Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zadia
senior tag
Szerintetek lesz előrelépés ha a következő procikat cserélem ezekre?
Athlon II X2 255 ----------- Athlon II X3 460
Sempron 145 -------------- Athlon II X2 255 -
bluyoo
nagyúr
Nekem is hangszigetelt házam van (BitFenix Ghost), de ez nem azt jelenti, hogy akármit beletehetek nem lesz hangja.
Milyen CPU hűtőt vegyek? topic.
Esetleg az AMD FX topic-ban az AMD-s srácok érdemben tudnak segíteni mi a legjobb egy 6300-asra.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
lazydog
addikt
-
Kristof9094
senior tag
válasz lazydog #57960 üzenetére
Persze, nincs is semmi gond az irányzattal, csak el vagyunk szállva az árakkal:
AMD: Alaplap: 14k, APU: 28k, Memória: 14k (2x2 GB)
Intel: Alaplap: 12k, CPU: 14k, Memória: 10k (1x4 GB), VGA: 24kTehát:
AMD: 56k
Intel: 60kMiről beszélünk? És még hűtőt sem vettem az AMD-re...
[ Szerkesztve ]
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
lazydog
addikt
válasz Kristof9094 #57961 üzenetére
Nem veszünk VGA-t APU mellé!
Így kis házban is elférünk.Minek vennél külön hűtőt egy APU-ra?
[ Szerkesztve ]
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Kristof9094
senior tag
válasz lazydog #57963 üzenetére
Ki mondta, hogy veszünk? Elolvasnád ami ott van? Alaplap, APU, memória annyiba kerül majdnem, mint az Intel oldalon VGA-val.
Egyébként meg mi az, hogy kis házban elférünk? mATX deszka van mindkettő alá számolva, tehát mind a kettő egy N200-as házba megy bele például...
Minek vennék külön hűtőt?
Mert a 760k-m 80 fokos volt terhelésen, a ház pedig majdnem felszállt? De ez nincs is beleszámolva. Aki szeret sütni, szeret sütni.
Most komolyan nem érted ami ott van?
[ Szerkesztve ]
-
lazydog
addikt
válasz Kristof9094 #57964 üzenetére
APU-t leginkább mini-ITX- be szokás venni.
Másrészt a benne levő CPU közelebb áll egy i3-hoz, mint a 14K-s Intel-hez.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Kristof9094
senior tag
válasz lazydog #57965 üzenetére
Az állításaid sántítanak.
A legolcsóbb ITX lap FM2 alá a pcx-en most 22k, tehát még drágább lenne a buli. De akkor helyettesítsük be:
AMD: Alaplap (ITX): 22k, APU: 28k, Memória (2x2 GB): 14k
Intel: Alaplap (ITX): 16k, CPU: 14k, Memória (1x4 GB), 10k, VGA: 24kAMD: 64k
Intel: 64kAmi a teljesítményt illeti, ott pedig ajánlom figyelmedbe a Kaveri tesztet, mivel az AMD az első gyártó, akinél az új generáció (Kaveri) gyengébb a Richlandnál (órajelcsökkentés), és még így sem sikerült megugrani egy Ivy i3-at. A 2 magos, 4 szálas lesajnált fost. Egy-két szálon pedig gyorsabb a Pentium.
De ez most mind mindegy, mivel fullHD-n a VGA jobban számít.
Félreértés ne essék, én is vennék APU-t, csak éppenséggel nem 28k-ért, hanem használtan egy 5800k-t, 18k-ért. Na úgy már megéri!
Téma részemről lezárva
[ Szerkesztve ]
-
lazydog
addikt
válasz Kristof9094 #57966 üzenetére
Alakula molekula.
Kiderült hogy azonos áron, nagyjából azonos teljesítményt kapunk.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
bandi20
aktív tag
Sziasztok! Segítséget kérnem tőletek abban a témában, hogy jelenleg van egy phenom II 955 ősöm meg egy gtx 460 OC videokártyám, szeretnek átmenni mAtx méretre , mert a 4 éves konfigrol eddig játékra volt, most gyerekek jöttek játékok mentek, inkább a netezés re került a hangsúly, valami olyanban gondolkoztam , hogy van 4*2 giga 1600 ás ddr3 ás ramom is , a videokarit meghagynám a memóriakártyán is , es kellene a cuccra valami keveset zabálo proci ami kihajtja a videót meg, mert azért hétvégenként be figyel a diablo 3 ! De az esetek többségében csak a net megy a gépen! Lehet Intel is a javaslat nem amd fán vagyok, de tényleg nem kell semmi extra hozza, hanem egy stabil nem melegedő gépet szeretnek összerakni! Koszi a válaszokat előre is !
bandi
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
FX-4100-ról szeretnék váltani valami 6-8 magos ketyerére. Nagyjából 30k a keret rá, picivel mehetünk följebb is indokolt esetben.
Az alaplap, amibe menni fog az új proci még némileg kérdéses, de nagy különbségek nincsenek. Esélyesek tehát:
Gigabyte 970A-UD3P
és
ASUS M5A97 EVO R2.0A gép nagyrészt játékra, időnként szolidabb grafikus tervezésre, netezésre van használva. Az alkatrészeket minimálisan húzom általában. A proci egy két ventis kínai hűtővel van hűtve, cserekor megint pasztázva lesz. Egy Gigabyte R9 270-et kell hajtania. Egy éven belül talán nagyobb VGA csere is várható.
Mit javasolnátok? Rövid indoklást tudnátok hozzáfűzni? Köszi!
[ Szerkesztve ]
https://rendeljkinait.hu/
-
Kristof9094
senior tag
válasz mrgergoke #57972 üzenetére
Szia!
Én plusz egy szavazatot adnék az Asus M5A97 EVO R2.0 lapra (jobb a tépköre mint a Gigának), abba bármelyik FX procit beleteheted, tuningolhatod.
30k-ból tudsz venni használt 8320-at, kicsit többért akár újat is.
-
gtamate2
veterán
válasz bandi20 #57971 üzenetére
Intel Pentium G3240 Keveset eszik, ennyire bőven elég. Ha többet szeretnél költeni a következő lépcsőfok az i3 30k körül, de szerintem ennyire bőven elég lesz a pentium is.
*Sn0w
-
vhw
addikt
-
mrgergoke
aktív tag
válasz Kristof9094 #57973 üzenetére
Meggyőztetek a lapról, köszönöm a segítséget!
A proci sem tűnik rossznak, kicsit húzós árban, de most az egyszer talán beleférhttps://rendeljkinait.hu/
-
Root Banane
tag
Sziasztok!
Adott egy R9 270X. Szerintetek átlagos használatra, játékra (FullHD, közepes-magas grafikai részletesség) egy FX6300 vagy egy I5 4440 érné meg jobban? Ha lehet indokokat is kérnék. Köszönöm előre![ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
-
bajzal
őstag
válasz Root Banane #57977 üzenetére
Nekem Asus R9 270X van i5-3330-al 8Gb rammal és eddig még crysis 3-on kívül minden ment Ultrán Full HD-ban min. 2xMSAA-val Szóval én mindenféle képp az i5 ajánlanám és ahhoz bőven elég a gyári hűtő is. Simán 60°C alatt tartja a cpu-t.
-
bluyoo
nagyúr
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Lenovo laptopról van szó!
Mennyire lenne jobb egy i3 2348(ez van most a gépben) helyett egy i5 3210?
Hűtést megoldomKLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
laacika
tag
Sziasztok.
Valaki hozzáértő legyenszives mesélje már el nekem hogy mi különbség van a Core2Duo és a Dual Core procik között,és hogy melyik a jobb,tudom ezt igy nehéz lesz megmondani!Melyik az erősebb ha kettőt összehasonlitunk aminek ugyan azok a paraméterei,mondjuk mindkettő 2800Mhz 1333 és L2 2Mb.
Igazából lecserélni akarom a mostani procim de nem tudom megér-e annyit,Dual Core E6300 2800Mhz 1066 2Mb-ot cserélném Core 2Duo E8500 3167Mhz 1333Mhz 6Mb-ra.
Köszönöm szépen válaszaitokat.(Tudom van ez az oldal de mások véleményére is kiváncsi vagyok.Úgy tanul az ember ha kérdez!!
-
Zadia
senior tag
Kérdésem a következő lenne.
Manapság érdemes venni 1366 foglalatos procit és lapot? i7 930-at lehet venni 12k-ért.Teljesítménye a mai mezőnyhöz képest merre jár? -
Hobbbyt
őstag
válasz laacika #57985 üzenetére
Szia!
A nevekkel vagy elkavarodva
Intel® Pentium® Processor E6300 és Intel® Core™2 Duo Processor E8500. A Core2Duo egy terméknév, ettől függetlenül ugyan olyan Dual Core az is.
Az E6300 vs E8500 között pedig.. igazából 2-3 Ft-t talán megér a csere, de csak akkor ha alapvetően az E6300 teljesítménye is elég. Bár.. én inkább megpróbálkoznék az E6300 kis tuningjával. Az FSB emelés az egész rendszer sebességére nagyon jótékony hatással van. Az alaplapod úgyis tud többet, a proci fogja vissza.(#57987) Zadia: Szomorú de a 1366-os rendszer nem volt egy bomba üzlet.. Nagyon hamar túl lett lépve teljesítményben. Egy i7 930 kb. az i5 2500 -el van egy szinten.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok!
A régi gépem (gigabyte ma790x ud4-p, phenom 2 x3 720BE, 2x2gb ocz ddr2) villámcsapás áldozata lett, biztosító miatt szervizeltettem, és értékben nagyjából ezek egyeztek meg neki, úgyhogy adott ez a konfig:
Asrock H81M-VG4
Intel Celeron G1820
1x4GB Kingston DDR3 1333mhzAmióta összeraktam a régi gépem, kb. 3 éve, azóta nem igazán követem a dolgokat, úgyhogy ezért kérném a segítségeteket. Maximum 30 ezer ft értékben szeretnék ebbe egy új processzort ami alkalmasabb játékra, a videókártyámnak nem lett baja, egy HD5770 van benne, de valószínűleg a későbbiekben azt is cserélném majd, a táp egy Hiper Type-R 530W. Válaszokat köszönöm előre is!
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
hape60
aktív tag
Sziasztok, segítséget kérek.
Van egy ős konfigom,(Athlon 64X2 4200 + 3GB RAM.).Ezt szeretném valami hosszabb ideig használható gépre cserélni. Olvasgattam a hozzászólásokat, az i5 4440 procira gondoltam. Ehhez kéne valami alaplap és RAM javaslat.
Játék kizárva, filmszerkesztés, képszerkesztés (LR, PS) , netezés, filmnézés a leggyakoribb felhasználás.
Fentiekre az alaplapi videó elég, vagy kell jobb? (Jelenleg egy ASUS EAH6450 van.)
+ kérdés: az új konfigra XP-t tudok installálni, vagy kell újabb? Jó lenne a win10-et megvárni, nincs sok kedvem a win8-hoz...[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
válasz hape60 #57995 üzenetére
Szia!
4440 egy árban van a 4460-al. Utóbbi szerintem jobb választás
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz Grave_444 #57998 üzenetére
Ne szükséges.
Egy GA-B85M-D3H (rev. 2.0) is megteszi.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
InterFox
senior tag
Van itt olyan szakértő aki megtudná mondani, hogy hány bites CPU gyártására lennénk képesek ma?
1024 bites menne vajon?PSN ID: interfoxthedead
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DIGI internet
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest