Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #65868 üzenetére
11.22-én adták fel, de nem a DHL hozta ki. hanem a posta küldött emailes értesítőt (!) hogy fáradjak be érte.
Ez az új módi (azaz nem hozzák ki az ilyen csomagokat) körülbelül fél éve a postánál, csak néha SMS jön email helyett.féltem hogy túl érdes lesz
Kicsit textúrázottabb egy vadonatúj GMK-nál, a PBT változat ennél sokkal rücskösebb Személyes véleményem, hogy jó ez is és a nagyon sima is (SA, KAT), csak ne legyen csúszós.az FJ5 besüllyesztés egy kicsit fura de nem vészes
Az lényegében szakadék Úgy emlékeztem, hogy normál FJ5 is a csomag része, de rosszul és úgy néz ki, hogy öntőformájuk sincsen hozzá. Lényegében a normál MT3 mélyítés olyan mély, mint SA-nál az FJ5 mélyítés.Kíváncsi vagyok, mennyire fog kopni nálad (mert ugyebár ABS), nálam határozottan jól bírja, fél év után egyetlen mm²-nyi pont van a bal Alt esetében, ami meglepő volt, mert GMK-nál már korcsolyapálya volt minden módosító közel teljes felülete 2-3 hónap után.
A numpaden mennyire jön be? Nálam az az egyetlen hely, ahol nem annyira működik a profil, mert nem tudnak úgy siklani az ujjaim számok gépelése közben. Még a ↑ lehet ilyen, a PBT változatban szoktak adni R2 változatot is az R4 mellett abból a billentyűből, de az R4 csak nagyon rövid megszokást igényelt (az extras kit árának töredékét sem éri meg azt az egyetlen billentyű, nemhogy a teljes árát).
Ami még pozitívum, hogy a nagy és vastag feliratok miatt a sötétszürke alap ellenére meglepően jól látható a monitor fényénél.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz copass #65887 üzenetére
Kövezzetek meg, de kb. 15 éve én nagyon szerettem az a4tech indukciós egereit. Az utolsót addig használtam, amig a festék teljesen lekopott az amúgy áttetsző műanyag hátáról. Baromi könnyű volt, se kábel, se elem, se aksi...
Persze láttam, hogy azóta merre tartanak.#65884 Lokids
Érzésre ennyire magasan kapcsol a Kaihl red?
A Controlpadben Gateron Red-ek vannak nálam, ahhoz képest elvileg csak 0.2mm a különbség és ugyanúgy 45gf, de tudom pihentetni az ujjaim rajta véletlen kapcsolások nélkül.
Ha nem box kaihl, akkor nem lenne megoldás, ha O-ringeznéd? 1.8-nál kapcsol, 2mm-nél vége, halkabb is lenne.M.
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #65927 üzenetére
A ház alsó része számít igazán a simán járásban, így adná magát JWK/Durock donor alulra, és a Cherry eredeti felülre, hogy ne kelljen filmet használni, de 5-10 eurócenttel drágábban ott lenne a Durock Silent Linear, aminél a stem jobban halkított.
A Gateron X is nagyon jó lenne a friss öntőformával, mindenféle kenés nélkül is nagyon simán jár, de ennek 60 eurócent darabja (és a tökéletes eredmlnyhez azért kenni kell).
Legolcsóbb talán a Gateron Pro lenne, ami gyári kenéssel hasonlóan simán jár, mint az X, ennél a rugót kenni kell, ez AliExpressről áfával együtt 30 dollárcentből ideér (az enyém tökéletes, de hallani olyat, hogy vannak rosszabb sorozatok belőle).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #65929 üzenetére
vhol olvastam olyat hogy nem mindegyik gateron jó.
Mit jelent a nem jó ebben a kontextusban?Gateron X van itthon, még nem szedtem szét egyet sem, és nem is tervezem, amíg nem állok neki megkenni (nem szeretek szétszedni kapcsolókat csak azért, hogy szétszedjem, mert ilyenkor a felső rész azért torzul kicsit).
Gateron Pro szintén van, stock állapotban azon gépelek, mivel kettőt kinyírtak a Mill-Max socketek, így azokat talán szétkapom ma valamikor, és megnézem Durock stemmel (Cherry nincsen), valamint Durock Silent Linear is akad összehasonlításképpen halkságra.
-
dqdb
nagyúr
-
nyunyu
félisten
válasz copass #65941 üzenetére
Silent White-nak Outemu specifikációjú a stem szára, ~0.1mm-mel vastagabb, mint a Cherry stemeké, így nem fér bele a Cherry és Gateron házak aljában lévő vezető csőbe..
Silent Grey viszont belefér, mivel az a színét leszámítva a Sky Silent stemjét használja, ami meg minden ízében csereszabatos a Cherry kapcsolókkal.
Emiatt persze a Silent Grey stemje jobban lötyög a szokásos Outemu házban, mint a Silent Whiteé.
Előző képemnek lemaradt a képaláírása:
Balról harmadik a Gateron Silent Brown, hatodik meg az Outemu Sky Silent/Silent Grey stem.Többi megfejtését a kiadóban várjuk.
Ezeken jobban látszik az Outemu hangtompítója
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
steewcv65
őstag
válasz copass #65970 üzenetére
Akkor ezekbol a leghalkabb ez a redragon lenne, mert az urage nem kaphato silent kapcsoloval sehohol.Fnatik ministreak silent red?Most egy cherry mx 3.0s van es jo halk.Ilyen halkat keresnek tkl-ben.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
nyunyu
félisten
válasz copass #65970 üzenetére
Pont azt a 3000N videót találtam meg én is.
De én leginkább a stabok zörgését hallom, de szerencsére az is könnyen orvosolható, csak ki kell pattintani a stabokat a PCBből, és mehet a bandaid mod+kenés.
Mivel a billzetben nincs plate, így a Cherry kapcsolók felülről nyithatóak maradnak, így a kapcsoló kenés sem akadály, vagy akár a rugót, stemet is cserélheted neked jobban tetszőre. (Gateronok biztosan beleférnek, Outemukból csak a Gazzew féle dizájnokból származó stemek jók. (pl. Sky kapcsolók, Silent Grey.)
Silent White NEM! **: Ha Tarzan erős, az sem akadály
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Throme
veterán
válasz copass #65983 üzenetére
A linken szereplő billentyűzet layout-ja - angol kiosztás ellenére - olyan(nak tűnik), mint a magyar (í, ű gombok, "magyar" enter).
Ennél a billentyűzetnél ha a windows-ban magyar kiosztást álasztok, akkor működni fog a "í" (bal shfit mellett) és a "ű" (enter mellett)?
Azt értem, hogy a gombokon a karakterek ettől még UK marad. -
dqdb
nagyúr
válasz copass #65987 üzenetére
A rugó tér el, a Dolphin könnyebb, 62 grammos, ahogyan a Silent Alpaca is, míg a Daybreak 67 grammos.
Nem halkítottban az összes L variáns valaha csak a stem színében tért el, de azóta változtattak (=létrehozták a káoszt), és már többféle rugóval is kaphatóak ezek.
Ha ilyet veszel és megkened, akkor nagyon nagy valószínűséggel filmezni is kell majd.
[ Szerkesztve ]
-
-
nuke7
veterán
válasz copass #66146 üzenetére
kár... akkor az a tervem, hogy egy billentyűzetet használok a laptophoz meg a rendes géphez nem kivitelezhető, csak kábel át-dugdosással..?
#66147nyunyu: mi az a KVM switch, és mi van, ha nincs DP-s monitorom..?
BTW azt tudja valaki, hogy miért drágább a gateron brown hotswap mint a többi hotswap..?
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
lacam
aktív tag
válasz copass #66207 üzenetére
Nem titok lassan 40 vagyok, én még NES-en szocializálódtam meg TV tenis-en. (megj: imádtam, kell az analóg kor emléke) a kormány nekem anno űrtechnika volt. Egyszer nagyonrég vásároltam még gameport-ba (vagy mi a tök volt az) való kormányt, amit a potméter elkoszolódásáig használhattam, amit még a win98-ban kalibrálni kellett és ugrált a jel mint gólyaf.s a levegőben) amit aztán nagyívben dobtam a kukába...és megtanultam (Network Q RAC rally) billentyűvel mókolni az irányítandót.
Magam szórakoztatására, a multiplayer kihívások teljes kihagyása okán totál feleslegesnek érzem, hogy kivágjak az ablakon több 10 ha nem 100e ft-ot kontrollerre.Elbogarászok heti 30 percet (kb ennyim van 😁) a saját szórakoztatásomra... a dolgok jelen állása szerint valami világítós billentyűzetre volna szükségem s mivel agyon van hype-olva a mechanikus, ezért merült fel bennem ennek a lehetősége...csak nem volt még dolgom ilyennel, egy alkalommal zongoráztam rajta pár pillanatot egy Media Marktban és tetszett a billentés érzete..csak nem tudom, lehet-e, elvárható -e egy ilyentől, hogyha a magamfajta dinoszaurusz nekiül nyomkodni azt, hasonlóan működjön, mint a membrános...amiről tudom, ha nem csapkodom asztalig a billentyűt, az útjának feléig nyomom, akkor csak egy picit fog kitérni a karakter, fordulni a kamion kerék vagy pördülni a repülő a flightsim-ben.
-
Throme
veterán
válasz copass #66221 üzenetére
Ezt már láttam valahol, nem tudom mennyire lehet jobb....
Molydeus:
Végül berendeltem a cooler master CK530 V2 billentyűzetet.
Ha megjön, megy rá a mostani kupak készlet.
Valahogy túlteszem magam a capslock gyagyás világítás megoldásán....
Kíváncsi vagyok a TTC kapcsolók hogy fognak szuperálni.
Kösz még1x a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz copass #66224 üzenetére
Ha komolyabb szimulátor rajongó valaki, akkor kormány elengedhetetlen.
Forza, Ride, NFS... stb offline bőven elég a kontroller, az alá (billentyűzet) nem mennék.
Kidobott pénz csak ezért billentyűzetet venni.
Sőt, én konzolról most kicsit visszajöttem PC-re és lövöldéket is kontrollerrel játszom, mert a billentyűzet a sok gombos játékokhoz szerintem nem olyan jó. Oké az egeres célzás az minidig jobb lesz, de a billentyűnyomkodás nagyon kényelmetlen és nem mindig találom el mit kell lenyomni.Hozzáteszem, a kérdezőnek nem biztos, hogy bejönne játék alatt a kattanás és ezzel járó zaj, játék alatt!! Ha csak nem fülessel játszik... de mondjuk a lakásban élőknek lehet nem mindegy.... szerintem ezzel is számolni kell...
A tényleg csendes mechanikus billentyűzetek, meg nagyon drágák... nem a megadott 20-30k huf színvonal ....Játékot leszámítva minden másra jó nagyon ez a mechanikus billentyűzetem, pedig semmi extra.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #66259 üzenetére
Ez inkább MG-nek tűnik, ami SA-MT3 hibrid, és amit már régóta szeretnék kipróbálni, de nincsen hozzá normális ISO support. Az összes színválaszték valaminek a koppintása
Lehet, hogy behúzok egyet. Kitting terén eléggé jól átgondolt mindegyik, meglepően átgondolt, egyetlen dolgot tudok felhozni, ez pedig split space-ből nincsen alpha színű, csak accent. A minőség az más kérdés, azon eléggé el lehet vérezni, kár, hogy nincsen még review.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz copass #66255 üzenetére
Miért kéne? 20+ éve működnek a cordless billentyűzetek natívan PC-vel, már jóval a BT szabvány előtt is.
Arról nem tehetek, h nem PC-hez gyártanak manapság.Ha a nagy gyártók meg tudják oldani, h mindhárom kapcsolatot tudja a termékük, akkor a kicsik miért nem tudják belerakni ugyanazt a vezérlőt? Nyilván nem is egyedi gyártásban megy az elektronika, hanem vmi BT/wifi kettő az egyben adó-vevő lehet ezekben, mert ez az elterjedt és relatíve olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz copass #66276 üzenetére
Én is direkt gateron redes billentyűt vettem. Hónapokig nézegettem, hogy milyen legyen, milyen switch érné meg, és erre jutottam. Nem bántam meg abszolút. Halkabb lehetne, de nem érdekel, a lényeg, hogy élvezet vele gépelni, és játékhoz is jó volt, ameddig játszottam.
Buliban hasznos! =]
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #66326 üzenetére
Igen, azt néztem én is, hogy a Marvelnél is drágábban adták a nevüket és a színüket. A 130 dolláros (és készleten lévő) Marvelnek megfelelő készletet néhány extra noveltyvel 150 dollárért kapsz meg (és várhatsz rá 8 hónapot).
-
nagyúr
válasz copass #66441 üzenetére
Igen, igen, dqdb kolléga is a DSA-t javasolja. Köszi a tippet, látom van belőle ergodox, a sok 1.25-öshöz az fog kelleni.
7: wow, ez valóban sokkal kompaktabb.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #66451 üzenetére
[link]
bal felső sarokban Stack Mode, aztán indulhat az összehasonlítás. Saját tapasztalat alapján a KAM is lényegesen jobb, mint az XDA, és DSA szintet hoz, csak az nehezen beszerezhető.XDAS-om van, játék közben sokszor lecsúszott róla.
És az XDAS még jobbnak tűnik összehasonlító képek alapján, mint az eredeti XDA, amit próbáltam és borzalmas[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz copass #65868 üzenetére
Az a numpad honnan, merről, milyen? Ha átjár a split spirit, kelleni fog egy külön numpad, mivel sokat excelezek.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
Sirandrish
legenda
-
copass
veterán
válasz copass #66938 üzenetére
nekem fahrenheit 28020 van, ami most már Basetech ZD néven futnak úgy látom.
több éve használom gond nélkül.
ZD 99 ugyanúgy néz ki mint a fahrenheti 28020, csak kékben!
ZD 8906L már kijelzi a hőfokot és cserélhető a páka része is külön.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Zizi123
senior tag
válasz copass #66996 üzenetére
En a slim billentyuzeteket szeretem, azon belul is egyenlore a HP Business Slim a kedvencem.
20-30 fele billentyuzetet probaltam ki legalabb ez jott be leginkabb, de a notebook billentyuezetek is nagyon jok, ezert vettem mechanikus low profile-t.
Legutobbi vasarlasom 1 Cherry Stream 3.0 volt, ami nagyon bejon, egyedul csak annyi bajom van vele, hogy nehez lenyomni. Marmint nyilvan nem nehez, csak nem kenyelmesen konnyu (ugyanez volt a bajom az Apple Magic Keyboard-al is), ezert bizok abban, hogy a red switch-el sem lesz gond. 40g mondju tenyleg konnyunek mondhato, de vegulis a Kailh Choc Low Profile 25g -jahoz kepest meg mindig jobb
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest