Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tikakukac
titán
Egyszer egy előadáson a gombok nem voltak hajlandóak menni a gépen. Touchpad meg nem érzékelt. Driver felrak, restartig jó. Utána alvóból visszajött és letiltotta a baromja magát. Na ilyenekből is volt részem, ha tehetem mindig egy 5110 tulaj környékére ülök, hátha láthatok valami érdekességet. Vagy csinálhatok melegszendvicset.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
i5 és felette márpedig igencsak süt az a gép, mondom, én szendvicset sütöttem az oldalt kiömlő levegővel. Plusz ahol tesztet olvastam, mindenhol izzott a gépek alja, de még teteje is. Ezek szerint tényleg kifogtatok valami különleges változatot.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
deezy
csendes tag
Sziasztok!
Max 200.000Ft értékben szeretnék laptopot venni.
min 4GB RAM
min 500GB merevlemez
vga min 1GB
wifi legyen benne
kijelző min 15,6"
Tervező programra lenne használva és az erősebb programok fussanak rajta. Mit ajánlanátok? -
Tikakukac
titán
VGA 1GB okés. De ezt úgy az 5 évvel ezelőtti karik is tudhatták. Inkább típust mondj, órajeleket vagy bármi mást, mert ez így kevés.
Procit dettó tudni kéne, a gépekhez értünk, de spec. programokhoz és felhasználáshoz kevesen. Ezt írd körbe.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
Ezek eléggé tág paraméterek. Egyrészt.
Másrészt fedélzeti memória alapján csoportosítani a GPU-kat eléggé mongol dolog (bitang nagy teljesítménybeli különbségek vannak 1GB memóriás GPU-k között). Van arról fogalmad, hogy mekkora grafikus teljesítmény kell annak a programnak, amit használni szeretnél?
Illetve mekkora processzorteljesítményre van szükséged?Aztán memóriát olcsón lehet bővíteni nagyon, wifi pedig minden gépben van.
(#8260) erikviking: ha a szállítmány azonos (típusszám), és a méret, sebesség megegyezik, akkor sanszos, hogy igen.
De azért a HDD gyakran el szokott térni, főleg különböző szállítmányok között.[ Szerkesztve ]
-
Huroq
senior tag
Üdv.
Egy gyors kérdés Szerintetek minden G580-asban ugyan az a márkájú illetve szériájú vinyó van?
-
beneszilo
tag
#7339 valaki?
-
Tikakukac
titán
válasz beneszilo #7339 üzenetére
Inkább egy Probook ennyiért, 150k-ból megvan kényelmesen.
deezy: Sok dologtól függ, hogy ehhez mekkora gép kell. Ha GPU része a dolgoknak nem fontos, akkor Probook i5-el. Ha kell az is, akkor talán y570 esetleg z580. Csak tényleg nem tudom mennyire akarsz komolyan foglalkozni ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
De legalább a linkelést használnád mivel én nem használok CAD programokat, ezért nem tudom, hogy melyiknek milyen gépigényük van, de elvileg használattól is függ, mert van, ahol az IGP is elég, de nagyméretű 3D-s tervezéshez ha jól tudom, azért nem árt egy komolyabb tervezői kártya.
Ezért kéne kideríteni, hogy mennyire 'igényes' a felhasználás. -
Иван
őstag
Csak gyors infó, mert laptopszalonból nem tudok rendelni (majd elmondom, mert a sztori röhejes, nem nagyon ajánlom őket).
A legtöbb helyen, i5-ös (2450m) HP nincs, csak i3-mas (2350m). Nagy lenne a különbség? Lenne akármi, amiben észrevenném? Gondolom a játékokat úgyis a GPU fogná le.
Apropó GPU, a szóban forgó CPU-kban van integrált HD3000, ami 2d módban bekapcsol?
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Borote
addikt
160k-ért már megkapod (vagy legalábbis múlt héten még megkaptad) a 4530s-t i3+HD6490M összetételben, ami szerintem jó kis vétel azon az áron!
Játék szempontjából mindegy itt a processzor, mert gyenge a GPU.
CPU igényes alkalmazások lennének 20-25%-kal lassabbak, általános felhasználásban ezt nem fogod észrevenni.Alapjáraton az iHD3000 megy, ahol pedig szükség van a GPU-ra, ott használja az AMD-t.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli0726
aktív tag
Csak irányadás, de én valami ilyesmiben gondolkodnék. Egyébként ez itt rettentően jó árban van, de nagyon erős a gyanúm, hogy elírás van a specifikációban.
Mindenesetre érdemes szemügyre venni.
Fullhd, corei5, hd7670, 4db usb3, 3 év garancia.
A ramot meg fityingért lehet bővíteni ha kevés lenne. -
Иван
őstag
válasz Tikakukac #8272 üzenetére
Az jó, nem termel annyit hőt, ha utazok többet bír.
Borote: iponon 169 egy ilyen kombó.
Most ezen gondolkodok (hétvégére kell, és ingyen kihozzák 2 napon belül). Amin filózok, hogy rakassak-e rá pixelhiba garit? Szerintetek megérné? 4000 HUF.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
Borote
addikt
válasz Zoli0726 #8273 üzenetére
Jaja, jó áron van, bár i5-2310M olyan nem létezik Gondolom 3210M lesz
fHD-val baba vétel.(#8274) Иван: attól függ, hogy mekkora HDD kell memóriát gombokért vehetsz bele! Én mondjuk inkább venném kisebb HDD-vel, és az extra pénzt SSD-be fektetném. Továbbra is kisebb lesz a helyed, cserébe sokkal gyorsabb lesz a géped
[ Szerkesztve ]
-
Иван
őstag
Kettő közt a különbség 10k. Abból pár ezer elmegy a plusz memóriára (mondjuk legyen 3 ezer), maradt 7. Abból kéne vennem egy SSD-t?
Mellesleg nem nagyon érdekel az SSD, inkább a plusz 320 giga tárhely. És iponon még egy táskát is kapok ajándékba (nem nagy összeg, de az is pár ezer, akárhogy nézzük).
Szóval nem tudom, jobban megéri-e.
-
Borote
addikt
Én is ipont linkeltem
Nem, nem a 7k-ból kellene SSD-t venned, de mehet az SSD keretbeAmúgy nem teljesen értelek, mert azon izgultál, hogy i5 helyett i3 esetén érhet-e Téged sebességbeli hátrány, de az már nem izgat, hogy érezhetően lassabb lesz a géped a HDD miatt...
De ha a tárhely kell, akkor hajrá Amúgy a szélessávú internet korában mire kell ekkora háttértár? Munkán kívül mást nem nagyon tudok elképzelni. Persze van, aki 500GB filmet is szívesen tárolna a gépén, de valljuk be, ennek a racionalitása elég csekély.
-
Zoli0726
aktív tag
Tartom. Egy jól belakott winfos 7 2 perces bootideje laptop hdd-vel ki tud akasztani.
Én epekedve várom hogy vegyek egy ssd-t és végre felpörögjön a gépem. Aki igazán gyorsan reagáló gépben gondolkodik szerintem annak az elsődleges az ssd, nem a processzor ami átlagos használatban nem is érződik. -
Иван
őstag
"de az már nem izgat, hogy érezhetően lassabb lesz a géped a HDD miatt..."
Teljesen igazad van , de egyrészt nincs keretem SSD-re (anyagi), másrészt ha lenne se tudom, mennyi értelme lenne. Amire én használnám, ott nem olyan fontos, hogy most 2 perc alatt bootol, van 40 másodperc.
"Amúgy a szélessávú internet korában mire kell ekkora háttértár?"
Pont így indult a mostani vinyóm is (320gigás) 4 éve. Minek akkora, pedig vehettem volna nagyobbat, ma meg már azt a maradék pár giga szabadhelyet sakkozom a partíciók közt ide-oda. Oka az, hogy a C-n eleve pöffeszkedik egy nagy steam könyvtár, a többin meg vannak olyan sorozatok/filmek, amiket pl nagyon nehezen szereztem meg és sajnálnám letörölni őket (méga ha tudom is, hogy legközelebb 2 év múlva nyitom meg újból).
De szeretem, ha szellős egy vinyó (amúgy meg a legtöbb konfigban 500 giga alatt már nem nagyon nincs, a te ajánlatod egy kivételesen törpe HDD-t mutat fel).
-
Borote
addikt
Olyan adat, amit szökőévente használsz, miért kell, hogy mindig ott legyen Veled a notebookban?
Mert azon a vonalon elindulva, hogy a 320GB kevés, egy idő után a 640GB-on is helyhiánnyal fogsz küzdeni. Ugyanúgy helyhiánnyal küzdöttem itthon is, mindegy, hogy mennyi szekrény volt - aztán rájöttem, hogy amit nem használtam már több, mint 1 éve, arra nincs is szükségem. Elkezdtem minden kacatot kidobálni.
Sarkos a példa, de részben igaz ez az adattárolásra is, 640GB-ot is simán meg lehet tölteni fölösleges adattal.Persze mind különbözőek vagyunk, így az igények is mások, nem szeretnék semmit sem Rád erőltetni (ha ismered a spenótos viccet... ), viszont kíváncsi voltam, hogy jutottál el ehhez a döntéshez.
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
nem csak bootnal samit az ssd. de majd ha hasznalsz 1x olyan gepet amiben van, meglatod h mennyire gyors. odd helyere mehet a hdd es sluss vagy esata, usb3 csatalakozos kulso hazban, de meg ott van a NAS lehetosege is.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Tikakukac
titán
-
Иван
őstag
válasz negyedes #8282 üzenetére
Valószínű mire a következő gépemet/laposomat taposom, már nem is tudnám kiderülni az SSD-t, terjed mint a bubópestis. De most nem érzem akkora prioritásnak, hogy kiadjak érte pár tízezret.
-
MaxxDamage
félisten
Javaslom a külső USB 3.0 -ás HDD-t adattárolási célra és a Belső HDD szinte mindig üres lesz...
Én vettem 1 Samsung Story Station 2TB USB 3.0 -ás Külső HDD-t és tökéletesen megfelel az adattárolási célra, a belső HDD-re töltök le sok adatot és mikor mondjuk pár száz GB összejön, egybe kimásolom a külső HDD -re , igaz mai áron nézve nem olcsó a 2-3TB -os HDD.... (külső) én még 22k -ért vettem (anno) , de ajánlom mindenképp !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
őstag
Igazából a tesztek szerint nem nagy különbség van a gt640m és a 6755g2 között, sőt bizonyos esetekben ez utóbbi még jobb is (a 6750m gddr5-ös rammal van szerelve, ellenben a z580-asban található ddr3-mas vramokkal) [link]
Tehát egyrészt a z580 és a dv6 között minőségbeli különbség lehet (nem tudom, hogy melyik a jobb, a lenovot ismerem, és jó a hp viszont dizájnra nagyon tetszik, bár azt még élőben nem láttam).
Másrészt az i5-3210 (nyilván erősebb), de a plusz ereje nem tudom kell-e a a6-3410mx-szel szemben.Illetve még annyi hátránya van a z580-nak, hogy azt külföldről rendelném (garancia amúgy rendben lesz elvileg), a hp-t pedig itthonról.
(#8248) decens, Borote (#8227)
A Z580-ból nem mindegyik típus fém borítású."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Borote
addikt
válasz Seraph 16 #8288 üzenetére
A linkelt HP-t is külföldi gépként tudod megvenni, csak legfeljebb már valaki behozta kis hazánkba.
Nem tudom, hogy hol nézed, de a GT640M jóval erősebb GPU, mint a HD6750M, tekintve hogy egy teljes generációval (csíkszélességgel) újabb. Kissé túlmisztifikálod a GDDR5-nek a lényegét, ugyanis ott van a HD6490M is GDDR5-tel. mégis jóval gyengébb akár egy GT630M-nél.
Amit linkeltél, ott kissé közelebbről is megnézhetnéd. -
őstag
Igen, de a radeon crossfire-ben dolgozik az a6-os processzor gpu-ja miatt így az újabb játékoknál már így megy a régieknél meg nincs akkora jelentősége szvsz, hogy 50fps vagy 100 fps.
így a 6755g2
3DMark 11 - Performance 1280x720: 1513 pont
3DMark 11 - Performance GPU 1280x720: 1529 pontgt640m
3DMark 11 - Performance 1280x720: 1855.9 pont
3DMark 11 - Performance GPU 1280x720: 1711.3 pontNyilván gyorsabb a 640-es, de max 10-20%, ez nem tűnik eget rengető különbségnek nekem. (valahol korábban láttam olyan tesztet, ahol még kevesebb fps-t is hozott nagyon minimálisan, de az most hirtelen nincs meg, lehet csak amd-re volt optimalizálva a játék).
Ettől függetlenül még jó lehet a z580, csak most imádkozom egy erős forintért, mert az elmúlt pár napban sokat romlott és így kiesik a keretből
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
B-L-A-C-K
titán
Akkor én mindenképpen ezek közül választanék:
Asus G55W (i7/FHD)
Lenovo Y580 (i7/FHD)
Mind2 típus 300 körül van azonos specifikációval. Asus nehezebb, gyengébb a hangzása, viszont jobb a hűtése. Y580-as meg pont fordítva, könnyebb, jobb a hangzása, viszont jobban melegedik.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Viszont az AMD 6490M Pixel Shadersben elkalapálja a GT 630-at:
160 vs 96. Core speed tekintetében is gyorsabb az AMD.(#8293) Bandris80
Van itt olyan, aki már hónapok óta kóvályog a fórumon, és végül annyit nyámmogott, hogy minden értelmes, kifutó gépről lemaradt. Aztán lehet imádkozni azért, hogy ősszel ne legyen Forintromlás. Persze ha sok pénzed van, akkor várhatsz még tovább.
Jövő ilyenkorra még jobb gépek jönnek ki a gyárakból, ha a Maja Kalengyáriom nem tesz keresztbe.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Dhampir #8295 üzenetére
Ezt most csak viccből mondod, vagy tényleg ennyire nem értesz hozzá?
A 160 Pixel Shader köszönő viszonyban sincs a 96 CUDA maggal, ne zsibbassz le A GT630M-mel a HD7670M van partiban, előbbi 96, utóbbi 480 feldolgozó egységet tartalmaz. Értsd: különböző technológia, más teljesítményt jelent.(#8291) Seraph 16: nézd meg jobban az FPS értékeket. Én nem foglak tovább erről győzködni. Gondolom Hybrid Crossfire-ből is több száz felhasználói hozzászólást olvastál.
Ha nem hiszel, nem hiszel -
agger5
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék notebookot venni a közeljövőben, kb 120 ezerért. Sulihoz kellene, meg netezni, filmet nézni, semmi extra, esetleg egy kicsit játszanék rajta, max nem a legújabb játékokkal. Ezt a gépet néztem ki magamnak, általában jókat írnak róla. Arra lennék kíváncsi, hogy melyik a jobb verzió: amit belinkeltem, vagy ugyanez Pentium B960 2.20GHZ processzorral, és GeForce GT 610 videókártyával? Valamint a másik kérdésem, sok ismerősöm mondta, hogy ma már nem érdemes Pentiumos gépet venni, és mennyivel jobb a core i3, főleg ha hosszabb távra szeretném venni.. Szóval a fenti gép, vagy inkább egy ilyesmi , core i3al, viszont hd grapics 3000 videókártyával.
-
Иван
őstag
Na, leírom a laptop diszkontot.
Először is a regisztrálásuk és az egész oldal nagyon fura. Nekem chrome-ban néha el is csúsztak dolgok.
Szóval megrendelem a cuccot, küld igazolást, hogy regeltem. nézem mi van, akkor most a rendelés nem ment el vagy mi? Visszanézi nem lehet az accodra miket vettél...
Várok 2 napot, hátha jön a lapos (még ha nem is igazolták vissza). Pénteken lett volna ez, délig semmi, megy a telefon.Fickó mondja, hogy nem érkezett semmilyen rendelés, de a netes részük amúgy se valami jó ( ), inkább küldjem el emailben a linket az adatokkal együtt. Majd az illetékes ha megkapta dob egy telefont. oké, feladom emailen. Telefon sehol semmi, felhívom őket még egyszer, hogy megint nuku visszaigazolás, mi van. Fószer mondja, hogy majd csak hétfőn akartak hívni a kiszállításkor, de látják a mailemet. (Megint, ha nem telózok sohse igazol vissza?)
Hétfőn nem voltam itthon innen, édesanyám/édesapám intézte a dolgot. Anya felhívja hétfőn délután őket, hogy laptop sehol. Fickó elkezdi, hogy ilyen laptopjuk nincs is, biztos google cache lapot néztünk (de azért először kosárba tudtam rakni ). Édesapám itt átvette a telefont, hogy neki ne, meg különben is, akkor miért nem szóltak azonnal? Csóka persze nyomban elkezdett ajánlgatni jó kis Dell Insironokat (Nem vicc, gondolom 5110 lett volna a tuti ajánlat), de itt már nem érdekelt minket az ügy.
Egy szó mint száz, nem nagyon ajánlom őket, webes vásárlásokban elég amatőrnek tűntek, mint bolt, lehet hogy jók.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest