Új hozzászólás Aktív témák

  • tkesy

    őstag

    válasz #98593280 #27705 üzenetére

    Egyébként a Sandy-s és Ivy-s gpu között van pár igen fontos javítás, bár tény, hogy átlagember ezekkel a problémákkak nem sokszor találkozik... nomeg ezektől függetlenül is simán viszi az 1080p-t... :)

    "Először is HTPC-ket érintő változás, hogy az Ivy Bridge már támogatja a 23,976 Hz-es frissítést, vagyis a Blu-ray filmek lejátszása megfelelő lehet, azaz natív módban nem fog 40 másodpercenként megakadni a kép."

    "Szintén nagyon fontos újítás az YCbCr támogatás megjelenése, mely a HTPC-s közösségnek szintén elengedhetetlen szolgáltatás. A Sandy Bridge csak az RGB módot támogatta, ami az xvYCC kompatibilis HDTV-knél korlátozott színmegjelenítést jelentett, de az Ivy Bridge esetében ezt megoldotta az Intel."

    "Sajnos a Sandy Bridge IGP-jének DXVA támogatása is eléggé gyenge volt. A probléma a szabvány szerint megírt, rendszerint ingyenes DXVA kodekek (például az MPC Video Decoder) kapcsán merült fel, amikor az 5 körüli referencia frame kódolású, H.264-es videók esetében képhibát generált a hardver egy rövid időre. Ez jellemző volt az Intel korábbi generációs grafikus vezérlőire is, ám az Ivy Bridge IGP-je ebből a szempontból végre kivétel."

    forrás: Ivy-s ph! teszt

    >>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<

Új hozzászólás Aktív témák