Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    Üdv! Sajnos nem ismerem a mostani nem-integrált hangvezérlőket (az utolsó hangkártyám egy GUS PnP volt), de ez a mostani integrált tönkretesz, ezért gondoltam rá, hogy kéne egy kártya mondjuk 10k-ig... alap mittomén crystal/realtek gondolom ugyanilyen hulladék. Ebben az integráltban hallom az egeret (amíg tolom addig percegő hangot ad), fújdogál benne a szél hiába is némítom le a nem használt bemeneteket, néha elkezd ilyen "flexelő" hangot kiadni: kb. olyan tempóban emelkedő frekivel, mint egy flex megindul benne egy zaj, majd a "kívánt" fordulaton kitart, aztán kattan egyet, és elhallgat... ilyet még nem hallottam a régebbi gépeimben... ugyan ezen se hallani, ha szól bármi is, de mikor csendben kéne legyen a hangkártya, akkor igen.

    Ami egy érdekes zajforrás volt, de már kiküszöböltem: egyes basszusokra ciripelő zaj is szólt, elég jól hallgató amplitúdóval. Elkezdtem nézegetni, hogy nincs-e valami nagyon elállítva, mígnem ráleltem egy opcióra, miszerint a win7 24bit/48kHz-re állította alapból a vezérlőt. Ha ezt átállítottam más mintavételezési frekire, akkor helyrejött, elhallgatott a zörej... 44.1-en, 96-on és 192-n(?) is szépen szólt, csak 48-on nem, se 16 se 24 bit kvantálás mellett. Ez a zörej ennek az elején pl. jól hallatszik: http://soundcloud.com/helenartist/acidfactory-papier (bár gondolom a jelenlévők még kísérleti jelleggel sem rendelkeznek integrált vezérlővel, így mindegy is :D)

    Szóval ezek vezettek ahhoz, hogy rávegyem magam egy kártya vásárlására... Ilyeneket találtam:

    Creative Sound Blaster Audigy SE 7.1 OEM
    Sweex 7.1 SC015 PCI
    Eminent PCI 7.1
    ASUS Xonar DG

    12k környékén meg ezt a kettőt leltem (bár nem tré a fenti négy, akkor inkább abból választanék):
    Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme
    ASUS Xonar DS 7.1

    Ezekből az SB-ket (a gyártót :P) ismerem, az asusról hallottam, hogy gyárt nem rossz hangkártyát (azt nemtom mennyire jók, ezért jöttem kérdezősködni ;) ), viszont a sweex meg az eminent számomra teljesen ismeretlen.

    Mire kellene?
    Nem írok zenét, csak hallgatom, fogyasztom őket. Inkább az lenne a fontos, hogy amikor csendnek kell lenni, akkor csend legyen, illetve ne szedjen össze mindenféle hülye zajokat (pl. egeret). Digitalizálni valószínűleg nem fogok, bár ki tudja (ha fogok, akkor mono szalagos magnóról, 30+ éves szalagokról, ha ez számít... szal nem stúdiófelvételeket :) )

    Mivel nincs a gépemben videokártya, így mindegy, hogy PCI vagy PCI-E (16x és 1x slot is van szabad -- igazából nem értem, hogy miért nem elég egy hangkártyának a 133MBps, mi értelme volt PCI-E kártyákat is gyártani), viszont szempont, hogy legyen front panel csatlakozó rajta. Nem szükséges a 7.1, elég az 5.1 kimenet is.

    Köszönöm előre is, további szép estét!

Új hozzászólás Aktív témák