Új hozzászólás Aktív témák

  • cd930

    aktív tag

    Sziasztok!

    Szolgáltatót váltok, 200-as digis netem lesz.
    Emiatt routert is cserélek, de ha már lúd, legyen kövér, a házat és a családot-barátokat ellátnám mindenféle jóval, így került célkeresztbe a NAS is.

    A kiforrottság miatt Synologyban gondolkodom, de itt megáll a tudományom.
    2 vagy 4 lemezest vegyek? Milyen okosat?

    Ha a takarékos megoldásra lőnék, a topicot olvasva arra hajlok, hogy a pótolhatatlan adatokat (jobban belegondolva szinte csak a családi képek-videók kerülnek ide, de ebből már egyre több van) tükrözném, a nagyobb adathalmazban maradhat a többi adat. Az adatok lehívása a belső hálózatból okostévékkel, PC-kkel, telefonokkal, külső hálózatból saját telefonjainkon illetve családi PC-ken történne.
    Mi most erre a legajánlottabb kétlemezes megoldás?
    A PC-mből ki tudnám belezni a 3 és 4 terás WD Red HDD-ket (így csak egy SSD maradna benne), tehát 2 lemezes NAS-nál megoldott a töltelék is.

    Négylemezes megoldás ennek a sokszorosa?

    Ha a cseperedő gyermekeimet el szeretném látni egy netezős géppel nem erőforrásigényes netes játékokhoz, Youtube-hoz, mit érdemes venni? Fel tudom használni ehhez a NAS-t is? Gondolok itt arra, hogy egy hiperolcsó mini gépet (Rapsberry Pi vagy hasonló) HDD nélkül, NAS-ról használni?

    Milyen 2 és 4 lemezes megoldások a favoritok? Ahogy írtam, főleg Synology, de a frissen felkapott Zyxel 326 is érdekes lehet.

    Előre is kösz a segítő válaszokat! :R

    [ Szerkesztve ]

    20+ éve a Prohardveren

Új hozzászólás Aktív témák