Új hozzászólás Aktív témák

  • ekszn

    csendes tag

    Sziasztok!

    Eljött az ideje, hogy az eddig héra cserépkályhával fűtött bp-i belvárosi kis garzonlakásom új fűtésrendszerrel szereljem fel (elromlott a kályha és nem szeretném javítgatni), mivel a gázcirkós kialakítás ~1,5millió ft lenne, hosszas keresgélés, kutatás után a klímás fűtés felé hajlok.

    32m2 a lakás, ebből 20,5m2 a lakószoba 8,5m2 az előtér/konyha 2,5 a fürdő. 2,95 a belmagasság.

    A probléma talán az lehet, hogy a kül és beltéri egység között ~10m vezeték?re lenne szükség. A klímás akivel eddig beszéltem gree-t ajánlotta, a téliesítettség miatt, de félek, hogy hangos lenne.
    Illetve felmerült, hogy a szobát egyszerűen kifűtené, de az előtérbe alig jutna kraft és kb.5 fokkal hűvösebb lenne. Van valakinek ötlete, hogy lehetne ezt a különbözetet kompenzálni? Esetleg infrafűtéssel?

    Ahogy olvasgattam eddig a fórumot, a daikint ajánjátok többen, viszont nem téliesített, van valakinek tapasztalata arról, hogy maga a téliesítés mennyit fogyaszt? mert a klímás nagyon el akart tántorítani attól, hogy utólag téliesítsek, mert duplázná is akár a fogyasztásom. Illetve saját gondolatként az olvasottak alapján, nagyon szélvédett keskeny a gang, szóval a szél sem fújná ki a vizet.

    Ezekre gondoltam jelenleg:

    https://www.arukereso.hu/klima-c3172/daikin/ftxb35c-rxb35c-p266816933/#

    https://pannonklima.hu/termek/mitsubishi-msz-hr35vf-muz-hr35vf-huto-futo-split-inverteres-klimaberendezes/

    https://www.budaklima.hu/tz-inverter--klima-610.html

    Esetleg van más ajánlásotok? és ezek közül melyik leginkább?

    Szeretném, hogy sokáig működjön és legyen halk, akár lassabb felfűtési idővel, picit drágábban, de legyen halk! és ha lehet legyen távolról irányítható, mikor nem vagyok otthon. :U

    Köszönöm szépen. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák