Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
CMR
csendes tag
Monitor állványon gondolkozom... 4db monitort tennék rá (2x2 elrendezésben).
Még nem álmondtam meg h 27" vagy 32"
Tudtok ehhez egy jó állványt, ami ezt elbírja? Asztalra szerelném, nem lesz felfúrva.In Code We Trust
-
more
tag
válasz sztivo #137288 üzenetére
Szia,
Nagyon köszi a választ.
Állandó magas fényerőre lenne szükségem.
Úgy látom ezekből a type-c videót csak a Gigabyte tudja és ott az állandó fényerő is 400 nits. Szóval egész jónak tűnik, de jó lenne azért ha lenne több opcióm választani. Gigára sose gondoltam, mint monitor gyártóra.
Érdemes inkább átalakítóval használni a laptopot? Tökre nem gondoltam, hogy ez a pár elvárás ennyire leszűkíti a lehetőségeket. Van még valami ötletetek? -
MODERÁTOR
Azt irtad szemkimelesre is figyelned kell, na azert egy 5-600 nites monitor fenyero felhuzva az minden csak nem szemkimelo. Nekem az AW oled kb 50%-on van, este sokazor mar ez is tul vilagos. Mihez kell neked ilyen brutal nagy fenyero, tuzo napon dolgozol a szabadban vagy mi?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
sztivo
Topikgazda
Ha valaki olcsón szeretne most 1440p 165Hz-es IPS monitort, 76 ezer Ft-ért vihető a zöld ufós boltból a ViewSonic VX2780-2K.
[ Szerkesztve ]
-
Hephaisztosz
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni monitor vásárlásban.
Jelenleg ezt a típust használom, immár 5. éve és már idejét érzem az újításnak:
Acer Nitro XV272UPbmiiprzx
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
200- 250e HUF
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
2K-4K, 27"-32" - ez az egyik legnagyobb dilemmám
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík (elsősorban)
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Elsődlegesen PS5!, elenyészve PC gaming, irodai munka, általános, filmezés
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
GTX1070, tervben van PC fejlesztés is
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, DisplayPort
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Igen
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Mind1Beszerzés csakis az OazisComputeren weblapon fog végbemenni.
Első alkalommal ezen a típuson akadt meg a szemem, de időközben nem a legjobb review-t olvastam róla.
[link]Előre is Köszönöm a segítségeteket!
-
No, akkor. Az a helyzet, hogy a két HDMI-hez ragaszkodnék, mert kell egy HDMI az Amazon Fire TV Stick vagy a Google Chromecast-hoz (még nem döntöttem el a kettő közül melyik lesz, mert a Google most szüntette meg a Chromecast vonalat, és nem lehet tudni, hogy meddig lesz támogatott), egy HDMI pedig kellene a szolgáltatói STB-nek. Displayport kell a PC-nek, és jó lenne ha lenne Type-C bemenet is.
Asus ROG Strix XG27ACS (ezt már berendeltem volna, ha nem lenne csak 1 HDMI rajta) Ez ugyanis mindent tud, 180 Hz, AMD Freesync, és Nvidia G-Sync, hangkimenet a sztereó hangfalak számára, van rajta Type-C is.
Viszont:
LG UltraGear 27GR83Q-B - OázisComputer.hu (oaziscomputer.hu) (ezen mondjuk nincs Type-C) Van viszont 240Hz, és nincs feltüntetve, hogy a DP milyen verziószámú.
Mik a vélemények erről?
Illetve lenne még ez:
TUF Gaming VG27AQ | Monitors | ASUS Hungary
Itt az lenne az előny, hogy ASUS TUF VG249Q monitorom van most, így ismerem a felépítését. Ezen van két HDMI, de a DP csak 1.2-es, 165 Hz, és nincs USB Type-C sem.
ASUS-on belül más nincs?
Ami ugyanazt tudja, mint a XG27ACS csak van rajta még egy HDMI?be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
A gond csak az, hogy a monitor felett már így is centiztem, hogy befér e a polc alá amin az óra látható. Végső esetben, megveszem az 1 HDMI-st. Mondjuk az ASUS-t sem értem miért spórol a HDMi-vel. Persze a mostani monitoromnál is spórol vele.
Igazából azért is váltanék, mert a FHD felbontás már alacsony.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
sztivo
Topikgazda
válasz GoodSpeed #137309 üzenetére
Nem tudom miért ragaszkodsz az Asushoz egyébként. A VG27AQ egy régebbi, lassabb modell, mint az XG27ACS, de utóbbin tényleg csak 1 db HDMI van.
Az LG-n egyértelmű, hogy DP 1.4 van, hiszen máshogy nem tudná átvinni a 240Hz-et.
Asus XG27AQV most 160k akciósan, BenQ EX2710Q, Lg 27GP850P, Gigabyte M27Q-EK és M27Q X is belefér a keretbe, utóbbi kettőn még USB-C is van (bár én az X-est venném 240Hz-cel), és még maradna pénzed egy 10-12 ezres Arctic karra is, amit aztán úgy forgatsz, ahogy akarszA másik pedig, az nem játszik, hogy gépre marad az új monitor, azt ilyen TV-s-filmes cuccokra meg a régi monitort veted be?
[ Szerkesztve ]
-
válasz sztivo #137312 üzenetére
A másik pedig, az nem játszik, hogy gépre marad az új monitor, azt ilyen TV-s-filmes cuccokra meg a régi monitort veted be?
Az a baj, hogy erre a nyomorult ASUS TUF VG249Q-ra valamelyik elmeháborodott az ASUS-nál azt találta ki, hogy hangbemenetet tesz, meg bele olyan gyenge hangszórót, hogy anyukámnak nem merem odaadni a CRT tévéje helyett, mert nem fogja hallani. Különben ez lenne a megoldás.
Nem tudom miért ragaszkodsz az Asushoz egyébként.
Nos ez az első ASUS monitorom. 2021-es. Korábban 2005-től Philips-eim voltak, aztán LG-k. 3 Philips, és egy LG, most pedig ASUS. A 4K-s TV-m a nappalimban is LG.
A lehető legtöbb hardverem ASUS (2003 óta pl az összes alaplapom ASUS volt).Most ez a két Gigabyte felkeltette a figyelmemet, holott sosem volt ilyen márkájú monitorom, csak VGA-im. Ugyanez igaz az MSI-re is, Benq-ból meg sosem semmim nem volt.
Gigabyte M27Q-EK- nekem most elég lenne ez, mert még ehhez kart is venni kell, mivel nem dönthető. Milyen karokat ajánlanál hozzá?
#137313Csandi: Meg tudom oldani szerintem, csak akkor lesz legalább három lyuk ami biztosan látszódni fog, illetve ha nagyon meg kell emelni, akkor 9 lyuk a falon. Szóval, ezt szeretném elkerülni.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz sztivo #137316 üzenetére
Köszi ez jónak tűnik.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Jelenleg ezt a típust használom:
LG UltraWide 34UM69G-B
200- 350e HUF
34-40" ultraszéles (21:9) min:1440p min:120hz
IPS vagy OLED de laz OLED-hez lehet karcsú a keret
Sík (elsősorban) vagy nagyon kicsi görbület.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
50% Photoshop 50% FPS játék, ha netán egyiksem, akkor net, youtube. Filmet nem nézek rajta.
RTX4070TI
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, DisplayPort, Typc-C
Igen
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Mind1Előre is Köszönöm!
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
MODERÁTOR
válasz szmayer1 #137318 üzenetére
MSI 40" MAG401QR WQHD 190k
Acer Predator X34Vbmiiphuzx OLED
LG 34GN850P-B, na ebben nincs usb-c[ Szerkesztve ]
-
korren
aktív tag
-
szmayer1
senior tag
Köszi mindenkinek
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Stormrider
tag
Sziasztok!
~200k
32" 4k 100+Hz
VA
Sík /van ívelt is?/
Játék,Film
6900xt /Tervbe van a csere 7900xtx-re vagy a kövi gen 8xxx/
DP legyen
Nem
Hagyományos
75x75 vagy100x100 Vesa legyen.
Ha-n láttam "olcsóbbakat" azokkal mi a helyzet?Úgy értem mi az a szint amitől érdemes nézegetni ?
[link] Ez pl. jónak számít?
Előre is köszi! -
MODERÁTOR
válasz Stormrider #137327 üzenetére
Ha ragaszkodsz a VA panelhez akkor jó választás lehet. Mondjuk én már nem vennék VA paneles monitort játszani.
-
MODERÁTOR
válasz Stormrider #137331 üzenetére
Az a baj pont innentől indulnak az értelmesebbek, de talán Samsung Odyssey G70B. Ha neked megfelel a VA panel, akkor a linkelt LG jó választás lehet.
-
PROTRON
addikt
Üdv,
Bocs hogy ilyen kérdéssel ugrok be, de ha olyan USB-C to USB-C kábelt keresek ami ezer% hogy képes videó jelet jó minőségben továbbítani, akkor mit keressek pl Alza webshopban? Tudtok javasolni valami egyszerűbb, de biztosan működő típust?
Látom sok kábelnél ráírják hogy "4k", de azért a marketing bullshitben nem bízom, ezért kérdezek.
De ha van pontosabb totyik ahova tartozik a kérdésem, örülök az útbaigazításnak.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
jimpo
senior tag
válasz Stormrider #137331 üzenetére
A VA a legolcsóbb, a kontraszt fényévekkel jobb mint egy IPS esetében. Ami ha fele felében filmre, sorozatra használod már jobb. Plusz ha igaz az adatlapodon lévő, akkor most is VA van...
Persze nem egy OLED, de nem is 400+ ezres árcédula.
Ez mindenképp zsebbe nyúlós, paneltípustól függetlenül.
Én éppen ezért (film, sorozat, plusz néha kompetitív, ritkán single lövöldözős játék) maradok majd meg 1080p felbontáson, kisebb max 27" méretben VA panellal illetve 240Hz körüli képfrissítéssel.Igaz ahogy kutakodok, nem egy IPS vagy TN sebesség lesz. De gyorsabb lesz mint a mostani AOC C24G1 144hz VA peneles monitorom. Akkor meg már előrébb vagyok picit.
Sajna az 1440p felbontás és a filmezés sehogy nem adja ki. Már ha fontos hogy pixelre pontosan kapja a "képeket" a szemébe az ember. Vagy 4K vagy 1080p
Persze meg lehet nézni 1440p monitoron a 1080p tartalmat, de biztos szemet gyönyörködtető.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
korren
aktív tag
Van valakinek otthoni használatban Gigabyte M34WQ monitor?
E között vacillálok már napja és az LG 34GN850-B között, ami használtan lenne.
Az LG használtan lenne, a Giga újként.
Semmi komoly, csak casual gaming és tartalom fogyasztás.
Mondjuk a sík képernyő szimpatikusabb...
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
PROTRON
addikt
Köszi a tippet, az azért vicces hogy az alza saját márkás eszközére azt írja hogy "készletinfo: kérés esetén megrendeljük"
Nekem meg holnap kellene...mondjuk alaposabban körülnézve fehérből van készleten nekik.Tehát az a biztos hogyha TB 3 és "aktív" kábel, köszi.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
jerry311
nagyúr
Philips 242S1AE
A cél: mindenféle bemenet, hogy ne kelljen a szervizben kábelt/átalakítót tartani/keresgélni., és occsó is legyen (ez most 106 GBP).
Bármi ellenvetés? -
SzekeresPeti
tag
Nézegettem monitorokat, és találtam egy olyat, aminek akárhogy nézegettem a fotóit, sehol nem láttam a beállítási gombjait. Létezik olyan, hogy egy monitorról ezek hiányozzanak, és csak szoftveresen lehessen állítgatni a képén?
-
sztivo
Topikgazda
válasz SzekeresPeti #137340 üzenetére
Létezett régen ilyen monitor, Samsung 17 colos VA paneles fém talppal, olló mechanikás állítással, azt konkrétan csak ki-be lehetett kapcsolni, a többit MagicTune szoftverrel tudtad állítgatni. De ez egy nagyon régi modell már.
Te esetedben mi a pontos típus?[ Szerkesztve ]
-
roseA580
junior tag
válasz SzekeresPeti #137340 üzenetére
Szia!
Vannak "érintős" monitorok, és vannak "joystickos" monitorok is, az én 43" VA HDR1000 monitorom is joystickes ami a hátulján található.
IR távvezérlőt is kaptam hozzá, és még programot is találtam, amivel szintén vezérelhető.
[ Szerkesztve ]
-
Orcsi
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudom itt jó helyen kérdezem, de hátha. Kinéztem egy monitort ami esetleg jó lehet mindenre is ...
Amire használnám:
- céges laptop USB-C-n keresztül
- iPAD Air (M2)USB-Cn keresztül mert már támogatja a Stage Managert rendesen
- Régebbi laptop HDMI-n kerresztül
Olyan monitort kerestem ami USB-C HUBot tartalamaz mert tényleg úgy szeretném használni hogy a perifériák (+lan) a monitorban as amit hurcolászok az csak USB-Cn felpattint és megy minden ...
Ezt néztem ki egyenlőre PHILIPS 279P1 (ha van bármi hasonló alternative előre is köszi )
de ne mtudom hogy pl ez tudja e azt hogy ha pl egy másik monitort is rákötök akkor USB-Cn keresztül érzékeli a gép és mindkét monitort tudnám használni ...
Jelenleg egy Dell P2217H-t használok ami egy Del DS1000 dokkolós álványon van erre de sajnos kicsi ... és ha jól olvastam csak FullHD a max amit supportál ilyen "daisy chain" megoldásban de mivel nagy táblázatokat kezelek jobb lenne egy nagyobb monitor nagyobb felbontással.
Szóvakl a kérdés mi lenne a jó megoldás?Same shit, different day!
-
CMR
csendes tag
Monitort szeretnék upgrade-elni, némi fejtörés közepén vagyok h pontosan mire.
Jelenleg van 2db 27" 1440p 144Hz IPS panel, ami tök faxa, csak munkára kicsi.
34" ultrawide nem játszik, mert kisebb mint 2db 27"-es
32" magassága kéne minimum, lehet ebből lesz több db vagy olyan ultra wide ami legalább ilyen magas. Van ilyen?
Csak IPS, VA nem játszik. Csak sík, ivelt nem pálya. VESA!
Néha fotószerkesztésre is használom uh nem baj h jók a szinei (nem kell ultra profi szint).
Néha játszanék is rajta, ezért kéne a magasabb refresh rate. Viszont dilemmázok még a 1440p vs 4K között. Mi lenne ha beadnám a derekam a 4K-hoz és ha a gépem sokallná a felbontást, játszanék rajta 1440p-n?Eddig ezeket néztem, ezek elég jó árban vannak:
Samsung Odyssey G5 LS32DG502EUXEN
Samsung Odyssey G5 S32AG520PPXEN
Samsung ViewFinity S6 LS32D600UAUXEN[ Szerkesztve ]
In Code We Trust
-
CMR
csendes tag
Úgy látom ultra-wide-ban a 40"-os olyan magas mint a 32"-es sima, viszont ksekenyebb majdnem 30 centivel mint 2 27"-es.... akkor ez se játszik, csak a 32"-esek
8bit vs 10 bit színmélység között mennyire látszik a különbség?
Daisy chain mit bír el egy DP 2k-n? Hány Hz-et?In Code We Trust
-
jimpo
senior tag
válasz Hephaisztosz #137346 üzenetére
Az 1440p játszani nagyon rendben van, főleg egy OLED.
4k gaming alá kevés egy PS5, mert ott semmi sem valós 4k. Még egy RTX 4090 is kompromisszumos, ami önmagában egy pénz temető.
Persze a felskálázás segít, de akkor már az sem valós pixel pontos 4k felbontás.Nem tudom mennyire megy majd a film, én javarészt arra plusz sorozatra használom. Itt kifejtettem már a véleményem. A 4k nagyon baba, csak megkérik az árát rendesen. Legszívesebben egy 1080p OLED monitort vennék 25-27" méretben. De ilyen nem létezik.
Prioritási sorrendet kell felállítani és aszerint dönteni.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
Új hozzászólás Aktív témák
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest