Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Sziasztok!
20.000.-Ft alatt melyik proci éri meg a legjobban, a tényleges sebesség alapján?
AMD Athlon II X2 250 15.480.-Ft
AMD Athlon II X3 435 17.950.-Ft
AMD Athlon II X3 440 20.190.-Ft
AMD Phenon II X2 545 20.190.-Ft
A válaszokat előre is köszönömHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
klepto
addikt
válasz vzsryl #20254 üzenetére
Nem tudsz véletlenűl egy tesztet ajánlani, ahol összehasonlítják a Phenom II 545-öt az Athlon II X3 435-el?
Én csak ezt az egy régebbi tesztet találtam, de ez alapján nem jobb egyértelműen a Phenom ll X2 az Athlon ll X3-nál[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
zachari
tag
Sziasztok.Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy árúljátok el nekem az intel 4 magos jobb-e vagy az amdx4?És melyik mennyivel?Köszönöm segítségetek
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=zachari
-
ataribalint
csendes tag
Sziasztok! Jelenleg van egy Gigabyte 965P-S3 (rev 1.0) alaplapom. Mellé egy C2D E6300 @ 1,86 GHz (2,8 GHz n ment, de már kezdi szerintem kilehelni a lelkét). VGA: GeForce 8800 GT 512 MB, plussz 2 GB ram. A Procit szeretném lecserélni, mert már nem használom játékra a gépet, csak ritkán. A Procira 20k -t szánok. Szerintetek mi lenne ehez a konfighoz a legideálisabb proci, ami ki is használná a VGA-t... Néha még azért játszogatok, szóval olyan E5*** kategóriában és felette gondolkodom.
VÁlaszotokat előre is köszi!
-
klepto
addikt
válasz vzsryl #20259 üzenetére
És játékokon kívül van még előnye a Phenomnak?
Engem elsősorban a párhuzamos programfuttatás érdekel: vírusirtás+letöltés+böngészés+konvertálás+stb. egy időben.
Ilyen megközelítéssel melyik a jobb szerinted?
Utálom, mikor belassul a gépem, és várnom kell a programok közötti váltásra, vagy egy új böngésző ablak megnyitásraHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
zachari
tag
válasz klepto #20261 üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem, mindegy hogy intel vagy amd meg ddr3!A gépek egy szintnél tovább nem húzhatóak mivel a vinyok még őskoriak!!!Ha az ssd felfejlődik akkor lesz igazán érezhető a teljesítmény!Kinek mi a véleménye???
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=zachari
-
Qru
MODERÁTOR
válasz zachari #20262 üzenetére
Nem befolyásolja, ha van elég ramod akkor kikapcsolod a lapozófájlt és játék alatt nem is nyúl a winyóhoz. Mondjuk amúgy sem a winyó fogja vissza. Awinyó max a pályabetöltésnél játszik szerepet és onnantól vagy a procid kevés vagy a vga. SSD-re itt egy saját kis teszt. Ugyan nem teszteltem játékot itt de csontra azonos FPS-ek vannak HDD-vel meg SSD-vel is.
#nincsbennetarcsi
-
iglo farmer
csendes tag
Sziasztok! Kérdés a következő! Intel E5 E6 E7 E8-as szériából melyiket érdemes venni? mert itt nagyon sok mindent végig olvastam de egyelöre nem jutottam semmire
Tunning szempontjából is érdekelne !E6600-zat nezztem ki elsőre magamnak.
szal egy nagyon jólbevalt procira lenne szükségem!
a lap meg ASUS P5P43TD PRO
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz iglo farmer #20266 üzenetére
itt az általad választott alaplap CPU lista amik jók bele
inkább abból indulj ki,hogy a 775 már régi tokozás és erre nem lesz új fejlesztés,vagyis leálltak vele.
Így ha most költesz rá,az valószínű,hogy addig megy nálad míg be nem adja a kulcsot a rendszered,vagyis annak éri meg erre költeni aki még jó 4-5 évig szeretné még használni a gépet.
A legfontosabb kérdés mennyit szeretnél rákölteni? Ha komoly proci kell neked akkor a Q9550
Ha olcsóbb akkor E8500/8600 vagy a Q8400/Q9300/Q9400 stb...
A két magos kell neked vagy négy magos? Az E széria az két magos a Q széria az négy magos. A jövő a négy mag mellett szól.
-
iglo farmer
csendes tag
Na nekem pont ez kell hogy 4-5évig jól elvagyok vele a mostani configom is kb 6-7éves de eljött az ideje hogy lecseréljem kiszolgált a P4 1.8a mai napig megy! 2.6-ton
Hat egyelöre 2 magos de később még mindig vehetek bele elég olcsóért 4magosat
Szal azt mondjatok hogy E8 2 magos megbizható jól tunningolható és Stabil! ?
4-5évig nekem ilyenre lenne szükségem. -
iglo farmer
csendes tag
Amit összeraktam gépet
ASUS P5P43TD PRO
GEIL Evo 4096Mb DDR3 1066Mhz KIT
GIGABYTE GV-R577UD-1GD 1GB DDR5 PCIE
SSD INTEL X25-V + 500as Samsung
COOLERMASTER RC-590-KKN1 Centurion
COOLERMASTER eXtreme 500Webbe kell a proci
-
Ribi
nagyúr
válasz ataribalint #20257 üzenetére
CPU support listat nem art nezegetni a lapodhoz, mert E5*** nem megy bele.
Az új E6*** sem megy, szóval csak E7***/E4***/E2*** megy benne, de ezek ugyanazt tudják mint a mostani kb. Kivéve az E7***, de az drágább.
Miből gondolod, hogy kezdi kilehelni a lelkét a proci?
Nekem amikor fagyogatott néha akkor a lap kezdett fáradni, emeltem az NB feszen 1 egységet és többet nem volt gond. Szerintem nálad is ilyesmi lehet.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz iglo farmer #20268 üzenetére
2x fizetnél ráadásként a mostanira is költeni kell?
-
Steve-0
őstag
válasz prosectura #20272 üzenetére
Bizonyos esetekben sokat jelent +1 mag, ha van rá keret akkor a 3 magosat vegyétek
[ Szerkesztve ]
-
bivalyolo
őstag
válasz prosectura #20272 üzenetére
van van. + 1 mag
viszont az is az x3 mellett szól ha olyan a lapod amiben fel tudod oldani a magokat és mákod van akkor tudsz belőle x4-et csinálni. ezt viszont a 245-össel 100% h nem tudod eljátszani."Let's agree to disagree!"
-
prosectura
tag
Értem, de a közel 100W-os max disszipáció az nem sok kicsit a gyári hűtőnek (meg úgy alapjába véve?)
[ Szerkesztve ]
-
jaja1981
addikt
válasz prosectura #20275 üzenetére
Nem olyan vészes.
Ha nem hajtod maxon, akkor nem sok a hőleadás. -
darál0w
Jómunkásember
válasz iglo farmer #20269 üzenetére
és ezt már megvetted?
kicsit elhamarkodott döntés volt , ha igen...
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
14adam
addikt
Hello mindenki.Olyan procik érdekelnének amit lehet 4magosítani.Am3-asok persze,a legolcsóbbtól a legdrágábbig érdekelne,hogy milyen procikat lehet kapni.Most kicsit lemaradtam proci témákba,ezért is kérdezem
-
Viper26
nagyúr
Ezt a lapot érdemes lenne megvenni?8K körül hozzájutnék, a ddr2 meg ugyanúgy jó lenne bele.
És ha igen, milyen procit ajánlanátok hozzá hosszú távra játékhoz?1680*1050-et használok.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
sinya85
senior tag
egy quad core extreme mennyivel tud többet egy sima quad cornál?
ஜ۩۞۩ஜ
-
Viper26
nagyúr
Ha jól látom Phenom II X3 720 BE is jó bele.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Viper26
nagyúr
Még az X4 945 is
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
vzsryl
nagyúr
válasz Viper26 #20280 üzenetére
Hosszútávra Phenom II 945.
(#20281) sinya85: Szorzózármentes. Tehát nem csak az FSB növelésével lehet tuningolni, hanem a szorzó emelésével is. Így kicsit egyszerűbb, és jó eséllyel magasabb órajel érhető el vele, mint egy sima verzióval.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Cddd
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem proci ügyben. Szeretném lecserélni a jelenlegi E2180 -at.(Ezzel együtt a vga-t is.)
A konfig-om:Gigabyte P35C-DS3R; E-2180; HD3650; ddr2-2Gb; Fsp bluestorm II.400w; hyper tx2. monitor 24" felb:1920*1200.
Játékra lesz. Köszi. -
tjb007
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg egy AMD Athlon 64 X2 6000+ -os processzorom van. Szeretném lecserélni valami erősebb AM3 -as procira.
Melyiket tudnátok ajánlani ?
Vagy inkább hagyjam még egy kis ideig ?[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz tjb007 #20289 üzenetére
Szia!
Az a proci mindképp megérett a cserére. Sebességben és fogyasztásban is rosszabbul szerepel az AM3-as CPU-knál. Ha leírod az alaplapod típusát, kb. mire akarod használni és a ráfordítandó keretet, akkor tudunk néhányat ajánlani.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz tjb007 #20298 üzenetére
kihasználtságot tekintve 4 magra van szükséged. az hogy kell e az L3 vagy nem, azt döntsd el te magad. megér e neked egy kis többletet némi +teljesítmény.
szoval Athlon 620as vagy phenom 945/955
de BIOSt mindenképpen frissítsd előtte.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest