Új hozzászólás Aktív témák

  • DarthSun

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Baliga Tamás #23339 üzenetére

    A digitális csatlakozás csak akkor jobb, ha jó minőségű DAC- ot tartalmazó erősítőre megy, aminek jobb minőségű az elő és végfoka, mint a hangkártya előfoka.
    - ha a hangkártyának jó minőségű DAC- ja van és az analóg kimenete is jó, ráadásul jó 2.0- ás aktív hangfalak vannak rajta, akkor esetleg jobb lehet az erdmény, mint egy gyengébb házimozi vagy sima stereo erősítő esetén.
    - az alaplapi digit kimenet pedig gyengébb hangminőségű, mint egy dedikált hangkártya digitális kimenete, még bypass módban is. Azonnal hallani, vaktesztben is, kevesen tudják. Mikor nekem feltűnt, az audiofilek azt válaszolták hogy a digit jelnek sem mindegy hogy milyen alkatrészek passzolják tovább.

    Végülis mivel akár USB- n, akár optika/RCA/koax- on jön ki a digit jel, DAC mindíg kell, és a DAC után lévő analóg kimenet minősége és a hangdobozok minősége van legnagyobb befolyással a végső hangzásra. A digit bypass is, de az jóval kisebb mértékben, viszont mint fentebb hangsúlyoztam, relatíve már az is olyan mértékű hogy egy gyakorlott, vaktesztben is azonnal megmondja hogy melyik jön az alaplapiról.

    [ Szerkesztve ]

    A 3 test probléma nem megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák