Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlerock
aktív tag
válasz dragon1993 #149599 üzenetére
Egy korosabb embernek otthonra kb nulla hardver igénnyel, inkább a nagy kijelző és a kényelmes használat irányába indulnék...hacsak nem ölben tartott gép lesz...
- illetve az árat is jó lenne megjelölni, lásd az összefoglalót...
Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
VMatteo
őstag
válasz Tikakukac #149592 üzenetére
nem, félreértesz semmi baja sincs, csak érdeklődtem, hogy otthon bővíthetem-e SSD-vel gari vesztés nélkül.
És igen, akármennyire is alapvető dolog lenne, hogy elérhess egy szervizt, ez a mai világban mégsem evidens. Semmi önigazolást nem szeretnék megfogalmazni, csak leírni azt, hogy bő másfél hónap használat után teljesen megvagyok elégedve az L330-al és ilyen teljesítményű gépet mint ez, nem lehet ilyen áron venni.
Tudom, jön majd megint, hogy törik a zsanér, tejfölösdoboz műanyagok, semmi fém. Nyilván vigyázni kell rá, nem ipari laptop, de egyik sem 200e Ft alatt.Tisztelet a Gépésznek!
-
Tikakukac
titán
válasz VMatteo #149602 üzenetére
Erős diffik vannak 200k alatt is, de mint írtad, ilyen hardver ennyiért máshol nincs. Az okát mind a ketten tudjuk szerintem, de a munkalapra az "óvatosan használt törés miatt kérek alkatrész" részt felíratnám majd. Hadd szórakozzanak a fiúk is
endib: Azt nem tudom, hogy ezekből kb. nem lett eladva, mikor kerestem egy deka nem volt, most meg mindenki írja. Aprón se nagyon van, valamit nagyon megtalált a gugli ezek szerint. Én tömegtermékesebb thinkpad, elitebook, latitude vonalra mennék. Nyomják az árakat és nagyobb a választék.
dragon1993: Bármi lehet, nekem is volt ilyenem, rendes kijelzővel SSD-vel tökre rendben van. Pár alaplap, kijelző, USB board és egyebek elpörögtek gariban, de ez mindegyikkel megeshet, kortárs gépek is bírtak így hullani.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
demmer123
őstag
Ez a Notebook megfelelne csak internetezéshez,meg néha full hd film nézésre?
SSD,17col,full hd,4gb ddr4 ram
Vagy gyenge a procija nagyon??
Köszönöm a válaszokat.
-
Davcy
tag
Sziasztok!
Köszönet mindenkinek a segítségért, megvettünk a HP Probook 450 G5-öt + egy 1 TB HDD-t.
A gép gyors, szép a kijelző. Talán annyi negatívum, hogy az anyaghasználata egy kicsit "gagyi", valahogy olyan vékony műanyagnak tűnik az egész. A tápegységet ha cserélni kell, akkor az egész gépet szét kell szedni.
...de szerintem ár/érték tekintetében verhetetlen!Köszi, üdv,
Davcy
-
Tikakukac
titán
válasz demmer123 #149608 üzenetére
Áh, oda nem is kell. Na, akkor insider infó: van pár ilyesmi ligás gépsas a környezetemben, mondom hogyan néz ki a netezés, mondjuk 2-3 füllel, ez az általános.
Kattint, első úgy-ahogy megnyit, kattint, valami történik. Kattint-kattint-kattint, mert azt hiszi elsőre nem sikerült és a gép megfagy. Szólok, hogy okay, elég, várjunk. Kicsit beszélgetünk, majd bezárok minden vackot, és kezdjük megint.
Na és akkor így próbálkozom megmutatni a dolgokat embereknek. Lehetetlen.
SSD, FHD, 150K, 17"? Gyorsan csak FHD-t és 17"-t szűkítettem, 200k-ból már kapsz gépet is. Alatta pedig szenvedést és sok-sok ablakon kilapátolt pénzt
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
tbalint3
tag
Üdv.
300k-ig bezárólag nézegettem notebook-okat, és megtetszett ez az Acer:
A715-72G-52HU
Mit gondoltok róla?Ahogy olvasgattam a fórumot az Aspire 5-ös (A515) szériát ajánlottátok másoknak, azért gondoltam, hogy esetleg ez a hasonló 7-es szériás gép se lehet rossz. Ugye ez már nem a "tejfölösdoboz" minőségű műanyagházat kapta?
Illetve ami még jónak tűnik az a i5-8300H jelű CPU, végre nem a táblagépekbe való U-s gyenge változattal van szerelve. Plusz még a dedikált GTX1050-es GPU és a 256GB (talán M2 NVMe?) SSD is jól jön.
Itt annyi a kérdésem, hogy szerintetek kapott azért rendes hűtőt is a gép a CPU+GPU hűtéséhez?Mindenkinek köszönöm a véleményét.
[ Szerkesztve ]
-
-
dragon1993
őstag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Közeljövőben, max 1-2 hónap ha valami nagy bestbuy közelít.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100-140k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, böngészés, torrent.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Évi 350+ napot asztalon lesz, 14"+ képátló, lehetőleg IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Évi 10-15 napot kenne hordozva kocsival, használat közben nem lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
A haldokló laptopban vagy egy 128 SSD és a 9mm Optibay 500GB-vel, azokat beraknám, így nem annyira fontos. A RAM legalább 4GB. optikai nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, fontos lenne, vagy legyen átalakítható olcsón.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt lenne a legjobb lehetőleg garanciával.Egyenlőre a 840 G2-t nézegettem, 100k körül kapható
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
Nem találtam erre topicot ,megkérdem itt,mert ez elég aktív . 2 napja csinálja a laptopom, hogy ahogy kikapcsolom, rá 2mp és bekapcsol saját magától . Folyamat ezt csinálja , nem lehet kikapcsolni... mit kene megnéznem, beállítanom ? Eddig 1 éve használom, és soha nem csinálta ezt.
-
kaposznyak
aktív tag
Üdv.
Valakinek nincs eladó Fujitsu Lifebook a544-e, amikek NINCS eltörve a fedlapja?
Kösz!
-
Tikakukac
titán
válasz kaposznyak #149620 üzenetére
Ha van is, semmiképpen sem ez az a topik. Hardverapró segít, ha pedig alkatrész kell ebay.
-
Nabukin
tag
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni, hogy a két kis Dell közül melyiket ajánlanátok.
Az első versenyző egy Dell Latitude E5250 FullHd IPS érintőkijelző, magnézium ház, i5-5300U, 8Gb ram, 120 Gb SSD.
A másik versenyző pedig egy Dell Latitude E7240 FullHd IPS érintőkijelző, i5-4310U, 8Gb ram, 256 Gb SSD.
A gép egyszerű irodai munkára lesz (monitorra kötve is), netezés, filmezés, hordozva is lenne.
-
Wincsester
csendes tag
Sziasztok!
150-200e forint között nézek gépet Otthoni használatra. Net/film. Több évre tervezek.
Ezeket néztem: [link]
[link]A Dell képernyőjét fikázták fórumokon. Nem nagyon értek a laposokhoz.
Tudtok írni véleményt? I3 vs I5 DELL vs HP?
Előre is köszi!
Üdv,
[ Szerkesztve ]
"Varázsló az, aki varázsolni Tud"
-
Khelben
nagyúr
válasz Nabukin #149623 üzenetére
Az 5250-et. A 7240 az érintő miatt fényes kijelzős, ráadásul kockázatosabb sorozat, gyakoribb az alaplaphiba, mint más gépeknél. Az 5250 is jól összerakott gép, valamivel újabb is. Cserébe nem néz ki olyan divatosan, műanyag kívülről és nem fém.
(#149624) Wincsester : ennyiért én már ráhajtanék egy ips kijelzőre. [link]
(#149618) dragon1993 : 840 G2 is jó, Dell 7450, 5450. IPS-sel szerintem inkább 120-140k körül mennek, de ki lehet fogni olcsóbban is.
[ Szerkesztve ]
-
Nabukin
tag
válasz Khelben #149625 üzenetére
Köszönöm szépen. Én is inkább az 5250 felé húztam alapból. Viszont képbe került egy újabb versenyző is.
A Dell 5250 ellen egy HP Elitebook 820 G2 (i7-5500U, 8Gb ram, FULLHD IPS kijelző, 256 Gb SSD).
A G2 ha jól nézem akkor könnyebb is és a proci is jobb benne. Papíron az lenne a nyerő. Jól gondolom? -
mekker
őstag
Sziasztok!
Milyen 14"-os használt notebookokat ajánlanátok 60 és 100k között?
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Tikakukac
titán
válasz mekker #149627 üzenetére
Huha, hát ez nagyon képlékeny kérdés. Attól függ mi a fontos, mi a lényeg. Én most 2 darab ilyen gépet keresek és a világ a tied. Minden van. Vékony, atombomba-álló, bővíthető és kevésbé bármi és minden.
-
mekker
őstag
válasz Tikakukac #149628 üzenetére
14", legyen viszonylag merev, lehetőleg ne legyen ocsmány, 250GB SSD, HU billentyűzet, dokkoló előny.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
válasz Tikakukac #149630 üzenetére
Pl. törött keret, sarok (felületi sérülések tökm1). Kinézetre/vastagságra a sima Thinkpad 430 a vízválasztó.
[ Szerkesztve ]
-
Benyuss
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki végre tényleg eljutok a gép vásárlásig, viszont gondolkodtam közben egy dolgon.
A lényeg, hogy korábban a dell 5587-et ajánlottátok nekem, konkrétan ezt.
Na de nincs jobb, olcsóbb akkor ha elvesszük belőle a vgat?
Tudtok erre az esetre valami mást ajánlani?
Egy sima intel hd is megfelelne, amennyiben a 8.gen i7, 16gb ram, pcie ssd megvan.Csak fejlesztésre lenne használva.
Előre is köszönöm!
-
Benyuss
tag
válasz Benyuss #149632 üzenetére
Bocsi a dupláért.
Nézegettem még az Asus UX430-at, mert az összefoglalóban azt írjátok, hogy az még jó lehet.
A problémám ezzel az, hogy a support oldalon és úgy bárhol a neten nem találtam róla pontos infot, hogy ez mennyire támogatja az nvme-t. Nincs erről valami infotok?
Természetesen minden más opcióra is nyitott vagyok, ezt csak mint lehetőségként kérdezem. -
Khelben
nagyúr
válasz Benyuss #149632 üzenetére
Dell Latitude 5591. Konkrétan drágább lesz, mivel erős proci vga nélkül csak üzleti gépben van, konzumerben nincs.
Az Asusban meg U-s processzor van, azt a hajadra kenheted. Pont feleakkora a teljesítménye, mint a H-s I7-nek.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz mekker #149631 üzenetére
Ja, hogy állapotra. Az nem para.
A keretet alulról lesve van T430, E6430 meg 8470p. Ettől fentebb ingoványos a talaj, 2 gent kéne ugrani, T450, E7450, 840 G2.
Wincsester: A forró krumplival látnám el jelző ügyileg őket. Attól függ mennyire vagy szerencsés. Ha igen, akkor elleszel ilyesmivel. Ha nem, akkor szívás van.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Lenovo-n kívül (Lenovo IdeaPad 330 15ARR) más gyártótól van magyarországi forgalomban olyan Ryzen-es laptop, amely legalább Radeon RX 540-et kínál?
Az Acer sajnos csak a "butított" Radeon 535-el kapható idehaza (az Acer Aspire 3 A315-41G-ben).
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Dhampir #149643 üzenetére
Acer csinál más változatú laptopnál is AMD Ryzen processzort és AMD Radeon videokártyát tartalmazó laptopot.
Acer Nitro 5: AMD Ryzen 5 + AMD Radeon RX 560X
Acer Swift 3: AMD Ryzen 3 + AMD Radeon RX 540
Acer Swift 3: AMD Ryzen 5 + AMD Radeon RX 540Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
Dhampir
félisten
válasz FLD1987 #149644 üzenetére
Igen köszi, ezeket ismerem (gyakorlatban is az egyik típust) de a 3-as szériára gondoltam, mert a Nitro 5 már "gamer", a Swift 3 pedig Ultrabook.
A Nitro 5 az eleve kiesik a halvány piros billentyűzet és a "gamer" kinézet miatt (az Acershop szülinapi akcióban jobb árban is lehetett kapni; 215.000 FT-ért). A Swift 3 pedig az Ethernet hiánya miatt nem nyert (tudom, tudom, ilyen HUB meg olyan HUB s a többivel áthidalható, meg mindenféle kiegészítővel :-)).
Szóval annyiban félreérthető volt, amit írtam, hogy a fenti két kategóriától (gamer és ultrabook) nem különítettem el.
Egyébként a Nitro 5 még annyira nem is olyan rossz az RX 560X VGA-val, csak bekapcsolt billentyűzet-háttérvilágítás nélkül nem való mindenkinek, de még azzal sem valami erősen látható, persze ez csak egyéni megítélés, ki kell próbálni), viszont a szülinapos árnál nem is ér többet, abban a gépben sincsen túl sok erő.
[ Szerkesztve ]
-
Tamyra
tag
- Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- max 140 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Minimális játék, filmnézés, netezés....
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- diablo 3, bf3, bf4, wot, multiplayeres játékok
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- minimum 15,6" mindegy milyen
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- szerintem nem igazán lenne
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- minimum szerintem win7 lesz rajta
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
-ez is lényegtelen majd ugy is alakitom idővel
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- lehet használt is, igazság szerint nem értek ahhoz mi a minimálisan vállalható vga egy laptopban 130 körül ahogy néztem vannak ujonnan ryzenes gépek vega 8-al vagy a régebbi radeonok milyenek, esetleg nvidiában is lehetne de ott sem tudom mik azok amik már elegendőek legalább élvezhetően futtatni ezeket a játékokat közepes beállításokon. Esetleg ha van konkrét tipp itt az aprón azt is s szívesen veszem.Kívülről lehet, hogy szőke vagyok, de belül sötét!!!
-
szarkab123
újonc
2019 január, előfordulhat, hogy 2018 december vége körül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300.000-350.000 Ft(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
játék, programozás, irodai programok, filmezés(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Elég ha minimum-mediumon futtatja a következőket: LoL, Path of Exile(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
full hd vagy feljebb, ehhez nem értek, szeretném ha ez lenne a legfontosabb szempont tű élesen, hasonlóan mint a macbooknál, ha ez lehetséges ebben az árkategóriában, úgy hogy elviszi a fentebb emlitett játékokat is (kijelző legfontosabb)(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
heti 2szer, táskában, utazás közben nem használnám(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
RAM: 8GB-16GB(fontos), SSD 128GB-256GB(fontos), esetleg bővithető legyen HDD-vel(ez nem fontos)(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
plusz, ha van rajta ethernet és VGA, HDMI de nem fontosak(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új -
Pew
tag
Szisztok!
[link]
Ez a laptop mennyire jó vétel? Általános+ kicsit irodaibb felhasználásra kéne, 200k összeg körül. fHD+SSD kombót keresek, kellemes gépelési élménnyel, vállalható rendszer sebességgel, ami ennyi pénzért kihozható. A 13,3” pozitívum, ennél nagyobb nem igen kellene. Ha lehet több évig szolgáljon ki rendesen...
Ez valós akció, vagy felejthető, meg egyáltalán mit tudnak ezek az AMD processzorok?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Alig drágábban sokkal jobb gépet is lehet kapni: [link]
(#149647) szarkab123: Dell G5 5587-et nézd meg.
(#149646) Tamyra : ennyiből olyan játék lehet, ami elfut integrált megoldáson. A dedikált vga-s 140k-s gépekben a vga általában csak hátrány, konkrétan van olyan, amelyikben gyengébb a dedikált, mint az integrált. HP 250 G6-ot nézném meg a helyedben i3 7020U-val és fullhd kijelzővel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest