Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mach5
aktív tag
válasz darál0w #19900 üzenetére
Ok, danke schön! Gondolom az a cache úgyse annyira fontos (tudom, hogy fontos, de szerintem ha 2vs 6mb van akkor átlagba szerintem nincs 25-30%nál nagyobb különbség), mint pl a magok száma, fsb, ghz stb. Amúgy tényleg fsb az mennyire gyorsítja? pl. 800mhz vs 1066mhz fsb. vagy 1066 vs 1333mhz stb.
-
vzsryl
nagyúr
Semennyire. Ha tuningolsz, akkor meg mindegy, mert jelenleg az összes core2-s proci FSB-jét fel lehet emelni 333-ra, sőt van amit sokkal tovább is. De az FSB növelése inkább a memóriakezelést gyorsítja meg észrevehetően. Játékokhoz nem sok köze van.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
A szorzózáras prociknál (az inteleknél szinte az összes ilyen) csak FSB emeléssel lehet húzni a procit. A proci órajele a szorzó és FSB szorzatából jön ki. Pl az E5200-am 12,5x200=2500Mhz (2,5Ghz). Én most így használom 24/7-ben: 11,5x266=3,06Ghz.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Starlark
csendes tag
Sziasztok!
Kérdés, mi a véleményetek róla, hasonló árfekvésben van-e jobb, és elég lesz-e a táp.
AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 BOX Black Edition
GIGABYTE GA-MA790XTA-UD4
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT
SAPPHIRE HD5770 1GB DDR5 HDMI DP FULL PCIE
CORSAIR VX450WElőre is köszi!
-
j0k3r!
senior tag
válasz Starlark #19912 üzenetére
hello!
AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 BOX Black Edition
helyett
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black EditionGIGABYTE GA-MA790XTA-UD4
helyett (ha nem kell crosfire)
GIGABYTE GA-MA770-UD3a tapod meg nagyon jo valasztas, siman eleg lesz.
egyebkent komplett konfigos kerdeseknek ez a topikja.[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
nancsik
tag
Sziasztok.Előre is elnézést a buta kérdésért,de nagyon kezdő vagyok.Érdemes lenne váltanom egy dualcore d900 intel pentium prociról,egy core 2 duo e7200-ra? tehát teljetítményben sokkal gyorsabb lenne a pc?Van egy olyan sejtésem hogy a core 2 e7200 a jobb.Ha igen miért?hiszen az e7200 2.53Ghz-en,a D900 meg 3.00Ghz-en megy.A Ghz fejezi ki legjobban a proci gyorsaságát?Próbáltam erről valami infót olvasni de nem találtam.Légyszi segítsetek.előre is köszönöm mindenkinek tisztelettel.
[ Szerkesztve ]
nancsik
-
j0k3r!
senior tag
válasz nancsik #19917 üzenetére
nem lehet, hogy d930-ad van? egyebkent nem nagyon talaltam osszehasonlito tesztet, mivel a 2 proci nem egy sulycsoport. a core 2 duo mas architektura... hiaba 2.5 ghz megeszi a 3 ghz-es pentiumod.
(egyebkent fel lehet huzni az e7200-at is 3 ghz-re)esetleg ez a teszt adhat valami kiindulopontot.
erdemes a "Real-World Apps" reszet megnezni, ahol csak a cpu szamit.[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
pety27
tag
Sziasztok!
Proci és lap vásárlás előtt vagyok.Melyik procit ajánlanátok ,ami jobb játékra,és tuningolni is jobban lehet a másiknál ?
Intel Core 2 Duo E8400 vagy Intel i3 530?
Előre is köszönöm a segítséget! -
reset
senior tag
válasz pety27 #19921 üzenetére
Hi!
Az i3 530 jóval újabb fejlesztés, jóval olcsóbb, deszkát is kapsz hozzá megfizethető áron. Az E8400 egy jó proci, viszont már kifutott széria és ráadásul aranyáron mérik - igazán jó deszkát, újonnan már egyre kevesebbet látni hozzá / és piszok drágán...Sztem játékra az i3 530 is tökéletes...De van itt egy topic - itt igen részletekbe menő választ kaphatsz. -
Gaboren
tag
Sziasztok!
Van egy 4 éves gépem A64 3000+ procival,8600gt-vel, amit még decemberig szeretnék megtartani.
Szerintetek érdemes venni bele erre a szűk 1 évre egy x2 3800+ vagy 4400+-t 10-15rugesz körül? Mennyivel javítana a teljesítményen? Ez a proc csak 720-as hd-t bír folyékonyan lejátszani, az 1080-as szaggat,a VGA még nem HD-gyorsítós vagy mi, meg az 1-2 éves gémeket is futtatnám.Köszi a válasz(okat)!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! kérdésem kissé retro jellegű és nem is az, hogy milyen processzort vegyek, hanem hogy melyik processzort tartsam meg
Adott egy Intel Pentium 4 2.8GHz és egy AMD Athlon XP 2600+ Nem tudom melyikből építsek kisgépet! Net menne rajta, kis játék (cod2, WoW) Most az intelt használom, de ha elég erős az AMD akkor lehet azt hagyom meg.
------------------------------------------------------------
katt a képekre a nagyításhoz
super_pi-ben a két processzor így muzsikál, játékokban melyik az erősebb?
Ez az AMD proci mennyi plusz profitál, ha Dual Channelben kap ramokat?Köszi: RR
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
M4R1NE
tag
Sziasztok!
Van nekem egy AM2-es platformom, A64 X2 4200+ procival. Az a kérdés, hogy érdemes-e ezt lecserélni pl. egy 6000+ -ra, vagy csak felesleges pénzkidobás, és inkább az egész platformot kéne cserélnem? Nem vet fel a pénz, a kérdés csak az, hogy egy ilyen csere megérné-e az árát?Köszi a válaszokat!
-
RIOSE
csendes tag
Üdv.
Melyik a jobb: AMD vagy Intel? -
RIOSE
csendes tag
-
vzsryl
nagyúr
A játékokban minél több látványjavítót használsz, annál jobban terheli a VGA-t, tehát a magas beállításokhoz nem a CPU ereje a lényeg. Jelenleg egy 3Ghz-en járó Intel core2, Nahalem, vagy AMD K10.5-ös proci elég szinte minden játékhoz, csak némelyikhez kellenek a 4 magos változatok.
A Q9550 kb. a Phenom II 955-el van egy szinten.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Steve-0
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs