Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz Sparrow88 #49049 üzenetére
Nem feltétlenül, ez sokmindentől függ, ha nincs alkatrész akkor itt sincs. Ha pedig van, akkor Lengyelországot is megjárhatja 4 - 5 nap alatt vagy akár előbb is.
Én szerviz garos dellel jártam úgy, hogy majdnem 4 hétig állt a nagykerben, és hiába volt magyar szervize. Szóval nem lehet ezt kijelenteni egyértelműen. Nekem a lenovo jobban tettszik. De ez csak magánvélemény.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Dhampir
félisten
válasz Sparrow88 #49049 üzenetére
Viszonylag gyorsan elszállítják és vissza, bár nem saját tapasztalat. Amíg Lenovom volt, nem kellett szervizeltetni.
A Fujitsu a megbízható, hazai kategória. A régi Fujitsu Siemens szervizről jó tapasztalattal rendelkezem, manapság pedig már a Fujitsunál is eljönnek a gépért és beszállítják a szervizbe, ha jól tudom.
Én a szerencsétlen lengyel szervizeltetéstől függetlenül szeretem a Lenovo gépeit, de ez csupán személyes véleményem a korábbi kedvező benyomások után.
Irodai masinának Fujitsut választanék. Egy Fujitsu LifeBook A502 a kedvenc gépem volt még játszottam is rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Sparrow88
tag
válasz Dhampir #49052 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat!
Ezekből kifolyólag nem vagyok beljebb, de ha jól sejtem azért, mert igazából ezen az árszinten, megbízhatóságban mind a kettő megfelelő és csak szimpátia kérdése melyiket választom.+ bónusz kérdés amit korábban feltettem: "Egy ilyen gép nem agyon hajszoltan (anyukám használná) elképzelhető, h elmegy 4-5 évig?"
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz Sparrow88 #49054 üzenetére
Elképzelhető hogy elmegy 4 - 5 évig, sztem igen. , ha asztalon használod (Nem ölben, meg nem az ágyban), hanem kemény felületen, ahol tud szellőzni. Meg esetleg ez sem árt, mondjuk napi használat függő, de 3 havonta érdemes kitakarítgatni, legalább kifújni valamilyen kisebb nyomású kompresszorral.
Meg takarítgatni borkolat tisztító habbal, óvatosan finom papírra (finom papírtörlő) ráfújva a habot, nem bele a gépbe.[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
nike_
addikt
Üdvözlet mindenkinek! Notebookot szeretnék vásárolni a közeljövőben (mily meglepő )
Főleg játékra lenne használva (BF3-4, LoL, CoD). A keret 300-350.000 Ft (ebben nem fontos, hogy legyen OS). SSD-t előnyben részesíteném a HDD-vel szemben, de ha nincs más, akkor megteszi egy 7200 rpm-es HDD is (tárhelyben kb. 750 GB már elég). Használt gép is szóba jöhet, csak ne legyen nagyon lestrapálva!
Kb. ennyi lenne a kívánságom, várom a javaslatokat!
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hupsz, aki olcsó AMD-s gépet akar, annak: Lenovo G505s 125k
A dGPU-t remélem le lehet tiltani BIOS-ból..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mr President
senior tag
Még mindig nem tudok dönteni de legalább már sikerült leszűkíteni a lehetőségeket. Remélem mostmár tudok dönteni.
Dell Inspiron 5537 i5 4200 U | 8850 | 8Gb | 1Tb 200
Dell Inspiron 5537 i7 4500 U Többi ugyan az mint fent 220
Lenovo Z510 i5 4200 M | GT 740M | 8Gb | 1Tb 210Dell 3 év garancia, lenovo 2. Valamint ha a dell lenne ott megér 20k különbséget az erősebb proci. Erősebb annyival hogy megérné? Nézegettem intel oldalán hogy igp 100mhzel erősebb, meg a procinak magasabb az órajele.
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
félisten
válasz Mr President #49060 üzenetére
Én ezek közül az elsőt venném + egy 120GB-os SSD-t bele!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Chaser
legenda
válasz Mr President #49060 üzenetére
i7-es delltt csak akkor ha minden mhz számít, egyébként felesleges érte felárat adni. Lényegében átnevezett i5, ami átnevezett i3, mindegy mit hazudik rá az intel...
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
regener
veterán
Üdv,
Ti melyiket vennétek játékra ez a 4 küzül?ASUS X550CC
Acer Aspire E1 571G
Samsung ATIV Book 4 NP470R5E-X01HU
Samsung NP350V5CA múltkori keret nőtt kicsit, akkoris játékra kellett gép, de még nem lett véve, netes Streamelés is szóban van, ismerősnek lenne csak nehéz a döntés.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dhampir #49064 üzenetére
Mondjuk nem a legjobb, az tény:
The stability of the slim Lenovo computer should be better. Commonly weak parts of the base unit (left and right of the keyboard, beneath the touchpad, left front corner) depress easily with a light press of a finger. Bending of the base unit can be observed from side-to-side twisting. The stability of the lid is on par with other cheap notebooks. It also bends from side-to-side twisting. In addition, depressions of the outer lid are big and lead to image errors. The hinges hold the lid tightly in place. If you open the lid slowly and carefully, it is possible to open the lid using just one hand.A Z585-ösöktől messze lehet...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mardel
őstag
Hm ha windows 8/8.1 lesz a notitokon ne a coretempet használjátok hőfok ellenőrzésre.
2x is kifagyasztotta gépem miután elindítottam a progit.
Vagy hwmonitor vagy open hardware monitor.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
veréb
tag
sziasztok!
szerintetek melyik a jobb?
PackardBell EN TK 81 85k
Samsung rv511 85k
segítsetek! kösz
vagy tudnátok ajálani ebben az árfekfésben használtat?nézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt
-
Khelben
nagyúr
http://laptopsystem.hu/Notebook/13813937938188
A kettőt együtt is messze veri kb. mindenben.
-
Carryboy
tag
Szevasztok! Megint a tanácsotokat kérem, két gépről: [link]
[link]
Lehet ezek közül opció, netre, játékra, cipelésre?
Ezeknek a processzorra 100 °C-ig felmelegedhet: [link]
Mennyi lehet az átlag hőmérséklete?
Az i7-est meg szabad venni, vagy csak az i5-ös éri meg?
Tudom, hogy a burkolatuk fényes és kényes mindenhol, de azt le lehet fóliázni.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Chris78
aktív tag
Sziasztok.
Lenovo g505s A8-4500 /Hd7640g /4gb megèri a 115000ft-t? újonnan....és akkor a hetedik napon az Úr megnyomá a 'reset' gombot.
-
Domike84
csendes tag
Sziasztok!
Mit javasolnátok?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 max 2 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150.000Ft a plafon
(3) Felhasználási kör? internet,e-mailek, filmnézés, office
(4) Játékra használnád-e? nem, maximum néhány alap flash játék facebookon pl.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? ár/érték arányban megfelelő legyen
(6) Szeretnél bele SSD-t? nem de ha lehet később legyen mód belerakni
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6"-os fényes, matt egál
(8) Notebook tömege? 2-3kg között
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? ahogy lesz
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 500-1000 GB tárhely, minimum 4 GB ram + optikai meghajtó
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) webkamera
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? eddig nem
(13) Eddig kinézett notebookok?Dell Inspiron 3537 laptop(Intel® Core™ i5-4200U Processzor / 4GB / 500GB / AMD Radeon HD 8670M / Linux / Fekete)
vagyToshiba Satellite C855-2FG laptop(Intel® Core™ i5-3230M Processzor / 4GB / 750GB / Intel® HD Graphics 4000 / Op. rendszer nincs / Fehér)
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? kizárólag új
Természetesen az eddig általam kinézett gépeken kívül bármilyen más javaslatot elfogadok-de ha valamelyiket jónak ítélitek meg. Egyetlen amit szeretnék kerülni LENOVO túl sok a garanciális problémák kezelésének ideje, Lengyel call center.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
D -
btudos
nagyúr
válasz Domike84 #49078 üzenetére
Felejtsd el ezeket a gépeket, teljesen felesleges a dedikált GPU az általad vázolt felhasználási körhöz, ráadásul minőségben sem túl acélosak.
Fujitsu Lifebook A532-vel sokkal jobban járhatsz. Minőségre jobb, teljesítményre is bőven kiszolgálja az igényeidet, 130-135 k körül elhozható és a szervize is a legjobbak között van Magyarországon, bár az elmúlt 2-3 évben nem sok meghibásodott Fujiról hallani.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
brumi1024
veterán
válasz Carryboy #49074 üzenetére
Drága, gyenge dGPU-val szerelt és fényes. Ennyi jut ezekről így elsőre eszembe. Dell 5537 miért nem jó? Erősebb dGPU-val szerelt, a háza a legtöbb helyen matt/fémbetétes, és hasonló áron van.
A NBC-es Max Temperature adat az valójában a Tmaxjuction hőmérsékletet jelöli, amit a gyártó szab meg mint a Si chip hőmérséklettűrésének felső határa. Ez azt jelenti, hogy a megadott (jelen esetben - és amúgy az Intelnél általában - ez 100 fok) hőmérsékletet elérvén a processzornak azonnal csökkentenie kell a disszipációját, ami például az órajel csökkentésével érhető el. Az, hogy maximálisan és átlagosan milyen meleg egy processzor az nagyban függ a környezetétől, ami jelen esetben a laptop. A Dellekről tudom, hogy még az i7-4500U sem melegedik a 75-78 fok fölé, a HP-kkal még nem próbálkoztam.
-
turit
tag
sziasztok.
Gondolkozok egy laptop vásárlásán. Leginkább 3d építészeti tervezéshez kell. Van olyan gép ami jó ár-érték arányú, nem gond neki a 3d , minőségi anyagokból van , jó lenne minél nagyobb matt kijelző és max 250k ból kijön?
Egyáltalán létezik ilyen ?
Köszönöm előre is. -
-
btudos
nagyúr
válasz Domike84 #49082 üzenetére
Ha az igényei nem változnak, egy mostani i3-as modell évekig elég lehet (a 3-4 év simán benne van, de akár több is lehet). Pontosabbat nehéz mondani, mi sem ismerjük a jövő titkait
Carryboy: Ne márkák alapján ítélj, egy-egy típusról lehet eldönteni, hogy jó vagy rossz, egész márkáról soha. Az általad kinézett HP pont nem a minőség szobra, ebben az árban sokkal jobb gépeket is lehet kapni más gyártóktól, pl. a brumi1024 által említett 5537, vagy a Lenovo Z510 i5+GT740m konfigurációban.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
brumi1024
veterán
válasz Carryboy #49085 üzenetére
Márkát név alapján nem ítélünk el. A HP-nak a konzumer gépei nem túl jó ajánlatok az utóbbi időben, és minőségre sem az igaziak. Jelenleg a Dell ezt a kategóriát viszi. Üzleti gépekben pedig mind a kettő nagyon jó, viszont munkaállomások közt nálam egyértelműen a Dell viszi a pálmát(például a 2 ventillátor miatt, a HP-ban csak 1 van), és ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül. Az NBD gari pedig egyértelműen veri a HP-féle szolgáltatást.
Hol hallasz egyébként csak rosszakat a Dellről? Szerintem aki ezeket terjeszti vett egy N5110-es Inspiront i7-el, és rájött, hogy olcsó húsnak híg a leve, és szidja az egész márkát. Hadd ne mondjam, hogy ezt mennyire tartom intelligens hozzáállásnak. Egy gép alapján nem ítélünk meg semmit, főleg nem a legalapabb Inspiron után.
[ Szerkesztve ]
-
Chris78
aktív tag
válasz AxBattler #49059 üzenetére
8570
Ja már látom tèma volt. Szal holnaptol tesco: Lenovo g505s A8-4500 /Hd7640g /4gb megèri a
115000ft-
Viszont amit linkeltèl az Hd8570 2Gb 125ropi.
Tesco megéri? Nekem azért volna jò mert lenne rajta részlet és ott 0% a THM.....és akkor a hetedik napon az Úr megnyomá a 'reset' gombot.
-
hallador
addikt
válasz brumi1024 #49088 üzenetére
Azért ez sem teljesen igaz. A Dell Inspironok közül én is összefutottam nem egyel (1525, 1545, N5110, 3521) bármelyik helyett kapásból egy HP 550, 650 vettem volna gondolkodás nélkül, pedig valljuk be az sem egy matyó hímzés.
Hózzáteszem a Paviliont felejtse el a kolléga sztem is, a HP olyan dolgai, hogy a Pavilion-hoz hivatalosan nincs a gari lejárta után támogatás elég aljas húzás. A Dellhez van pl.
Az NBD garinál meg meg kell olyanokat gondolni, hogy megy-e külföldre a vásárló és hosszabb ideig ott lesz -e, mert oda a Dell NBD már nem azokkal feltételekkel mozog mint otthon, valamint nem mindegyik Dell Inspironhoz van NBD. (Sőt 3 év gari sem)[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Chris78 #49090 üzenetére
Ennyiért a G500S egy fokkal értelmesebb hardvert ad, és azt is megkapod 115k körül.
(#49088) brumi1024: ez amúgy annyira jellemző... De ennek az ellenkezője sem ritka, amikor a 'Dell csak jó gépeket gyárthat', de ugyanez vonatkozik hűha Asus-ra, meg néha hűha Lenovo-ra is Nem is tudom, talán Acer, PB és MSI kivételével már mindegyik notebookgyártó került hasonló kontextusba
-
brumi1024
veterán
válasz hallador #49091 üzenetére
Én a mostaniakról beszélek. A korábbi Inspironokkal volt probléma, ezzel én is egyetértek. Szóval ugyanazt mondjuk, bár én nem választanék se HP 650-et, se N5110-et, hanem inkább valami használt üzletit azon az áron És mostmár ahogy btudos mondja alapból egyik Inspironra se jár NBD gari, csak bővíthetőek.
(#49092) Borote: Igen, és nagy élvezet meggyőzni a kedves delikvenst, hogy nincs igaza. Amikor egy jobb minőségű, jobb hardverrel rendelkező és az igényeinek jobban megfelelő gép ellen is azt hozza fel, hogy de az nem Asus/Dell/HP/Samsung/Lenovo vagy az épp Fuji/HP/...stb. akkor lehet menni a falnak. Nem tudom, hogy alakul ki valakiben egy ilyen kép, hogy az adott gyártó csak jó gépeket gyárthat, és a számára is nyílvánvalóan rosszabbat megveszi 2-4-5-6 betűért a laptop fedelén.
[ Szerkesztve ]
-
Carryboy
tag
válasz brumi1024 #49088 üzenetére
Szerintem aki ezeket terjeszti vett egy N5110-es Inspiront i7-el, és rájött, hogy olcsó húsnak híg a leve, és szidja az egész márkát. Hadd ne mondjam, hogy ezt mennyire tartom intelligens hozzáállásnak. Egy gép alapján nem ítélünk meg semmit, főleg nem a legalapabb Inspiron után.
Ezt a rossz hírt hallhattam -
brumi1024
veterán
válasz Carryboy #49096 üzenetére
Akkor a tévhit eloszlatásáért: az egy elég gyengén sikerült szériája volt a Dellnek, és egy lapáttal adott még hozzá a rossz hírnévhez az elterjedtsége, mert jó áron adott 4 magos procit meg az nVidia kártyát. Viszont azt a kasztnit nem ilyen hardverre tervezték és voltak belőle bajok. De ez az akkori többi Dell gépre nem volt hatással.
-
hallador
addikt
válasz btudos #49093 üzenetére
Igen pont ez a baj a külföldre vitt inspironokkal, hogy ott a magyar nagyker által ráadott garkiterjesztést nem, vagy nem minden esetben fogadják el, sokszor még a gyárit sem. És ez teljes mértékben igaz fordítva is, a saját bőrömön tapasztaltam a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- Politika
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest