Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz sixpak #10966 üzenetére

    Ha nagyon szűk a keret és tudod, hogy később lesz lehetőséged és igényed bővíteni akkor azt érdemes mérlegelni mennyit bukhatsz a bővítésen (cserén).

    Ha új cuccokban gondolkodunk akkor vsz. a váz cseréje több buktát jelenthet, mint a 18-55.
    Míg a vázak (különösen a totál belépők) nagyon gyorsan vesztik az értéküket, az obik jól tartják (ez ugye a 18-55-nél azért igaz mert már eleve olcsó).

    Bár mivel személy szerint Canonos vagyok csak tippelni tudok mennyit érhet a 18-55, de ha ez a Canon ekvivalense nagyságrendjében van (30k újonnan, 20k használtan) akkor azt mondom, hogy legrosszabb esetben megtartod tartalék obinak.

    Röviden: Ha a jobb vázat veszed azaz a D5100-at (én így tennék) és később lesz lehetőséged bővíteni (ehhez a választáshoz ez kell), akkor a 18-55 teljes árát elbukva is vsz. jobban jösz ki mint a másik opcióval (vsz. még akkor is ha a Nikon a közeljövőben valami szuper D5100 utódot hozna ki alig drágábban).

    Viszont, ha a jövőben sem tudsz többet rászánni (kb. még annyit mint most), akkor lehet nem DSLR-t kellene vegyél. A DSLR egy kittobival vaku nélkül stb. félkarú óriás tolószékben.

    Normális DSLR rendszert kb. 300k-tól felfelé lehet építeni. A cuccod összértékének kb. max. a felét tegye ki a váz (a gyengébb vázat kb. ebben a kontextusban érdemes értelmezni) és igényeidnek megfelelően néhány obi és igényednek megfelelően 1 vaku (meg rengeteg apróság amit most nem vállalnék, hogy összeszedjem; többször megpróbáltam, mindig kihagytam valamit).

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák