Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ZnVjaw0K
tag
válasz Zoliee #22685 üzenetére
Hát ja, most kicsit úgy éreztem a napokban. A majdnem 80% azért nem mindennapos. Akkor pont annyi volt, most 60 fölött van valamivel. A páraforrások adottak (emberek, mosás, teregetés, főzés, fürdés) és a megoldás folyamatban van. Szárítógépnek sajnos nincs hely, de lehet, hogy valahogy csinálok neki helyet, ha más nem segít. Központi elszívó van, de mostanában nem működik túl jól, egyszer ha eljutok odáig, utánajárok hogy mi a baja. Páraelszívó is van, főzéskor megy is, máskor nem, mert hangos. Befúvó szellőztető rendszer kiépítés alatt. Már működik, csak kicsit alul lett méretezve. A 3 lépcsős porszűrés légellenállása miatt a ventilátor a névleges légszállítása töredékét tudja. Erre számítottam is, csak arra nem, hogy ennyire, szóval oda még kell kakaó, de a nagyobb ventilátor már beszerzés alatt van. (Meg a jelenlegi is marad.) Meg majd előbb-utóbb valami külső-belső hőmérséklet és páratartalom szenzoros automata szabályzást is csinálok neki, mert nincs kedvem kapcsolgatni (vagy a fordulatszámot állítgatni). Növény 2db van összesen. Nem hiszem, hogy azok párásítanának be azzal a havi 1 liter vízzel, amit összesen kapnak.
A páratartalom-mérő a lehetőségekhez képest megbízható (valamiért itt mindig a műszer hitelességét kérdőjelezik meg ha szokatlan valamilyen érték ez valami fétis lehet ). Amúgy a ~80%-ot már én is éreztem, nem csak a mérő.
pjen, arcitec, LanyUs: köszönöm a válaszokat. -
Zoliee
senior tag
válasz ZnVjaw0K #22702 üzenetére
A leírtak alapján tényleg nehéz megtalálni mi okozza. Nálam a sok szellőztetés (szerencsére megoldható) és egy ruhaszárítógép használata csökkentette jelentősen a páratartalmat. (ha veszel, csakis hőszivattyúst vegyél. Drágább, de klasszisokkal jobb a kondenzációsnál)
-
ZnVjaw0K
tag
Én is nézegettem ezeket, mivel google első találatok között voltak. Nekem az a gyanúm, hogy ez a kettő ugyanaz, vagy legalábbis van valami közük egymáshoz, mert úgy láttam, hogy mindkettőnek ugyanazon a címen van a telephely. (Google maps alapján egy kertes ház.) Úgy rémlik, hogy írtak már róluk véleményt korábban.
-
Zeki
nagyúr
Le lett már írva sokszor.
Úgy könnyű olcsónak lenni, hogy konkrétan csak 1 webshopot üzemeltetek egy szobából.
Úgy már nehezebb, hogy vannak embereim, beruházások, eszközök, szerszámok, oktatások, engedélyek, regisztrációk, stb... még csak a lélegzetvétel nincs többféle módon megsarcolva.A Samsungot hanyagold nyugodtan.
-
ArthurShelby
addikt
Egyébként pont ezt nem értem.
Ha valaki régi ügyfél, sokat rendel, akkor jó árakat kap.
Pl az autószerelőknél 50-60% kedvezményt is adnak (ezért nem szeretik többek között, hogy ha saját alkatrészt viszel).Aki egy szobából webshopot üzemeltet még nem vett semmit (nincs semmije raktáron), kb csak szürkeimporttal tud esetleg versenyezni (de így megbízható sosem lehet).
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Zeki
nagyúr
válasz ArthurShelby #22708 üzenetére
Na de ez is le lett írva.
Kábé:
webklíma meg szuperszervizklíma is annyiért kapja a nagykertől, ám a webklíma költsége elenyésző, rárak egy ezrest oszt csókolom. Elvan a szobában a vállalkozása.
A szuperszervizklíma embereket alkalmaz, akiket évente képeznie kell, akiknek engedélyeket kell szereznie, vállalkozását több helyre regisztrálnia, szerszámok kellenek, gépkocsik, stb.. ő nem rakhat rá egy ezrest oszt csókolom, mert minden pénzbe kerül. Vannak amik vagyonba. És emellett ki kell termelni az emberei fizetését, meg kell a költségekre, adókra, meg haszon is maradjon.
Na most az emberek fizetése meg a munkaerőhiány miatt egyre emelkedik. A telepítésen van a másik haszon, ahol 2 ember órákat tölt el azzal, hogy felszerelje a klímát, és lehet még +1 óra autózás hogy hozzád eljutottak. -
Zeki
nagyúr
válasz #46372352 #22710 üzenetére
Nem kerül ugyanannyiba.
Ugyanis nem csak az alkalmazottak és egyéb járulékok miatt nem adja ugyanannyiért, hanem a garancia miatt sem.
A webklíma nem megy ki sehova sem garanciában szerelni. Ami ugye csak a vevőnek ingyenes, de a vállalkozás erre küld ki embert, akár 2-3x is. Az bizony neki pénzbe kerül. És a nagykerek csak az alkatrészt adják ingyen, a munkaóra nem érdekli őket. -
Male
nagyúr
válasz #46372352 #22713 üzenetére
Tavaly vagy tavaly előtt olvastam a Fujitsu klímás feltételeknél, hogy fizetnek munkadíjat is. Persze nem túl magasat ( nyilván nem éri meg erre alapozni egy vállalkozást ), de fizetnek. Be is írtam akkor, és ha jól rémlik, Windy meg is erősítette, hogy fizetnek, csak valami fix árazás van az adott hibákhoz, stb... szóval ez egy legenda, hogy csak a kezébe nyomják az alkatrészt a klímásnak, és kész.
-
ArthurShelby
addikt
De te itt behozod a felszerelést/telepítést is.
Eddig csak a klíma árakról volt szó, hogy az egyik miért olcsóbb, ha ugyanannyiért veszik ugyanattól a nagykertől. Nem értem még mindig, hogy miért más az anyagár.Ha én a szuperszervizklímával akarom felszereltetni, akkor azért én plusz pénzt adok ki, és abból ő mindent ki tud fizetni (szerszámok, képzés, engedélyek...). Amit indokot felhoztál ami miatt drágább, az mind a telepítésből adódik.
Mint az összefoglalóban is volt, garanciális okok miatt érdemes a vételt és a szereltetést 1 céggel csinálni, mivel úgy nem tudnak egymásra mutogatni. De ettől még a 2 szétválasztható, és anyagárban olcsóbb a webklíma (gondolom azért, mert ők kisebb hasznot tesznek rá, más a beszerzés...)
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Zeki
nagyúr
válasz ArthurShelby #22715 üzenetére
Tudom hogy le vagyok agyilag zsibbadva, de fogalmam sincs mit nem értesz.
Mondjuk a Colombus klíma a nagyker. A nagyobb forgalmú kiskerek egyforma áron kapják.
Ám, ott ahol a "cégnek" szinte zéro a fenntartási költsége, nyilván más hasznot tesz rá, mint annak, aki nem egy szobából üzemeltet webshopot vagy webshopokat.
Az való igaz, hogy olvasta már klímástól, hogy azt mondta, adja webklíma áron a klímát, de utána felejtsd is el, soha ne keresd semmi bajoddal a klímával kapcsolatban. Na de jó ez valakinek is? Annak jó, aki addig örül, amíg el nem romlik a készüléke. -
windy
tag
válasz ArthurShelby #22715 üzenetére
A webklima sem tesz mást, mint egyszerűen az árgépen vagy árukeresőn fellelhető legalacsonyabb áron árulja a termékeit. Valószínű, hogy valami robot figyeli az árakat, és beállítja oda, ahova más leviszi az aktuális berendezés árát. Nekik sem üzlet 3-5 százalékos haszonnal árulni a gépeket, mert amióta a telepítési tanusítvány bevezetésre került, ők sem tudnak mérhetetlen mennyiséget eladni, tehát a minimál árrés már számukra sem jó, de így van évek óta beállítva a rendszerük, és így működnek. Konkrétan tudok olyan cégről, aki csak azért tesz fel alacsony árú gépeket a honlapjára, hogy mások is levigyék az áraikat, ő meg nem is forgalmazza a szóban forgó gépet. Egyébként pont a Samsung is ilyen. A vevő jól jár, olcsón megkapja a gépet, majd valakivel felszerelteti, boldogság. Mindenesetre a klímás cégek nagytöbbsége azért nem így csinálja, ez tényleg leginkább a webáruházakra jellemző.
-
ArthurShelby
addikt
Az a cég, ami webshop, és 0 a fenntartási költsége nem is ad semmilyen szolgáltatást (csak megvételre ajánl klímát).
Az a cég, aminek van + fenntartási költsége a webshopokhoz képest, az azért van, mert ő több szolgáltatást is ad (telepít), amit meg is fizettet (így lesz plusz bevétel, ami a plusz fenntartási költséget ellensúlyozza).De az anyagár (mikor mindkettő ugyanattól a nagykertől veszi) miért nem annyi?
(bocsánat ha valamit esetleg nem értettem meg a válaszodból, én sem vagyok már a toppon)
-
ArthurShelby
addikt
Valótlan készletet/árat állítani gondolom már btk-s ügy, az más tészta.
Az miért jó, a webshopos Gézának ha leveri az árat? (hiszen ő is azzal kereskedik, neki és az a lényeg, hogy magas legyen). Ráadásul akinek ilyen robotja figyeli az árakat, az nem kicsiben nyomja, és nem egy szoba boltja van.
Egyébkén meg a telepítési tanúsítvány a normál cégeket védi."Egyébként pont a Samsung is ilyen."
Most ne keverd ide a márkák közi minőségi-ár különbséget. Itt arról volt szó, hogy ugyanazt a (minőségibb) típust a webshopos miért adja olcsóbb anyagáron.Szerintem (lehet hogy tévedek) a szerelők nagyobb profitot tesznek rá a klímára (aztán lehet, hogy a beszerelési ár lesz cserébe alacsonyabb, nem tudom, de akkor sem tiszta itt valami).
-
LanyUs
senior tag
Hamarosan szerelik a Daikin Sensirat 3,5 kw. Családi házam fala telekhatáron, de a szomszéd oldala felől lenne fent eldugva az eresz alatt kb. 5-6m magasan. Szóltam neki, megengedte, de mi van ha pl. hangos lesz neki a fűtés üzemmód? Ablakai légvonalban minimum 10m. Cégnél hallgattam az FTXB nagyon halk.
Lehetséges utólag a 3m kábelre "rácsövezni" hogy 10m hosszú legyen, mert akkor az eresz alatt előre vinném és a csatorna mellett leereszteném az előkertbe a földre az én telkemre, ha esetleg a későbbiekben mégis gond lenne... -
LanyUs
senior tag
válasz LanyUs #22720 üzenetére
Megvakartam a PTK-t és az ÁFA törvényt kicsit:
"2.2. Szomszédos telek igénybevételének joga
Ha közérdekű munkálatok elvégzése, állatok befogása, az áthajló ágak gyümölcsének összegyűjtése, az ágak és gyökerek eltávolítása céljából vagy más fontos okból szükséges, a tulajdonos kártalanítás ellenében köteles a földjére való belépést megengedni.
A tulajdonos a szomszédos földet kártalanítás ellenében használhatja, ha ez a földjén való építkezéshez, bontási, átalakítási vagy karbantartási munkálatok elvégzéséhez szükséges (1959. évi IV. tv. 102. § (1) bek.) [2013. évi V. tv. 5:25. §]."" 2.) Kártalanítás:
Az Áfa törvény 13. §(1) Szolgáltatás nyújtása: bármely olyan ügylet, amely e törvény értelmében nem termék értékesítése.
(2) Az (1) bekezdésben említett ügylet magában foglalja az alábbiakat is:
a) vagyoni értékű jogok időleges vagy végleges átengedését;
b) kötelezettségvállalást valamely tevékenység egészbeni vagy részbeni abbahagyására, vagy annak végzésétől való tartózkodásra, illetőleg valamely helyzet tűrésére."Tehát beenged,ezért kap pl. 10.000 Ft-ot, ami Áfa köteles szolgáltatást nyújtás részéről Magyarországon soha nem csalódok a szabályozási kavalkádban Viszont úgy gondolom a klíma telepítés nem tartozik a fentiekbe, ezért a beengedés is megtagadható. Én még sehol nem láttam előkertbe vezetett klímát a szomszéd végett, de elgondolkodom rajta.
Klímacső hosszabbítás?
-
LanyUs
senior tag
válasz netpok2 #22723 üzenetére
Megelőzöm a balhét és kérek 8m-rel hosszabb csövet. egyszer kell jól megcsinálni. Eldugom a ház elejére le a sarokba a szomszéd felé a betonozott kerítésem mellé az én oldalamra. A lábazatnál van 75 cm hely oda elfér, így nem a földön lesz. Meg is beszéltem a klímással. Mindenki így én is örülök, hogy nem hallgatom az állandó szájtépést. Rakok majd egy stílusos farácsot köré, amivel nem fojtom meg a szellőzését, de a gyerek ne menjen a közelébe.
Be kell vallanom én sem örülnék ha a szomszéd susogását kellene hallgatnom. Tehát ez pipa Már csak az áramellátással fognak megküzdeni hogyan vezetik oda, de ha esetleg nem tudják megoldani, jövő héten éppen be van ütemezve a villanyszerelő más okból is.Esetleg agyaltam még a szigetelés flexelését csövek beépítése, majd szigetelés vissza, de az elrejtésnek, beépítésnek mindig vannak veszélyei.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz LanyUs #22724 üzenetére
jól döntöttél, nem jó a szomszédra építeni ilyenkor, most lehet jóban vagytok, de lehet változik a viszony, vagy épp eladja a házat és az új lakónak nem tetszik valami, ki vagy szolgáltatva.
max. ha írásba adja, hogy hozzájárul, blabla de jobb a békesség és tedd a sajátodra.
-
Cpt. Flint
tag
Fisher Summer FSAI-SU-123AE3 / FSOAI-SU-123AE3,
Fisher Professional FSAIF-Pro-125AE2 / FSOAIF-Pro-125AE2,
Fisher Comfort Plus FSAI-CP-120BE3 / FSOAI-CP-120BE3Melyik lenne a legoptimálisabb választás? Az első nyilván jóval olcsóbb a másik kettőnél. Mi a hátránya azokkal szemben?
Számomra elsődleges lenne a hosszú távú hibátlan működés, és minél halkabb legyen. Wifi különösebben nem érdekel, fűtésre csak esetenként használnám, rásegítésre. (Van amúgy arra tapasztalat, hogy mennyire érné meg ezzel fűteni?)Köszi, ha valaki tud segíteni!
-
F-ECT$
titán
válasz Cpt. Flint #22726 üzenetére
Ennyiért már Daikint is kapsz, az ajánlott márka, míg a Fisher csak fenntartásokkal.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
erdey_a
addikt
Sziasztok, két klímás kérdés:
1. Klímaszerelő Syen klímát ajánlott. Prospektus alapján jó... Szabad ilyet? (Miért nem? )2. Az alábbi képen a szobánk alaprajza látható. Hova rakassuk a klímát? Én az 1-est gondoltam, de a klímás szerint inkább a kettes legyen (máshol nem opció), mert az 1-es változat kifújná a szemünket tévézés közben. A kanapé és a szemközti fal közt (ahol a tévé is van) 4 méter a távolság.
Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz DeFranco #22729 üzenetére
[kép]
Rajzoltam egy 3D-s képet az ominózus sarokról. Könyvespolc amúgy, a felső része körülbelül a klímával egy magasságban lenne, de oldalirányban nem érnének össze, tehát ha a klíma előre fúj, akkor pont elfújna a könyvek előtt. De másik oldalról pedig a szekrényágy, ami olyan 50cm mély határolná le a légáramot. Tehát olyan átlós befúvás csak korlátozottan lenne szerintem lehetséges.Vérboci
-
-
Bernyó84
aktív tag
válasz F-ECT$ #22732 üzenetére
Én pont most fogok szereltetni Syen klímát: [link]
Június 4.-én jönnek szerelni. Én is utánanéztem Syen.hu és Gree gyártja, felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatot, Syen Bora Plus lesz szerelve A City a tavalyi modell. Romániában ez Gree Bora néven fut ha minden igaz. Szerintem teljesen ugyanaz a 2 klíma. Egy pasi szerelt volna nekem Gree Bora-t (amit erdélyből hoz be), kép alapján ugyanaz mint a Syen Bora, hűtőközeg is stimmel és ha jól emlékszem mindkettő G10es inverteres kompresszor van, amit a Gree fejlesztett ki.[ Szerkesztve ]
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
erdey_a
addikt
válasz F-ECT$ #22732 üzenetére
adott... ugyanazon paraméterekkel bíró gree 20 ezerrel drágább. Ránézésre, a kültéri alapján a gree ugyanaz. A gyártó elvileg, a magyarországi forgalmazó pedig gyakorlatilag is ugyanaz. ezt a syent 190-ért pattintaná fel és mivel nem egy klíma kell, a 20e elég jelentős különbségnek számít nekem.
Vérboci
-
Male
nagyúr
válasz erdey_a #22728 üzenetére
Szerintem a 2-es... igaza van a klímásnak, szemben ülni vele, még ha minimális a légáramlás akkor is zavaró... könnyezni kezd az ember szeme, vagy kiszárad, stb... szóval egészségtelen is.
Ha ez egy matricázott Gree, csak olcsóbb... azért az kicsit gyanús, hogy miért gyártanák más megrendelőnek olcsóbban ugyan azt, mint saját maguknak... általában az ilyen rendelésnél a minőség is egy paraméter, ami befolyásolja az árat. Persze tudni nem lehet biztosra, csak van rá esély, hogy mondjuk saját néven a jobban sikerült példányokat adják (vagy csak komolyabb a minőségellenőrzés, stb.).
[ Szerkesztve ]
-
erdey_a
addikt
én is ezen gondolkodtam, mármint hogy miért gyárt ugyanazon cég több márkát, de ugye a VW is csinál audit is, meg skodát is, és ez utóbbi se rossz. Annyi biztos, hogy a gree gyártja és a forgalmazó is azonos, a klímaszerelő szerint belül is azonosak és a garanciaidő is ugyanannyi. innentől nekem ez kb. ugyanaz a klíma.
Vérboci
-
polonic
félisten
Sziasztok!
Klímatisztítás volt. Szűrőket kimostam, magát a klímát letörölgetem nedves kendővel, meg a résekbe is benyúltam, amennyire tudtam. Aztán Aspico ca115 klímatisztítóval befújtam a klímákat. Az an ráírva, hogy 10 perc múlva, ha megszárad a trutyi, rakjuk vissza a szűrőket és ok.
Ez így biztos ok? Nem kell fűtésre tenni vagy ventilátorral járatni a klímát vagy esetleg rendesen hűtéssel?
-
Zeki
nagyúr
válasz erdey_a #22738 üzenetére
Mi értelme lenne egy cégnek Gree-t rendelni, de ne Gree legyen, hanem az ő kitalált brandjük? A Gree márka már ismertebb, plakátokon is van. Akkor van értelme, ha jóval olcsóbban megkapják így.
Hogy lehet jóval olcsóbban megkapni?
- mégsem pont ugyanaz
- nincs support (értsd rendelsz 2 konténert ebből, és kapsz mondjuk 4db-ot extrán alkatrésznek. És ennyi.)
Ez nem légből kapott, sok éve is így volt az on/off gépeknél. 1 legyártatott konténernyi mennyiségnél 2db volt a donor. -
Male
nagyúr
válasz erdey_a #22738 üzenetére
Ha már a PH!-n vagyunk, ez pont olyan, mint az OEM gyártók... valaki megrendel tőlük egy nagyobb mennyiséget valamilyen felirattal, valamilyen minőségben, esetleg némi módosításokkal, ők pedig leszállítják neki. Tehát ezek nem a saját márkái, úgy mint a VW esetén, hanem mondjuk mint az FSP ami gyárt egy rakás tápot mindenféle márkáknak, de saját néven is forgalmaznak... te meg a boltban megveszed mondjuk be quiet!-ként és nem FSP felirattal.
-
erdey_a
addikt
egyebek mellett pl. marketing okai lehetnek annak, amikor egy cég gyakorlatilag ugyanazt, háromféle néven és háromféle áron hozza forgalomba. Sinclair, Cascade, Nord. Ezek is gree klímák.
A korábbi példával élve nekem jó egy "skoda" klíma is.
Hiába túrom a netet, új a márkanév, kevés a tapasztalat, de én azt hiszem belevágok.Vérboci
-
Zeki
nagyúr
válasz erdey_a #22742 üzenetére
Nem egy cég hozza forgalomba 3 féle néven. Egy cég gyártja mondjuk épp a magyar megrendelőnek, a kívánt névvel. Így a nagyker a hazai megrendelő lesz. Amúgy nem 3 féle név, hanem vagy tucat. A Tosot is az ő "luxus" márkájuk, mégis olcsóbb mint a Gree.
A Sinclair meg egy fos. Már a Daikinhoz/Mitsubishihez képest. És nem a hülye katalógust nézve, hanem a valóságban.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
Folyamatosan meglepsz, hogy milyen kitartó vagy...
Uncsi már a topik, mindig ugyanaz a lemez, semmi új infó mondjuk a feltörekvő márkákkal kapcsolatban minimum 1-2 év távlatában.
szinte csak ez van: melyiket vegyem
Boci Comfort Plusz-t
Vegeta Summer-t, vagy Zinger Professional-t.
szvsz mindegy, arra a pár hétre/év, hűteni az is fog.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest