Új hozzászólás Aktív témák

  • Quent1n

    senior tag

    Nos, nem kevés utánajárás után sikerült ma szert tennem egy Blackwidow Chroma, német kiosztású billentyűzetre egy fórumtárstól bontatlan állapotban 36 ezer forintért. Ennyit szerintem simán megért.

    Első benyomások:

    - Kissé hangos, szóval O ringek beszerzése folyamatban (tud valaki valami helyet nálunk ahol lehet szerezni? )
    - Kényelmes: a gépelés élmény rajta. Gyors, pontos.
    - RGB: Nagyon jól mutat, szépen megkülönböztetni a gombokat, és kellően testre szabható.
    - Szoftver: Igazi bolondbiztos, szépen és egyszerűen alakítható, eddig egyetlen dolgot hiányolok az pedig a random reactive funkció de majdcsak megcsinálja valaki. Külön öröm, hogy egész sok profilt találni hozzá.
    - Gombok: Német kiosztás így semmi gond nincs a billentyűk számával, viszont a feliratozás ugye kissé eltérő... Még az ékezetes betűk nem zavarnak, az viszont egy kicsit zavaró, hogy a speciális karaktereket nem írták fel a billentyűk alá (pl #&@{} stb). A makró gombok nagyon jók, bár a távolságuk határeset, de simán megszokható. A multimédia billentyűk hiánya engem nem zavar, fn-el szépen megoldható minden :) Ami kicsit fura, hogy a béna Synapse a regisztrációnál ugye német billentyűzetnek ismeri ezért ékezetes betűkhöz kénytelen vagyok az ALT+130 stb kódokat használni.
    - Kapcsolók: Razer green, Kailh ezt mindenki tudja. Érzésre nem egy MX de teljesen egyetértek azokkal akik szerint kissé túl van misztifikálva a Cherry dolog. Simán jó és fényévekkel a membrán előtt van. Hozzám az MX Brown áll a legközelebb és sajnálom, hogy az nem jött össze de ilyen fos kínálat mellett ez van. :) Konkrétan szinte lehetetlen ebben az országban egy RGB-MX Brown-UK/DE billt szerezni. Amazonról meg ebayről persze lehet horror áron, aztán ha garis ügyintézés van akkor jöhet a feketeleves..

    Összességében ha valaki ilyesmi áron hozzá tud jutni annak simán ajánlom (van még egy a Hardveraprón 35k-ért és egy másik eladótól, UK layout).

    Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

Új hozzászólás Aktív témák