Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Gabesz87 #170150 üzenetére
200k-ért manapság sok mindent nélkülözni kell, ez még a középkategóriát sem üti meg, ehhez hozzá kell szokni
De ezen gondolkodni amikor nem is lesz használva... minek?
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Gabesz87 #170150 üzenetére
Nézve az előző hsz-ed is. Picit kevés a keret egy normális notihoz. Manaság nehéz lesz, kivéve ha valamiylen nagy akció nem lesz. Ez a LAN dolog, meg kb feleslleges.... Amit leírtál az még a 100-as portot sem fogja kihasználni. (Igen láttam, WiFi-n lesz használva azt is láttam). Ha mindenkéépen új akkor én emelném a keretet 230-250 közt kb. Hurcolva is lesz ha jól gondolom. (Ha írtad bocsi)
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Mi a gond pl. az említett Dell 3501-es gépekkel (Vostro és Inspiron)? Hardver amennyire vágom, rendben van. Gen10-es CPU, irodai munkára i3 gondolom több, mint elég. SSD, 8GB RAM, IPS, fullHD kijelző. Anyagminőség nem különösebben érdekel. Hurcolászva ritkán lesz, említettem, hogy apám néha prezentálni viszi, projektorral kivetítve. De ez kb olyan 1 alkalom 1-2 havonta.
-
HARDVERAPRÓD
-
gaborn1
tag
Sziasztok!
Újabb szériákból 14-es méretben 300k környékén melyek az ajánlottabbak?
Az alábbiakból elég sokat láttam itt aprón, sok garival.
Kinézett gépek: Latitude 5410-20/7410-20
Elitebook 840 g7
Thinkpad t14Egyetemista ismerős keres gépet, hordozva csak hétvégente lenne, akkor is kocsiban.
Használat:
Sulis progik : google meet, teams, word, office, ppt, böngészés, néha sorozatnézés, játék nuku.
Ram, háttértár mind1, az könnyen bövíthető. -
soo277
őstag
Sziasztok
Asszonynak szeretnék venni egy laptopot
Irodai,filmezés célra,(op rendszerrel)de ne legyen csiga ha lehet
180k a keretem
köszi a helpetBT: wersoo#21211
-
hegyitaho
tag
válasz Silverboy #170121 üzenetére
a könnyűt azért is irtam másodlagosnak, de nincs szükségem nehéz, melegedő és feleslegesen árat növelő diszkrét GPU-ra.
közben találtam nagy nehezen valamit csak iszonyatosan ócska 250 nites 15.6-os kijelzővel: HP ProBook 455 G8 5800u-val
5800-hoz sem kifejezetten ragaszkodom de mivel az ár nem gond mert cég fizeti ezért a most elérhető legjobb teljesitményt akarom az m1 pro után ami kb ez. úgy nézem intel nem tud labdába rúgni főleg az 5800u 15W TDP-je mellett.egy LG gram tökre tetszene 5800u-val.
vscode, figma (resource intenziv design tool), docker, csomó bongesző tab, git ui app, chat app meg egy csomó dolog fut. éppen 18GB a használt ram win 11 & WSL2 alatt
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
gaborn1
tag
M1 pro után a 250 nites kijelző tényleg ócska.
M1 proval mi volt a baj? -
veterán
-
gaborn1
tag
válasz hegyitaho #170160 üzenetére
Szerintem az a baj, hogy amit te akarsz kakaó desktop után, azt H-s procis gépek tudják, ott meg mindig van mellette dedikált gpu, de azt nem kötelező használni.
Asus vivobook pro 15?
600 nites oled kijelző, van r7 5800h verzió belőle és nem nehezebb (sőt úgy láttam könnyebb, mint a hp kb 10 dekával) mint amit néztél. -
hegyitaho
tag
válasz SeniorTilla #170161 üzenetére
van egy nagy kulturált monitorom ami mellett a mostani tesztek szerint 230 nites laptopom ami egyben második monitor folyton maxon van és igy is kevés nagyobb háttérfénynél vagy sötétebb contentet nézve. találtam HP Elitebook 855 G8 - Ryzen 7 5850U ami szinte ugyanaz mint a másik csak 400 nites jobb kijelzővel és drágább 120 ezerrel (560k)
mac 16" M1 pro 2x annyi ráadásul az még csak a 16GB-s verzió. kb 2000 font a keret.
350 nit már elég lenne kb.Nem kell annyira kakao, ezekkel már bőven ellennék pár évig. dedikált GPU-nál meg mindenhol azt olvasom sokkal rosszabb a melegedés ráadásul jobban örülnék amd drivereknek mert linuxal tervezem használni és legtöbb dGPU nvidia ezekben
[ Szerkesztve ]
-
hegyitaho
tag
válasz LemonHorse #170166 üzenetére
már 1x megrendeltem de irták hogy nem bővithető
pedig amúgy tökéletes lenne.
nehéz elhinni hogy egyik gyártó se lát fantáziát egy macbook 16" jellegű gépben, csak nem apple szinten túlárazva.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz arcitec #170139 üzenetére
Ilyen a billentyűzet:
A notebook gyártói honlapja szerint az alábbi akkumulátorokkal érhető el:
3 cellás, 42 wattórás, ExpressChargeBoost™ töltéssel
3 cellás, 42 wattórás, hosszú életciklusú
4 cellás, 63 wattórás, ExpressChargeBoost™ töltéssel
4 cellás, 63 wattórás, hosszú életciklusúPéldául ebben a konfigurációban az egyik bolt "3 cellás" akkumulátorról, míg egy másik üzlet már "4 cellás (63Whr)" akksiról regél. Ennek utána kellene járni. A CHS adatai szerint "Akkumulátor: Primary 4-cell 63W/HR LI-ION".
A kijelző viszont szerény 250 nites fényerejű, 45% NTSC jellemzi egy bolti adat alapján.
-
hegyitaho
tag
válasz LemonHorse #170168 üzenetére
persze, US/UK billentyu sokkal jobb programozni, gondban is vagyok amikor neha vissza kell valtanom magyar layoutra.
probaltam keresni eu-s webshopot de nem talaltam. -
Gabesz87
veterán
válasz Pyttawrx #170157 üzenetére
Ami azt illeti, az 1,6GHz base frekin ráncoltam is a homlokom...azért néztem össze kíváncsiságból a 10110U-val, és meglepődtem, hogy a 10051G-t írják jobbnak. Elhiszem, hogy a legjobbat akarjátok a lehetőségekhez mérten, de én még most is azt vallom, hogy a váz minősége nem döntő szempont számomra (szüleimnek pontosabban). De ettől függetlenül akkor érdekelne, hogy ha mondjuk 230-ra emelem a keretet, akkor mit tudtok ajánlani? CPU terén egyébként én erősen Intel párti vagyok, sosem volt jó tapasztalatom AMD-vel (sem CPU, sem VGA), de ettől függetlenül, ha adott pénzért AMD erősebbet tud nyújtani, akkor nem zárkózom el tőle.
-
Kobe
veterán
O, miutan kineztem asszonynak vegul egy macbook airt, nana hogy szembejott egy alternativa
Ideapad 5 pro, 14-es kivitelMB Air
8GB ram, 256 SSD, M1 chip, retina display
3 ev gari
380KIdeapad 5 pro
16gb ram, 1000gb ssd, ryzen 5600U, 2.8K 90Hz display
3 ev gari
330KNekem papiron jobban tetszik a lenovo, es az iOSsel lenne gond vele, itthon semmilyen aas cuccot nem hasznalunk amugysem
Velememy? -
Silverboy
aktív tag
-
-
Silverboy
aktív tag
Akkor félreértettelek (ohh miene... reggeli kávé előtt sose kommentelj)
Lenovo ezen típusát nem ismerem anyagból sajnos, és a hűtése is 2 csöves 1 ventis kialakítás ami talán elég a Rizsa alá, azért elég szép méretű ventit kapott. 1.4Kg összsúly arra enged következtetni legalább anyagmerevítést kapott.
400 nittes sRGB 100%-as panel van benne ami azért szép teljesítmény, de szerintem a Retina szebb, portok jobbak mint az Apple gépén, és a memo/tárhely lényegesen jobb illetve cserélhető.
Garanciáztatás Lenóéknál itt = szemétteleppel, Apple köröket ver rá.
Megbízhatóság (elavulgató tárhely/memo) vagy a Korszerű tárhely/memor/x64 harca. Hosszabb távon a Lenovo jobban ki fog szolgálni, főleg memória terén. 8GB 2-3 éven belül lehet szűkös lesz. Applenél forrasztott memória van, nem cserélhető mint az Air-nél azt hiszem az SSD is.
Ezek fényében a Lenovo szerintem jobb választás, bár ha sokat lenne hurcolva akkor Apple sokkal stabilabb már csak anyag szempontjából is.Dönts belátásod szerint.
„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
vito555
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Azonnal.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
180-200 ezer ft
(3) Felhasználás?
Tanulás,böngészés,online játék.Általános iskolás gyereknek.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Star Stable online
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Fhd,ips,
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Hdmi
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mindegy.MSI Modern 15 A10M [link]
Ez alkalmas lehet ezekre a feladatokra?𝄢
-
-
Silverboy
aktív tag
válasz vito555 #170180 üzenetére
Igen, Azért linkeltem az "akciós" Thinkbook -ot mert az Intel XE-vel akár kisebb játékokat, pl Minecraft/Régebbi/2D-s pl Raymen stb. lazán gond nélkül elviszi, illetve picit jobb az anyaghasználata.
„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
Silverboy
aktív tag
válasz vito555 #170185 üzenetére
Nem, Az egy profi workstation, olyan merev házzal, hogy ölni lehet vele . 8470P-m volt. Örök élet meg 2 nap, és a mai napig egy elég erős hardware van benne. Illetve mind tárhely mind memória fejleszthető.
-
Gabesz87
veterán
válasz Pyttawrx #170189 üzenetére
Én is Intel párti vagyok, de ahogy írtam is korábban, ha van ajánlott Ryzen-es gép, nem mondok rá élből nemet. Huawei laptopokról nem nagyon tudok semmit. Ez akkor ezek szerint jó, megbízható? Szervizelés is rendben van (bár ne kelljen)? MOndjuk num.pad ezen sincs, de futok még egy kört, hogy valóban kell-e. Apám tudom hogy nem használja a num.szám billentyűzetet, de anyám igen. Ha nem szükséges, akkor jó lehet az általad korábban linkelt Acer Travelmate is. Köszi
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem az alábbiak szerint.
Köszi.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Karácsonyra
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
80 ezer, ha nagyon indokolt 100 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, böngészés, Youtube
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
15,6
Nem sokat. Nem lesz közben használva.
Mindegy.
Jó lenne SSD, de 256 bőven elég
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is, sőt gondolom ennyiért érdemesebb is. -
Septum15
aktív tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
~250 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Eagle, AutoCAD, Tina, nagyon ritkán játék
Ritkán menne rajta a játék, szóval nem az a legfontosabb célpont, de ha GTA V, Forza Horizon 4-5 futna rajta legalább medium grafikán, az jó lenne.
15,6
Hordozva lesz a gép, útközben nem lenne használva
Nem számít.
512GB+ SDD lenne a preferált, de árukeresőt böngészve ez nem túl gyakori.
16GB jó lenne, de szintén a kínálatot nézve inkább a 8 gyakori. Ez esetben vennék még 8 gigát hozzá.
-
Új lenne a preferált
Ezt a két gépet néztem ki, de nem tudok dönteni, de más gépet is szívesen megnéznék.
[i5-1135G7/MX350] [5500U/Vega 7] -
nyesteb
tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel keresek gépet. Eddig amit kinéztem:
https://edigital.hu/notebook/lenovo-ideapad-3-15alc6-82ku005ahv-notebook-hu-p918810
Sajna a konstrukcióhoz nem értek annyira, ha nincs a kezemben, így tanács kellene, mit javasoltok?(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Napokon belül, inkább előbb.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200-260k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Irodai programok, programozás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem játszom ezzel
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6-ban gondolkodom, most T430-am van, a 14" kicsinek tűnik webfejlesztésre, fullHD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán hordozom, de utazás közben nem használnám, a mégis viszem valahova
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Lényegtelen
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Legalább 8g, vagy felette jó lenne, de elég, ha bővíthető.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Webcam
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új, de jó használt is lehet
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- 2020 MacBook Air 13" M1 16GB RAM 256GB SSD Asztroszürke Magyar billentyűzet 94% Akkumlátor
- BESZÁMÍTÁS! HP ProBook 650 G5 15 notebook - i7 8565U 32GB RAM 512GB SSD AMD Radeon 540X 2GB GDDR5
- APPLE MacBook Air 2024 M3 13,6 asztroszürke 8GB/256GB
- 91 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (DOBOZOS, csak 1db)
- 89 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (DOBOZOS, 2DB)
- Dell latitude 3510 10.gen i5
- Full HD Dell Latitude 5570 i5-6300 laptop 4 GB RAM 128 GB SSD 3 órás akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest