Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    válasz bomizo #30031 üzenetére

    a teljes sávszélesség kis részét használják ki ezek az ARM -es NAS -ok
    :F Hogy mi van? Minek a teljes sávszélességét? Csak hogy lásd mekkora butaság: [link] Az Asus 1102-es NAS Realtek RTD1296 porcija simán hozza a 200MByte/s feletti sebességet a hálózaton. Legyen szó írásról vagy olvasásról. (Ha van megfelelő 2.5Gbites partner (switch,számítógép))
    Ahogy a többiek is írták, ez csak a későbbiekben lehet előny, amikor otthonra is begyűrűznek a 2.5, 5, 10Gbitet biztosító eszközök. Ilyen szempontból "hosszabbb távon" jobb választás lehet.

    Általában ez a proceszzor van a belépő színtű NAS-okban, vagyis mindegyik röhögve viszi a Gbites tempót (100-110MByte/s) is.
    Az pedig hogy torrenten keresztül mit villant, nem hálózati sávszélesség lesz a limit

    A RAM kérdésre is egyszerű: minél több, annál jobb. Ugyanúgy mint a PC-ben. Ha több RAM-od van sokkal több dolog fér el a memóriában, gördülékenyebben mennek a dolgok/futnak a programok.

    Ugyanakkor az Asus és a Qnap képes konténeres programok futtatására. Ez azt jelenti, hogy nem csak a gyártó által biztosított programáruházból válogathatsz, hanem lényegesen több programot futtathatsz. Pl. ha nem tetszik a gyári legöltéskezelő, a Docker-en keresztül beüzemelheted a kedvenc torrent programodat (pl. transmission, qbittorrent,..), vagy akár egy pihole reklámszűrőt is beüzemelhetsz. Ezek persze erőforrásigényetek, de 1-2-t még simán elbírnak ezek az eszközök.

    Synology-nál inkább a matrica felárát fizeted meg. Egyáltalán nem jobbak annyival, mint amennyivel drágábbak.

    Ugyanakkor választási szempont lehet a gyártó által biztosított mobil applikációk mennyisége minősége is. Vagy hogy a NAS kezelőfelülete neked mennyire kényelmes, logikus. Mindegyik nagy gyártó oldalán megtalálod a felület dedó oldalát, ahol pár percig kattintgathatsz az alap beállítások között.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák