Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
hat ugye settop boxrol van szo. az m2 amit a gyerekek neznek ha eppen bekapcsoljuk nekik, az mese fuggo es a csatorna automatán vált a keparanyok kozt. valoszinuleg megrendelem az emlitett lenovot vagy van 120-ig ajanlott modell ilyen paraméterekkel?)<- (QHD, ips, hdmi,displayport,Jack). aztan ha nem jo visszakuldom, és TV-s vonalon keresek tovább.
köszönöm mindenkinek!
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Apukámnak vennék monitort, az alábbi paramétereket figyelembe véve.
Panel: IPS (vagy xVA, lényeg, hogy nem TN)
Méret : 24"
Felbontás: Full HD elég
Felhasználás: tök átlagos, net, word, excel, néhány film/video (játék nincs)Előny: jó lenne rá hangszóró, de nem létszükséglet
illetve előny ha a talp nagy része a monitor síkjától inkább hátrafelé áll, de ez talán a legtöbb monitorra igaz.Ár: mondjuk 50ezer körül. De indokolt esetben fölé mehetünk 10-20 ezerrel.
Röviden, jó ár/érték arányú monitort szeretnék, ahol a kép minőség fontosabb, mint a képfrissítés.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
HSM
félisten
-
reaper92
újonc
Igen, ez tiszta sor. Úgy értettem, hogy egy 10-15-20 éves játékban a 2060 tudni fogja a 60Hz-et, az újabbakat meg kontrollerrel játszom tévén, ha pedig valami újabb és mégis monitoron játszanám, túlélem, ha 1-1 csík megjelenik, mint eddig bármikor túléltem. Persze, ha árban nem drágább egy Freesynces monitor, akkor olyat is ajánlhattok nyugodtan.
-
Pá
addikt
válasz Amerigo57 #109654 üzenetére
Köszi, pont ilyesmire gondoltam. Csak két kérdés.
1. Akkor is ezt ajánlottad volna, ha a hangszóró nem lenne feltétel? (nem szeretném, ha a hangszóró bármilyen kompromisszumot kéne jelentsen a képmiőség kárára)2. Létezik, hogy ezen nincs HDMI csatlakozó? Azt hittem ez annyira alap, hogy nem emeltem ki külön. Ha kéne HDMI úgy milyet ajánlanál?
Vagyis ajánlatátok, nem muszáj pont neked.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Szabi2121
tag
Sziasztok
Segitségeteket szeretném kérni. Villódzás mentes, kellemes szemet kimélő képet alkotó monitort szeretnék, kb. 2 méter távolságból szeretném nézni. Kinéztem egy pár számomra szóba jöhető darabot, ezek tekintetében kérnék segitséget. Árban dúrván 60-90k ig tudok szánni rá.
Előre is köszönöm a segitségeteket.
BenQ EL2870UE UHD
BenQ EW277HDR 27"
Dell S2419H 24"
Dell S2719H 27"(angol bill.)
-
RWD
tag
Üdv újra. Tegnap dödörögtem itt a 43"-os monitorokkal kapcsolatban. Kell a 43", ez sajnos megkerülhetetlen.
Kérdés, hogy az LG43UN700-B -n kívül érdemes-e mást nézni, olcsóbban, vagy ez alá ne menjek? Pl az Aquánál van ASUS SD424-YB, Panasonic TH-43LFE8E, plusz ott van még 3 Samsung és egy NEC is. Philipset elengedtem.
Itt a szűkített lista:
https://aqua.hu/termekek/monitor-42.html?filter=[stock=1||p=1|range-37.1-50.1]&sort=Price%20asc
Köszi ha még ezt megszakértitek. Uff![ Szerkesztve ]
-
Jembumbi
csendes tag
Sziasztok!
Monitort keresek otthonra. főleg munkára lenne használva, napi 8-10 óra, ezen felül kis filmnézés, netezés, hétvégente 3-4 óra játék.
Amit mindenképpen szeretnék:
legalább 27"
legalább WQHD
Valamilyen VESA rögzítés, ez még nincs meg, alkalmazkodom.
mellette egy régebbi IPS paneles cucc, szóval ha nem fejlődött végtelent a világ, akkor ez is IPS kéne legyen (jelenleg egy 27" FullHD TN paneles a második monitorom, és ordít a kettő közötti különbség)LENOVO D32Q-20 -t néztem, viszont 32"-os méretben ~50-el olcsóbb mint hasonló társai, van vele tapasztalatotok, buktató szagot érzek
LENOVO L27Q-30 a kistestvére ami szintén tetszik konkrétan drágább nála egy ezressel.ACER NITRO VG270UBMIIPX néztem még, a csúnya talpat úgyis leszerelem később.
Szeretnék 80k körül maradni, de egy jó modellért 100 körülig szívesen elmegyek.
Előre is köszönöm a segítséget -
zsfoto
tag
Sziasztok
Először 32"-os monitorban gondolkoztam, de lebeszéltek róla. Hogy az már a nyaknak is rossz, mert nem látom be a teljeset és normál íróasztalos felhasználás mellett túl közel van és messzebbről kellene nézni. Na így jutottam el oda, hogy 28"-osok között keresgéljek.
Ami az árukeresőben megtetszett: Samsung U28R550UQU
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/samsung/u28r550uqu-p516219828/#termek-leirasSzeretném kérdezni, hogy van-e valakinek ezzel tapasztalata, véleménye?
Amire szeretném: programozás, amatőr fotó szerkesztés, irodai munka, webezés.
(Film-re van TV, de előfordulhat, hogy ezen is menne film néha.)
Játék: NEM.Milyen videó kártyát ajánlotok hozzá? Ami kell, 2 HDMI és 1 DVI, ha van ilyen. Itt a lényeg, h minél olcsóbb legyen.
Köszönöm
_Zs_
-
Beri
addikt
válasz zsfoto #109668 üzenetére
32"-os monitorban gondolkoztam, de lebeszéltek róla... ...az már a nyaknak is rossz
Puhányokra ne hallgass
27" felett eleve kevés monitor van (16:9), de a 27 és 32 (31.5) közötti sáv kb. üres. Én elengedném. Vegyél egy olyan 32-es AOC-t, vagy valami 27-est.DVI nem nagyon lesz semmilyen monitoron már, viszont két HDMI-t kb bármire lehet varázsolni, max az egyiket DP-ből átalakítod.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
zsfoto
tag
válasz Szabi2121 #109663 üzenetére
Szia
Most nem emléxem, h melyik BenQ-t vettem anno fiamnak (ő választotta ki(, de nagyon életlen volt a képe és a menüből se tudtam élesíteni jobban. nekem 24"-os BenQ van és az is életlen, ha menüből kérem az élesítést, akkor se lesz tökéletes. Nem tudom, h a kiszemeltjeid milyenek. Sztem érdemes lenne előtte valahol megnézni a képét._Zs_
-
zsfoto
tag
Kérdés még, hogy mennyire kell 4K monitor? Lehet, h elég lenne a FullHD is? Mennyire lehet látni a különbséget?
_Zs_
-
Szabi2121
tag
válasz zsfoto #109671 üzenetére
Igen én is abból indultam ki, hogy valahol megnézegetni, de ahol van valami ott biztosan nem az amit szeretnék!! Kibontani nem bontják, a mediában meg központi jelről jön a demo. Ami gyakorlatilag azt etedményezi, hogy az 50k s monitor pont ugyan olyan képet ad mint a 130k-s! Egyébként én is a Benq-t tenném félre.
-
Amerigo57
őstag
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok!
Irodámba szeretnék egy legalább 24 colos, nagyon fényes kijelzőjű monitort!
Sajnos elég világos iroda, és ami most van monitor, azon sokszor alig látok valamit, mert elég sötét! Mely paramétereket kell figyelembe venni a fényesség szempontjából?
Milyen monitorok között nézelődjek?Köszönöm!
-
kispéé
senior tag
Sziasztok!
Tervezem egy 27" FHD Acer monitor vásárlását, de nem tudom eldönteni, hogy kell-e nekem ekkora méret, egy 50 cm-es mélységű iróasztalhoz vagy elég egy 24" FHD is? Tulajdonképp a kettő méret között kb. 10.000 Ft különbség van (ami nem sok,így simán jöhetne a 27") .
Jelenleg kettő db 22" FHD szolgál ki. Átlagos és gamer felhasználásra van, nagyritkán AutoCAD és Solid Edge is szokott menni rajtuk. Szerintetek ekkora távolságon a 27" FHD nem lesz túl közel, pixeleket fogom tudni számolgatni? Sajnos a környezetemben 27" monitor sehol sincs, nem is szeretnék a jelenlegi helyzetben még bemutatóterembe se menni, ha nem muszáj .
4K nem játszik, mert egyrészt jóval drágább és a gépem se bírná ezt a felbontást sztm. (Radeon 570 van) -
RWD
tag
válasz Amerigo57 #109674 üzenetére
Köszi, de sajnos ez az út nem nyerő. Csak a 43" az okés, a fent említettek közül kellene választanom. Ahogy schawo is említette, kell a magasság. Kérdés, hogy csak az LG játszik, vagy van költséghatékonyabb alternatívám? Amiket találtam aqua-n, azok mintha commercial displayek lennének, ami lehet nekem megint nem jó...
https://aqua.hu/termekek/monitor-42.html?filter=[stock=1||p=1|range-37.1-50.1]&sort=Price%20asc -
RWD
tag
válasz AxBattler #109682 üzenetére
Köszi megnézem, bár elsőre nem dobta ki a keresője. A többi cucc ami az Aquás linken szerepel, és olcsóbb az LG-nél, azok felejtősek?
Ilyeneket találtam, az egyik pont az LG
https://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Professzionalis_Full_HD_43__iiyama_Prolite_LE4340S__LED_monitor_105312172.htmhttps://www.jofogas.hu/budapest/43__LG43UD79_B_4k_IPS_monitor_garanciaval_elado_106378308.htm
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Ha adott gyártó 100hz-es overclock frissítést ír.
De már 2 ugyanolyan ment át a kezem között,de 1ik se bír semmennyivel többet,mint a gyári 75.
Akkor lehet van valami trükkje,hogy hogyan?Avatar
-
Joshi
titán
Sziasztok. Az Acer ED323QURAbidpx monitor megy Nvidia kártyával?
-
nrg_52
addikt
Sziasztok! Vettem egy Samsung C24F396 monitort es az lenne a kerdesem, hogy a ket freesync mod kozul mekyiket erdemes hasznalni? Standard engine, vagy ultimate engine? Esetleg tudja valaki?
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
cyborg84
csendes tag
Sziasztok!
80k-ig programozáshoz, néha képszerkesztéshez mit ajánlotok? Egyelőre a Dell U2415-t néztem ki. Tudom, akár nagyobb felbontású, nagyobb méretű képernyőt is választhatnék, de szeretnék minőségi monitort, és PWM-re nagyon érzékeny a szemem. -
ToBeY
nagyúr
250cd/m2 monitor mennyire használható egy déli fekvésű ablak melletti asztalnál ahová besüt szinte egész nap a nap?Konkrétan őt néztem ki [link]
Általános cél netezés,filmezés ilyesmi. -
RWD
tag
válasz Amerigo57 #109684 üzenetére
Köszi szépen.
Még valami. Az lehet hogy számít a megjelenítő max felbontása is? Megnéztem egy 100+ cm átmérőjú Panasonic TV-n a dolgot, ami csak 1024 x 768-t tud. Nem is tudtam hozni azt a magasságot a PDF megjelenítéskor, hogy kellemesen olvasható legyen (lásd elforgatott 24" kiadja, és az meg 1920*1080 FHD-t tud). Tök hülye vagyok hozzá, de gondolom ezen is el tud csúszni a dolog. Remélem jó a logikám, mert ha nem, akkor hiába veszem az UHD 43"-os cuccot. Köszi a türelmet -
RWD
tag
Agybrét kapok lassan, de meg akarom érteni. Ezen logikát követve nekem valóban elég lehet egy 27-32" közötti megjelenítő is, lényeg a minél nagyobb felbontás. Direkt megnéztem most egy 27-esen ugyanazt a számlát 1366*600-on és utána fullHD-n, természetesen az utóbbi felbontáson sokkal olvashatóbb volt. Utána megnéztem fullHD-n egy 24-esen, de nyilván a 27-es nyert vele szemben, pár mm-errel nagyobb betűket kaptam, ami sokat számít. Kérdés hogy mennyi pluszt nyerek még a mérettel a felbontás mellett.Ha inkább a felbontás a döntő, akkor nem kéne egy 43"-os lavórt feltennem a falra...
Nyilván az megint más kérdés, hogy hogy férek el rendesen, miliméterekben mérve (excel táblák hada egymás mellett, böngésző, könyvelő progi, stb), és itt jöhet még képbe maga a fizikai méretezés.
Még a végén megtanulom ezt is...[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz Danecay #109519 üzenetére
Sziasztok!
A #109519 hozzászólásomban már leírtam a problémámat, nem akarom újra bemásolni és szemetelni a topikban. Sajnos nem sikerült lefényképeznem, videóznom, de a probléma továbbra is fennáll, legalábbis részben, mert közben egy érdekes jelenségre lettem figyelmes. Nem tudom, hogy volt e már ilyen észrevétel vagy jelenség és, hogy született e rá megoldás de bízom benne, hogy igen. Tehát a lényegre térve, arra lettem figyelmes, hogy a fehér háttérnél jelentkező zaj és négyzetrács, készenléti vagy alvó állapotból történő felébresztés után eltűnik, viszont gép újraindítás után újból előjön. Nem tudtam, hogy a szemem káprázik e, ezért megkértem a páromat, hogy nézze meg ő is. Éppen készenléti állapot után volt a gép és még mielőtt ecsetelni kezdtem volna neki, hogy mire lettem figyelmes és, hogy mit figyeljen ő is, megkérdezte tőlem, hogy mit csináltam a monitorral, hogy már nem zajos, tehát nem belebeszéltem a jelenséget hanem magától is észrevette Aztán újraindítottam a gépet és ő is megerősítette az újra megjelenő zajt.
Mitől lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Mi a velemenyetek a Asus ROG Swift PG43UQ -rol?
Jelenleg egy Acer Predator XB321HK -t hasznalok, amivel elegedett vagyok... Persze a feketeje nem egy csoda, es ugye ez maximum 60HZ -t tud.Elgondolkodtam, hogy valtok, VA panel, szebb feketet remelek, es persze glow mentesseget, de kevesebb penzert mar tudnek vadaszni alig hasznalt OLED -et is, 2019 -es LG C9 / E9, raadasban ezek tudnak GSync -et is, es az input lag teren is jol allnak.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz keIdor #109699 üzenetére
Akkor jo iranyba gondolkozok, ugye? Nem, nem lenne szuksegem 55" -ra, de ne a buta valtozat kegyen. £1500 -bol mar nem tudom az OLED mellett megallja e a helyet egy akar VA paneles monitor.
Neztem az NV oldalan, melegen ajanlott, foleg az emlitett 2 tipus, mert mindegyik tud 144HZ -t, es GSync -et.Addig voltam boldog a monitorokkal, amig nem lett OLED tv -m.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest