Új hozzászólás Aktív témák

  • vhunor

    őstag

    Fujitsu ASYG12LTCA / AOYG12LTC "élménybeszámoló" közel két hónap használat után.

    Kis kontextus: nagy (lég)teret kell befűteniük, a nappali + étkező egy légtér és kb. 60 négyzetméter, a háló szintén elég nagy (30 nm körül) és napközben a nyitott ajtón keresztül onnan fűti a kapcsolódó köztes teret is (emeleti közlekedő + olvasósarok + valamennyi a fenti fürdőbe is jut). Mivel szinteltolásos családi ház, a nappali szintjéről felfelé elszökő meleg problémája adott, és nem nagyon lehet mit kezdeni vele. A nyílászárók három rétegű üvegezéssel rendelkező fa ablakok (a tetőablakok is), a szigetelés egyelőre felemás, 15 centi a teljes északi falon (ezt mi rakattuk idén) és 5 centi a többi részen (adott volt).

    Október első hete óta használjuk, egy a nappali szintjén, egy a hálóban van. Nem tudnak fancy dolgokat, cserébe jó drágák is, viszont amit tudnak, azt hibátlanul hozzák. A ház mérete ellenére egyelőre még nem kapcsoltuk meg a kazánt, pedig itt a Pilisben már bőven igazi téli hőmérsékletek vannak. Nyilván, a nappaliban ekkora tér és a felfele elszökő (a feljárónál ugye) meleg miatt kb. 21 fokot tart úgy hogy 23-ra van állítva, de meglepődtem, hogy egyáltalán ez így megy neki a kicsit sem ideális körülmények mellett. A hálóban persze teljesen más a helyzet, csukott ajtóval könnyen tart bármilyen hőmérsékletet ha szükséges.

    Őszintén szólva nem tudom, mennyit számít majd a jövőben, hogy a drágább alternatívát választottuk az olcsóbb márkák / modellek helyett, de eddig pozitív a tapasztalat.

Új hozzászólás Aktív témák