Új hozzászólás Aktív témák

  • dcenter

    csendes tag

    Sziasztok!

    Van egy c2d E6500 alapú gépem, vmi bánat g41es asus lappal, 2gb 1333as rammal es 64es samsung ssdvel (komolyabb tarolasra meg egy NAS). Sokszor csak alap dolgokra használom (net, office stb), de szoktam vele grafikai munkákat is végezni (vektor, raszter képszerkesztés, zenei stúdiómunkák). Eljárt felette az idő, ezért cserélném.

    Amit kinéztem (sajnos elég szűk a keret):
    -Intel G3220
    -Gigabyte GA-H81M-HD3 (a sokfajta videokimenet miatt, ez majd kell)
    -a ram melle meg egy ugyanolyan 2gb-os modul
    -meg egy ssd
    -egy 350es fsp tap

    Ami a para:
    Most lehet, hogy be fog jönni pár videós munka is (nem nagy dolgok, max 720p 2-3 perces typo animálás, ilyesmik, nem élőszereplős.. illetve a zenei vonalat is próbálom jobban kiaknázni) és bár a jelenlegi konfiggal is csináltam hasonlókat (nagyon türelmesen, sok kávészünettel ... :)) ), ha a keretet tudnám kicsit (kb max 10-15-20ezerrel húzni), melyik komponenst cseréljem a tervezettek közül?

    Elsőként a procira gondoltam, az i3 4130 még beleférne, bar akkor gondolom érdemes lenne hozza a ramokat is cserélni, az meg most nem fér bele. Tényleg nem tudom, hogy a videós melók melyik erőforrást használják leginkább, gondolkodjak inkább egy dedikált VGAban vagy csak a ram bővítésén? (a végcél egyébként vmi 4.gen i5 lenne min 8gb 1666os ramokkal, de az meg odébb lesz, addig próbálok a legjobban sakkozni)

    köszi bármilyen építő hozzászólást!

Új hozzászólás Aktív témák