Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
roseA580
junior tag
válasz srs24 #135879 üzenetére
Szia!
Mivel az egyik ismertető szerint:
"SAMSUNG 23" 60 Hz TN LCD Monitor 5ms GTG 1920 x 1080 D-Sub, DVI B300 Series S23B300B"
TN-nek tűnik, ezért inkább ne forgasd át álló helyzetbe.
Mivel nem fogsz örülni az eredményének.Ha mégsem TN akkor persze elfordíthatod.
[ Szerkesztve ]
-
roseA580
junior tag
válasz srs24 #135901 üzenetére
A TN paneles kijelző pivot módban sokkal rosszabb képet ad.
"
Sok, (főleg régi, vagy néhány "gamer") LCD monitor a TN lcd panel technológián alapul (mert ez olcsó), aminek nincs túl jó betekintési szöge. Általában úgy határozhatja meg, hogy van-e TN-kijelzője, ha középről (felfelé vagy lefelé) nézi az LCD-t, és ha úgy tűnik, hogy a látószög megváltoztatásával a fényerő/kontraszt/szín is megváltozik, akkor valószínűleg TN-je van. Most, amikor elforgatja a TN-t, ezek a függőleges szögek vízszintes szögekké válnak, és mivel a szeme kissé eltérő vízszintes szögből nézi a képernyőt, a monitor elég rosszul nézne ki. (TN monitorom volt egy forgókarra szerelve, és alapvetően ferdén kellett néznem a monitort, hogy portré módban tudjak olvasni valamit.. Ha egyenesen nézem a monitort, egy idő után megfájdul a fejem, mivel a jobb szemem sötétebbnek látná a monitort, mint a bal szemem. Ha a monitort középen kívülre nézem, és a monitor teteje közelebb van hozzád, jobb megtekintési élményt nyújt)
Ha azonban MVA paneles lcd-je van (vagy még jobb, ha IPS alapú), akkor a portré mód sokkal jobban nézne ki, így ebben az esetben a kérdés az, hogy nem. Alapvetően... ez a régi mondás: azt kapod, amiért fizettél. Ha portré módban használni kívánt monitort szeretne vásárolni, győződjön meg arról, hogy kiváló függőleges betekintési szöggel rendelkezik (azaz IPS vagy MVA alapú lcd panelt vásároljon)."Egyébként én is megtettem régen, (elforgattam függőlegesre a 24" monitoromat) és magam is ugyanezt tapasztaltam.
-
roseA580
junior tag
válasz viperabácsi #136321 üzenetére
Szia!
"hogy a 98" os tévé levált 1080p 240 hz-ra ."
Ettől még nem lesz nagyobb a kijelző fizikai pixelmérete, csak a felbontása változik! -
roseA580
junior tag
-
roseA580
junior tag
Sajnos mostanában nagy divat lett hogy a HDMI-t hanyagoljuk, a DP-t meg támogatjuk.
Példa erre az én Intel Arc A580-as Videokártyám:
Kimenetek
1x HDMI 2.1
3x DisplayPort 2.0De sajnos az ASRock által gyártott verzióban olyan HDMI adapter csip van ami csak 8 bitre képes.
Számomra igy a HDMI port használhatatlan, mert csak 8 bites, ezért nem is vehetek TV-t mert azokon nincs is DP-port.(legalábbis én olyan TV-t nem találtam)
Természetesen lenne megoldás pl. DP-HDMI adapter jó drágán. -
roseA580
junior tag
válasz Hegyirabló #136993 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá hogy szerintem ez:
"az OLED természetes fényt bocsát ki, nem foszfor alapút" Bullshit!
És igen, én is szem problémákkal küzdők és az orvosok az mondják hogy ne foglalkozzak vele mert 90% felett van a látásom.
De engem nagyon zavar hogy fehér háttér esetén homályosan látok.
Ezért én mindent amit lehet sötét témára, hátérre állitok ez nekem sokat segít. -
roseA580
junior tag
válasz SzekeresPeti #137340 üzenetére
Szia!
Vannak "érintős" monitorok, és vannak "joystickos" monitorok is, az én 43" VA HDR1000 monitorom is joystickes ami a hátulján található.
IR távvezérlőt is kaptam hozzá, és még programot is találtam, amivel szintén vezérelhető.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Alienware 500hz
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest