Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Visty #51779 üzenetére

    A pontosabb ajánláshoz így hogy van egy rahedli egyéb feltétel is, kicsit kevés paramétert adtál meg a helyiségekkel kapcsolatban...se szigetelés, se tájolás, se a körülhatároló falak(hány külső-belső), ablakok, se a hangerő igénnyel kapcsolatban, szerintem ezek minimum kellenének, továbbá a PC-k se mind1, mert ugye server szobák is eltérő terhelést jelentenek egy sima 1 TV-vel ellátott nappalihoz képest. Ugye a tápnál fellépő max terhelés kellene bekapcsolás, illetve csúcsrajáratás alkalmakkor, mivel össz. 16A-ed van.

    Mert egy tökéletesen szigetelt ekkora szobába amennyire itt laikusként kiolvastam még egy 2,5-ös márkás típus is túl sok, nem hogy 3 felettiek...még azt is figyelembevéve hogy ha felmelegedett a helyiség akkor is letudja hűteni, csak akkor több idő kell neki ameddig magasabb terheléssel fut.
    De ami a lényeg hogy így már a "felsőbb" kategóriás, ezáltal csendesebb és főként energia hatékonyabb egységek is szóba jöhetnek, amiknek elvileg jobb a modulációjuk, tehát nem mint az olcsóbb verziók ahol on-off működés miatt amikor épp rákapcsolnak akkor megrángatja a hálózatot.

    Nekem még nincs tapasztalatom a nyári terhelésre.
    Amit jelenleg látok hogy ha sosincsenek kikapcsolva, hanem folyamat járatva vannak, akkor a hőmérsékleten tartás esetén simán valid amit a villanyszerelő mondott.
    Elvileg beleférhet a max kapacitásotokba, feltéve hogy reggel induláskor a PC-ket is biztos ami biztos egyesével kapcsoljátok be és nem mindet egyszerre.
    Ha egy tartósabb, 2 órás áramszünet után minden PC és klíma egyszerre indul el, akkor szerintem simán lefogják vágni azt a 16A megszakítót, de ezt az esetet azért ki lehet küszöbölni.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák