Új hozzászólás Aktív témák

  • jaffa 2843

    Ármester

    Logitech G100s

    Megérkezett. Egyelőre még csak kibontottam és bedugtam, hosszabb értekezés később várható. Ez amolyan első benyomás féleség lesz.
    A fogására nem fecsérelnék négy szónál többet: Olyan mint az elődöké. Kellemes claw/finger egérke.
    Maga a felület (nem a mintázat vagy a design, az magasról nem érdekel, bár nem csúnya, viszont sajnos a hulladék G3 jut róla eszembe ;] ) egész kellemes, nem tudom, hogy ez valami festék-e, vagy a műanyagot sikerült így megdolgozni. Igazából mindegy, csak ne kopjon el/le.
    A kábel viszonylag merev, gubancolódni az elkövetkező 10évben nem fog. Végre egy olyan dobozt nyitottam ki, amiben nem összehajtogatva volt ilyen 5centis hajtásokban, hanem körkörösen az egér köré tekerve. Így kiszedve egyből egyenes kábelt kaptam.
    A gombok határozottak erősen rugós érzést keltenek, kissé keményebbek az átalágnál. Véletlen klikkelés kizárva. A görgő halk, határozott járású, ez pozitív csalódás, csak maradjon is ilyen. A görgő alatti mikrokapcsoló kicsit puhábbank érződik, így könnyebb elkerülni a véletlen görgetést középső klikkelés esetén. (Valakinek ez szempont, én még soha nem görgettem véletlenül midclick közben)
    A LOD-ja magasabb, mint az MX518-é, de nem vészes.
    A talpak a szokásos gyári vékony teflonok, nem tudom, hogy itt is csalt-e a Logitech mint a többi tappancsok esetén. (vékony teflon réteg, majd valami fekete szivacsos anyag és úgy következik a ragasztó.) Sebességét tekintve nincs vele gond.

    Az egyetlen szívfájdalmam a dpi profil/profilok mentésének hiánya hardverbe. 1000 dpi alatti érték alatti beállításhoz telepíteni kell a géming szoftvert, aminek a telepítője cirka 54 MB. (és sajnos a 400 dpi nem natív, ahhoz rá kell szokni a 250, 500, 750, stb.. dpi értékekre, hogy natív mintavételezést kapjunk) Nem beszélve arról, hogy az 500 Hz-en ketyegő MX518 V2-t is kinullázta, így ismét 125 Hz-en kullog... A logitech szoftvert jó lett volna elkerülni, de hát nem lehet minden tökéletes.

    Így windows-ban mintha tapasztalnék egy kis pozitív gyorsulást, de ez még nagyon nem biztos és csak megcsillagozva apróbetűvel off-ba téve írom. Elvileg nem produkál ilyet.

    Tesztelve, nincs. :N

    Ha kihagytam volna valami, kérdezzetek nyugodtan. :K

    [ Szerkesztve ]

    #### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

Új hozzászólás Aktív témák