Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz szamoki #27349 üzenetére
HTPCbe 8 centis magassággal passzív hűtés Q6600ra? Lehetetlen
Egy Noctua NH-C12P sem elég szellőzés nélkül, az a proci melegszik.
Ha erre vagy erre felraksz egy normális 12es ventit, 7/8cm magas lesz.
Ventiből nem kell túlzásba esni, egy ~1ks AC F12 PWM bőven elég rá.[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
válasz Tothgera30 #27348 üzenetére
hm, és az Arctic Cooling Freezer XTREME Rev. 2 nem elég hozzá?
-
Tothgera30
Ármester
válasz scott_free #27352 üzenetére
Nem ajánlott, ár/teljesítmény arányban nem jó. Illetve az előbb még vékony hűtőt kerestél, szóval ez nekem ellentmondásos.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szamoki #27349 üzenetére
előző választ még annyival egészíteném ki, hogy teszteld ki és feszeld alul, úgy azért lényegesen kevesebbet fogyaszt. ha behozod 50-60W alá IBT alatt(ez olyan 1.050 alatti fesszel alapórajelen reális), akkor nyert ügyed van.
q6600 passzívan alulfeszelve lehetséges, elvileg egy HR01plus már elbírja. node az korántsem olcsó és dupla olyan magas. HR02 biztosan talán még alulfesz nélkül is, de az meg kb akkora, mint egy ITX lap q66ot passzívan tényleg csak egy kötegnyi hűtő bír el, mert fogyaszt, mint a disznó.
lanw: ha befér a házadba:
Arctic Cooling Freezer 13 pro
Scythe Ninja 3 / Mugen 2
Thermalright MUX 120 (pcgearben van csak)
illetve a merlinben az alpenföhnök is az árkategóriában jók.viszont mind 160mm körül van magasságban. hűteni ezek elegek, húzás is belefér.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy xeon e5530-as i7 re elég lesz majd az Ac freezer 7 pro rev 2 ? -
scott_free
senior tag
válasz Tothgera30 #27353 üzenetére
na ja, ez vékonyabbnak tűnt, de ha jól mértem, akkor pont rálóg az első memóriafoglalatra.
(talán 10 cm széles lehet a felfogatáshoz képest keresztbe - vagy kezdődjön magasan, hogy legyen alatta hely)a Scythe Grand Kama Cross bár nagy, de elvileg elfér alatta bármilyen memória. lehet, hogy az lesz, ha nem találok vmi jobbat.
-
tibi140
csendes tag
Sziasztok !
intel Core i5-2500k -ra kéne venti. max. 10 ezer-ig mehet
mit ajánlanátok ? -
proci985
MODERÁTOR
válasz tibi140 #27361 üzenetére
Cooler Master Hyper TX3/Arctic Cooling Freezer 7 pro rev2
Arctic Cooling Freezer 13
Arctic Cooling Freezer 13pro (Cooler Master Hyper 212 plus, Xigmatec S1284)
Scythe Mugen 2 / Ninja 3kb ezek. a Freezer 13pro jelenleg ár/érték bajnok 10k alatt, remek vétel. a Freezer 13/7/TX3 akkor jó, ha a nagyobbak nem férnének be.
lanw: szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
tibi140
csendes tag
Proci985 és Daert Kollégának Köszönöm a segítséget.
Szerintem a AC Freezer 19 PRO lesz -
sg22
senior tag
válasz Wind-Storm #26657 üzenetére
radira milyen ventit kéne szted rakni? aminek jó nagy a static presurre értéke? pl ezt? vagy a légszállitás a mérvadó?
what should I do about this?!
-
zeix
senior tag
Kinéztem ezt a hűtőt magamnak:
ThermalTake ISGC-400
Mi a véleményetek róla?
A magassága sztem jó, Thermaltake Bach HTPC házba kellene.
i7-960-hoz. -
Wind-Storm
őstag
Nem tudom pontosan melyik radiátorról van szó, de ha sűrű a lamellázottsága, akkor mindenképp olyan ventit kell venni ami át is tudja préselni rajta a levegőt.
Ez a venti amit mutattál, mind légnyomásban mind légszállításilag eléggé tud.
Viszont rohadt hangos is. de ha ez nem számít akkor veheted. -
proci985
MODERÁTOR
static pressure a mérvadó, a linkelt san ace széria pedig az egyik legjobb ilyen tekintetben.
más kérdés, hogy európában kb beszerezhetetlenek, és nagyon drágák. meg azért a 2600rpm kicsit sok, alulfeszelve is valszeg határeset szinten lesz halk. teljesíteni viszont fog.
[ Szerkesztve ]
-
sg22
senior tag
kosz sracok ! ( lehet venni, 6 matyas kiralyert adjak darabjat, az egy 1080as radin 50.000 + )
-
pepusos
senior tag
X4 955 BE-re egy Freezer 13 hűtő mennyire elég? Tudom hogy a Pro jobb lenne, de kíváncsi vagyok, hogy mennyire melegedne a sima 13-al.... köszi előre is!
-
sg22
senior tag
válasz Wind-Storm #27374 üzenetére
még nemtudom, de értettem a lényeget. minél sűrűbb a lamella, annál nagyobb static pressure érték kell
(mora 3-ra gondoltam)
[ Szerkesztve ]
-
sg22
senior tag
válasz Wind-Storm #27376 üzenetére
nemigazán számit, de először passzivban fogom kiprobálni, nem igazán játszom vga igényes játékkal.
-
Wind-Storm
őstag
Ennek a bordázatnak szerintem túl sűrű a lamellázottsága a passzív használathoz.
Viszont ha a halkság is fog számítani, talán még tudom javasonlni a Scythe Gentle Typhoon ventiket, nem a durva high rpm-eseket.
Ugyan golyóscsapágyasak ami hosszú élettartamot biztosít, kotyoghatnak halkan, viszont a kialakításuknak köszönhetően elvileg nagyon halkak.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #27378 üzenetére
Gentle Typhoonok nem golyósok, hanem nidec servok. és jelenleg kb a legjobb 120as ventik az említett San Acek után
a San Acek kb annyiban jobbak, hogy vastagok, alacsonyabb fordulaton halkak és nagyon jól bírják a strapát. képzavarral élve egy Sunon/Delta és egy Gentle Typhoon egy ventiben, az előbbiek árában.
egyébként mora3nak elég sokáig kéne bírnia passzívban is. ha az ár számít, akkor YateLoon pushpull lényegesen olcsóbban megvan, és csak picit hangosabb.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #27380 üzenetére
nidec a gyártó, elvileg spec szabadalom, de tényleg két golyós.
ball és 2ball között azért elég nagy a különbség: a 2BB megoldotta a zaj- és élettartamproblémákat, viszont iszonyatosan drága lett. a mindenféle újított csúszók (sintered, fdb) pont amiatt tudtak elterjedni, mert már bírták a meleget, hozták a 2BBt hangban és emellett lényegesen olcsóbban előállíthatók.
neten még nem láttam rájuk panaszkodni, és elvileg a kifutó sflex szériát a GT váltja.
-
Wind-Storm
őstag
válasz proci985 #27381 üzenetére
Duplagolyóscsapágyas ventivel már volt dolgom, és hát..
Közel sem győzött meg.
Nem hogy idővel, de már első bekapcsolásnál kotyog mint a frász.
Viszont szimpla golyóscsapágyassal úgy igazából még nem találkoztam.
Így összességében semmi jót nem tudok elmondani semelyik és semmilyen BB csapágyas ventiről sem..
Csend őrült vagyok, ez van...
Nálam most a be-quiet silentwings usc ventik a sláger, első osztályú folyadékcsapágyazással, kis áramfelvétellel.
S-Flex-ről szintén semmi jót nem tudok elmondani, volt egy 1200-asom, lepkefingyni légszállítás és ordenáré motorhang jellemzi.. a nagy közép és 7 lapátos kialakításnak köszönhetően ilyen lett.. De nem is a lapátszám miatt hanem a kialakítás végett. -
proci985
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #27382 üzenetére
szimpla golyóból nekem ultra kaze szériávan és a papst 4312vel van tapasztalatom, de azok nem éppen halk üzemre lettek kitalálva.a szélzajuk és a motorzajuk eléggé extrém volt mindkét esetben.
miket próbáltál duplásból?
sflexel nekem nem volt problémám, mondjuk én 1900asokat szoktam 5Vn járatni. sűrű bordán nekem elég jó tapasztalataim voltak velük, bár tény, hogy tandemben nagyon gyengén muzsikálnak.
viszont ezek a silentwingsek jól néznek ki, paramétereik is eléggé ígéretesek. mennyit és min használsz belőlük?
-
Wind-Storm
őstag
válasz proci985 #27383 üzenetére
Scythe Minebea ventik voltak zalman tápokban.
A silent IC áramkör tényleg eliminálta a tekercsből áradó jellegzetes búgó hangot.
viszont a golyóscsapágy bizony kopog, de még gumirögzítőkkel is hallani..2db 120mm-est használok a SilentWings USC ventikből.
800RPM tájékig hangtalanok, onnan már elkezd nőni a szélzajuk.. majd maxon elég durván előjön a turbulencia áldásos hatása hangban.
Házhűtőknek használom őket. A házban teljes átjárhatóság van. Egyik a ház elején lent, a máisikról meg van kép hogy holJa, holnap megyek 2db 140mm-esért, nagyon kíváncsi vagyok már rájuk, 18 nap után végre beszerezte a bolt nekem őket..
ezek 9 lapátosak, légnyomásuk fele sincs a 12-esnek, de nem érdekel.
Nagyon ígéretesnek tűnnek, majd holnap beszámolok róluk.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
sz_abika
addikt
Tx-3 + 2500k várhatóan olyan 4-4.2 körül, egy jól szellőző aurora házban megállja a helyét?
PSN: xszabikax
-
mitkov77
aktív tag
válasz sz_abika #27387 üzenetére
HA húzod a procit akkor jobban járnál egy cm hyper 212+-al. A tx3 jó, nekem is az van, de 65W procin... Azért egy négymagosra tuninggal komolyabb hűtés dukálna.
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
lorincmate
tag
Hello
egy i5-2500k kellene hűtő
olyan kellene amit a pclandon vagy a bluechipen megtudok venni max 15k
lehet hangos de csak magas fordulaton.
segítsetek![ Szerkesztve ]
F4 modul
-
moddingR
aktív tag
válasz lorincmate #27390 üzenetére
Scythe Ninja 3. Tuningra is jó , kézzel tudod szabályozni a ventijét.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lorincmate #27392 üzenetére
pasztát szoktak adni.
1kgt elbír.
mégegy ventit lehet rá rakni, legrosszabb esetben pl postásgumival.
-
amdphenomX4
csendes tag
6-8ezer körül milyen hűtőt ajánlotok az AM3-as csatlakozó felületű négymagosított processzoromra? Alapból egy AMD Phenom2 X2 550, de aktiváltam a plusz 2 magot így már 4magos. Gyári hűtő van rajta ami terhelés nélkül jól hűti, de terhelésnél süvít mint egy rakéta.
-
AYEL
tag
Sziasztok,
MSI H67MA-E45-B3 alaplapon, egy CM Hyper 212 Plus cpu hűtő van szerelve egy i7 2600-ra.
Az alaplaphoz jár egy utility, a ControlCenter, elvileg ebből lehet állítani a cpu hűtő fordulatát. Ez sajnos a gyakorlatban nem működik. Bárhova állítom, ugyanúgy pörög.
Tudtok valamilyen szoftvert ajánlani, amivel a CPU hűtő fordulatát tudom szabályozni?
Előre is köszi.
Szerk: OS: Win7 Ultimate 64bit
[ Szerkesztve ]
Smith & Wesson M&P45 - Black - Thumb Safety
-
mitkov77
aktív tag
A proci hűtője a CPU Fan -ra van csatlakoztatva? Mivel PWM-es ezért működnie kellene., Lehet, h bios ban aktíválni kell, hogy külső alkalmazással is szabályozni lehessen a fordulatot.
CPU-VGA-SSD összehasonlító teszteket itt találsz http://www.anandtech.com/bench . Ezért feleslege újabb hozzászólást írni. Engem úgy tanítottak, hogy ha hozzám szólnak - kérdeznek, válaszolok. Ha írok egy privát üzenetet te is tedd meg ugyan ezt.
-
macimisi
csendes tag
Sziasztok! Szeretném tudni,hogy vegyek e uj hűtőt. Amd x2 5600 cpun thermaltake tmg a2 van most. Szoba 28 fok,Idle 38 fok. 100% orthossal 15 perc mulva 60 fok.Játékkal 55 fok.Vegyek e uj hűtőt,vagy ez a hőfok még elmegy.Köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Dave501
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék egy extra halk processzor hűtőt, hosszú távra!
Most LGA775-höz kellene de pár hónap múlva váltanék LGA1156-ra.Az lenne a kérdésem mit ajánlanátok?
Az esélyesek Noctua NH-D14, Scythe Mugen 2 Rev. B, Scythe Yasya, Scythe Ninja 3.Mi a tapasztalatok ezekkel ?
Az ár kevésbé lényeges az érdekelne melyik a leghalkabb.
Passzív megoldásban nem gondolkodom mert a házam hűtése is csendes alacsony fordulatszámú ventillátorokkal van megoldva nem lenne elég szerintem.A Scythe Mugen 2 Rev. B Ventilátor sebessége: 0(+200 rpm) - 1,300 rpm(+-10%) ez azt jelenti hogy ha nem szükséges leállítja ventillátort?
Dávid
-
Daert
őstag
válasz macimisi #27398 üzenetére
Ha nem zavar nagyon a hűtő ventilátorának hangja terhelés alatt,akkor nem kell.55-60°C terhelés alatt még elmegy.
Talán majd ha új procit és lapot veszel.Dave501 : A Thermalright HR.02 lenne egy jó választás,és hozzá egy halk 140-es venti.
Akér egy TR TY140 800-as fordulaton is kellemes mennyiségű levegőt tol és nagyon közelről,kb 10cm-nél van enyhe motorhangja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest