Új hozzászólás Aktív témák

  • Yeffy

    veterán

    Udv a lakoknak!

    30" vagy 32"-os meretben, (AM)VA panellel, 120 vagy 144 Hz-es frissitessel, 1440p felbontassal, flat, nem curved, elsosorban multimedias felhasznalasra van normalis monitor, vagy csak en nem talalok hetek ota?

    BenQ 3200PT-t nyuzok jelenleg, nekem nagyon megfelel, egyedul a 120/144 Hz-et hianyolom belole. bejonnek a szinei, latoszoge, az egesz monitor letisztult megjelenese es minosege.
    nem tudom, ez jo monitor volt-e anno, hasznaltan jutottam hozza kb fel eve, de nagyon megszerettem. csak pl forumozasnal, olvasasnal, ahogy scrollozok, rendesen latni, idonkent milyen darabosan "ugral" a kep. elegge lehangolo. plane, miutan eltoltottem egy kis idot egyik ismerosom 144Hz-es Acer Nitro-ja elott, eg es fold. nagyon bejott az egesz felulet smooth-saga, mar csak az egermozgas/Start menu scrollozas milyensege, stb.

    ezeket talaltam, amik kozelitenek ahhoz, amit szeretnek, de valamiben mind gyengebbek(nek tunnek) a (z osszehasonlitas vegere betett) BenQ-mtol. nem tudom, h pl atlagfelhasznalasban szamit-e, h 8 bites, 8 bit+FRC, vagy valos 10 bites a panel, mint az enyemnek. az LG tunne a legkozelebbinek ahhoz, amit keresek (a ket kozepso hajlitott), de az "csak" 8 bites. kerdes, mennyire lehet allitgatni, esetleg kalibralni. illetve nala az is erdekes, h a 8 bitsege ellenere - nem tudom, mennyire kapcsolodik ehhez, nem astam meg bele nagyon magam - a DCI-P3 szinskala 95%-at lefedi, ami szerintem, ha csak nem vagy rontgenszemu, vagy nem munkara kell, tobb, mint eleg kell, h legyen, nem?

    sajnos az en monitoromnal nincs megadva, h ennek a szinskalanak hany %-at fedi le, de pl azt latom, h az Adobe RGB-nek a 78%-at, mig az LG-nel ez az ertek 89%, ebbol csak lehet arra kovetkeztetni, h jobb, nem? ha igy van viszont, akkor a bit melyseg nem szamit, ami ugye nagyobb a jelenlegi megjelenitomnel?

    vagy ott van a panel is, nekem AMVA van, mig a tobbi "sima" VA, elobbi, ha jol tudom, utobbinak valamilyen tovabbfejlesztese, nem tudom, ez mennyiben befolyasolja a vegeredmenyt?

    valaki par szoban felvilagositana errol, illetve utat mutatna nekem, ha megkerhetnem? nagyon halas lennek erte, kisse elvesztem itt ezek kozott az ertekek kozott. :B :C

    [ Szerkesztve ]

    Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

Új hozzászólás Aktív témák