Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrongduke
aktív tag
válasz Luck Dragon #128242 üzenetére
Köszönöm!
Erre voltam kíváncsi. Én is így láttam, de azt hittem rossz kategóriát nézek. 150-ig mentem volna el, de 250 az sok lesz."A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
Suprax5
csendes tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni.
Egy régi TV és egy régi monitor cseréje lett aktuális.
Felmerült bennem, hogy egy készülékkel ( LG OLED42C21LA ) oldom meg.
A film, és tv nézés része ok.
De bizonytalan vagyok, hogy a szöveg megjelenítés mennyire lesz jó.
Szövegszerkesztés, pdf nézegetés , böngészés, fórumozás tevékenységre mennyire alkalmas ez a megjelenítő szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
-
Ijk
nagyúr
Solid Edge-hez upgradelnék 23" FHD-ről. A mostani mellett portréban van egy ugyanolyan 23" az maradna. Jelenleg egy K2200 van a gépben.
32" WQHD-ra gondoltam, első körben. Kérdés persze hogy VGA-t is cserélni kell-e./人◕ ‿‿ ◕人\
-
sztivo
Topikgazda
válasz Luck Dragon #128239 üzenetére
Egy oldalas kis garanciapapíron semmi info, Oazis által kapott garancialevélen sincs semmi egyszer megkérdezem tőlük. De talán Svédország rémlik régebbről.
-
válasz Swiftmendi #128245 üzenetére
Milyen VGA-t használsz sync miatt kérdem .
34” esetében UHD nem kell, de QHD szerintem ebben a méretben már kevés , így WQHD javasolnám , csak az a kérdés hogy 21:9-es (UW) monitort is szívesen vennél-e?wrongduke
Sajnso ez a fajta UW monitor nagyon drága , de ha egy normálisat is szeretnél az nem 250 .
Esetleg kettő 27”-os monitor megoldása lehetne az arany középút .
Vagy kibékülni egy 21:9-el.Suprax5
Tessék a kollégát felkeresni ez ügyben , neki van már ebbben tapasztalata .Ijk
Hű ez egy remek kérdés , ez szerintem a felhasználásától függ, mennyi vram-ot fogyasztasz el , na meg SE kiadás éve is sokat számíthat .Quadro ha jól gyanítom 4GB verzió .
SE , 1920x1080 felbontason szokot kérni 2GB memóriát ( általában )
Persze , ha szimuláció , renderelés meg fény , árnyék is megy vagy akkora egység van már készen, hogy egy komplett gyártósor van elkészítve és azt kell megjeleníteni ,akkor jó esély lesz arra , hogy 32" WQHD felbontason a kártyád kiugrik az erkélyen és könnyes szemekkel fog vissza nézni rád.Oda már minimum egy M4000 8GB -os Quadro kellene , vagy ezzel megegyező de gyorsabb memóriával rendelkező T1000 8GB, feljebb A2000 , vagy használtan P5000 Quadro .
De javíts ki ha rosszul gondolom.
sztivo
Azért köszönöm[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Ijk
nagyúr
válasz Luck Dragon #128256 üzenetére
Monitorra esetleg ajanlasz párat?
Céges cucc lenne egyébként. Lehetséges hogy egy konfigcserevel is beprobalkozom a főnöknel./人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
ftb01
tag
Sziasztok,
monitor vásárlásban vagyok éppen, munkára használnám nagyobb részt(ez elég speckó melo, mainframe, de van mellette rendesen office termékek, doksik olvasása,szerkesztése), játék igazából nem lényeg, xbox 360-am van . Használnám még tartalomfogyasztásra, youtube, netflix, hbo max.
Mivel tv-m nincsen, ezért valószínűleg online néznék focit és forma-1-et rajta.Minimum 27" ben gondolkodom, QHD felbontáson, de nem zárkózom el a 29-30-32-től sem, de itt gondolom már a 4K kellene, ultrawide-ot nem tudom mennyire lenne érdemes nézegetni.
ezt a Dell-t néztem ki: Dell s2722dc
ha van type-c az nem baj, ha nincs sem fogok rosszul aludniami fontos az a magasság állítás, ergonómiai szempontok miatt(állítható magasságú asztalom van) és a szemkímélés, és dönthető legyen. Pivotra nincs szükségem.
Képfrissítésről nem tudom melyik lenne az előre lépés, egy lenovo t14-ről notiról lenne hajtva.Köszi előre is!
I’ve got the chance I have to try
-
Ijk
nagyúr
-
pedrő
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni monitor választásban:
1. Ár: max 130k
2. Méret: 27-32"
3. Felhasználás: játék
4. 4K és normális HDR jó lenne, de 2560x1440 is megteszi, ha nagyon nincs új, használt, újracsomagolt ebben az ársávban.
5. PS5, PC
A válaszokat előre is köszönöm. -
Okés, az alábbiak a kategóriában a kedvezőbb áru monitorjai, de már ajánlott.
(UW) , WQHD , 30"+ (21:9) kategóriában
LG 34WN780-B
Asus VP349CGL(UW) + QHD+ 27" & 30" (21: 9) kategória
Asus VP299CL(16:9) + QHD +27"+ kategória ami szerintem a legjobb választás lenne.
Dell SE2723DS
Asus VA27AQSB
Dell S2721DS
Dell S2722DC
Benq PD2700Q ---> Listából leginkább ezt javaslom, mert kimondottan erre tervezték. Tartos, bizonyitott , CAD/CAM mód .
Asus ProArt PA278CV
Benq PD2705Q --> Hasonlóan jó mint az előző Benq a listában, csak némi plusz van benne.
Asus ProArt PA328QVÉs itt elértük a 200,000-Ft kategóriát. feljebb már nem mennék ha csak nem kéred.
Többiek folyt köv!
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Kis Samurai
tag
Nem mondom, hogy nem vagyok megelégedve a két hete vásárolt Asus TUF VG27AQZ monitorral, de hogy most adnak hozzá ajándék egeret és billentyűzetet kedvem támadt visszaküldeni (dehogy) és megvenni újra...
[link]Nincs nálam toll, sorry...
-
válasz ftb01 #128259 üzenetére
Ebben az árkategóriában és feltételekkel, szerintem megtaláltad a legjobb választást.- Maradj s2722dc modellnél
pedrő
Erre a felhasználásra ezt a modellt javaslom, főleg a konzol mód miatt. na meg belefér a keretbe és a legtöbb kért specifikációval bír.Kis Samurai
Egyszer én is jártam így, bár az telefon vásárlásakor történt. Anyunak vettem egy Samsung telefont, majd egy hétre rá, -20%+ ajándék füles.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Luck Dragon #128266 üzenetére
Köszi, Benq szimpatikus.
Mondjuk a UW opciót is megfontolom./人◕ ‿‿ ◕人\
-
pedrő
aktív tag
válasz Luck Dragon #128268 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
Esetleg VG27AQZ
még szóba jöhet? Vagy az már a kerülendő kategóriába tartozik?A magasság állítási lehetőség hasznosnak tűnik.Köszi.
-
Swiftmendi
tag
válasz Luck Dragon #128256 üzenetére
Jelenleg gtx 1080 van amit idén, talán nyáron cserélek le maradva nvidia vonalon. Lehet UW monitor is, csak ívelt et nem szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Swiftmendi #128271 üzenetére
Ha VGA csere után egy Dell G3223Q?
Vagy lépjünk vissza egy kategóriát ?A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
pedrő
aktív tag
válasz Luck Dragon #128272 üzenetére
Pazar, köszönöm.
Alkalom adtán PC-vel is használgatnám, erre fel jött az ötlet.
Közben rendeltem 1-1 darabot mind a kettőből, valamelyik csak jó lesz.
Közben más felbontásra, képátlóra eveztem kicsit.
DELL S2522HG 81k környékén jó vételnek számít?
1080p kategóriában persze, PS4, illetve noti lógna rajta.
Vagy ezekhez is inkább a VG27AQZ / VG27AQ1A vonalat erőltessem? Kb. 25k a difi. -
totron
addikt
Olyan volt már veletek, hogy nem biztos, hogy az a nyerő, ami a legelső blikkre és pillanatban a nyerő? Hosszú távra lehet, hogy első egy soványnak ható produktum a működőképes inkább.
-
válasz pedrő #128274 üzenetére
Dell jó választás , mert jövő álló , gondolok itt a két sync kompatibilitása véget , így ha váltanál pc-t , így mindegy milyen irányba indulsz a monitor alkalmas lesz a változásokra . Na meg magassága is állítható . Ami neked fontos .
totron
Mire gondolsz ezalatt?[ Szerkesztve ]
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz Luck Dragon #128278 üzenetére
Most 90k sivatagos boltba.
Hát igen, a Giga is a vékonyabb panellel kampányolt, aztán tényleg van benne valami -
-
Swiftmendi
tag
válasz Luck Dragon #128273 üzenetére
Hmm
Esetleg tudnál ajánlani egy kicsit olcsóbbat is 200-220 körül?
Filmezés miatt gondolkodom hogy még is jó lenne az a 4k, szóval lehet ez lesz. -
pedrő
aktív tag
válasz Luck Dragon #128276 üzenetére
Klafa, köszi.
sztivo
Köszönöm neked is.Közben felmerült egy kérdés ps5 kapcsán, sajna csak most vettem észre.
VG27AQ1A Full HD(1920 X 1080)@120Hz & 1440P (2560 x 1440)@60Hz output on PS5
Ezek szerint 1440p 120 Hz-en felejtős.
VG27AQZ meg még full HD-n sem tudja.
Valóban így van?
Esetleg létezik valamilyen opció, ami 1440p-n is 120Hz-t produkál ebben az ársávban? -
greatdoki
tag
Sziasztok!
Ez a monitor: (HP OMEN 32 W9S97AA) 1: megfelelne-e cad cam munkára?
2: mekkora távolságból ideális nézegetni?
Nem ragaszkodom ekkora mérethez, de ez van most használtban (60K-ért) egy ismerősnél, igazából 24-25-26 vagy 27-esben gondolkoztam. -
válasz Swiftmendi #128281 üzenetére
UW sorozatból ami nem ívelt , akkor Acer Nitro XV340CKP
És itt kell eldönteni , hogy ha ez nem tetszik ,
1, akkor marad 30-34” átmérő 4K felbontásban , de kevesebb mint 144Hz ,
2, vagy QHD felbontás 144Hz+
3, Vagy kisebb átmérő +4K + 144Hzpedrő
Szerintem vrr kikapcsolásával mennie kell, de ha megérkezik , hamar kiderül , ugyanis monitor menüjében van fps számláló ami képes a PS5 kiadót fps számlálására.
PS5 menüjében pedig 120 fps lehetőség legyen automatikus .
Érdemes megkérdezni PS5 topicban is.
greatdoki
Ez ember függő , érdemes kipróbálni ismerősödnél, hogy megfelelő-e számodra a méret .
Átmérőnöz mérten a felbontás “ számomra “ alacsony . Bár ennek van pozitívuma , több fps marad a munkára .
Melyik CAD/CAM programot fogod használni ?A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
greatdoki
tag
válasz Luck Dragon #128284 üzenetére
Inventorhoz, Autocadhez és Edgecamhez használnám.
-
pedrő
aktív tag
válasz Luck Dragon #128284 üzenetére
Persze, hamar ki fog derülni.
Szétnézek a PS5-ös topikban is, köszönöm az információkat. -
-
bakelitlemez
csendes tag
Sziasztok!
A napokban (minél hamarabb) vásárolnék egy új monitort, elsősorban PS5 mellé (FPS játékok leginkább.
Ár: max 100-120 ezer
Méret: 27-32 inch
Ívelt legyen és 120hz, de lehet több is. Kb egy 50-60cm távolságból használnám a monitort.
Van esetleg kb ilyen paraméterekkel esetleg valami overall BestBuy monitor?
Egy lassan 9 éves régi Samsung monitort váltana, így a HDR meg ilyen funkciókra nincsen igényem (azonban szívesen kipróbálnám, ha esetleg az új monitor tartalmaz ilyeneket) -
Debilon
addikt
válasz Luck Dragon #128170 üzenetére
Közben megjött az Acer vg240ys, tetszik, bár most nézegethetek VGA -t 😁
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
konyi79
addikt
válasz Luck Dragon #128033 üzenetére
Csak legyen visszajelzés, a végén U2723QE lett nálam a befutó.
Az állványa, az árához mérten azért elég hitvány...
Kicsit a Thinkpad topikban keltettem a pánikot egy darabig, de kiderült az Intel grafikus drivere szívatott, de helyreállt a világrend.Tökéletesen megy USB-C-ről, tényleg jó képe van, bár az IPS Black kissé kamu szagú, igaz az előd a PB248Q meg pont felfelé lóg ki a sorból.
Tényleg 2023-as érzés 1 kábellel összedugni a laptoppal és vezetékes net, gyors USB, 4k minden működik. Bár panaszkodik a laptop, hogy ennél azért többet is el tud viselni, viszont még tölti is így rádugva. Az 5 db normál USB jó dolog, de ha lehetne váltanék be belőle ne csak 1db USB-C legyen rajta, amire külső eszközt lehet dugni.[ Szerkesztve ]
-
Hegasus
senior tag
Sziasztok!
Új gépet építek, és mellé keresek egy megfelelő monitort:
ne ívelt, minimum 144hz és minél nagyobb (27" a minimum, de ha nagyobb még jobb), a fentebb linkelt gép ha csak 1920x1080-ban tudja akkor olyan, de ha megy 2560x1440-ben akkor olyan.
100k-200k között
ezzel szemezek, de nagyobb jobb lenne.Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
válasz bakelitlemez #128288 üzenetére
Szia ebben az árkategóriában ,csak VA panelos monitort fogsz kapni.
Az ajánlásaim a következők:
Asus VG27WQ1B (konzol mód)
MSI Optix G27CQ4
Samsung C27G55TQWRDebilon örülök.
konyi79 Köszi a visszajelzést
"Thinkpad topikban keltettem a pánikot"
-AjajjH3gam
27" +QHD elég ide, már csak azt kell eldönteni, melyik VGA-t fogod választani AMD vagy Nvidia ,mert a sync szempontjából fontos lenne.
Addig meg ajánlok egy köztes megoldást az LG 27GP850-B modellel.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Hegasus
senior tag
válasz Luck Dragon #128292 üzenetére
Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Van valaki aki 42-43-as monitort használ közelebbről mint 1 méter?
Meg lehet szokni? Van értelme? A szemem romlana tőle?Köszönöm szépen!
-
Hauptmann
addikt
Az LG 27GP950-ről mi a vélemény? Ismerős venne 4K monitort. Ismerős kertes általános felhasználásra 4K monitort, a játék FHD-ban menne vga cseréig (elvileg ez nem jelente problémát az egész számú pixelek miatt), minden más 4K-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest