Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    Szegény 75%-os billentyűzetek rosszul érzik magukat tőletek, úgyhogy hadd jöjjön a felmentősereg :D Nyilván minden nagyon szubjektív, de nagyjából semmivel nem értek egyet amit itt írtatok. :D

    Arányok, ronda 75%: Ezt az érvet sosem értettem (persze újra hangsúlyozom, hogy erősen szubjektív dolog). Több példa alapján sem: Pl szerintem a legjobban kinéző billentyűzet kiosztás az valami ilyesmi, nem tudom ennek mi a pontos neve:
    Wind X. Nincs "F" sor, de van numpad, összetorlasztva a nyilakkal mint az 1800-asok esetén. Iszonyat dögös. Az más kérdés hogy ez nekem teljesen nem jó, mert az F sort néha használom, a numpadot meg kb sosem. MIndenesetre ha az arányait nézem, akkor a szélesség magasság mondjuk hasonló a számsor nélküli Keychron Q9-hez, amit meg borzalmasan rondának tartok. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy nem az arány szabja meg, hogy a Wind X tetszik, a Q9 meg nem.

    Másik dolog:
    A fenti képen egy Qk65 meg a talán legszebb 75%-os a piacon, a Mode Sonnet látható. Most komolyan, mennyivel szebb a Sonnet mint a QK65? Pedig az arányai még "rosszabbak" mint egy standard 75%-osé az F sor fölötti accent csík miatt, de sokkal komolyabban néz ki szerintem a Sonnet, és ezt nem a színes keycap-ek miatt mondom a QK65-ön. Nekem a 65%-os vagy az alatti, de még nem split vagy nem alice, "standard" billentyűzetek mindig is olyan érzést keltettek, mintha defektesek lennének, nemhogy numpad nincs de még F sor se, csak a very bare minimum, mintha szegény ember billentyűzete lenne (és most nem arról beszélek hogy tényleg kell-e az embernek az "F" sor, csak hogy annak lenyesése milyen benyomást kelt bennem így érzésre)

    "F"sor nem kell, messze van stb: Az tény hogy ritkán használja az ember, de én pl. a legtöbbször amikor hazsnálom, nem a "gépelési" pozícióban van a kezem. Pl. böngészek valamit, többnyire az egeret használom a kezem nincs is a billentyűzeten és keresni akarok az oldalon, nyomni kell egy F3-at. Vagy játszok és nyomni kell egy gyorsmentést. Egyik eset sem olyan hogy a homing billentyűkön pihennek az ujjaim, és ilyenkor idegesítő hogy kombót kell nyomni. Persze ez már eléggé ilyen first-world problem. Ami viszont tényleg érvágás az a ''0' vs Esc kérdéskör, hogy valamelyikre billentyűkombót kell lenyomni, legyen az akár a CapsLock is egy teljesen programozható billentyűzeten. Ilyenkor jut olyan az eszembe mindig, hogy ráköltök össz-vissz 200k-t egy billentyűzetre, nehogymár ne legyen dedikált nulla meg Esc gomb egymás fölött. Jó persze, értem, hazsnáljak ANSI-t vagy valami nem magyar ISO kiosztást ahol a 0 a 9-es után van... NEVER! :DDD Amikor megvettem a Qk65-öt, azt gondoltom, hogy annyira a 65% pörög a custom piacon, hogy 75% vagy TKL vonalon sosem lesz 200$ körüli, jól tervezett testreszabható, minőségi ÉS wireless custom, ezért ha mindezt együtt akarja az ember relatíve korrekt áron akkor muszáj blemenni 65%-ra, de szerencsére későb megcáfolt a piac úgyhogy el is adtam a QK65-öt. Ikki68 meg kifejezetten ronda az én szememben, jobb felső sarokban az a 4-es cluster nagyon fura, mintha nem tudta volna eldönteni a billentyűzet hogy 65%-os vagy TKL akarna lenni. Fejlődési rendellenessége van szegénynek. :D

    "F" sor nincs elválasztva: Na itt egyetértek, ez tényleg zavaró, Keychron K2-ben is zavar. Bár szerintem ezen erősen lehet javítani olyan kupakokkal ahol az R5 meg az R4 eltérő magasságú, pl KAT profilnál.

    Én speciel azt sem szeretem, hogy a felfelé nyíl mellett jobbra közvetlneül van billentyű. Kinézetre jól néz ki, használni már nem olyan fun. Lehet jobb oldali "Fn" gombnak az egy tökéletes pozíció, de engem zavar hogy egybe van a jobb shift - felfelé nyíl - valami egyéb gomb, egy sorban, így nem tudom azonnal kitapintani a nyilakat. Szóval vagy legyen üresség a felfelé nyíltól jobbra, vagy legyen exploded layout és úgy legyenek elválasztva a nyilak, mindkettő segíti a kitapintást. Sajnos a K2 is ilyen "egybe minden" billentyűzet, annál ezt úgy hidaltam át nagyjából, hogy Keychron OEM profilos kupakok vannak rajta, kivéve a space meg a nyilak, azok Cherry profilosak így alacsonyabbak, szóval hiába van a felső nyíl mellett mindkét oldalon kupak, az eltérő magasság miatt könnyű érezni hogy melyik is a felső nyíl ezáltal hol van az arrow cluster.

    A konklúzió persze mindig az, hogy mindenkinek megvannak az egyéni preferenciái, és nincs objektíven jobb vagy rosszabb megoldás, bizonyos keretek között legalábbis.

    [ Szerkesztve ]

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák