Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
(#75099) gyiku
A shadow rock 2 ennek ellenére erősebb, alaplapot csak nem írtál, de jóformán semmit ami kellene az ajánláshoz.
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition
Thermalright Macho 120 SBM
Thermaltake Riing Silent 12 Pro Blue / Red
Scythe Ninja 4
Raijintek Ereboss(#75100) Karmko
Mehet, az első ajánlatom ő lett volna.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
gyiku
nagyúr
válasz jim bcs #75101 üzenetére
nem irtam, mert szamomra egyertelmu mi fer be, meg mi kompatibilis a 2011-3-al.
ertem en, hogy miert ragaszkodsz minden kerdes kitoltesehez, de van nemi tapasztalatom, igy csak azert kerdeztem annyit, hogy rock 2 vagy ninja 4.meg is kaptam ra a valaszt, koszonom.
hüllő
-
jim bcs
nagyúr
Mint írtam, újabb konstrukció, én a ninja-t venném. Az újabb az újabb, ennyi
A
be quiet! Dark Rock 3
, Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition,
Thermalright Macho 120 SBM nem férne bele a keretbe?[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Egy i7 6700k-ra menne egy Dark Rock Pro 3, viszont nem tudom h a corsair vengeance lpx ramok elfernek e alatta?
Koszi a valaszokat. -
zoll13
újonc
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy egy GIGABYTE GA-H77-D3H alaplapra felférne e egy BE QUIET! Shadow Rock 2 úgy hogy csak az első memória csatlakozott takarja? Mert a ramok nem valami aprócskák sajna ( Kingston Hyperx KHX 1600c9D3/4GX ek)! Vagy szerintetek elég lenne egy kisebb venti is? a procim egy 3570k
Válaszotokat előre is köszönöm szépen! további szép estét -
jim bcs
nagyúr
válasz Alcsi69 #75110 üzenetére
(#75110) Alcsi69
Felesleges ekkora hűtőt rárakni, nem lesz tőle hűvösebb, ezek bőven elegek ->
be quiet! Pure Rock
be quiet! Dark Rock 3 de már ez is felesleges
Enermax ETS-T50 AXE Black (ETS-T50A-BVT_fan color led)
Enermax ETS-T50 AXE White (ETS-T50A-WVS_fan only white led)(#75111) zoll13
Még a 2. slotba is betakar, válaszolj a jobb oldalt fen a téma tudnivalók, vagy az összefoglaló legelején lévő kérdésekre és ajánlok egy jobbat, vagy olyat ami nem takar be.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
zoll13
újonc
Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
Mennyit szánsz a hűtőre? maximum 15000ft
Milyen házba kerül? hát jelenleg egy nagyon régi házban van aminek a tipusát nem tudom sajna, de 17cm magasság elfér benne!
Milyen alaplapra lesz?: GIGABYTE GA-H77-D3H
Processzor típusa?: i5 3570k
Ramok típusa?: 2db Kingston Hyperx KHX 1600c9D3/4GX
Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.): Jól szuperáljon nem kel led fény!
Játékra használom leginkább szóval 100 forog általában a proci. -
Kro
tag
Nah a héten megjön a hűtőm elvileg (Pure Rock).
Csak annyi kérdésem lenne, hogy Fatality z170 k4 lapon bezavar-e a ram slotokba?
Patriot Viper memóriák vannak benne 2x4.
Előre is köszi az infót! -
m4rk.89
aktív tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni CPU hűtővel kapcsolatban.
Jelenlegi konfigom Asus Z77-A, 2500k, Corsair H50, HAF 932 profi mod, 8 venti.
Alaplap F5-el gyári állapotra rakva LinX 10 kör után a legmagasabb maghők 73 77 77 76, vcore 1.224V és turbo 3700MH-re tette az órajelet, ami szerintem rossz eredmény.
Szerintetek a H50 kevés vagy elromlóban lehet? Tudnátok hűtést ajánlani? Lehet már nem forgalmazott hűtő használtan.
-
jim bcs
nagyúr
válasz zoll13 #75113 üzenetére
(#75113) zoll13
be quiet! Pure Rock
Thermalright Macho 120 SBM(#75114) Kro
Nem, mivel az elsődleges ram slotok az A2-B2, vagyis a cpu toktól távolabbiak.(#75115) Alcsi69
Csak azt ne mondd, hogy a be quiet! Dark Rock 3 csúnya(#75116) m4rk.89
be quiet! Pure Rock
A többi kérdésed a Kompakt vízhűtés topikba tartozik.[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
Kicsit ilyen irreleváns kérdés de foglalkoztatja a fantáziám, ha az ember házába hivatalosan X mm-s CPU hűtő fér max, és ennek fényében pont X mm-eset vesz, akkor arra kell számítani, hogy a hűtő teteje simogatni fogja az oldallapot, vagy 1-2 mili hézag akkor is van a kettő közt? Vagy ez házfüggő?
There is no war. Only the harvest.
-
jim bcs
nagyúr
válasz xPraetoriaNx #75118 üzenetére
A max.-on felül minden esetben marad 1-2mm hely.
-
törölt tag
válasz xPraetoriaNx #75118 üzenetére
A nyáron ez nálam is sarkalatos kérdés volt, annyira, hogy két hűtő jött igazából szóba toronyból:
A Be quiet! Pure Rock és a Thermalright Macho120 SBM
A házam Aerocool PGS Syclone II Black Edition amibe maximum 158 mm magas tornyot építhetek. A Be quiet! Pure Rock 155 mm magas, a Thermalright Macho 120 SBM pedig csak 150 mm, így elsőnek a Macho-t részesítettem előnyben. De mivel volt jobb csukló feletti ganglion műtétem, így a helyi boltban kellett összeszereltetnem, és hát nem akartam azt, hogy semmit sem veszek helyben, csak összeszereltetem. Macho-t viszont nem tudtak szerezni, de nagyon nagy szerencsémre Be quiet! Pure Rock hűtőt igen. A Thermalright-hoz még azért vonzódtam, mert volt a márkával tapasztalatom, anyumnál az ASUS A8N-SLI alaplapon Thermalright HR-05 SLI a chipset hűtő.
Így maradt tehát 3 mm, szerencsére a Be quiet! Pure Rock, gyönyörűen befért a házba, és nemhogy nem bántam meg, de egyenesen imádom! Halk, és hűvösen tartja a 4,6 GHz-en járatott i5 6600K processzoromat!AeroCool PGS Syclone II Black Edition - Be quiet! Pure Rock - Youtbe
-
LanyUs
senior tag
válasz jim bcs #75077 üzenetére
Éppen befért az alaplapra a Pure rock ( Gigabyte Z87-D3HP ). Tökéletes. A házam kicsit szűkös volt a szereléshez cooler master n300, mert felül kettő 120-as venti van, de megoldva a venti rögzítés is és az alaplapi cpu pin csatlakoztatás. Azért óvatosan 1 órát szerelgettem
Prime max temp stress teszttel i5 4570 stock 78-80 fok ( magok 85 ) pure rock 60 fok ( magok 66 ).
Érdekességképpen megfogtam a cpu hűtőborda tetejét max terhelésnél és még langyos sem volt legfelül. Ebből azonnal eszembe jutott, amit írtál itt. Hiába a giga felhőkarcoló 20 kg-os cucc a proci lapkán, ha egyszerűen nem képes több hőt átadni. Felesleges pénzkidobás. Köszönöm az ajánlást.Brutál halk a gép végre
-
-
Askformore
senior tag
Sziasztok, lehet nem ez a legjobb topic a kérdésemre (ha tudtok jobban passzolót, akkor mondjátok). Van egy NZXT H440 házam, aminek szeretném hatékonyabbá tenni a hűtését.. vagyis inkább a proci hőfokot letornászni. Jelenleg elöl van 3db venti, ami fújja be a levegőt, illetve hátul egy, ami szívja. Hogyan rendezzem át a ventiket, hogy a proci hőfok is javuljon picit? Szerencsére a ház mindent megenged e tekintetben.
Adatlapomon a konfig.
Köszi előre is a válaszokat!
-
jim bcs
nagyúr
válasz m4rk.89 #75128 üzenetére
(#75128) m4rk.89
Phu, user error, szép szőnyeg(#75129) Askformore
Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
flikenflaken
tag
Szieztok segitseget szeretnek kerni huto valasztashoz.
1. ~10k nagyon max 15 ha muszaj.
2. A hazat majd ehhez valasztom.
3. Msi b150m mortar (gtx 1060 lesz melle ha elfer)
4. I5 6600 nem lewz huzva
5. Eloszor 8gb kingston ddr4 2133 hyperx fury, majd kesobb ugyanilyen rammal lesz bovitve.
6. Lovesem sincs. Most egy cooler master hyper evo van,l ezzel elegedett vagyok de tetszenek a be quiet termekek is.
7. Milyen pasztat vegyek hozza?Elore is kosz.
-
jim bcs
nagyúr
válasz flikenflaken #75135 üzenetére
be quiet! Pure Rock
(155mm), paszta mellékelveBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
heitech
csendes tag
Sziasztok,
Thermalright Macho 120 SBM mellékelt gyári pasztája megfelelő vagy esetleg kellene helyett nézni valami jobbat?
Köszi
-
hegegabi80
addikt
Hali!
A Thermalright Macho 120 SBM lévő venit elvileg a TY-127 lenne? Mert a ventinél azt írják, hogy csak arra a cpu hűtőre jó. Ennek a ventinek milyen a lyuk elhelyezése? Mert nem a szokványos 120-as, az tuti.
Nekem lehet cpu hűtőre kellene, de olyan lenne a legjobb ami minél közelebb áll a 92 vagy 10-es lyukosztáshoz. -
jim bcs
nagyúr
válasz hegegabi80 #75139 üzenetére
TY-127 SV 300, normál 120-as felfogatással.
"olyan lenne a legjobb ami minél közelebb áll a 92 vagy 10-es lyukosztáshoz"
Neked a fent említett nem lesz jó, nézz 92-eset.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz flikenflaken #75141 üzenetére
be quiet! Pure Rock (155mm), paszta mellékelve
Thermalright Macho 120 SBM (150.15mm), paszta mellékelveÁr/érték/teljesítmény bajnokok. Mainstreamre ettől fentebb menni nincs értelme!
-
shut-u
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis help HA-n egy ismerősnek vásároltam egy félkész gépet.
CPU: i5 2500k
RAM: Corsair XMS3 2x4Gb
Lap: Gigabyte P67A-UD4-B3A következő problémám adódott. Van egy Arctic Freezer 11LP hűtő ami nem megy rá az alaplapra,mert nem fér el az alaplap hűtőbordái miatt.
Kép a bordákról:
[link]Az lenne a kérdésem,hogy olyan 5-10000 forintért milyen hűtő férne rá?
Köszönöm a segítséget!
-
ElBartimaeus
csendes tag
Hali!
Eladom régi gépem, de a procihűtőt megmentem róla (egy noctua nh c12pse14), főként mert fölösleges rá, meg mert bőven jó az új gépembe. (Ha rosszul gondolom, javítsatok ki: i6600k - tuning lesz, nzxt phantom ház, msi 1060 gaming, 16gb corsair vengeance 3000 ram.) Épp ezért keresek egy minél olcsóbb, de vállalható hűtőt egy i5 2500-ra; mit ajánlotok? Egy szellős corsair házban van, videokártya nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz ElBartimaeus #75145 üzenetére
ID-Cooling IS-50
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hali!
E5450 tuninghoz kellene egy hűtés, MSI P45 platinumba, talán a hely is szűkös lehet, ha valami nagy kerülne szóba.. max. 10-11k!
köszi. -
jim bcs
nagyúr
válasz BUZZLGHTYR #75147 üzenetére
(#75147) BUZZLGHTYR
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók ->
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)(#75148) flikenflaken
Ugyanazt a kettőt.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest