Új hozzászólás Aktív témák

  • Abrion

    senior tag

    Hali

    e hónapban lesz kb 140e FT PC upgradere, próbáltam összerakni , de úgy látom, ez nem fog összejönni, túl sok felé buktam, vagy túl drágára jönn ki az egész vagy nem vagyok biztos benne hogy jó a választás :D, inkább leírom mi a vágyam. azt sok sikert a a segítőnek, de miért érzem úgy hogy ez több lesz 140t FT-nál? :D

    1. Mire fogod használni a gépet? singleplayer játékok és videó nézésre, meg yt live stream :) talán, de nem :) nem nem, oda kell még egy capture card is. nem nem, most nem.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

    Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8 | ADATA SU 800 128GB | Toshiba HDWD110
    4. Mennyi a kereted rá? 140E
    5. a képernyő megvan már

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Ház : olyan amibe tudok optikai meghajtót rakni.
    Alaplap: Intel de mindegy milyen gyártó, de jelenleg asus van. szeretnék a jövőre gondolni hogy DDR5 ramot is tudjak rácsatolni, de ahogy elnéztem a listát, 100k FTban kerülnek az alaplapok, túl drága, meg nincs is értelme, ilyen VGA mellé ugye? marad DDR4, de örülnék egy PCIe 5.0s alaplapnak, hogy m.2 böl lehessen a legújabbat használni a jövőben, most még drága de lesz majd olcsó PCIE 5.0 M2 SSD :D mondjuk ez az MB? Asus TUF Gaming B660M-Plus D4?
    CPU: ezt inkább rátok hagyom, nem értek a RAM és a CPU közti sebességhez, amit akarok mondani, a 3200 MHZ RAM hoz milyen CPU kell.
    Ram: Kingston ha lehet, de nem baj ha Crucial kell vennem. hát 2x16GB ahogy elnézem 50k körül van a 3200, de ha nem kell ilyen nagy 3200 ok :) hajrá ajánlj most, csak 2x16GB legyen.
    M.2 SSD: jó lenne 1TB de hát úgy érzem nem lesz 1TB, amúgy ara gondoltam hogy Windows 10 150GB és Windows 11 200GB partíció, a többi meg játéknak :) és lapozófájlnak.
    SB:jelenleg egy ösrégi Creative SB Audigy 2 van a gépben PCI os, ez már alapból kivan nyírva a windows10ben, és az új lapra át sem tudom rakni, úgy látom, majdnem mindenki az alaplap hangkártyáját használja, van értelme venni? gyűjtsek egy Creative Sound Blaster Z SE re? vagy vegyek egy olcsó Asus Xonart?
    Windows 10 PRO Retail kulcs azért retail mert ha az alaplap meghal és nem tudom kicserélni ugyan ara, akkor a kulcs is megy vele. ez csak úgy kiírtam :) nem kell törődni ezzel, van egy Windows 10 Home dobozos verzió, talán tudom aktiválni az új gépre, kis microsoft segítséggel, de szerintem ezt majd megfogom venni, nem tetszik a limitálása a Homenak, szeretném a groupot állítgatni a jövőben, az meg csak PROban lehetséges.

    Aszem ennyi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák