Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    válasz k!nG #25541 üzenetére

    "Egyebkent nem tudom korul szoktal e nezni, de en eddig tobb kezben lattam itthon es kulfoldon is Canon/Nikon gepeket esetleg mas Milc kamerat, mint Sony-t."

    Persze. És félreértés ne essék, világért sem akarom, hogy idejöttem, mint Sony tulaj és lehurrogok mindent, de én fél éve úgy vettem meg az A58-at, hogy tényleg körbejártam a témát és a legtöbb helyen azt mondták, hogy nem kell bedőlni annak, hogy minden riporter/fotós Nikonnal, Canonnal járkál, azok nem is százonezres kategóriás gépek, hanem milliósok, abban persze, hogy nem lesz más alternatíva.
    130-160k között viszont idén tavasszal az EOS 6000- D3200-A58 hármas fért be a büdzsébe és mindenki azt mondta, hogy ha a presztízstől eltekintek, akkor az A58-cal fogok a legjobban járni.
    Nagy befektetéseket nem csináltam bele.
    A vakut megszenvedtem rendesen, mert használt vaki nincs hozzá, az újak meg drágák. (egyedül a Metznek van pár hónapja egy aftermarket multi-inferface vakuja).
    A régi Minolta 75-300-as obim jó rá, alig kerül valamibe. Más obim/extrám meg nincs. Stúdióvakuszettem van ugyan, de az géptől független természetesen.

    Eddig semminek nem éreztem hiányát a fényképezőmbe, csak most olyan erősen vinné egy ismerős, hogy akár az is megfordult a fejemben, hogy ha gondolja, akkor viheti, max. rádobok +10k-t és hozok egy szalon új A58-at, vagy ha nem azt, akkor elindulok a Nikon/Canon vonalon.
    Édesapámnak van pár Canon objektíve, így akár lehet, hogy emiatt érdemes lenne az EOS700-zal is megpróbálkozni, de a video minősége még mindig a Sony felé húz, mert kb. 1%-a a fényképezőm funkciói közül, amit nálam a videozás tesz ki, de ha néha-néha a kisfiam pillanatait meg akarom örökíteni, arra tökéletes, és a felvétel minősége még az 55"-ös FHD tv-men is jól néz ki, tehát visszább nem szivesen lépnék. (ettől függetlenül nem mondom, hogy tegnap valaki másnak ajánlották itt a Fuji X-A1-et 100k-ért és nem néztem meg az edigitalon az adatlapját:)

    Köszi mindent! :R

Új hozzászólás Aktív témák