Új hozzászólás Aktív témák

  • p.lac

    tag

    válasz #98593280 #54454 üzenetére

    Először is köszönöm, hogy időt és energiát szántál rá, és válaszoltál.

    Vettem magamnak kb. 2 hete egy A30-as házat, egy G2030-as proci mellé (dedikált videó nélkül, IGP-t használok, nekem jelenleg elég), SSD-vel és ideiglenesen egy régi 80GB-os Samsung vinyóval (a nagytesó meghalt 1 hete, ez volt az előd és ez azért fogyaszt/melegít). Így fogyaszt a rendszer (monitor, router nélkül, csak a gép) üresjáratban 28W-ot, teljes prociterhelésen 48W-ot. Ez azért nem atomerőmű, sok hő nem keletkezik, ezzel a táp 12cm-es ventije elbír (házból szív ugye). Ilyen esetben, ha limitált a keret, szerintem elmegy ez a ház, egyébként az enyém nem sorjás, és bár nyilván vékonyak a lemezei, de ennek egyelőre nem látom napi szinten a hátrányát. Tudom, hogy ház és ház között van különbség, de a pénzügyi realitást is figyelembe kell venni esetenként. Ha valaki tud és akar jobb házat venni és utánanéz, természetesen jobb, ha jobbat vesz, ezt a házat én a legalsó kategória bizonyos esetekben használható házának tekintem, nyilván (gyártási) kockázatokkal.

    A jól szellőzik kitétel valóban vicces lehetett számodra, hiszen más kategóriához szoktál, én ezt a hasonló áru házakhoz képest értettem, az előlapon, az oldallapon és a hátlapon lévő nyílások miatt.

    A 9cm-es venti lehet, hogy tényleg szart se ér, de ha azt számolom, hogy 150W-ra taksáltad a gép fogyasztását, a venti pedig max 49m3/h légszállítást tud, akkor ha nem számoltam el semmit, akkor 9 fokos deltaT esetén "kihozza" a 150W-ot (nyilván ekkor már hangoskodik), és akkor a táp 12cm-es ventijének légszállítását még nem is számoltam. Elég jól meggyőzöm itt magam elméleti szinten :-), hacsak valakinek nincs konkrét negatív tapasztalata, még ki is próbálom.

    Köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmemet az 500-as CTG hosszú kábeleire.

    p.lac

Új hozzászólás Aktív témák