Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palesztin994
aktív tag
válasz Palesztin994 #82450 üzenetére
Hm. Volt egy másik táblázat,ami érdekes. Decibelben sorrendben a hűtők. Gondolom ez a tényleges érték,amikor mellé raknak egy mérőt. Eszerint A pure rock és az msi is 42 dcb. A nagyobb bordás shadow rock 2 34, de nyilván nagyobb a ventije és lasabban forog. Szerintem a hangszigetelt bq 801 házban jó lesz ez, mert ilyen slimes verziót akartam, azokon pedig ugye kisebb és ezert gyorsabb/hangosabb a venti. Ha lejjebb veszem mondjuk 1500 rpmre, akkor szerintem jó lehet,majd kitapasztalom.
[ Szerkesztve ]
-
Helsing
aktív tag
válasz Palesztin994 #82451 üzenetére
A 42db nagyon sok. Egy Brocken 3 19 körül van. Egy Macho Rev B is megáll 21db körül.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Adott egy 3 éves Corsair H100i v2 AIO hűtés amivel kapcsolatban kérdésem hogy az normális hogy a CPU Prime 95 alatt 100C-n izzad de mégis csak a radiátor azon fele meleg ahol csatlakozik a cső és a másik feléről total hideget fúj a ventilátor ?Vagy ez nem normális és már megérett egy cserére ?
[ Szerkesztve ]
-
mgabi
senior tag
válasz Darth_Revan #82454 üzenetére
Szétszedni, kitísztítani a pumpát, radiátort, a finomszűrőn átszűrt folyadékot visszatölteni, ha kell desztilaltvizzel picit utantölteni. Ha működik ok. Ha nem csere. Ez meg a aircooler topic. Go to szaktopic
[ Szerkesztve ]
-
Palesztin994
aktív tag
Egyébként vízhűtést érdemes használni? Gondolom igen, de benne van a kockázat, hogy ha egyszer kilyukad, akkor annyi a gépnek? Hangja nem nagyon van ugye? Ha megéri, akkor mit ajánlanátok egy I7-8700-hoz?
-
Palesztin994
aktív tag
válasz Palesztin994 #82458 üzenetére
Egyrészt találtam topikot erre, másrészt rájöttem,hogy annak is van hangja. Akár a pumpának, akár a radiátornak. Gondolom inkább húzott procihoz érdemes, vagy ha egyszerűen alacsonyabban akarjuk tartani a procit a hosszabb élettartamért.
-
mgabi
senior tag
válasz Palesztin994 #82458 üzenetére
8700-hoz? 65W TDP-s proci. Pure rock, mugen 5 RevB, Brocken 3, truespirit 140 tökéletesen elég. Haverom Macho RevB-vel hajtja passzívban, mivel nem messze tőle egy SW3 fújja hátra a levegőt, és az is elég szellőzést ad a bordának. Képszerkesztésre, videó vágásra használja, és 80 fok felé így se megy. Vízhűtést nem érdemes használni az esetek 99%-ban, akinek van az esztétikai okokból használja, illetve falsul vélelmezi, hogy vízzel hűteni jobb, meg menőbb, stb., ellenben nagyon sok hátránnyal jár.
-
Palesztin994
aktív tag
Igen, én is rájöttem, mint ahogy arra is, hogy a már egyébként megrendelt MSI Frozr L jó választás lesz nekem 13.790-ért, mert 65W mellet végig néma lesz. Olvastam róla tesztet, szerintem teljesen jó lesz, így akciósan meg is érte, és baromi jól néz ki szerintem a világító logo.
-
mgabi
senior tag
válasz Palesztin994 #82461 üzenetére
Annyiért nem rossz, de a korábbi 23 ezres árázásuk vicces volt.
-
addikt
Múltkor írtad a mugen 5 rev b-t, de úgy voltam vele megvárom a black fridayt már.
Most láttam akcióba raijintek leto pro-t ami jobban illene a gépbe (tudom, hogy teljesítményre közelébe sincs a mugennek), de az nem lenne elég egy delidelt 8600k-hoz 4700mhz-re? 10k-ból meg is úsznám a dolgot. -
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
i5 8600K procihoz melyik hűtés lenne a legjobb?
Cooler Master Hyper 212 LED
Be quiet! PURE ROCK
Cooler Master Hyper 212X
Be quiet! SHADOW ROCK 2 Ez talán elég nagy a 160mm-vel ugyanis utközne az oldalsó ventillátorral.Az alaplap úgy néz ki,hogy egy [Asrock Z370 pro4] lesz.A ház egy NZXT Alpha Nem mai gyerek,de ez még anyagból van,nem papirból!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Mennyit szánsz a hűtőre?
Nem tudom. Azt szeretném most kideríteni, kb. mennyibe kerül egy olyan hűtő, ami érezhetően halkabb, mint a gyári, amit i5-8500-hoz adtak. Ennél hangosabb hűtőm csak akkor volt, amikor régen a P4-esé megöregedett. A most levetett is halkabb. Tényleg! Ez egy borzalom még Inteles viszonylatban is.
Milyen házba kerül?, Milyen alaplapra lesz?, Processzor típusa?, Ramok típusa?
Az adatlapomon látható.
Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nem kell extrém kapacitás, semmi nem lesz tuningolva.
Kb. 3-6 hónap múlva tudom csak megvenni (VGA-val és egyebekkel együtt), ezért volna jó tudnom legalább a hozzávetőleges árat, hogy mennyit kell gyűjtögetnem.[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Igazából saját tapasztalatom az, hogy tuning nélküli 65W TDP-s procik iszonyatosan olcsón hűthetők. Anno i5-6500 mellé néztem egy 3000Ft alatti hűtőt az AQUA-ból, és 48 C fölé még sosem ment a procim. 30 perc AIDA stress test után 46-47 C-on vagyok.
Nálad szerintem az említett bődületesen olcsó HŰTŐ mellett felmelegedne a procid akár 50-55 C-ra is, de az még mindig bőven tökéletes érték. Szóval nem nagy összeg egy -a gyárinál jobb és halkabb- hűtő, ha nincs tuning, és csak 65W TDP-s a proci.
-
Fred23
nagyúr
Nem cáfolni akartalak, amiket ajánlottál, egyértelműen jobbak egy gagyi, 3000 Ft alattihoz képest. Simán csak arról van szó, hogy a gagyi is már elég jó, tehát nem nagyon van miért paráznia senkinek, amennyiben nem akar tuningolni, és 65W TDP-s procit választ. Még a gyári hűtő is jó lenne simán, ha nem lenne hangosabb a kelleténél.
[ Szerkesztve ]
-
KillerKollar
őstag
Sziasztok!
Tervezem hogy lecserélem az öregedő i7 4770K-mat egy i9 9900K-ra. Az volna a kérdésem hogy a jelenlegi CPU hűtőm (Noctua NH-U12P SE2) elég lenne-e a proci lehűtésére? Tuningolni nem tervezek, illetve azt olvastam hogy alapban van egy beállított 95W-os TDP limit a procin amitől kevésbé melegszik legalábbis eszerint a teszt szerint. Illetve az is számít (remélem) hogy elég jól hűtött gépházam van (Coolermaster HAF 932).
Nyilván ez csak akkor derül ki biztosra ha bekerül a gépbe és letesztelem hogy hogy bírja a jelenlegi hűtő, de azért gondoltam megkérdezem hogy mire számíthatok. Illetve ha kevésnek bizonyul a hűtés akkor tudnátok nekem ajánlani valami olyan hűtést ami biztosan elég ha nem tuningolok (maximum ha veszek új hűtőt akkor kilövöm a TDP limitet és magasabb órajelre boostol a proci) és kompatibilis az alaplappal (Asus ROG Strix Z390-H Gaming) amit rendeltem a procihoz? Köszi előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz KillerKollar #82476 üzenetére
95W korlát mellett hasonló hőmérsékletek lesznek mint a mostani procival.
Ha nincs bent a korlát akkor lehet lesznek magas értékek. Kérdés mire használod és az beterheli-e az összes magot. -
KillerKollar
őstag
Főleg játékra használom a gépet, ráadásul 4K felbontás mellett játszok ami alapban is inkább GPU limites mint CPU, a tesztekben meg ahol mérik a CPU hőmérsékletét gondolom olyan programokat használnak ami folyamatosan 100%-ra terheli a proci összes magját.
Néztem hogy ha kevés lenne hozzá a jelenlegi hűtés akkor a Noctua NH-D15-ot nagyon ajánlották de azért tartok tőle mert hatalmas nagy az a hűtő... a házba tuti beleférne, de az alaplapon nem tudom hogy hogy férne el hogy ne legyen neki útba a többi cucc (VGA, RAMok stb...). A Noctua hivatalos kompatibilitási listája szerint kompatibilis azzal az alaplappal amit berendeltem, de az gondolom csak annyit jelent hogy rá lehet szerelni, azt nem hogy el is fér tőle minden...[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz KillerKollar #82478 üzenetére
4k-ban lehet nincs is sok értelme cserélni procit
Kipróbálod és ha nem jó akkor majd ráérsz gondolkozni ezen. -
KillerKollar
őstag
Hát tervezem egy 2080 Ti beszerzését (ha már "biztonságos" lesz egyenlőre elég aggasztó ez a sok meghalt kártya), amellett már csúnyán mutatott volna a 4770K ráadásul csak 8 Gb RAM-om van, de DDR 3-as RAM-ot már nem akartam venni, inkább majd a DDR 4 az új lapba. Ez a proci meg azért jó mert legalább 3 évig ki fog tartani és nem lesz CPU limitem akkor se ha majd megint VGA-t cserélek mert azt mindig szoktam amikor kijön az új generáció.
-
Bibi67
tag
Sziasztok!
melyik a legolcsóbb procihűtő/ 1-2ezer ft/amit egy G3460 -ra felrakható a gyárin kívül,mert az asszony gépén az a leghangosabb.
Egy Zalman Z5 ház ,ASRock H81 PRO BTC R 2.0 alaplap.BenQ GW2320 ips full hd monitor, Asus P8B75-M,i5-3470,2x4GB DDR3 1600Mhz,FSP 350-60hhn/85/,750GB Samsung HDD
-
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
Gép összerakás előtt állok!
A gép amit össze raknék:
Proci: AMD Ryzen 7 2700x
Alaplap: ASUS PRIME X470-PRO
Memória: G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
vagy G.SKILL 16GB Sniper X DDR4 3600MHz CL19 KIT
Táp: FSP Hyper M 700
vagy
FSP HYPER S 700W
Videókártya: r9 290X 4 GBA hűtő ami lenne az egy régebbi darab mégpedig egy Alpenföhn K2 – Mount Doom. Sajnos nem találtam róla semmi infót, hogy fel megy-e a AM4-es foglalatra. Hivatalosan a AM3+ foglalatig oké a dolog, de mivel mikor ezt még gyártották akkor még z az új foglalat nem létezett ezért nincs a támogatásában, de ettől függetlenül hátha rámegy .Nem szívesen válnék meg tőle, nagyon jó hűtő, nagyon szeretem, most egy i5 2500k-t hűt 4,5re húzva és meg se kottyan neki.
Pár adata hűtőről: Méretek (HxWxD) 160x144x154 mm (~1600 g).
Másik kérdésem, hogy vajon a ha rá tudom rakni az AM4-es foglalatra, akkor az új ramok elférnek alatta. A felsorolt két memória között vacillálok, nincs velük tapasztalatom hogy mekkorák, hátha másnak van, hasonló hűtővel.
A házat direkt nem írtam, mert az marad a régi és abba gond nélkül belefér.
Köszönöm előre is a segítségeteket és persze szívesen fogadom az alternatívákat is amikkel meg lehet oldani esetleg az AM4-es foglalat kompatibilitást. -
csabi10
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi confighoz milyen processzor hűtőt ajánlotok?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre:6-7 ezer
2.: Milyen házba kerül: Aerocool cylon
3.: Milyen alaplapra lesz: Asus prime z270-k
4.: Processzor típusa Intel core i5 7600k
5.: Ramok típusa: G.Skill KIT (2x8GB) 16GISB DDR4 16GB PC 3000 CL16Válaszokat előre is köszönöm.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Szabikaa20 #82485 üzenetére
Több ismeretlen van a képletben..google nem dob semmi a magassági korlátra, tehát le kellene mérni IHS tetejétől az oldallap belsejéig, mit enged. Aztán a RAMok típusa, magasak-e, kell-e eltolt felépítés vagy sem. Ez a kettő adja a lehetőségeket, aztán az Alza kínálatában megnézed, mi elérhető..
Maga a proci normál OCval nem igényel extrát, kérdés milyen a TIM/IHS.
Azt azért figyelembe kell venni, hogy nem szellőzőbajnok a ház. Az oldallapi venti egyébként felesleges, max akkor van értelme, ha a VGA vertikális bordázattal szerelt, akkor kifelé dolgozva jót tesz a benti klímának. Egyéb esetben csak bezavar az elöl be, hátul ki légáramlatnak.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz csabi10 #82486 üzenetére
155mm helyed van, ilyen kerettel aprón Pure Rock, pont 155mm.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Szabikaa20 #82492 üzenetére
Igyekszik az ember, de munkaidőben azért lassabban megy ;p
Hát..elég töpszli..125W TDPig, az OCval azért nem lesz halk.. -
gootibi
csendes tag
válasz Speed® #82487 üzenetére
Szia!
Köszönöm! Körül nézek a neten hátha van valamilyen utángyártott kit, vagy esetleg aki csinál ilyet. Esetleg nem tudsz, tudtok aki csinál ilyet, vagy esetleg videó amiben valaki megvalósította már.
Nem örülök neki mert nagyon jó hűtő és persze baromi drága volt 5-6 évvel ezelőtt bőven 20 fölött volt... de ez van. -
Szabikaa20
őstag
válasz Speed® #82493 üzenetére
Igazából ezt is néztem,de ahoz kéne házat is cserélni,mert nem tudnám hova tenni...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Szabikaa20 #82494 üzenetére
Noctua TDP guide. Konkrétan 115Xre 95W+kis OCt ír, nem véletlenül, ugye a TIM/IHS téma. De nyilván nem szentírás, inkább a paraméterei alapján írom, amit. Hiába 5 hőcső, kicsi a bordázat, ilyesmi kialakítással nem születnek csúcsok Persze normális kereteken belül menni fog az OC is, ha nincs nagyon guánó a kupak alatt.
Mi lenne jobb? Ha pótolnád a hiányzó infókat, amiket írtam Anélkül hiába ajánlok bármit is, ha kilóg a házból vagy blokkolja a RAMjaidat..
CM ML240L..használható AIO az olcsóbb szegmensből, de mire raksz rá 2 értelmes ventit, ~25k..új ház még ennyi, ha normális kell..kicsit extrém (értelmetlen) kiadás lenne a célt figyelembe véve.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gootibi #82495 üzenetére
Nincs rá gyári megoldás, elengedte a gyártó, okkal.
Nem annyira potens, mint a mérete sejteti, nekem is volt anno, a látványon kívül semmi extrát nem tudott, pedig volt alatta fűtőérték, lett volna alkalma villantani. Egy ~fele méretű Megahalems kényelmesen hozza a szintjét, vagy hogy újabbat írjak, Mugen 5 Rev. B. / Brocken 3..bármelyikre előbb váltanék, minthogy nekiálljak backplateet/rögzítőelemeket gyártatni lézeressel nem kis időt eltöccsentve a megrajzolással/méretezéssel, nem kis összegért.
A helyedben eladnám és minimális ráfordítással vennék a fenti duóból. -
Szabikaa20
őstag
válasz Speed® #82497 üzenetére
Ezt olvastam én is csak nem tudtam értelmezni. Írtam,hogy kb 15cm a határ.Ramokat még nem tudom,de nem is lényeges,mert akkor olyanokat választok amik elférnek. Vagy hyperX lesz vagy gskill alacsony bordás.Azért se tudtam választani,mert sokhoz nincs odaírva a TDP se... Ennyi pénzért mint ez a Noctua kapnék 2bordás vízhűtést is.
-
hegegabi80
addikt
válasz gootibi #82484 üzenetére
Ha mindenképpen ragaszkodsz a régi hűtőhöz, azért én biztos megpróbálnám ezt az AM4 Upgrade Kit-et.
Igaz nem ehhez való, de a javasolt hűtők is ugyan ilyen lefogatással vannak, hátha jó lenne. Ha még se, akkor mehetne apróra a borda meg a kit is.
Sokat nem vesztesz vele szerintem, ugyanis ennél nem kell hátlapi, hiszen a gyárit használja, csak a lap tetejéről kell leszedni a műanyagot, majd a távtartó és a felső merevítő/lefogató. Aztán mehet rápróbálva a hűtő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Automata kávégépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Politika
- Windows 10
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DUNE médialejátszók topicja
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok