Új hozzászólás Aktív témák

  • Den Hadnagy

    senior tag

    Sziasztok!

    Újságírással foglalkozó barátomnak szeretnék gépet összerakni, de nyugodtabb vagyok, ha kikérem az itteni emberek véleményét is.

    Nyilván nem egy vérpistikéről van szó, de mindennapos használatban kellemes sebességet szeretne a srác, mert ritkán vesz gépet, de akkor hosszú távra, így az időtállóság és a megbízhatóság elvárás.

    Az egyedüli, ami a régi gépéből átköltözik, az egy Geforce GTS 450 1GB

    AMD pártiként FX-sorozatban gondolkodom, szeretnék neki 3 árváltozatot adni, értelemszerűen 4-6-8 magos változatban.

    Ami tuti

    64/128 GB Samsung 830 SSD + 500GB/1TB Samsung 7200-es vinyót, 8 vagy 16 giga memóriát, 400-as FSP-t szánok a konfig-változatokba. A pénz: 150-250k forint.

    A változó alkatrészekkel kapcsolatos kérdéseim (árakat is kérnék szépen)

    1. kérdés:
    A megbízhatósági, kompatibilitási és en bloc problémamentes működés szempontját mindenek előtt szem előtt tartva mi most a bestbuy alaplap FX procik alá (legyen az bármelyik a 3ból)? (sok usb, integrált hang, de ne essünk túlzásokba, nem kell minden csatiból 100 db rá :) )

    2. kérdés:
    Ár-érték arányban 4-6-8 magos változatban melyik típusú CPU-t nézzem (halk, stabil működés a cél, nem lesz rángatva, nem olyan a felhasználó). Arra vonatkozóan kérlek ne győzködjetek, hogy megéri-e pl. nyolcmagosat venni, szerintem indokolt lehet, csak tudni szeretném, hogy a sok változat közül melyik a legésszerűbb.

    3. Memóriából melyik típus? Kingmax ill. Kingston párti vagyok, de tudom, hogy sokféle jó van még. Milyen az egyes processzorok esetében a támogatott max. freki?

    Köszönöm a segítségeteket!
    DH

    "Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem  kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."

Új hozzászólás Aktív témák