Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekk
addikt
válasz Ted_Beneky #72300 üzenetére
Igen, meg holnap is. Éjfélig marad a csoda, mert valakinek megigertuk.
[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
milanscs
aktív tag
Szisztok!
Milyen monitort ajánlotok 23-24 colos méretben?
A keret max 40k szállítással.
Főleg munkára kell. pl. AutoCadElőre is köszi!
Üdv!
Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!
-
giornalista
senior tag
válasz adrew66 #72270 üzenetére
nem tudom, írta-e már valaki, de a 25-ös 21:9-es monitorok rendkívül aprók.
nézd meg itt őket: egy 20 colos 16:9 magasságának felel meg ez a monitor. egy csík. ezt a méretarányt 29-es mérettől érdemes nézni, az felel meg a 24-es monitorok magasságának kb., illetve a 34-es pedig a 27-esekének.
-
Bl@tty
tag
Üdv!
Azt hiszem sikerült 1 lépésre jutnom a döntéstől. Szóval GTX 1070 mellé, nem hardcore FPS/TPS játékhoz és programozós munkákhoz melyiket választanátok?
25", IPS, WQHD, 60Hz <--- VAGY ---> 24", TN, FHD, G-SyncEgy kicsit pontosabban a lehetséges típusok:
ASUS PB258Q
DELL U2515H
vs.
Acer Predator XB241HbmiprA predatorban csak a TN zavar talán... Tudnátok segíteni még ebben az utolsó döntésben?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
giornalista
senior tag
válasz KAMELOT #72305 üzenetére
ennyiért nem kapni normális 4K monitort. arról nem is beszélve, hogy ez 144Hz, freesync, 21:9, tehát gamer szempontból nagyon kedvező. és itt még előny is az alacsonyabb felbontás, hiszen gyengébb géppel is normális fps-t hoz.
(AMD oldalon amúgy sincs VGA 4K-ra, de még 1440p-re sem).
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Főként filmezésre, mindennapi felhasználásra és néha játékra is keresnék monitort.
Jelenleg egy Dell 2709W monitorom van, kicsit lassúcska reakcióidővel, S-PVA-ra jellemző besárgulással, túl erős minimum fényerővel. Ezt szeretném váltani. Nagy kontraszt, "szép" feketék a cél.- Méret: 27-30"
- Képarány: 16:9 vagy 16:10 (talán az utóbbi preferált)
- Felbontás: szigorúan WQHD
- Képfrissítés: elég a 60Hz
- Állíthatóság: minimum magasság-állíthatóság
- Egyéb: USB-hub jól jön
- Felhasználás: Túlsúlyban film, egyébként játék és professzionális felhasználás (CAD) is
- Ár: Használtan max. 120kGamer monitorok nem érdekelnek, ha mellé pocsék színminőség és kontraszt párosul. Nekem a képminőség sokkal többet számít, mint a G-sync meg 144Hz meg egyéb gamer szempontok.
Ha van ötletetek (ha rákeresek google-ön, hogy best WQHD monitors, csak gamer meg budget (benq stb.) monitorokat találok), megköszönöm!
(egy jelöltem van, csak kb. fellelhetetlen: Dell U3011) -
Wlac1
csendes tag
válasz deja vu #71892 üzenetére
Hali!
Ma elmentem átvenni az általad ajánlott Dell P2317H-t, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, köszi szépen. Remek a képe, bár nem is csoda ha sokkal jobbnak érzem egy 1680x1050-es 8 éves TN samsung után. Nagyon profin összerakott monitor, nagyon tetszik a külseje, semmi hivalkodó csicsa, vagy fényes műanyag borítás, ha mondhatom így, nagyon "stabilan áll" az asztalon, nem nyüszög az egész állványzata,és ennek végre a magassága is állítható, nem kell ilyen gettó módon aláraknom egy nagyobb társasjáték dobozát . A filmek fantasztikusan néznek ki rajta, igazán itt érzékeltem a különbséget a korábbi monitoromhoz képest, nagyon szépek a színek. Játékra elsőre kicsit furcsa volt, Insurgencyt (FPS) próbáltam, még kicsit szokni kell. Az oázisban a többi monitor mellett nézve kicsit féltem h kicsinek fogom érezni, de szerintem átlagos használatra tökéletesen elég. Hogy mennyire fárasztja a szemem az még kiderül, de egyelőre jó vételnek tűnik, kalibrálással, pixelgarival simán megért 51 ropit (-áfa .
Kérdés: hogy lehet a 8ms és 6ms profilok között váltani? Azt olvastam érdemesebb inkább 8ms-el járatni.
[ Szerkesztve ]
-
RaGi91
senior tag
válasz KAMELOT #72305 üzenetére
Kell a 144Hz. Jó nekem ez a felbontás, úgyis 1m-ről nézném és 4k-hoz hardver is kell, ami megint egy vagyon.
Pontosan amiatt lenne jó ez a monitor, amiket giornalista is írt. Van most egy közép-alsó kategóriás gépem, még egyelőre visz mindent fullHD-ba egy kis kompromisszummal. Szimulátorozásnál iracing megy, ott megvan a 144Fps, még CS:GO-zok mellette, BF1-be pedig pont jól jön a FreeSync.Minden klappol, de azért mielőtt ennyi pénzt kiadok egy monitorra, azért egy megbízható (szakértő) véleményt is meghallgatnék valakitől, akinek volt hozzá szerencséje kipróbálni, tesztelni, mert még nem nagyon találni semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Hardtech
tag
Valaki ERRE esetleg ?
-
Wlac1
csendes tag
válasz Ted_Beneky #72314 üzenetére
Megvan, köszi!
-
adrew66
csendes tag
ez jó? [AOC Q3277PQU]
-
őstag
válasz RaGi91 #72312 üzenetére
Januárra lesz egyébként ennek a monitornak egy G-Sync-es variánsa is, ha esetleg a zöldekhez terveznéd a váltást VGA fronton.
Tftcentral: "The 34" 2560 x 1080 resolution IPS panel at 144Hz refresh rate is already in production now thankfully, supporting FreeSync, and we believe already used in the LG 34UC79G (review coming soon when we receive a unit). LG.Display are also planning to combine this panel with G-sync for 144Hz support which will apparently go in to development in January 2017. These 34" IPS panels offer a 1000:1 contrast ratio, 250 cd/m2 brightness, 8-bit colour depth, sRGB gamut and 3800R curvature. They also have a 3-side borderless design as well."
"Less but better" - Dieter Rams
-
chuck79
csendes tag
Sziasztok!
Három monitor közül:
BenQ GW2470H
ASUS VP239H
SAMSUNG S24F350FHUmelyik lenne a legjobb? Általános használatra, munka (programozás), netezés, ilyesmik. Előfordulhat néha játék vagy film is, de havi egy-két esetben, nem mérvadó.
Esetleg ebben a kategóriában (23-24" max. 40e) ezeken kívül ajánlott?
-
deja vu
addikt
válasz raven12 #72310 üzenetére
Elég gyenge a feketéje az U3011-nek, főleg egy 2709 után lesz szembetűnő. A régi monitorod kalibrálva tud akár egy 1200-as kontrasztot az U3011 meg 600-700 körül megy bekalibrálva.
Használt Eizo EV2736W szerintem, mivel széles színtérre nincs szükséged, kalibrálva ezres kontraszt megvan, szinte glow mentes panel. Ha nem elég ez a fekete akkor valami VA paneles használt jöhet csak szóba.
(#72311) Wlac1
Remélem pár évig örömöd leled benne.[ Szerkesztve ]
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
raven12
senior tag
válasz deja vu #72319 üzenetére
Sajnos ennek se túl jó a feketéje már a besárgulás miatt, a régebbi IPS U2311HM-em feketébb feketét produkált sajnos, ahogy a lakótársam occsó Samsung VA paneles monitora is.
Köszönöm szépen a szakértő tippet, ránéztem és nagyon szimpatikus kis bestia!
Főleg, hogy gyakorlatilag 0-ig állítható a fényerősség, ami megváltás lenne a 2709W 150cd/m2 minimum fényereje után (egyébként sajnos az U3011-nek még ennél is magasabb a minimális fényereje, ami elég elrettentő).
VA panelesre van esetleg tipped? Azok is érdekelnének.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Van valakinek közületek BenQ GW2765HE monitora?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
deja vu
addikt
válasz raven12 #72320 üzenetére
Az új VA paneleseket nem ismerem azért mert nem ütik meg a szintet, ezért nem is követem őket.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni monitorválasztásban!
Jelenleg egy U2312HM-et gyűrök, és meg is vagyok elégedve vele. Erről szeretnék váltani, de nem tudom eldönteni, hogy milyen irányba induljak. Ami biztos, hogy méretben szeretnék feljebb lépni, és talán felbontásban is. Két út közül kellene választanom:
- 27"-os WHQD 16:9
- 29/34" 21:9-es monitorElsősorban számítógép monitornak használnám, és rákötném az xbox-ot/PS-t (tehát hdmi kell, de nem hülyülök meg ha nem 2ms a válaszidő, szóval nem ez a fő szempont).
Főként netezés, tervezőprogramok futnának rajta, illetve film, meg egy kis FIFA.Úgy érzem, hogy az xbox/PS miatt inkább a 16:9 irányban kellene tovább nézelődnöm, de tetszene a széles monitor is, mert szeretek több ablakot egymás mellé pakolgatni.
Ja, és nagyon tetszik a Dell új bezel-less kialakítás, valamint hiányozna az új monitoromból a nagyon jó Dell állvány.
Pénzben irányösszeget olyan 130-150 bruttó körül gondoltam, de mehetünk feljebb is, ha érdemes.
Köszi.
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Betévedtem ma monitort nézni és a Samsung S24E370D-vel egészen meg voltam elégedve a 60E-s ára mellett. Érdeklődnék, hogy a topik által miért nem ajánlott, illetve a DELL P2414 miért lenne jobb választás?
Átlag felhasználás, excel, word, minimális játék.Szerk.: A samsung S32F351F is csábító 70-ért, bár 32"-ra biztosan nincs szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
válasz Ted_Beneky #72325 üzenetére
Köszönöm, igen, nekem is ő a fő jelöltem (vagy az elődje, az u2715h). Kérdés az, hogy érdemes lenne-e a körbenéznem 21:9 vonalon, nem járna-e több kompromisszummal, mint előnnyel?
-
DonDennis
senior tag
válasz _adaml21_ #72324 üzenetére
Ha konzolon játszol és ott használod akkor 16:9 a jó irány, egy 27-s meg nem kicsi nyilván van előnye a 21:9 nek néha de a te esetedben sok hátránnyal is járna, illetve ilyen összeg keretben inkább kapsz jó 27-s monitort mint 34-t.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Monitor vásárlásban kérnék segítséget ezt néztem ki és érdekelne a véleményetek. Nem játékra kel. Nem tudom de azt mondták hogy ez Panel típus AH-IPS jó.Nem tudom szerintetek? Ettől szélesebb nem jöhet szoba mert nem fér be a két dvd polc közé.[link]
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz nokia123 #72330 üzenetére
Jó monitor, szokták vinni.
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Segítsége kérnék a választásban:
- DELL UltraSharp U2515H (25", 2560 × 1440)
- DELL UltraSharp U2715H (27", 2560 × 1440)
- LG 27UD58-B (27", 3840 x 2160)Feltételezéseim:
- Gondolom, hogy 25"-on pici az 1440p, ezért annál jobb lehet a 27"-es.
- Talán ugyanez a helyzet a 2160p-vel 27"-en? Nem lesz pici minden?A fenti három közül melyiket érdemes, vagy ajánlott és miért?
Ha ezeket nem, akkor 1440p vagy 2160p és kb 27" körül mi ajánlott?
(nem feltétlen játékra kell, de néha napján szóba jöhet az is)
Nagyon köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
válasz Richvargas #72337 üzenetére
Szia!
Én erre szavaznék. DELL UltraSharp U2715H (27", 2560 × 1440)
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Laczahh
csendes újonc
Sziasztok,
Samsung syncmaster s22a300b monitorom van, amit 5. éve nyúzok és gondolkodok a cserén.Idén újítottam konfigot i5 6500 és gigabyte gtx 1060 gamingre,ezek mellé pedig biztos van olyan monitor ami minőségi előrelépés lenne. Kb 60 ezer Ft felső határig milyen monitort tudnátok ajánlani,ami legalább 24"-os /lehetőleg dvi-d csatis legyen,ha nincs akkor display port/ ?
Netezésre és főleg játékra /WOW, Diablo,SC2,HotS/ használom 1920*1080-ban,filmet inkább a TVn nézek.Köszi.
Bastiano Joao Coimbra de la Coronilla y Azevedo
-
Nefretic
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék beruházni több mint 10 év után egy új monitorra. Ami a legfontosabb számomra, hogy IPS legyen. A régi samu képernyőn a betekintési szög meg NEM léte zavar(t) legjobban. 23-24 inches monitorra gondoltam, attól kisebb-nagyobb nem kell 3 versenyző van, ezek közül egyáltalán van különbség, vagy döntsek külalakra, amelyik legjobban bejön? Előre is köszi
A három muskétás:
https://www.aqua.hu/23-aoc-i2381fh-led-monitor-426810.html
https://edigital.hu/monitor/lg-23mp68vq-p-23-led-monitor-p417873
https://www.aqua.hu/23-asus-vx239h-ips-led-monitor-fekete-270515.html -
deja vu
addikt
válasz Richvargas #72337 üzenetére
ASUS PB278QR, DELL U2715H (27" WQHD)
ASUS PB279Q, DELL P2715Q (27" 4K)(#72339) Laczahh
Szokásos DELL P2417H(#72340) Nefretic
Az Asus VX239H az egy bevált modell.[ Szerkesztve ]
-
Léolo
csendes tag
Volt egy ilyenem, ami tönkrement, legalábbis úgy tűnik. Megvan az új, viszont ennek szeretnék utánajárni, mivel kifogástalan minőségű volt, és van olyan barátom, aki örülne neki.
Tünetek: előjel nélkül egyik napról a másikra egyszer csak már nem akart képet adni... A fő kérdés, hogy mi van, ha csak az adapter ment tönkre, de a monitor nem. Újra hálózatba csatlakoztatva egy pillanatra enyhe szürke fényt adott és halk sistergés szerű hangot hallottam - na igen, ezért nem hiszem hogy csak az adapter ment tönkre, de jó lenne mégis tudni.
Ilyen tünetekkel mik az esélyek? Tud-e valaki Budapesten egy ilyen adaptert kölcsönadni, v. tippet adni, hogyan, hol tesztelhetném?
Tudom, hogy ma nem ér szinte semmit egy ilyen monitor, de azért a kíváncsiság is valami...
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Kicsit elakadtam. Tudna itt valaki tanácsot adni? Évek óta egy 70cm-es LCD TV-t használtam monitornak. Főleg laptopokat szoktam rákötni, amiknek az alap felbontása 1360x768. Ezért a tv is csak HD ready, mert így szép éles a kép és még a betűk, ikonok mérete is megfelelő. Engem zavar a nagyobb felbontás, mert túl kicsi minden még 125% nagyításban is.
Úgy gondoltam a szememnek jobb lenne egy még nagyobb kijelző, hogy kényelmesen kicsit messzebb ülhessek a kijelzőtől, ezért vettem egy 100cm-es TV-t. Samsung UE40K5500. Többen is ajánlották ezt. (monitort nem találtam ekkorában nekem megfelelő paraméterekkel, hangszóró, csatlakozók)
Napok óta tesztelem, de egyszerűen sehogy sem tudom úgy beállítani, hogy ne zavarja a szemem. Próbáltam több felbontáson, 1920x, 1366x, 1360x, 14xx... Full HD-ben pici minden. 1366-ban pedig kicsit homályos. Már annyira elegem lett, hogy most visszajöttem a régi kis tv-mhez.
Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mekkora monitort, tv-t vegyek. Nem szeretnék közel ülni és a monitor előtt "görnyedni", filmek és PS miatt is jobb lenne egy nagyobb. Attól félek, hogy nekem egyik full hd-s sem felelne meg a natív felbontásuk miatt.
Már nem tudom eldönteni, hogy a tv képe nem jó minőség, vagy az összes full HD-vel így járnék, ha 1360x768 felbontásban szeretném használni? -
emmm
őstag
Köszi, már ez egy régi hosszászólás ugyan, de a hétvégén elhoztam a ASUS PB248Q monitoromat. Black Friday révén kicsit olcsóbb is volt. Be is kalibráltattam, bár semmi különbséget nem látok a kalibrálás előtt-után, de egye fene.
Jó a monitor, igényes, nem bántja a szememet, szóval köszi a tippet! -
Tuzson
csendes tag
Sziasztok!
Monitort vennék a fiamnak:-)
Egy hete olvasgatom a fórumot, de van még valami, ami nem tiszta...Többetek ajánlására úgy gondolom, hogy a DELL P2417H megfelelő lenne. Böngészés, videózás, játékok (MC, FIFA, CSGO, GTAV és hasonlók).
Jelenleg mindent egy 82 centis lapos TV-n csinál, monitor még nincs. A GTA és FIFA kontrollerrel szerintem továbbra is a TV-n menne, a többi viszont a monitoron.
Gondom az, hogy a GT730-as videokarin D-SUB, DVI, HDMI csati van, amiből ugyebár a HDMI már foglalt a TV-nek.
A P2417H-n meg DP és HDMI van.
A kártya DVI csatlakozóját össze tudom kötni a monitor HDMI csatijával valamilyen átalakítóval? Ha igen, akkor tuti jól fog működni?
Vagy keressek inkább olyan monitort, amin van DVI?Köszi előre is!
-
Tuzson
csendes tag
válasz xEon1337 #72348 üzenetére
Az szerintem nem működik:
"A DisplayPort felől érkező jeleket DVI jellé alakítja"Nekem a videókártya DPI csatija szabad, a monitorban meg DP és HDMI van.
Korábban Brekk írta, hogy DP csak DP-ből jövő jelet tud kezelni ergo, én sajnos a monitor DP aljzatát nem tudom kihasználni...
Marad tehát a monitor HDMI csatija.
Kérdés, hogy video jelet a VGA DVI csatija felől a monitor HDMI aljzata felé tud e valamilyen kábel vinni. Létezik HDMI-DVI kábel, de kérdés, hogy DVI-ből HDMI-be jó lesz e? -
mtom
csendes tag
válasz _adaml21_ #72324 üzenetére
Én múlt héten mentem el a nyugati mellett lévő sivatagi szaküzletbe. A tervem egy LG 34UM58-P monitor vásárlása volt, de úgy gondoltam, hogy nyitott leszek a különféle ajánlásokra. A nagy forgalom miatt sajnos túl sokat nem tudtak foglalkozni a bolti szakemberek. Megkérdezte mire kellene a monitor (munka: AutoCad, office, illetve játékok).
Azt mondta, hogy az LG-t felejtsem el, és nézzek meg egy QHD felbontású 27"-os Dell Ultrasharp U2715H típust. Azt mondta, hogy ő az AOC Q2781PQ típust javasolja elvinni, mert ugyanaz lehet a panelje, mint a Dell-nek és csak 99900,-. Ft, különbség pedig csak a talp állíthatóságában van (magassági állítás, forgatás, pivot mód).Kb. 3 másodperc alatt eldöntöttem, hogy legyen akkor ez a típus. Kértem a pixelvizsgálatot és a kalibrálást és pénteken haza is szállítottam egy-két ork beszólását hallgatva.
Otthon beállítottam és elvégeztem a kalibrációt. Beállítottam mindent qhd-ra és néztem a csodát. A BF1-et olyan minőségben hozta, hogy még lőni is elfelejtettem (K/D 0/12). A Witcher 3-al újra kezdtem játszani és kiderült, hogy a Wot grafikája is csoda az Armored Warfare-hez képest (és még a 100 fps-t is tartotta), az Overwatch azért nem sokat változott.
Munkánál az AutoCadnél és az Axis-nál a vonalakat bonyolultabb rajzok esetén sem húztam mellé olyan élesen meg lehetett különböztetni őket. Ezt a monitort csak ajánlani tudom mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Milyen processzort vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG LCD és LED TV-k
- E-roller topik
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs