX nem tud behozni.. vagy ha igen, akkor télire se kell a fűtés a szobába.. az áramszolgáltató meg csak vigyorog.)
És még ott van az az eset ,hogy akinek kell az általános számítási teljesítmény de játszani nem akar.. az i5-el simán megoldja, viszont az FX mellé kötelező valami diszkrét vga ami ugyan csak nem napfénnyel működik.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Doze
aktív tag
Sziasztok!
7 év laptopozás után asztali gépet szeretnék összerakni. A processzornál viszont elgondolkodtam. Valószínűsíthető hogy olyan 200k körül lesz a költségvetés. Nem "Géjmer" pc-t akarok, de szeretnék alkalomadtán játszogatni, kis RTS, de vegyük viszonyítási alapnak a Skyrimet ha pl azzal akarok játszani.
Itt jön képbe az IGP mire elég? pl az intel HD4600?Vga-t nem akarok mindenáron venni.... 2 lehetőségre gondoltam vagy egy I7-4790, vagy I3 v.I5 valami+VGA, De számítana az időtállóság, tehát legyen pl 5 év múlva is használható.
Az AMD-t lehetőleg messze elkerülném.... ennyi P1-2-3-4 már hűságesmaradok a márkához (még ha tudom hogy az IGP-je jobb)
-
Doze
aktív tag
válasz bandi0000 #56621 üzenetére
Nem akarok nagy sláger játékokkal játszani... nincs viszonyítási alapom pl teljesítményben.... jelenlegi laptopomban egy mobil I3 van, kicsit kevésnek érzem (de nem annyira), lehet elég lenne az I5 is..... van egyáltalán különbség a szintetikus teszteken/ilyen-olyan benchmarkok pontszámán kívül? (bocs ha nagyon triviális vagyok )
-
-
Akula
őstag
Sziasztok!
Ez a proci tényleg nagyon gyenge?
Leginkább netezés, office és netes flash játékokhoz kéne."Akula Sub, ready for the deep!"
-
Akula
őstag
Köszi a tanácsot
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
kumpl
aktív tag
válasz birozoli7800 #56588 üzenetére
A ventilátornak semmi baja. Csak éppen szinte nem is kell forognia ahhoz hogy hűtsön. Egy jó nagy rézbetétes hűtőbordám van. Ha kell természetesen rákapcsol. Csak az a kérdés, hogy az amd rendszerrel is tudna ilyen halk lenni a gépem? Vagy az jobban fűt, vagy esetleg máshogy kezeli a ventilátort?
Elhozom a gépet, majd letesztelem magam melyik hogy muzsikál. Hogyan, mivel tudnám tesztelni, hogy Intel, vagy AMD? -
Doze
aktív tag
válasz necropheelya #56629 üzenetére
Nekem az 1000 éves P4 processzoron is gyári hűtő volt. 10 év leforgása alatt minden csapágyas lett a gépben, de az nem. Másrészt nem volt sem forró, sem hangos...
De ahogy nézegettem a gyári AMD hűtő valóban hangos+forró. Mondjuk 125W tdp mellett nem is csodálom.. szemben az intel 65-85 tdp
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
kis helpet kérnék srácok
már 2-3hónapja tervbe van egy új konfig
először kinéztem az fx 6300-at, aztán olvasgatva ph-s fórumokat szépen áttértem az i5 verzióhoz, aztán vissza az fx vonalra a 8320-hoz, most pedig vissza a kezdeti 6300-hoz
most egy x2 250 pörög a gépben immár 3éve, elsősorban játékra kellene a masina, igaz így már 29évesen eléggé leritkult a játékbázis (kb autós szimulátorok, különösen a majd most megjelenő Assetto Corsára,Project Carsra, Football Manager, Assassins Creed-ek), na meg a koromból adódóan a meló melletti pár óra játszadozásra már nincs kedvem 180k+ -t verni, így megpróbálok érték/arányosítani és lecsippenteni kicsit a költségekből
a vidkártyát már kinéztem (Sapphire r9 280 3gb) .
emellé bevállalhatok egy fx 6300at? illetve milyen hűtőt és lapot ajánlanátok hozzá?
1920*1080-ban játszok, az h minden ultrán legyek, nekem nem akkora lényeg, igaz ne is lowon menjen ennyi pénzért
Előre is köszi a segítséget
-
Grave_444
nagyúr
-
beroch
tag
szerintetek megéri a drágábbikat venni? és ha nem miért?
http://www.aqua.hu/intel-core-i5-34ghz-dobozos-socket-1150-i5-4670-bx80646i54670-231711.htmlhttp://www.aqua.hu/intel-core-i5-34-ghz-dobozos-socket-1150-i5-4670k-bx80646i54670k-232067.html
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz necropheelya #56634 üzenetére
ha nem tuningolsz akkor 4590
beroch: Igazából csak akkor ha tuningot is tervezel, amihez jó lap+ hűtés kell, de amúgy inkább a 90-es végződésűeket nézd mert azok újabbak és nem sokkal drágábbak
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz ggbuffon1897 #56637 üzenetére
Akkor ne vállald be az FX6300-at.
Asus M5A97 EVO R2.0 + 10-15k hűtőre. Ennyiből kijön amit írtam és játékra jobb. -
T_Stark
őstag
Üdv!
Gondolkodom rajta hogy a mostani gépem lecserélem egy APU-sra.
VGA nem kell, mert a mostani is csak áll a gépben, főleg általános felhasználásra, netezésre, zene hallgatásra és filmezésre lenne használva (3D-s Blu-Ray is).Viszont még nem tudom hogy AMD vagy Intel legyen.
Kaveri lenne a legjobb, de drága az APU is, meg a gyors RAM is hozzá.
Így inkább A10 6800K meg i3-4330 lehet a két kiszemelt.Játék utolsó szempont, tényleg nagyon koca játékos vagyok, ezért is merült fel hogy talán elég nekem az i3 IGP-je is, viszont ami kérdéses, hogy multimédiás téren hogy áll az Intel.
Mert Blu-Ray 3D filmeket viszont nézek gépről, ennek hiba nélkül kell mennie. Az AMD tudom hogy ebben jó. A másik a support, ami tudtommal Intelnél nem a legfényesebb, márpedig én hosszú távra terveznék vele.A 6800K-tól viszont a drágább RAM tart vissza, mert anélkül hiába a jó IGP (szeretném minél olcsóbban megúszni).
Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
-
bandi0000
nagyúr
válasz necropheelya #56640 üzenetére
Nem raknék alá matx et inkább egy erősebb z97 de a normális tuninglapok 40 él kezdődnek
-
Intel core33
tag
Azért fordulok a Processzoros topikhoz,mert itt a legaktívabbak az emberek és nekem sürgősen segítség kell.
Van egy HD7770 2gb kártyám és tv-re kötve hdmi-vel nagyon jól megy.Viszont hogyha átalakítom a DVI-t D-Subbá és úgy kötöm a monitoromra akkor viszont azt írja hogy "D-SUB no signal,Entering Power Saver Mode.Már mindent kipróbáltam.Remélem ti tudtok segíteni.Előre is köszönöm.
-
jocomen
aktív tag
válasz T_Stark #56639 üzenetére
Szerintem nézz utána a 24 to 60 fps Video Smooth dolognak, h van-e erre valami jó alkalmazás, és ahhoz melyik igp jobb (ha a filmezés fő szempont). Lehet van erre is topic. Aztán ha találsz valami érdekeset, akkor megírhatod ide is.
Egyébként 24-25 fps-el egy PentiumG is elviszi a filmeket, amibe fele akkora igp van, mint az i3-ba. -
bandi0000
nagyúr
válasz necropheelya #56644 üzenetére
minden proci megbízható, igazából 2 véglet van, vagy szénné húzod az AMD-t hogy behozzon valamit az intellel szemben, vagy az intelt rángatod meg majd 4,5-4,5 Ghz-en mondhatni ha 1,25V alatt stabilizálni tudod akkor elvileg nem lesz baja
-
bandi0000
nagyúr
válasz necropheelya #56646 üzenetére
de most hány évre is tervezel?
Elvileg szinte biztos, nagyon sokan használják így csak ugye senki nem használja 1-1,5 évnél tovább mert jön az új széria és azt veszik, de akár 4790 et is vehetsz 8 szál mint a 8320 és meg van ott is az 50% plusz, bár azért nem érdemes több évre tervezni mivel senki nem tudja mi lesz később
-
Doze
aktív tag
válasz necropheelya #56644 üzenetére
Core i7-5960X szerintem ez lesz a te választásod, potom 280e, sok mag amire izgulsz
-
Sinesol
veterán
válasz Intel core33 #56642 üzenetére
Nem mindegy hogy milyen a dvi kábel amiröl atalakitasz. Ha nincs benne az a resz amit a dsub átalakito használ, akkor szimplan semmilyen jel nem megy át az átalakítón. A legtöbb dvi kábelen nincs rajta az anlóg rész, arra meg hiaba rakod rá az atalakitot egyszerüen nem kap jelet.
Mutatok egy képet, iylennek kell lennie a dvi kabelnek amire az atalakitot raknod kell:
A bal szélen lévö 4 kis pöcök a lényeges ami a közepsö vizszintes elvalaszto alatt/felett van, azon megy az analog jel amit az atalakito hazsnal, de ha nincs iylen a dvi kabelen akkor nincs amit atalakitson, hiaba ugyanugy rámegy az átalakito.
Itt a verzio ami rossz, hianyzik a 4 kis pöcök, igy vilagosan latszik mi a különbség :
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs