Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoliee
senior tag
válasz maxxenergie #21800 üzenetére
Philips gyárt klímát? Szerintem nem.
-
Gabbana
aktív tag
Sziasztok! Feltenném a kérdésemet itt is ha van rám fél perce valakinek.
A képek miatt belinkelem a hsz-t inkább:
[link]Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
maxxenergie
senior tag
válasz Zoliee #21801 üzenetére
De Igen sőőt sok van és Árukeresőn Top1 155 véleménnyel mert ez a legolcsóbb márkás, de nem tudom mennyire jó Daikint isteníti mindenki ha az tényleg annyival jobb megéri a 30K ráfizetés akkor az lesz.
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
veterán
-
pjen
félisten
válasz maxxenergie #21803 üzenetére
De ez nem Philips,hanem Whirlpool ,bár szerintem Ő is gyártatja valahol.
-
veterán
Jakuzzik és klímák esetében a Whirlpool Kínai cégekkel gyártat és csak nevet ad... Nekünk hűtő, tűzhely, mikró, főzőlap, mosogatógép mind whirlpool ezeket saját maga gyártja vagy csak matricáz... de minőséginek tűnnek... Mi ezeket a 4+2 év garancia miatt választottuk. Klímára nemtudom van-e plusz garanciájuk...
-
cettlee
őstag
sziasztok
Otthon meghalt a régi klimám és ujat kell néznem.
http://multicool.hu/mmaxa.html
A helyi klimás ezt a multicool klimát ajánlotta beszereléssel 250e F-t ért(3,5Kw).
Neten csak egy helyesirási hibákkal teli honlapot találtam erről a márkárol.
Valakinek van tapasztalata vele? -
cypher23
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni klíma választásban. Sosem volt klímánk, nem sokat tudok rólunk csak annyit amit mostanában elolvastam a fórumban. (inkább csak összezavarodtam a sok infótól) de azt leszűrtem, hogy a Daikin mint márka egy megfelelő választás lenne. Ezt a 2-t néztem ki magamnak, úgy gondolom a 2,5 kW-os elegendő lenne nekünk.
Daikin FTXB25C/RXB25C
Daikin FTX25J3+RX25KMit gondoltok melyiket lenne érdemes választani és miért VAGY ha más is számításba jöhetne ami még belefér a keretembe (250e szereléssel) azt is meghallgatom.
2 forgalmazó helyet néztem ki akik szereléssel is foglalkoznak (budaklim@ és pannonklim@).
Előre is köszönöm!
-
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztünk egy olcsó klímát: Whirlpool SPIW 312L split klíma, 3,4 kw A++ hűtés / A+ fűtés: 109.900 Ft
Ez fűtésre nem annyira alkalmas ha jól látom? Mármint nem hőszivattyús?
Fűtésre alkalmas klíma mi lenne a legolcsóbban?
-
pjen
félisten
válasz geza844 #21810 üzenetére
Hőszivattyus az.Levegő levegő höszivattyú.Legfeljebb nem olyan jó a hatásfoka,nincs tálca fűtés,-10 fok alatt esetleg csak langyosat fúj,stb.Át kell nézni az adat lapját,szakembert megkérdezni.Ezekkel a névtelen klímákkal az a baj,behoznak X darabot,aztán esetleg alkatrész sehol,ha elromlik.
-
Chaser
legenda
válasz geza844 #21812 üzenetére
Minden ilyen klima hoszivattyus tudtommal, futeni is lehet minden maival, sok regi on/off rendszeruvel is, hatasfok nem mindegy ahogy mondod, es milyen also hatererteknel romlik latvanyosan a hatasfok
Nalam csak klima fut, pluszokban elhanyagolhato fogyasztasa van, -15-nel meg olcsobb volt mint a gaz normal tarifaval is, futeses h tarifaval pedig meg olcsobb
Ha futenel is vele es nem csak atmenetileg akkor min daikin, ha csak atmeneti futesre kell akkor kb mind1, de mivel egyebkent is min egy daikin igy daikin ( : azokbol van 200e ft alatt is, direkt futesre optimalizalt klimak hatasfoka kozeleben nem annyival jobb mint amennyivel dragabbak, most is azt mondom mint sokszor, skandinav helyeken van letjogosultsaguk, a mi eghajlatunk azert szolidabb, ha nagyon nincs mire kolteni es nagy a lakas/haz es csak az van fo futesnek akkor megfontolando lehet, scop4 erteket mar szinte minden klima tud, ez 400%-os hatasfokot jelent, joval dragabb futo klimaknal ez az ertek 5 kornyeke_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Zoliee
senior tag
válasz maxxenergie #21803 üzenetére
Huh, Philips-ről írsz, és Whirlpool-t linkelsz.. Na mind1
-
Male
nagyúr
válasz cettlee #21807 üzenetére
Ez a weboldal nagyon durva, jókis elrettentő
Nord meg Gree a nevekben... szerintem szimplán rányomják a matricát ezekre ( a Whirlpool és társai legalább elrejtik az eredeti gyártót, ami igényesebb, csak hátárnya is van, mert pl kicsit módosított is az eredetihez képest ). Az előny, hogy az alap pl Gree klímától valószínűleg csak egy matricában tér el, így alkatrész onnan várható.
Egy betű nincs az oldalon a gyártóról, nincs elérhetőség, semmi... na innen én biztos nem vennék semmit.
-
Gabbana
aktív tag
3,5 KW Gree Amber klímánál van jobb most fűtésre? 3at kellene vennem, nem mindegy hosszú távon...
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
Ed_007
aktív tag
Azért döbbenetes, hogy 10-15 évre vásárolt műszaki eszköznél milyen sokan sajnálják a sokkal jobbért a 10-15% "felárat" a noname sz@rhoz képest.
Fillérb@szás, szerintem.
Egy hónapig nem kell cigizni, vagy két hónapig kávézni, és megvan a különbözet.
Elnézést mindenkitől, aki már takarékoskodás előtt sem cigizik vagy kávézik.[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Ha tisztitjátok a klimát,a mókuskereket is szoktátok? Kérdés odáig nehéz eljutni? Ki akarnám szedni,hogy sterimoval átmossam.
-
BigBear
senior tag
válasz Ed_007 #21822 üzenetére
Kérdés, mi a noname szar. Mert mondjuk egy Gree, Midea, Nord pl. nem az. Normális support, szolgáltatás van mindegyiknél, nagyjából ugyanolyan megbízhatóság mellett, mint a nagy nevek esetén. Igaz, nem is feltétlenül a legolcsóbbak ezek sem. A másik, hogy az igények is eltérőek lehetnek. Van akinek csak a 700e-es Fuji felel meg, mint alap klíma. Másnak jó a gagyi is, mert többet nem tud rászánni, vagy nem is érdekli. Van ráció az olcsóbb gépekben is. Egy kb. 150000-es klímából 2-3 cserét is megejthetek egy 3-400-ba kerülő extra gép árán. 2-3-5 évet a legolcsóbb szarok is jó eséllyel elmennek. Ennyi idő alatt pedig az elmúlt évek klímáit tekintve bőven lesz annyi fejlődés, hogy a 2. vagy a 3. bizony jobb / szebb klíma lesz adott áron, mint a drága volt.
Ha a valódi noname ki tudha milyen származású gépekre utaltál, egyetértek. -
BigBear
senior tag
válasz Gabbana #21821 üzenetére
Van. Mondom ezt úgy, hogy nekem is egy Amber fűtötte végig a telet. Jó klíma, brutál légszállítással, -10-ben bőven és kényelmesen tolta a szaharai levegőt ha kellett, de sajnos a nagy légszállítás magasabb zajszinttel is jár. Sok szolgáltatás, R32, jó hatásfok, de fűtés mellett hangos. Hűtéskor csendes módban viszont gyakorlatilag észrevehetetlen, hogy megy, nagyon halk.
-
BigBear
senior tag
válasz Remekelek28 #21826 üzenetére
25000 pénz volt a szerelés nálam. Nem mérvadó. Ok, ismerős...
-
maxxenergie
senior tag
-
wocsok
tag
Mindenképp gyári wifis klímát szeretnék, és a Daikinból néztem, hogy csak a FTX-J3 wifis, vagy a FTX-KM is az(ebben a kategóriában nézelődöm...)? Úgy néztem nem. Tudtok ebben segíteni?
-
Zoliee
senior tag
válasz maxxenergie #21831 üzenetére
Így már értem ezt a "márka" csúsztatást.
Kínai vs Japán: sokszor leírták már előttem a különbséget, ezért Te döntsd el, megéri-e Neked.
Kollégám Mideát vett 3-4 éve. Mondta is akkor, hogy max elégedett vele, ami szuper.
A minap szóba került ismét, és mondta hogy a garancia lejárta után elkezdett zörögni a kültérije (ami nagyon zavarja, mivel a hálószoba ablaka mellé van felszerelve).
A telepítő cég totál korrekten kijött, szétszedték darabjaira, de nem tudtak rájönni mi okozza. Mindezt ingyen, de a zörgés is maradt:
Sokaknál nincs is gond, de én nem vállaltam be a "kockázatot", inkább japán gépek lettek.
Más: valahol olvastam a Whirlpoolról, hogy nem szabályoz vissza rendesen, ezért "túl tolja" a hideget.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Pár hete írtam, hogy kikérjem a "véleményt" pár klímáról és ugye egyiket sem ajánlották, mert hogy itt nem vesznek ilyen "olcsó" 90.000ft os klímákat és mindenkit arra buzdítanak, hogy legyen "neve" a klímának. Beszereltettük szinte a legolcsóbb klímát (Daylux DTXN25UV1B/DRXN25UV1B inverteres split klíma 2,6kW-os). Ugye írták itt, hogy nincsen ilyen klímákkal senkinek tapasztalata csak a "márkás" nagy nevekkel akkor én most tudok írni róla talán érdekel valakit. Le lett mérve, mennyit fogyaszt 23 fokra lett beállítva és 5 nap alatt 25 kw fogyott el úgy, hogy van egy nagy hűtő + egy xbox + számítógép és egy tv. Nagyon jó a hűtési teljesítménye. Hangja se a kültérinek se a beltérinek nincsen a számítógép hangosabb. Mondta a szerelő is, hogy aki 110-300 ezer FT között vesz azt csak sajnálni tudja mivel semmivel nem jobbak azok sem. Sok "név nélkülit" szerelt be és 4-5 év alatt egyiknek sem lett baja. 2.5 óra alatt kész lett a szerelés. Köszönöm, ha elolvasta valaki!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz #42706048 #21835 üzenetére
Én magam nem vitatom hogy attól hogy az 'olcsó húsnak híg a leve' még lehet finom
Én zsebbe nyúlós Toshibat rakattam fel, amire 10 év garit adnak es garantált alkatrész utánpótlást.
Amit itt mondanak az urak, az szerintem nem a noname leszolasa, hanem a 'supportja' a kérdéses.
Adja isten hogy ne legyen vele gondod
De ha egyszer lesz, akkor lehet az egész klíma cserés lesz.
Erre gondolunk amikor neves márka mellett döntünk és esetleg ajánlanak itt.
Használd egészséggel, és köszi a vélemény és tapasztalat megosztast[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Zeki
nagyúr
-
-
törölt tag
Tapasztalat alapján akik vettek ilyent vagy ilyesmit 3 nyarat már túlélt a klímájuk. Minek hazudott volna, ha nem is tőle vettük a klímát csak a saját termékeiket amiket ők árulnak azokat túlozzák el általában. 3kw egy napra szerintem elég jó. De ha 5 lenne az sem érdekel, mert megfizethetetlen, hogy nincsen bent 34 fok a szobában köszi
-
veterán
válasz BigBear #21841 üzenetére
Klíma nélkül 27-28 fok lenne... Folyamatosan megy, de mivel ennyire nem tud leszabalyozni így óránként megy 5-10 percet... S tartja a 26 fokot...
Közben megneztem és ma 500Wot evett eddig. Csak egy 10nmes szobát hutunk, ha otthon vagyunk akkor nyitott ajtóval. Jelenleg a földszinten is érződik a hűtés nyitott ajtónál... KB fél fokot, így lent 24 fok van
Nyáron a 3 klíma fogyasztott max 10kwot és így futottunk az emeleten...
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz #42706048 #21835 üzenetére
A szerelőd azt mondta hogy mivel lehet kapni SHUANGHUAN X5 klónt gombokért hülye aki BMW vagy más drága autót vesz 20m ér.
Persze lehet szerencséd a klímával, és akkor valóban jól jártál, ha üzemidőbe annyit kibír mint amit az én GRee gépem már ment 15 évig klímázhatsz.
Nekem 4. éve megy kb évi 11 hónapot.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz maxxenergie #21831 üzenetére
a whirlpool vette meg a 90-es évek legelején a philips háztartásinagygép-részlegét. viszont azóta philips néven nem is gyártanak ilyesmit, nincs philips hűtő vagy mosógép. klíma van, de az csak a márkanevet kapta meg, semmi egyebet.
hanyas vagy, te disznó?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #21836 üzenetére
Én is agyaltam a toshibán elég sokat, de végül arra jutottam, hogy jó lesz a Gree is.
Érdekes ez a noname itt is, szerintem az alap alkatrészek egyformák, ha jól sejtem, a szerkezetben lehet különbség. Vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest